YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 20.05.2025 20:49:36
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.05.2025 05:28:33
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 4.04.2025 05:14:23
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.05.2025 00:19:26

Kişisel Bilgiler

DOÇ. ALİ YILDIRIM




  • E-posta: ayildirim@harran.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3731
  • Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
  • Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/ayildirim

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

2004 - 2011

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: Application of thermosonication to improve soaking and cooking properties of chickpea

Yüksek Lisans

2000 - 2004

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Effect of different milling systems on selected quality parameters of bulgur

Lisans

1985 - 1991

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

GAZİANTEP MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
DOÇENT
2018 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
1998 - 2012
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
NİZİP MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2012 - 2016
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2016 - 2018
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
2000 - 2004
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Program Başkanı
2011 - 2012
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER
Zeytin yaprağı ekstraktı, gliserol ve jelatin içeren çözelti ile kaplanıp depolanan sığır etlerinde fiziksel, kimyasal, duyusal ve mikrobiyolojik değişimler
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
SIDDIK MAZLUM GÖKTAŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

The Effect of Addition of Herbs and Spices on the Glycemic Index of Rice during Cooking
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
BEGARD NAJMALDEEN SADEQ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

The effect of buckwheat flour on biscuit quility
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
AMANJ NASIH SMAIL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Bazı buğday çeşitlerinin ve paçallarının tandır ekmeği üretimine uygunluğunun belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ÖNDER DEGER(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021

Mısırın kurutulmasında ultrason ön işleminin etkisinin araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ZANA KARABOĞA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Ultrasonun börülcenin su absorbsiyonu ve pişme kalitesi üzerindeki etkileri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
HACER ÖZTÜRK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Nohudun erişte kalitesine etkisi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
AYŞEGÜL KAYA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018

Nohut unu kullanımının Siverek tırnaklı ekmek kalitesine etkileri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
NEBAHAT ÇELEBİ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2015

Dersler

VERİLEN DERSLER

Verilen ders bilgisi bulunamadı.

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 26

Makale Adı : The Use of Oilseed Wastes in The Food Industry

Yazar Bilgisi : Esmer Başak,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,YILDIRIM ALİ
Dergi Adı : International Journal of Current Natural Science and Advanced Phytochemistry
Cilt : 4
ISSN : 2792-0305
Yayın Tarihi : 2024

Makale Adı : Physiochemical and Sensory Properties of Pumpkin and Strawberry Jams Fortified with Chia Seed ( Salvia Hispanica L)

Yazar Bilgisi : F. Saleem Mahmood,A. Ahmed Salar,Galali Yaseen,H. Sebo Nawal,YILDIRIM ALİ,S. Najmdaddin Begard
Dergi Adı : Cihan University-Erbil Scientific journal (CUESJ)
Cilt : 8
ISSN : 2707-6377
Yayın Tarihi : 2024

Makale Adı : Influence of buckwheat flour on the quality characteristics of Fatayer (pastry with zahter mixture)

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ, KARABOĞA ZANA, Amasyalı Firuze
Dergi Adı : Harran Journal of Agricultural and Food Science
Cilt : 27
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Influence of temperature, ultrasound, and variety on moisture diffusivity and thermodynamic properties of some durum wheat varieties during hydration

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Cilt : 46
ISSN : 0145-8892
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Effect of Ultrasound Pre-treatment on the Physical Characteristics of Corn During Drying

Yazar Bilgisi : KARABOĞA ZANA, YILDIRIM ALİ
Dergi Adı : KSU Journal Of Agriculture and Nature
Cilt : 25
ISSN : 2619-9149
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Change in some physical characteristics of ultrasound pre-treated corn during hot-air convection and vacuum drying

Yazar Bilgisi : KARABOĞA ZANA, YILDIRIM ALİ
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 26
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Physical, physicochemical (technological) and chemical characteristics of common bread wheat (Triticum aestivum L.) varieties grown in Mardin region of Turkey

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ, DEGER ÖNDER
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 25
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Moisture diffusivity, hardness, gelatinization temperature, and thermodynamic properties of ultrasound assisted soaking process of cowpea

