Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 01:15:59
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.09.2024 19:36:12
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 18:52:33
Kişisel Bilgiler
DR. ÖĞR. ÜYESİ AHMET SABRİ ÜNSAL
- E-posta: asabri@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 1587
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/asabri
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Bütünleşik Doktora
1984 - 1993
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMLERİ ANABİLİM DALI/
Tez Adı: azotlu gübrenin değişik uygulama zamanlarının bazı önemli ekmeklik buğday çeşitlerinin ekmeklik kalitesine etkisi
Lisans
1978 - 1984
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ ANABİLİM DALI/
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- YARDIMCI DOÇENT
- 1993 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkanı
- 1993 - 2003
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Kavrulmuş amarant unu ve stevianın kek yapımında kullanımı
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ORHAN ALP(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Amaranth ve Stevia ilavesinin peynirli helvanın bazı kalite özelliklerine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ŞEYMA ÇETİNTAŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Arpa unu ilavesinin Şanlıurfa açık ekmeğinin kalitesine etkisinin araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MEHMET ALİ ELÇİ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Kinoanın külünçe üretiminde kullanım olanağının araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- FİRUZE AMASYALI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Stevia ikamesinin farklı tip un kombinasyonlarıyla birlikte Gaziantep kahkesinin kalite özelliklerine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ŞENEL BUŞRA TURAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Kayısıda kullanılan bazı pestisitlerin farklı işleme yöntemleri sonrasında kalıntı durumunun belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ÖZNUR ERBEY(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018
- Süne ve kımıl zararı görmüş buğday ununun askorbik asit ve kuvvetli buğday unu paçalıyla "tırnaklı ekmek" yapımına uygunluğunun belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MEHMET EMİN AKIN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2015
- AB uyum sürecinde şanlıurfa ili bulgur sanayinin mevcut durumu ve geleceğe yönelik beklentileri üzerine bir araştırma
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- CEMGİL POLAT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2010
- Şanlıurfa yöresine özgü tırnaklı (düz) ekmeklerde bazı katkı maddelerinin ekmek kalitesine etkileri üzerine bir araştırma
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MEHMET KÖTEN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2005
- Çukurova bölgesi koşullarında yetiştirilen marathon ve sultan çeşidi brokkolilerin konserveye işlemeye uygunluğunun belirlenmesi üzerine bir araştırma
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Bilimi ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
- GÜLSEREN HAYOĞLU(Öğrenci),Yüksek Lisans,1999
Dersler
VERİLEN DERSLER
Öğütme Teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Diyet ve Fonksiyonel Gıdalar,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Beslenme,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Hububat ve Ürünleri Teknolojisi,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Mikrobiyoloji,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Toplumda Beslenme Sorunları,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mikrobiyoloji,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Organik Kimya,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Organik Kimya,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Diyet ve Fonksiyonel Gıdalar,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Ekmek Teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Hububat ve Ürünleri Teknolojisi,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Öğütme Teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Beslenme,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Ekmek Teknolojisi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
Hububat ve Ürünleri Teknolojisi,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Organik Kimya,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Organik Kimya,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Mikrobiyoloji,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Diyet ve Fonksiyonel Gıdalar,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Beslenme İlkeleri,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
