Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.11.2024 05:57:57
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 19.09.2024 06:36:21
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.11.2024 21:43:08
Kişisel Bilgiler
DR. ÖĞR. ÜYESİ ASLİYE KARAASLAN
- E-posta: asliyegumus@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3870
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/asliyegumus
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2012 - 2017
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Pichia pastoris mayalarından rekombinant ekspanzin üretiminin optimizasyonu
Yüksek Lisans
2010 - 2012
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Şanlıurfa piyasasında açıkta satılan Antep fıstıklarında (Pistacia vera) Salmonella tarama çalışması
Lisans
2006 - 2010
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2012 - 2018
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2018 - 2020
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2020 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Program Başkanı
- 2012 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
Meyve Sebze Teknolojisi-I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Etkili Sunum Teknikleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Gıda Katkı Maddeleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Mesleki Matematik - I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Gıda Katkı Maddeleri,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Gıda Katkı Maddeleri,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Tahıl Teknolojisi-I,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Tahıl Teknolojisi-II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-I,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-II,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-I,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
Gıda Katkı Maddeleri,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
Bilgi ve İletişim Teknolojisi,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-II,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Bilgi ve İletişim Teknolojisi,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Gıda Katkı Maddeleri,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Gıda Katkı Maddeleri,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Mesleki Matematik - I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi ,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Laboratuar Teknikleri - I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Et Ürünleri Teknolojisi -I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Et Ürünleri Teknolojisi- II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Et Ürünleri Teknolojisi- I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze Teknolojisi-II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Laboratuar Teknikleri-I,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
Et Ürünleri Teknolojisi -II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
Laboratuar Teknikleri -II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
Et Ürünleri Teknolojisi -I,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
Meyve- Sebze Teknolojileri- II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Brown rice protein–dietary fibre conjugate improves bioaccessibility of minerals via modifying gelling structure of yoghurt
Dergi Adı : International Journal of Food Science & Technology
Cilt :
ISSN : 0950-5423
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Unveiling the multifaceted world of anthocyanins: Biosynthesis pathway, natural sources, extraction methods, copigmentation, encapsulation techniques, and future food applications
Dergi Adı : Food Research International
Cilt : 187
ISSN : 0963-9969
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Sour cherry seed proteins devoted to covalently bonded carbohydrate moieties: efficacy of transaction and carbohydrate type on amino acid distribution and emulsifier behavior
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt :
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Locust bean gum provides excellent mechanical and release attributes to soy protein-based natural hydrogels
Dergi Adı : International Journal of Biological Macromolecules
Cilt : 231
ISSN : 0141-8130
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Kullanıma hazır suda çözünebilir keçiboynuzu kabuğu tozu üretiminin yanıt yüzey yöntemi ile çift aşamalı optimizasyonu
Dergi Adı : Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 12
ISSN : 2564-6605
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Nohut proteininin ultrases destekli özütlenmesinin optimizasyonu ve tekno-fonksiyonel özellikleri
Dergi Adı : Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 12
ISSN : 2564-6605
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Instant stevia powder as a novel potential additive for enhancing nutritional value and quality characteristics of yogurt
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology
Cilt :
ISSN : 0022-1155
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Determination of the characteristic attributes of cottonseed protein concentrate
Dergi Adı : Gıda / The Journal of Food
Cilt : 48
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Determination of free, esterified, bound bioactive compound contents of Euphorbia cyparissias organs and their biological activities