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ
Dergi Adı : Journal of Food Process Engineering
Cilt : 44
ISSN : 0145-8876","1745-4530
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Quality characteristics of some durum wheat varieties grown in Southeastern Anatolia Region of Turkey (GAP)

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 24
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Production Techniques and Functional Properties of Firik

Yazar Bilgisi : YILMAZ MAHİR SERDAR,YILDIRIM ALİ
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 5
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Nutritional Minerals and Heavy Metals in Tea Infusions and Daily Intake of Human Body

Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK, YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN, YILDIRIM ALİ, ATASOY AHMET FERİT
Dergi Adı : Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Cilt : 7
ISSN : 2148-127X
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : KINETICS AND THERMODYNAMIC PROPERTIES OF PARBOILED BURGOS WHEAT (TRITICUM DURUM) IN TURKEY DURING DRYING

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ
Dergi Adı : Applied Ecology and Environmental Research
Cilt : 16
ISSN : 1589-1623
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : The effect of temperature and method of drying on isot (urfa pepper) and its vıtamın C degradatıon kınetıcs

Yazar Bilgisi : dağhan şahabettin,YILDIRIM ALİ,YILMAZ FATİH MEHMET,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Italian Journal of Food Science
Cilt : 30
ISSN : 1120-1770
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Change in Weight and Dimensions of Cowpea (Vigna unguiculata L. walp.) during Soaking

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : A research on the determination of aflatoxin content of traditional home made isot

Yazar Bilgisi : ATASOY AHMET FERİT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,Korkmaz Aziz,Kara Esra,YILDIRIM ALİ
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : HYDRATION KINETICS OF SOME DURUM AND BREAD WHEAT VARIETIES GROWN IN SOUTH-EASTERN REGION OF TURKEY

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ
Dergi Adı : Journal of The Chemical Society of Pakistan
Cilt : 39
ISSN : 0253-5106
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Türkiye’de Üretilen ve Tüketilen Kuru Kayısılarda Kükürtdioksit Kalıntı Miktarlarının Belirlenmesi

Yazar Bilgisi : hepsağ fatma,YILDIRIM ALİ,gölge özgür,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 20
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2016

Makale Adı : Narın Çikolata Üretiminde Kullanımı

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,TOĞRUL ÖZNUR,ÇETİN SEDA,ÖĞRETMEN HALİME,SARI PELİN,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 20
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2016

Makale Adı : Improvement of Rehdyration Capacity of Dried Onions by Using Different Dehydration Techniques and Pre-treatment Applications

Yazar Bilgisi : KARAASLAN MEHMET,YILDIRIM ALİ,VARDİN HASAN
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 20
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2016

Makale Adı : Electrical Conductivity, Water Absorption, Leaching, and Color Change of Chickpea ( i Cicer arietinum /i L.) during Soaking with Ultrasound Treatment

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU
Dergi Adı : International Journal of Food Properties
Cilt : 18
ISSN : 1094-2912
Yayın Tarihi : 2015

Makale Adı : Effect of soaking and ultrasound treatments on texture of chickpea

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology
Cilt : 50
ISSN : 0022-1155
Yayın Tarihi : 2013

Makale Adı : Hydration kinetics of ultrasound treated chickpeas Cider arietinum L during soaking

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 16
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2012

Makale Adı : Fitting Fick’s model to analyze water diffusion into chickpeas during soaking with ultrasound treatment

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Dergi Adı : Journal of Food Engineering
Cilt : 104
ISSN : 02608774
Yayın Tarihi : 2011

Makale Adı : Modeling of Water Absorption of Ultrasound Applied Chickpeas Cicer aritenium L Using Peleg s Equation

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU,BAYRAM MUSTAFA
Dergi Adı : Tarım Bilimleri Dergisi
Cilt : 16
ISSN : 1300-7580
Yayın Tarihi : 2010

Makale Adı : Ternary milling of bulgur with four rollers

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Dergi Adı : Journal of Food Engineering
Cilt : 84
ISSN : 02608774
Yayın Tarihi : 2008

Makale Adı : Bulgur milling using a helical disc mill

Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAYRAM MUSTAFA,ÖNER MEHMET DURDU
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Cilt : 87
ISSN : 0260-8774
Yayın Tarihi : 2008
Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (WOS) : 11