Beslenme,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Toplumda Beslenme Sorunları,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Organik Kimya,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Organik Kimya,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Tahıl İşleme Teknolojisi,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Toplumda Beslenme Sorunları,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
Öğütme Teknolojisi,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
Diyet ve Fonksiyonel Gıdalar,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Ekmek Teknolojisi,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
Beslenme,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Mikrobiyoloji,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Arpa Unu İlavesinin Açık Ekmeğin Bazı Kimyasal ve Fonksiyonel Özelliklerine Etkisi
Dergi Adı : KSÜ Tarım ve Doğa Derg
Cilt : 26
ISSN : yok
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Some properties of fruit juice produced by black raisins by traditional methods in Erbil region and changes during storage
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Nutritional, chemical and cooking properties of noodles enriched with terebinth (Pistacia Terebinthus) fruits roasted at different temperatures
Dergi Adı : Food Science and Technology
Cilt : 42
ISSN : 0101-2061/1678-457X
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Kuru Koşullarda Durum Buğday Çeşitlerinin Verim ve Kalitelerini Etkileyen Önemli Parametrelerin Belirlenmesi
Dergi Adı : ISPEC Journal of Agricultural Sciences
Cilt : 5
ISSN : 2727-7238
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Mısır unu ilavesinin pandispanya tipi keklerin morfogeometrik, fonksiyonel ve tekstürel özelliklerine etkisi
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 25
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Mardin/Nusaybin İlçesi Kuru Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Dergi Adı : MAS Journal of Applied Science
Cilt : 6
ISSN : 2757-5675
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : A Research on The Quality of Tirnakli (Flat Bread) and Pan Bread When Produced From Germinated Wheat Flour
Dergi Adı : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
Cilt : 23
ISSN : yok
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : ŞANLIURFA YÖRESİNE ÖZGÜ TIRNAKLI (DÜZ) EKMEKTE BAZI KATKI MADDELERİNİN KULLANIMININ EKMEK KALİTESİNE ETKİSİ
Dergi Adı : The Journal of Food
Cilt : 45
ISSN : yok
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Physicochemical, nutritional, and cooking properties of local Karacadağ rice (Oryza sativa L.) – Turkey
Dergi Adı : International Food Research Journal
Cilt : 27
ISSN : 2231 7546
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : The effects of canning process on the properties of Marathon and Sultan varieties of broccoli
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 22
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : FARKLI UYGULAMALARIN GELENEKSEL ŞANLIURFA KÜLÜNÇESİNİN DUYUSAL KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİ
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 19
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : Türkiye de Üretilen Makarnaların Bazı Kimyasal Bileşimlerinin ve Pişme Kalitelerinin Belirlenmesi
Dergi Adı : GIDA/THE JOURNAL OF FOOD
Cilt : 39
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2014
Makale Adı : FİRİK
Dergi Adı : BORSA
Cilt : 2
ISSN : yok
Yayın Tarihi : 2013
Makale Adı : Arpanın İnsan Gıdası Olarak Değerlendirilmesi
Dergi Adı : Türk Tarım Gıda Bilim ve Teknoloji Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 2148-127X
Yayın Tarihi : 2013
Makale Adı : MARDİNİN GELENEKSEL YEMEĞİ SEMBUSEK
Dergi Adı : DÜNYA GIDA
Cilt :
ISSN : 1301-238
Yayın Tarihi : 2011
Makale Adı : The effect of various additives on the sensory properties of traditional Turkish flat bread Tirnakli Ekmek
Dergi Adı : SCİENTİFİC RESEARCH AND ESSAYS. ACADEMİC JOURNALS
Cilt : 6
ISSN : 1992-2248
Yayın Tarihi : 2011
Makale Adı : SOME PROPERTİES AND SENSORY CHARACTERİSTİCS OF LEBENİ MADE FROM COWS AND SHEEPS MİLK YOGURT
Dergi Adı : SCİENTİFİC RESEARCH AND ESSAYS. ACADEMİC JOURNALS
Cilt : 6
ISSN : 1992-2248
Yayın Tarihi : 2011
Makale Adı : ŞANLIURFA YÖRESINE ÖZGÜ TIRNAKLI VE AÇIK EKMEKLERIN GELENEKSEL ÜRETIM YÖNTEMLERI
Dergi Adı : GIDA
Cilt : 32
ISSN : GIDA Dergisi Creative Commons Atıf-Gayri Ticari 4.0 (CC BY-NC 4.0) Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : ŞANLIURFA YÖRESINE ÖZGÜ TIRNAKLI VE AÇIK LAVAŞ EKMEKLERIN BAZI KIMYASAL BILEŞIMLERININ BELIRLENMESI ÜZERINE BIR ARAŞTIRMA
Dergi Adı : HR.Ü.ZIR.FAK. DERGISI
Cilt : 10
ISSN : 1300-6819
Yayın Tarihi : 2006
Makale Adı : Effects of Wheat Maturation Stage And Cooking Method on Physical And Chemical Properties of Firiks
Dergi Adı : Food Chemistry
Cilt :
ISSN : yok
Yayın Tarihi : 1999
Makale Adı : Değişik Tarla Bitkilerinden Sonra Ekilen Bazı Mercimek Çeşitlerinin Pişme Kaliteleri ve Kimyasal Özellikleri II Bazı Vitamin ve Mineral Madde Miktarları
Dergi Adı : Gıda Teknolojisi Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 1301-1782