Dergi Adı : International Journal of Agriculture Environment and Food Sciences
Cilt : 7
ISSN : 2618-5946
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Domates kabuğu fenolikleri: Mikrodalga destekli ekstraksiyon koşullarının optimizasyonu ve mikroenkapsülasyonu
Dergi Adı : Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt : 13
ISSN : 2536-4618
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Siirt-Pervari yöresinden toplanan balların fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Nano- and Micro-Encapsulation of Long-Chain-Fatty-Acid-Rich Melon Seed Oil and Its Release Attributes under In Vitro Digestion Model
Dergi Adı : Foods
Cilt : 12
ISSN : 2304-8158
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Enhancing thermal and emulsifying resilience of pomegranate fruit protein with gum Arabic conjugation
Dergi Adı : Colloids and Surfaces B: Biointerfaces
Cilt : 215
ISSN : 0927-7765
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Kombu çayı üretiminde inkübasyon sıcaklığının etkisi
Dergi Adı : Mustafa Kemal Üniversitesi tarım bilimleri dergisi (online)
Cilt : 26
ISSN : 2667-7733
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt : 15
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : High efficiency microencapsulation of extra virgin olive oil (EVOO) with novel carrier agents: Fruit proteins
Dergi Adı : Materials Today Communications
Cilt : 28
ISSN : 2352-4928
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil
Dergi Adı : Food Chemistry
Cilt : 337
ISSN : 0308-8146
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Microencapsulation of sour cherry oil by spray drying: Evaluation of physical morphology, thermal properties, storage stability, and antimicrobial activity
Dergi Adı : Powder Technology
Cilt : 364
ISSN : 0032-5910
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Pichia pastoris SMD1168 Suşu Kullanılarak Rekombinant Ekspanzin Üretimi
Dergi Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK DERGİSİ
Cilt : 4
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Effect of Oryctolagus cuniculus (rabbit) rennet on the texture, rheology, and sensory properties of white cheese
Dergi Adı : Food Science & Nutrition
Cilt : 6
ISSN : 2048-7177
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Farklı pH ve Sıcaklık Değerlerinin Pichia Pastoris’de Rekombinant Ekspanzin Üretimi Üzerine Etkisi
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 22
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Solanum lycopersicum Ekspanzin (LeExp1) Geni İçeren Rekombinant Pichia pastoris Protein Ekspresyon Vektörünün Dizaynı ve Oluşturulması
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 2
ISSN : e-ISSN: 2528-8733
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Synthesis and accumulation of anthocyanins in sour cherries during ripening in accordance with antioxidant capacity development and chalcone synthase expression
Dergi Adı : EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY
Cilt : 242
ISSN : 1438-2377
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : Menengicin Şekerleme Üretiminde Kullanım Olanakları
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Cilt : 14
ISSN : 1300-6819
Yayın Tarihi : 2010
Makale Adı : Fabricating Antibacterial Powders from Olive Oil-In Water Emulsions Stabilized by Sour Cherry-Derived Hemicellulose and Pectin Crystalline Structures
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Unveiling the multifaceted world of anthocyanins: Biosynthesis pathway, natural sources, extraction methods, copigmentation, encapsulation techniques, and future food applications
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Brown rice protein–dietary fibre conjugate improves bioaccessibility of minerals via modifying gelling structure of yoghurt
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sour cherry seed proteins devoted to covalently bonded carbohydrate moieties: efficacy of transaction and carbohydrate type on amino acid distribution and emulsifier behavior
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : DETERMINATION OF THE CHARACTERISTIC ATTRIBUTES OF COTTONSEED PROTEIN CONCENTRATE
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kullanıma hazır suda çözünebilir keçiboynuzu kabuğu tozu üretiminin yanıt yüzey yöntemi ile çift aşamalı optimizasyonu
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Instant stevia powder as a novel potential additive for enhancing nutritional value and quality characteristics of yogurt
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Locust bean gum provides excellent mechanical and release attributes to soy protein-based natural hydrogels
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Nohut proteininin ultrases destekli özütlenmesinin optimizasyonu ve tekno-fonksiyonel özellikleri
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Domates Kabuğu Fenolikleri: Mikrodalga Destekli Ekstraksiyon Koşullarının Optimizasyonu ve Mikroenkapsülasyonu
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Determination of free, esterified, bound bioactive compound contents of Euphorbia cyparissias organs and their biological activities
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Nano-and Micro-Encapsulation of Long-Chain-Fatty-Acid-Rich Melon Seed Oil and Its Release Attributes under In Vitro Digestion Model