Makale Adı : Influence of temperature, ultrasound, and variety on moisture diffusivity and thermodynamic properties of some durum wheat varieties during hydration

Yazar Bilgisi : Yildirim, A
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 8
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

Makale Adı : Moisture diffusivity, hardness, gelatinization temperature, and thermodynamic properties of ultrasound assisted soaking process of cowpea

Yazar Bilgisi : Yildirim, A
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING

Makale Adı : KINETICS AND THERMODYNAMIC PROPERTIES OF PARBOILED BURGOS WHEAT (TRITICUM DURUM) IN TURKEY DURING DRYING

Yazar Bilgisi : Yildirim, A
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 11
Yayın Yeri : APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH

Makale Adı : THE EFFECT OF TEMPERATURE AND METHOD OF DRYING ON ISOT (URFA PEPPER) AND ITS VITAMIN C DEGRADATION KINETICS

Yazar Bilgisi : Daghan, S, Yildirim, A, Yilmaz, FM, Vardin, H, Karaaslan, M
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 12
Yayın Yeri : ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE

Makale Adı : Hydration Kinetics of Some Durum and Bread Wheat Varieties Grown in South-Eastern Region of Turkey

Yazar Bilgisi : Yildirim, A
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 8
Yayın Yeri : JOURNAL OF THE CHEMICAL SOCIETY OF PAKISTAN

Makale Adı : Electrical Conductivity, Water Absorption, Leaching, and Color Change of Chickpea (Cicer arietinum L.) during Soaking with Ultrasound Treatment

Yazar Bilgisi : Yildirim, A, Öner, MD
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 22
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

Makale Adı : Effect of soaking and ultrasound treatments on texture of chickpea

Yazar Bilgisi : Yildirim, A, Öner, MD, Bayram, M
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 44
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE

Makale Adı : Fitting Fick's model to analyze water diffusion into chickpeas during soaking with ultrasound treatment

Yazar Bilgisi : Yildirim, A, Öner, MD, Bayram, M
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 91
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

Makale Adı : Modeling of Water Absorption of Ultrasound Applied Chickpeas (Cider arietinum L.) Using Peleg's Equation

Yazar Bilgisi : Yildirim, A, Öner, MD, Bayram, M
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 38
Yayın Yeri : JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI

Makale Adı : Ternary milling of bulgur with four rollers

Yazar Bilgisi : Yildirim, A, Bayram, M, Öner, MD
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 12
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

Makale Adı : Bulgur milling using a helical disc mill

Yazar Bilgisi : Yildirim, A, Bayram, M, Öner, MD
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 19
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Sistemde kayıtlı bildiri kaydı bulunamadı!

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Toplam Kitap Sayısı : 2

Kitap Adı : Some Innovative and Sustainable Approaches in Food Production Chain

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : YILDIRIM ALİ,YILMAZ MAHİR SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Tahıl Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Yayın Evi : Efe Academy Publishing
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-392-206-1
Basım Türü :Basılı
YIL :2024

Kitap Adı : Thermosonication in Pulses Application of Thermosonication to Chickpeas

Kitap Türü : Bilimsel Kitap
Yazar Adı : YILDIRIM ALİ,ÖNER MEHMET DURDU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : LAP Lambert Academic Publishing
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-3-659-42659-9
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2013

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 14

Proje Adı: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (GAP) Yetiştirilen Bazı Ekmeklik Buğdayların Tandır Ekmeği Üretimine Uygunluğunun Belirlenmesi

Başlama Tarihi : 07.02.2023
Bitiş Tarihi : 20.12.2023
Proje Konusu : Tahıl Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-12-30 18:06:36