Yayın Tarihi : 1998
Makale Adı : Gıdalarda Toksik Maddeler ve Etkileri
Dergi Adı : HRÜ.Ziraat Fakültesi Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 1300-6819
Yayın Tarihi : 1997
Makale Adı : Azotlu Gübrenin Değişik Uygulama Zamanlarının Bazı Önemli Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kimyasal Özelliklerine Etkisi
Dergi Adı : Harran Üniv. Zir. Fak. Dergisi
Cilt : 1
ISSN : yok
Yayın Tarihi : 1995
Makale Adı : Azotlu Gübrenin Değişik Uygulama Zamanlarının Bazı Önemli Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Fiziksel Özelliklerine Etkisi
Dergi Adı : HRÜ.Ziraat Fakültesi Dergisi
Cilt : 1
ISSN : yok
Yayın Tarihi : 1995
Makale Adı : Antepfıstığı Meyvesinin Bileşimi ve Besin Değeri
Dergi Adı : Harran Üniv. Zir. Fak. Dergisi
Cilt : 4
ISSN : yok
Yayın Tarihi : 1993
Makale Adı : Determination of Heavy Metal Content in Imported and Local Red Meat in Northern Iraq (Erbil) Region
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Bilimsel, Kurumsal ve Ulusal Yoketikleşme
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Some properties of fruit juice produced by black raisins by traditional methods in Erbil region and changes during storage
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kurumsar Muhasebe
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Mardin/Nusaybin İlçesi Kuru Koşullarında Bazı Makarnalık Buğday Çeşitlerinin Verim ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kuru koşullarda durum buğday çeşitlerinin verim ve kalitelerini etkileyen önemli parametrelerin belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : COVID 19 pandemi döneminde çevrimiçi muhasebe eğitiminin ZOGA analizi
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : The effect of corn flour addition on morphogeometric, functional and textural properties of sponge type cakes.
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Determination of Yield and Quality Characteristics of Some Durum Wheat Varieties in Mardin/Nusaybin District
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Nutritional, chemical and cooking properties of noodles enriched with terebinth (Pistacia Terebinthus) fruits roasted at different temperatures
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Mısır unu ilavesinin pandispanya tipi keklerin morfogeometrik, fonksiyonel ve tekstürel özelliklerine etkisi
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : “WHISTLEBLOWING” KAVRAMININ TÜRKÇEYE AKTARIMINDA ASEMANTİK SORUNLARIN META ETİK ANALİZİ VE BİR SEMANTİK ÖNERİ
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Çimlendirilmiş Buğday Unundan Yapılan Tırnaklı (Düz Ekmek) ve Tava Ekmek Kalitesi Üzerine Bir Araştırma
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : ŞANLIURFA YÖRESİNE ÖZGÜ TIRNAKLI (DÜZ) EKMEKTE BAZI KATKI MADDELERİNİN KULLANIMININ EKMEK KALİTESİNE ETKİSİ
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Physicochemical, nutritional, and cooking properties of local Karacadag rice (Oryza sativa L.)--Turkey.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Physicochemical, nutritional, and cooking properties of local Karacadağ rice (Oryza sativa L.) – Turkey
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The effect of using some additives on bread quality of" Tirnakli (flat) Ekmek" native to Sanliurfa.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : A research on the quality of tırnaklı (flat bread) and pan bread when produced from germinated wheat flour.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : WHAT? WHY? HOW LONG? HOW? WHEN? WHERE? ON 6 QUESTION ENTREPRENEURSHIP
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : What? Why? How Long? How? When? Where? On 6 Question Entrepreneurship
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : The effects of canning process on the properties of Marathon and Sultan varieties of broccoli
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Karacadağ Pirincinin Bazı Kalite Özellikleri
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Tam Arpa ve Soyulmus Arpa Unu Katkısının Eristenin Bazı Kalite Özelliklerine Etkisi
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Determination of Dietary Fiber Content of Different Bread and Flours Produced in Sanli Urfa
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Gıda Sanayinin Hammadde Çeşitliliği ve Yeterliliği
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Farklı Uygulamaların Geleneksel Şanlıurfa Külünçesinin Duyusal Kalite Özelliklerine Etkileri
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Karacadağ Pirinci”ne Genel Bir Bakış
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı :
Makale Adı : TÜRKIYE’DE ÜRETILEN MAKARNALARIN BAZI KIMYASAL BILESIMLERININ ve PISME KALITELERININ BELIRLENMESI
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 9*
Makale Adı : Determination of cooking quality and some of the chemical compositions of pasta which produced in Turkey.