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Nano-and micro-encapsulation of long-chain-fatty-acid-rich melon seed oil and its release attributes under in vitro digestion model
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Yaş Granülasyon İşleminin Toz Reometrisiyle Optimizasyonu
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Enhancing thermal and emulsifying resilience of pomegranate fruit protein with gum Arabic conjugation
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological …
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : High efficiency microencapsulation of extra virgin olive oil (EVOO) with novel carrier agents: Fruit proteins
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 15
Makale Adı : Kombu çayı üretiminde inkübasyon sıcaklığının etkisi
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 57
Makale Adı : Microencapsulation of sour cherry oil by spray drying: Evaluation of physical morphology, thermal properties, storage stability, and antimicrobial activity
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 54
Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Pichia pastoris SMD1168 Suşu Kullanılarak Rekombinant Ekspanzin Üretimi
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of Oryctolagus cuniculus (rabbit) rennet on the texture, rheology, and sensory properties of white cheese
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 20
Makale Adı : Solanum lycopersicum Ekspanzin (LeExp1) Geni İçeren Rekombinant Pichia pastoris Protein Ekspresyon Vektörünün Dizaynı ve Oluşturulması
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Pichia pastoris mayalarından rekombinant ekspanzin üretiminin optimizasyonu/Optimization of recombinant expansin production from Pichia pastoris yeast
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Synthesis and accumulation of anthocyanins in sour cherries during ripening in accordance with antioxidant capacity development and chalcone synthase expression
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 24
Makale Adı : S-DALGA HIZININ MÜHENDİSLİK SİSMOLOJİSİ ÖLÇEĞİNDE ELDE EDİLMESİ İÇİN AKTİF VE PASİF KAYNAKLI YÜZEY DALGASI ANALİZLERİ
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Possible use of terebinth for confectionery production
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kocaeli İli için Zemin Sınıflaması ve Sismik Tehlike Değerlendirme Projesi
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Pichia pastoris mayalarından rekombinant ekspanzin üretiminin optimizasyonu
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : AKTiF ve PASİF KAYNAKLI DİZİN YÖNTEMLERİ İLE S-DALGA HIZ YAPISI ELDESİ VE ZEMİN SINIFLAMASI
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Siirt-Pervari yöresinden toplanan balların fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Bioengineering Plant DNA Based Novel Hydrogel Systems for Sustained Bioactive Compound Delivery
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : SİSMİK DALGA GRADYOMETRİ YÖNTEMİ İLE YÜZEY DALGALARININ DİSPERSİYON ANALİZİ
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : MENENGİCİN ŞEKERLEME ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAKLARI
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Farklı pH ve sıcaklık değerlerinin Pichia pastoris' de rekombinant ekspanzin üretimi üzerine etkisi
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Bildiri Adı : ALTERNATİF PROTEİN KAYNAKLARI VE İNSAN BESLENMESİNDE KULLANIMI
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası>Fonksiyonel Gıdalar
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.10.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.10.2023
Basım Tarihi :28.10.2023
Bildiri Adı : YENİLEBİLİR FİLM VE KAPLAMALARIN GIDA ENDÜSTRİSİNDE KULLANIMI
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Biyoteknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.09.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.09.2023
Basım Tarihi :15.10.2023
Bildiri Adı : Mikrodalga Uygulamasının Bezelye Protein İ̇zolatının Teknofonksiyonel Özelliklerine Etkisi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Biyoteknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.09.2023
Basım Tarihi :25.09.2023
Bildiri Adı : Determination of hydrolyzation degree and antioxidant activity of fruit-based bioactive peptides
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YÜCETEPE MELİKE, AKALAN MERVE, BAYRAK AKAY KAMİLE, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, KARAASLAN ASLİYE, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Bilim Alanı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.10.2022
Basım Tarihi :15.12.2022
Bildiri Adı : Assessment of antimicrobial activity of pomegranate peel and determination of its individual phenolic compounds by using LC-ESI-MS/MS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ALSATAF SEBA,BAŞYİĞİT BÜLENT,CANSU ÜMRAN,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2019
Basım Tarihi :12.10.2019
Bildiri Adı : Biochemical Characterization of cellulase Enzyme Obtained from TricodermaStrains Isolated from Harran Plane
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GURUK MÜMİNE, KARAASLAN ASLİYE, EKTİREN DEMET, KARAASLAN MEHMET, VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018
Bildiri Adı : Recombinant expression of tomato expansin gene in Pichia pastoris