Proje Adı: Çimlendirilmiş Karabuğdayın Top Kek Kalitesine Etkisi

Başlama Tarihi : 10.05.2022
Bitiş Tarihi : 18.03.2024
Proje Konusu : Bu çalışmada, karabuğdayın belirli şartlar altında çimlendirilip, kurutulup ve öğütüldükten sonra elde edilen unbelirli oranlarda buğday ununa ilave edilerek top kek üretiminde kullanılacaktır. Karabuğday yüksek besinsel değeresahiptir ve çimlendirme işlemiyle de besleyiciliği arttırılacaktır. Hem besinsel değeri yüksek hem de gluteniçermeyen kek elde edilerek çölyak hastaları için alternatif bir top kek geliştirilecektir. Kek üretiminde kullanılacakolan çimlendirilmiş karabuğday ve kek unun oranları ön denemeler ile belirlenecektir. Elde edilen unun belirlioranlarda kullanılmasıyla yapılan top keklerin fiziksel, kimyasal, besinsel, morfogeometrik, tekstür ve duyususalanalizleri yapılacaktır. Tüm sonuçlar bir bütün halinde değerlendirilecek ve çölyak hastaları için en uygun top kekbelirlenecektir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-04-16 10:49:50

Proje Adı: Pişirme Sırasında İlave Edilen Bitki ve Baharatların Pirincin Glisemik İndeksine Etkisi

Başlama Tarihi : 15.03.2021
Bitiş Tarihi : 17.03.2022
Proje Konusu : Tarçın, zerdeçal, zencefil, dereotu, maydanoz, fesleğen, sarımsak, soğan ve kırmızı biber gibi bazı bitki ve baharatların glisemik indeks (GI) üzerindeki etkisi araştırılacaktır. Bitki ve baharatların glisemik indeks üzerindeki etkileri farklı pirinçlerin (Sadree ve ırak kürt pirinci) pişirilmesi sırasında araştırılacaktır. Glisemik indeks değerlerini ölçmek için in vivo test kullanılacaktır. Ayrıca, çiğ ve pişmiş pirinç numunelerinin nem, protein, yağ, kül, toplam karbohidrat, enerji, renk, pH, su aktivitesi, kütle yoğunluğu, 1000 tane ağırlığı, kırık tane oranı, SEM (TARAMALI ELEKTRON MİKROSKOBU) ve fonksiyonel özellikleri analiz edilecektir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-19 08:46:00

Proje Adı: Probiyotik Kültür İçeren Yenilebilir Filmlerin Geliştirilmesi ve Kaşar Peynirinde Kaplama Materyali Olarak Kullanımının Araştırılması

Başlama Tarihi : 05.06.2020
Bitiş Tarihi : 16.08.2023
Proje Konusu : Gıda Mühendisliği
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-12-31 00:30:11

Proje Adı: Karabuğday ununun bisküvi kalitesine etkisi

Başlama Tarihi : 14.05.2020
Bitiş Tarihi : 31.01.2022
Proje Konusu : Tahıl teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-21 10:26:17

Proje Adı: Kaplama çözeltisi olarak kullanılan zeytin yaprağı ekstraktı, gliserol ve jelatinin sığır etlerinin depolamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi

Başlama Tarihi : 14.05.2020
Bitiş Tarihi : 31.03.2022
Proje Konusu : kaplama çözeltisi olarak kullanılan zeytin yaprağı ekstraktı, gliserol ve jelatinin sığır etlerinin depolamasında fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-12-31 00:28:53

Proje Adı: Mısırın kurutulmasında ultrason işleminin etkisinin araştırılması

Başlama Tarihi : 04.07.2018
Bitiş Tarihi : 30.05.2019
Proje Konusu : Tahıl Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-21 10:25:54

Proje Adı: Ultrason’un börülcenin su absorpsiyonu ve pişme kalitesi üzerindeki etkilerinin araştırılması

Başlama Tarihi : 23.05.2018
Bitiş Tarihi : 13.06.2019
Proje Konusu : Tahıl Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-19 09:00:39

Proje Adı: İnek ve keçi sütünden üretilen yayık tereyağlarının bazı fizikokimyasal özellikleri, yağ asitleri ve aroma bileşenlerinin belirlenmesi

Başlama Tarihi : 07.05.2018
Bitiş Tarihi : 13.07.2020
Proje Konusu : Gıda teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-08-28 18:25:17

Proje Adı: İNEK VE KEÇİ SÜTÜNDEN ÜRETİLEN YAYIK TEREYAĞLARININ BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ, YAĞ ASİTLERİ VE AROMA BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ

Başlama Tarihi : 07.05.2018
Bitiş Tarihi : 07.09.2023
Proje Konusu : İNEK VE KEÇİ SÜTÜNDEN ÜRETİLEN YAYIK TEREYAĞLARININ BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ, YAĞ ASİTLERİ VE AROMA BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-12-31 00:19:54