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Fırın Yapması
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Arpanın insan gıdası olarak değerlendirilmesi
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 25*
Makale Adı : Kübbülmüşviyye
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Firik
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Some properties and sensory characteristics of Lebeni made from cow’s and sheep’s milk yogurt
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The effect of various additives on the sensory properties of traditional Turkish flat bread (Tirnakli Ekmek)
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : Mardin'in Geleneksel Yemeği Sembusek
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Makarnalık buğdayın kalite özellikleri ve kalite değerlendirme
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : İkliçe
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Gaziantep Köy Kahkesi
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Mardin’in Geleneksel Yemeği “Sembusek”
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı :
Makale Adı : İn’ikadın (Akdin Hukuki Varlık Kazanması) Mahiyeti
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 12
Makale Adı : İlköğretim 7. sınıf öğrencilerinin orantısal akıl yürütme becerilerinin başarı, tutum ve cinsiyet değişkenleri açısından incelenmesi: Bolu ili örneği
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 14
Makale Adı : Şanlıurfa'nın Geleneksel Çorbası Şöşberek
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Külünçe
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Şanlıurfa Yöresine Özgü Bir Tatlı Şıllık
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı :
Makale Adı : SOME QUALITY CHARACTERISTICS OF FLOURS USED FOR BAKLAVA
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Şanlıurfa yöresine özgü" Tırnaklı ve Açık Ekmeklerin" geleneksel üretim yöntemleri
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : POZİTİF HUKUKUN KAYNAĞI İLE İLGİLİ YAKLAŞIMLAR
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Şanlıurfa yöresine özgü" Tırnaklı ve açık (lavaş)" ekmeklerin bazı kimyasal bileşimlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 24
Makale Adı : Şanlıurfa yöresinde özgü" Tırnaklı ve açık (lavaş)" ekmeklerin bazı kimyasal bileşimlerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 20
Makale Adı : Effects of Wheat Maturation Stage And Cooking Method on Physical And Chemical Properties of Firiks
Yayın Tarihi : 1999
Atıf Sayısı : 27
Makale Adı : Değişik Tarla Bitkilerinden Sonra Ekilen Bazı Mercimek Çeşitlerinin Pişme Kaliteleri ve Kimyasal Özellikleri. II. Bazı Vitamin ve Mineral Madde Miktarları
Yayın Tarihi : 1998
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : Gıdalarda Toksik Maddeler ve Etkileri
Yayın Tarihi : 1997
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Azotlu Gübrenin Değişik Uygulama Zamanlarının Bazı Önemli Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Fiziksel Özelliklerine Etkisi
Yayın Tarihi : 1995
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Azotlu Gübrenin Değişik Uygulama Zamanlarının Bazı Önemli Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kimyasal Özelliklerine Etkisi
Yayın Tarihi : 1995
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Azotlu Gübrenin Değişik Uygulama Zamanlarının Bazı Önemli Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Farinogram ve Ekstensogram Özelliklerine Etkisi
Yayın Tarihi : 1995
Atıf Sayısı :
Makale Adı : GEOLOGY, GEOCHEMISTRY AND GEOTECTONIC SETTING OF VOLCANICS COMPRISING KÜRE (KASTAMONU) ORE MINERALIZATION
Yayın Tarihi : 1995
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Azotlu Gübrenin Değişik Uygulama Zamanlarının Bazı Önemli Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Kalitesine Etkisi
Yayın Tarihi : 1993
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Antepfıstığı Meyvesinin Bileşimi ve Besin Değeri
Yayın Tarihi : 1993
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Azotlu gübrenin değişik uygulama zamanlarının bazı önemli ekmeklik buğday çeşitlerinin ekmeklik kalitesine etkisi
Yayın Tarihi : 1993
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Arpa Unu İlavesinin Açık Ekmeğin Bazı Kimyasal ve Fonksiyonel Özelliklerine Etkisi
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Tek düzen muhasebe sisteminde sermaye yedekleri, kar yedeklerinin muhasebe ilkeleri açısından değerlendirilmesi
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kastamonu Küre bakırlı pirit yataklarının maden jeolojisi
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 5
Makale Adı : The Effect of Barley Flour Addition on the Some Chemical and Functional Properties of "Açık Ekmek" (Flat Bread)
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
Makale Adı : Nutritional, chemical and cooking properties of noodles enriched with terebinth (Pistacia Terebinthus) fruits roasted at different temperatures