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : GÜMÜŞ ASLİYE,KARAASLAN MEHMET,SAĞLAM HİDAYET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2017
Basım Tarihi :12.12.2017
Bildiri Adı : Quality Characteristics of Dried Mushroom (Terfezia boudieri chatin)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE,YILMAZ FATİH MEHMET,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :21.05.2017
Bildiri Adı : Pichia Pastoris Maya suşları Kullanılarak Rekombinant Protein Üretimi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN,GÜMÜŞ ASLİYE,Aytekin Merve Gülten,Güneş Serap
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2016
Basım Tarihi :
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 4
Proje Adı: Uçucu Yağ İhtiva Eden Polimerzomlar ile Fonksiyonelleştirilmiş Modifiye Buğday Kepeği Proteini Bazlı Yenilikçi Hidrojel Filmlerin Üretilmesi ve Gıdaların Muhafazasında Kullanımı
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2024-04-01 11:23:24
Proje Adı: Antioksidan ve antimikrobial yüklenmiş nanolipozom taşıyıcılar kullanılarak bifonksiyonel yenilebilir vişne proteini filmlerinin geliştirilmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:14:37
Proje Adı: Antioksidan ve Antimikrobiyal Yüklenmis Nanolipozom Tasıyıcılar Kullanılarak Bifonksiyonel Yenilebilir Visne Proteini Filmlerin Gelistirilmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2023-12-29 19:56:58
Proje Adı: Pichia pastoris Mayalarından Rekombinant Ekspanzin Üretiminin Optimizasyonu
Bitiş Tarihi : 06.10.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-09 16:20:46
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 10
Proje Adı: Nar Proteini Biyoaktif Peptitleri ile Zenginleştirilmiş Hidrojel Üretimi
Bitiş Tarihi : 2024-10-23
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Beril YILDIRIM, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Nar çekirdeği, protein, biyoaktif peptid, keçiboynuzu gamı, hidrojel
Proje Adı: Vişne Çekirdeği Biyoaktif Peptiti İle Yüklemiş Nano Lipozom Taşıyıcı Sistemlerin Antioksidan ve Antimikrobiyal Etkileri
Bitiş Tarihi : 2023-03-22
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Hakan DERMAN, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Vişne çekirdeği proteini, Biyoaktif Peptit Nano Lipozom, Antioksidan Antimikrobiyal Antidiyabetik, Sindirilebilirlik
Proje Adı: Gıda atıkları kullanılarak üretilen nanolipozomların meyve proteini temelli film üretiminde kullanımı
Bitiş Tarihi : 2024-06-22
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Asliye KARAASLAN, Ümran CANSU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Mikrodalga, biyofilm, protein, yenilebilir kaplama, nanolipozom, antimikrobiyal
Proje Adı: Determination of Physicochemical Properties and Hidrogelling Ability of Avocado Seed Proteins Dried With Different Methods
Bitiş Tarihi : 2023-12-01
Tamamlandı Tarihi : 2024-10-01
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Asliye KARAASLAN, Bakhtiyar Azad ABDULLAH
Anahtar Kelimeler : Avokado çekirdeği, pH, Fizikokimyasal özellikler, Antioksidan, Antimikrobiyal
Proje Adı: Vişne Çekirdeği Proteininin Farklı Glikasyon Yöntemleri ile Teknofonksiyonel Özelliklerinin Geliştirilmesi
Bitiş Tarihi : 2022-10-21
Tamamlandı Tarihi : 2022-06-01
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Merve AKALAN, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Bitkisel protein, vişne çekirdeği, tekno-fonksiyonel özellikler, bitkisel protein-karbonhidrat konjugasyonu, mikrodalga ısıtma
Proje Adı: Vişne Çekirdeği Proteininin Mikrobiyal Transglutaminaz Enzimi ile Modifikasyonunun Fonksiyonel Özelliklerine Etkisi
Bitiş Tarihi : 2022-02-17
Tamamlandı Tarihi : 2022-04-06
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Asliye KARAASLAN, Esra DEMİRDELEN
Anahtar Kelimeler : Mikrobiyal transglutaminaz enzimi, Vişne çekirdeği proteini, Fonksiyonel özellikler, Çapraz bağlanma, Enzimatik modifikasyon
Proje Adı: Adıyaman-Tut İlçesi Kara Narlarının Fizikokimyasal ve biyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 2021-09-15
Tamamlandı Tarihi : 2021-09-09
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Gökhan DEDE, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Kara nar, fenolik madde, antioksidan, antosiyanin, antimikrobiyal aktivite
Proje Adı: Şanlıurfa Yöresinde Tüketilen Ciğer Kebaplarının Mikrobiyolojik ve Biyokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
Bitiş Tarihi : 2019-01-03
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Asliye KARAASLAN, Ümran CANSU
Anahtar Kelimeler : Ciğer kebap, Salmonella, İleri oksidatif reaksiyonlar
Proje Adı: Harran Ovası Topraklarından İzole Edilen Trichoderma reesei Suşlarının Selülaz Üretme Yeteneklerinin Belirlenmesi ve Tanımlanması
Bitiş Tarihi : 2018-03-03
Tamamlandı Tarihi : 2018-05-21
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Mümine GURUK, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Selülaz, Trichoderma, Tanımlama, İzolasyon
Proje Adı: Pichia pastoris Mayalarından Rekombinant Ekspanzin Üretiminin Optimizasyonu
Bitiş Tarihi : 2017-08-19
Tamamlandı Tarihi : 2017-10-06
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hasan VARDİN, Asliye KARAASLAN
Anahtar Kelimeler : Rekombinant DNA, Pichia pastoris, Ekspanzin, klonlama, enzim
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gıda Teknolojileri
Fonksiyonel Gıdalar
Gıda Kimyası
Güncelleme Tarihi : 2023-10-31 05:10:28