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Physicochemical, nutritional, and cooking properties of local Karacadag rice (Oryza sativa L.) - Turkey
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : INTERNATIONAL FOOD RESEARCH JOURNAL
Makale Adı : A Research on The Quality of Tirnakli (Flat Bread) and Pan Bread When Produced From Germinated Wheat Flour
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
Makale Adı : Effects of wheat maturation stage and cooking method on physical and chemical properties of firiks
Yayın Tarihi : 1999
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY
Bildiri Adı : Arpa Unu ilavesinin Şanlıurfa Açık Ekmeğinin Duyusal Kalite Özelliklerine Etkisi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÜNSAL AHMET SABRİ, ELÇİ MEHMET ALİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda ve Beslenme Bilimi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.06.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.06.2022
Basım Tarihi :28.09.2022
Bildiri Adı : Karacadağ Pirincinin Bazı Kalite Özellikleri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KÖTEN MEHMET,ÜNSAL AHMET SABRİ,KAHRAMAN ŞERİF,KARAHAN ALİ MÜCAHİT,YAZMAN MEHMET METİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :18.12.2018
Bildiri Adı : Determination of Dietary Fiber Content of Different Bread and Flours Produced in Sanli Urfa
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNSAL AHMET SABRİ, ATLI AYHAN, KAYNAR M, KÖKSEL HAMİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda ve Beslenme Bilimi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.04.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2016
Basım Tarihi :22.10.2016
Bildiri Adı : Tam Arpa ve SoyulmuĢ Arpa Unu Katkısının EriĢtenin Bazı KaliteÖzelliklerine Etkisi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÜNSAL AHMET SABRİ,ATLI AYHAN,KÖTEN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.07.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.07.2016
Basım Tarihi :22.07.2016
Bildiri Adı : Fırın Yapması
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KÖTEN MEHMET, ÜNSAL AHMET SABRİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda ve Beslenme Bilimi>Gıda Teknolojileri>Ekmek
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.04.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.04.2014
Basım Tarihi :13.09.2014
Bildiri Adı : Kübbülmüşviyye
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KÖTEN MEHMET, ÜNSAL AHMET SABRİ, HAYOĞLU İbrahim
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.10.2013
Basım Tarihi :12.12.2013
Bildiri Adı : Adıyaman Bayram Tablaması
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KÖTEN MEHMET, YAZMAN MEHMET METİN, YAZMAN Leyla, ÜNSAL AHMET SABRİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2012
Basım Tarihi :10.10.2012
Bildiri Adı : Makarnalık Buğdayın Kalite Özellikleri Ve Kalite Değerlendirme
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATLI AYHAN, AKTAN BÜLENT, ŞANAL TURGAY, KAPLAN EVLİCE ASUMAN, ÜNSAL AHMET SABRİ, DÖNMEZ Emin, KÖTEN MEHMET, PEHLİVAN Aliye, ÖZDEREN Tülin
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.05.2010
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.05.2010
Basım Tarihi :19.12.2010
Bildiri Adı : Ş URFA YÖRESINE ÖZGÜ GELENEKSEL DÜZ TIRNAKLI VE AÇIK EKMEKLERIN ÜRETIM YÖNTEMLERI
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KÖTEN MEHMET, ÜNSAL AHMET SABRİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 23.09.2004
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.09.2004
Basım Tarihi :19.11.2004
Bildiri Adı : Azotlu Gübrenin Değişik Uygulama Zamanlarının Bazı Önemli Ekmeklik Buğday Çeşitlerinin Farinogram ve Ekstensogram Özelliklerine Etkisi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÜNSAL AHMET SABRİ, CANBAŞ AHMET, ÖZKAYA AHMET HAZIM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.05.1999
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.05.1999
Basım Tarihi :22.12.1999
Bildiri Adı : “Karacadağ Pirinci”ne genel bir bakış.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : KÖTEN MEHMET,ÜNSAL AHMET SABRİ,SAĞLAM HİDAYET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :01.05.2015
Basım Tarihi :19.08.1015
Bildiri Adı : Külünçe
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : AHMET SABRİ ÜNSAL, NEFİSE ÜNSAL, MEHMET KÖTEN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.05.2009
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Ağzı Açık Ağzı Yumuk
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : MEHMET KÖTEN, SABRİ ÜNSAL, HARİKA ÇANKAYA, NEFİSE ÜNSAL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.02.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.02.2014
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : İKLİÇE
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : MEHMET KÖTEN, AHMET SABRİ ÜNSAL, AYHAN ATLI
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.04.2010
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.04.2010
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : SOME QUALITY CHARACTERISTICS OF FLOURS USED FOR BAKLAVA
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : MEHMET KÖTEN, AYHAN ATLI, AHMET SABRİ ÜNSAL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.04.2008
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.04.2008
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : ŞANLIURFA YÖRESİNE ÖZGÜ TIRNAKLI DÜZ EKMEKLERDE BAZI KATKI MADDELERİNİN EKMEK KALİTESİNE ETKİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ÜNSAL AHMET SABRİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.03.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.03.2009
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Gaziantep Köy Kahkesi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : MEHMET KÖTEN, AHMET SABRİ ÜNSAL, AYHAN ATLI
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.04.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.04.2009
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : ŞANLIURFANIN GELENEKSEL ÇORBASI ŞÖŞBEREK
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : AHMET SABRİ ÜNSAL, NEFİSE ÜNSAL, MEHMET KÖTEN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.05.2009
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : ŞANLIURFA YÖRESİNE ÖZGÜ BİR TATLI ŞILLIK
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : AHMET SABRİ ÜNSAL, NEFİSE ÜNSAL, MEHMET KÖTEN, AYHAN ATLI
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.05.2009
Basım Tarihi :
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 2
Kitap Adı : Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII Teknik Kongresi
Yazar Adı : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ÜNSAL AHMET SABRİ,KOLA OSMAN,KARAKAYA MUSTAFA,ŞENEL EBRU,ŞANLI TUBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Özdoğan
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-01-0676-3
Basım Türü :Basılı
YIL :2015
Kitap Adı : GAP VII Tarım KONGRESİ
Yazar Adı : KÖTEN MEHMET,ÜNSAL AHMET SABRİ,SAĞLAM HİDAYET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Nova Copy
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-975-7113-45-4
Basım Türü :Basılı
YIL :2015
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 10
Proje Adı: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (GAP) yetiştirilen bazı ekmeklik buğdayların tandır ekmeği üretimine uygunluğunun belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 20.12.2023
Proje Konusu : GAP Bölgesi’ndeki un üreticilerinin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak; ticari un üretimi ve tandırlık ekmek yapımında en çok kullanılan buğday çeşitleri olan Adana 99, Ceyhan 99, Segittario ve bunların tam buğday unu, %74 randımanlı unu, ithal (Rus) buğdayı ve paçalları kullanılarak, tandır ekmeği üretimi için uygun paçalın tespiti ve yöre halkının tandır ekmeği için hangi buğday ununun daha uygun olduğu ortaya konmuştur.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : ARAŞTIRMA PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-01-05 11:15:34
Proje Adı: Kavrulmuş Amaranth Unu ve Stevianın Kek Yapımında Kullanımı
Bitiş Tarihi : 30.09.2022
Proje Konusu : Amaranth (Horozibiği), bütün tahıllar içinde, servis başına düşen protein sıralamasında en üsttedir. Diğer tahıllarda eksik olan, gerekli amino asit lizini içerir. Amaranth, diğer tahıllara eklendiğinde, onların eksik proteinlerini tamamlar. Ayrıca Amaranth, tahıllar arasında en yüksek lif içeriğine sahip olan bir bitkidir. Ayrıca iyi bir kalsiyum, magnezyum ve folate kaynağıdır. Kolesterol düşürücü ve kanserle savaşan bir fitokimyasal olan skualeni içerir. AMARANTH'IN BESİN İÇERİĞİ (100g)-371 kcal-7 g lif-13,5 g protein-7 g yağ-65 g karbonhidrat Amaranth (Amaranthus spp), Amaranthaceae familyasında yaklaşık 60-70 bitki türünü kapsayan Amaranthus cinsi bitkileri için kullanılan genel bir terimdir. Bu türlerden yaklaşık 10 tanesi sebze, tahıl veya süs bitkisi olarak değerlendirilebilmektedir (O'Brien and Price, 2008; Anonim, 2010).Amaranth zengin besin içeriği nedeniyle son zamanlarda tüketicilerin ilgisini çekmeye başlamıştır (Putnam et al, 2014). Tahıl için yetiştirilen amaranth tohumu % 13-21 protein, % 5-11 yağ, % 48-69 nişasta, % 3-5 lif ve % 2-5 kül içermektedir (Berghofer ve Schoenlechner, 2002). Proteinin sindirilebilirliği yaklaşık olarak % 90 civarındadır ve genelde diğer tahılların az miktarda taşıdığı lizin amino asidi (0.34 g Lys/g N) bakımından oldukça zengindir. Amaranth yine diğer tahılların yeterli miktarda taşımadığı yüksek miktarda kükürtlü triptofan amino asidi içermektedir. Amaranth unu insan beslenmesi açısından mükemmel bir protein içerik ve dengesine sahiptir. Yaprak ve yenilebilir yeşil aksamı, tohumu gibi protein bakımından (% 15-24 /kuru madde) da zengindir (Mlakar et al. 2010; Lee, 2011). Tohum iyi bir demir (72-174), kalsiyum (1300-2850 ppm), sodyum (160-480 ppm), magnezyum (2300-3360 ppm) ve çinko (36.2-40 ppm) kaynağıdır. Ayrıca 100 g amaranth ununda 0.19-0.23 mg riboflavin, 4.5 mg C vitamini, 1.17-1.45 g niyasin, 0.07-0.1 mg tiyamin ve diğer mikro besin elementleri bulunmaktadır (Becker et al. 1981).Günüm...
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-01-05 10:49:35
Proje Adı: AMARANTH VE STEVİA İLAVESİNİN PEYNİRLİ HELVANIN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
Bitiş Tarihi : 05.09.2022
Proje Konusu : ÖZETAmaranth, değerli tarımsal, besinsel ve işlevsel özellikleri nedeniyle son yıllarda büyük ilgi gören bir tahıl benzeri üründür. Tahıl benzeri (pseudocereals) ürünlere olan ilgi son yıllarda önemli bir artış göstermiştir. Dengeli aminoasit kompozisyonu ile birlikte yüksek oranda protein içeren amaranth; aynı zamanda diyet lifleri, fitokimyasallar, vitaminler ve minerallar bakımından da önemli birer kaynaktır. Amaranth içeriğide, gluten proteini bulunmamakta ve yeterli miktarda tüketildiklerinde antikolesterol, antikanser, antiinflamatuar ve antidiyabetik etkiler göstermektedir. Bu özellikleriyle amaranth, glutensiz ve fonksiyonel gıdaların geliştirilmesinde cazip bir bileşen olarak dikkat çekmektedir. Bu çalışmada, peynir helvanın formülasyonunda irmik yerine amaranth ve şeker yerine steviaya yer verilerek yeni ürün elde edilmesi ve bu ürünün bazı fiziksel, kimyasal ve duyusal kalite özelliklerine etkisi araştırılacaktır.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-01-05 10:49:35
Proje Adı: Kinoa ununun külünçe yapımına uygunluğunun belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 27.03.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-01-05 10:49:35
Proje Adı: TAM ARPA VE SOYULMUŞ ARPA UNU KATKISININ ERİŞTENİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
Bitiş Tarihi : 05.10.2016
Proje Konusu : tam arpa ve soyulmuş arpa unu katkısı ile erişte kalitesi arasındaki ilişki
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : ARAŞTIRMA PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-01-08 11:29:16
Proje Adı: DETERMINATION OF DIETARY FIBER CONTENT OF DIFFERENT BREAD AND FLOURS PRODUCED IN ŞANLIURFA
Bitiş Tarihi : 30.05.2016
Proje Konusu : Şanlıurfa fırınlarında kullanılan unların ve elde edilen ekmeklerin besinsel lif içerikleri
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : ARAŞTIRMA PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-01-08 11:37:18
Proje Adı: Kayısıda Kullanılan Bazı Pestisitlerin Farklı İşleme Yöntemleri Sonrasında Kalıntı durumunun Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 27.12.2018
Proje Konusu : Bazı Tarımsal Mücadele ilaçlarının kalıntı durumlarının incelenmesi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2024-01-08 10:36:33
Proje Adı: Süne ve kımıl Zararı Görmüş Buğday Ununun Askorbik Asit ve Kuvvetli Buğday unu Paçalıyla Tırnaklı Ekmek Yapımına Uygunluğunun Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 13.07.2015
Proje Konusu : Süne kımıl zararı ekmek kalitesi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-20 11:51:30
Proje Adı: Ş.Urfa yöresine Özgü tırnaklı (düz) ekmeklerde bazı katkı maddelerinin ekmek kalitesine etkileri
Bitiş Tarihi : 31.12.2006
Proje Konusu : Katkı maddeleri ve tırnaklı ekmek kalitesi ilişkisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : ARAŞTIRMA PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-01-08 11:43:08
Proje Adı: Harran Üniversitesi Ziraat Fak GAP Tarımsal Araştırma İnceleme Ve Geliştirme Proje Paketi Proje Kod No 2 2
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Ş Urfa Koşullarında Bazı Ekmeklik Ve Makarnalık Buğday Çeşitlerinde Farklı Azot Ve Fosfor Dozlarının Verim Ve Verim Unsurlarına Etkisi İle Beslenme Verim İlişkilerinin Saptanması Üzerine Araştırmalar
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 9
Proje Adı: Kavrulmuş Amaranth Unu ve Stevianın Kek Yapımında Kullanımı
Bitiş Tarihi : 2022-08-09
Tamamlandı Tarihi : 2022-09-30
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : A. Sabri ÜNSAL, Orhan ALP, Mehmet KÖTEN
Anahtar Kelimeler : Un, Fitik asit, Kek, Amaranth, Kavurma
Proje Adı: AMARANTH VE STEVİA İLAVESİNİN PEYNİRLİ HELVANIN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
Bitiş Tarihi : 2022-03-15
Tamamlandı Tarihi : 2022-09-05
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : A. Sabri ÜNSAL, Şeyma ÇETİNTAŞ
Anahtar Kelimeler : Amaranth, Stevia, Pseudocereals, Helva
Proje Adı: Şanlıurfa İli Kırsalı Kadın Profili: Demografik, Sosyo-Ekonomik ve İstihdam Perspektifli Bir Araştırma
Bitiş Tarihi : 2018-10-31
Tamamlandı Tarihi : 2019-02-14
Proje Bilim Dalı : Sosyal Bilimler
Proje Durum : Bitti
Ekip : Esra SİVEREKLİ, Gencay SARIIŞIK, Zehra YILMAZ, Fatma ERSİN, A. Sabri ÜNSAL, Zerife YILDIRIM, Hamza ERDOĞDU, Hatice AZTİMUR, H. Sibel KALAYCIOĞLU
Anahtar Kelimeler : Kadın, Kırsal, Sosyo-Ekonomik, Demografik, Kadın İstihdamı
Proje Adı: Kinoa ununun külünçe yapımına uygunluğunun belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 2019-03-27
Tamamlandı Tarihi : 2019-07-23
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : A. Sabri ÜNSAL, Firuze AMASYALI
Anahtar Kelimeler : Kinoa,külünçe,besin değeri
Proje Adı: TAM ARPA VE SOYULMUŞ ARPA UNU KATKISININ ERİŞTENİN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-10-06
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : A. Sabri ÜNSAL
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: DETERMINATION OF DIETARY FIBER CONTENT OF DIFFERENT BREAD AND FLOURS PRODUCED IN ŞANLIURFA
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-06-01
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : A. Sabri ÜNSAL
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Partikül İriliği ve Kabuk Soymanın Tam Buğday Unu Bisküvi Kalitesi Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi : 2017-11-30
Tamamlandı Tarihi : 2018-10-02
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ayhan ATLI, A. Sabri ÜNSAL, Berivan BARIŞ
Anahtar Kelimeler : Bisküvi,tam buğday, partikül iriliği
Proje Adı: SÜNE VE KIMIL ZARARI GÖRMÜŞ BUĞDAY UNUNUN ASKORBİK ASİT VE KUVETLİ BUĞDAY UNU PAÇALIYLA TIRNAKLI EKMEK YAPIMINA UYGUNLUĞUNUN BELİRLENMESİ
Bitiş Tarihi : 2015-10-22
Tamamlandı Tarihi : 2015-07-13
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : A. Sabri ÜNSAL
Anahtar Kelimeler : SÜNE VE KIMIL
Proje Adı: Ş.Urfa yöresine Özgü tırnaklı (düz) ekmeklerde bazı katkı maddelerinin ekmek kalitesine etkileri.
Bitiş Tarihi : 1999-12-01
Tamamlandı Tarihi : 2006-12-31
Proje Bilim Dalı :
Proje Durum : Bitti
Ekip : A. Sabri ÜNSAL
Anahtar Kelimeler :
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Tahıl Teknolojisi
Gıda ve Beslenme Bilimi
Gıda Teknolojileri
Güncelleme Tarihi : 2024-01-05 14:47:35