Proje Adı: Ultrasonik ses dalgalarının börülcenin su absorpsiyonu ve tekstürel özellikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması

Başlama Tarihi : 24.02.2017
Bitiş Tarihi : 29.12.2017
Proje Konusu : Tahıl ve bakliyat
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-03 11:16:33

Proje Adı: Nohudun Erişte Kalitesine Etkisi

Başlama Tarihi : 24.11.2016
Bitiş Tarihi : 01.02.2019
Proje Konusu : Tahıl teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-21 10:24:11

Proje Adı: Mısır ve Nohut Unlarının Mardin Peksimetinin Kalitesine Etkileri

Başlama Tarihi : 01.01.2015
Bitiş Tarihi : 02.12.2015
Proje Konusu : Tahıl ürünleri teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-08-09 13:02:36

Proje Adı: NOHUT UNUNUN KULLANIMININ SİVEREK EKMEK KALİTESİNE ETKİLERİ

Başlama Tarihi : 22.10.2013
Bitiş Tarihi : 21.10.2015
Proje Konusu : Tahıl Ürünleri Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-09-21 10:36:05

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 18

Proje Adı: AMARANT VE NOHUT UNU İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ KEK ÜRETİMİNDE ULTRASONUN ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI

Başlama Tarihi : 2024-12-04
Bitiş Tarihi : 2025-12-03
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Ali YILDIRIM, Zana KARABOĞA
Anahtar Kelimeler : Ultrason, kompozit un, kek, fonksiyonel

Proje Adı: Çimlendirilmiş Karabuğdayın Top Kek Kalitesine Etkisi

Başlama Tarihi : 2022-05-10
Bitiş Tarihi : 2023-05-09
Tamamlandı Tarihi : 2024-03-18
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Nazlı BAYOĞLU
Anahtar Kelimeler : Top kek, karabuğday, çimlenme, kalite, çölyak hastalığı

Proje Adı: Pişirme Sırasında İlave Edilen Bitki ve Baharatların Pirincin Glisemik İndeksine Etkisi

Başlama Tarihi : 2021-03-15
Bitiş Tarihi : 2022-03-15
Tamamlandı Tarihi : 2022-03-17
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Begard Najmaldeen SADEQ
Anahtar Kelimeler : Pirinç, bitkiler, baharatlar, glisemik indeks (GI), pişirme

Proje Adı: Probiyotik Kültür İçeren Yenilebilir Kaplama Formülasyonlarının Geliştirilmesi ve Kaşar Peynirinde Kaplama Materyali Olarak Kullanımının Araştırılması

Başlama Tarihi : 2020-06-05
Bitiş Tarihi : 2023-06-04
Tamamlandı Tarihi : 2023-10-30
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Huriye Gözde CEYLAN, Mehmet Şükrü KARAKUŞ, Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler : Probiyotik, prebiyotik, yenilebilir kaplama, Kaşar, antifungal

Proje Adı: Karabuğday ununun bisküvi kalitesine etkisi

Başlama Tarihi : 2020-05-14
Bitiş Tarihi : 2021-05-14
Tamamlandı Tarihi : 2022-01-31
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Amanj Nasıh ISMAIL
Anahtar Kelimeler : Glutensiz, bisküvi, karabuğday, çölyak hastalığı, kalite

Proje Adı: Zeytin yaprağı ekstraktı, gliserol ve jelatinin içeren çözelti ile kaplanıp depolanan sığır etlerinde fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik değişimler

Başlama Tarihi : 2020-05-14
Bitiş Tarihi : 2021-05-14
Tamamlandı Tarihi : 2022-03-31
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Sıddık Mazlum GÖKTAŞ
Anahtar Kelimeler : Zeytin yaprağı ekstraktı, gliserol, jelatin, yenilebilir ambalaj, sığır eti

Proje Adı: Mısırın kurutulmasında ultrason işleminin etkisinin araştırılması

Başlama Tarihi : 2018-07-04
Bitiş Tarihi : 2019-04-04
Tamamlandı Tarihi : 2019-05-30
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Zana KARABOĞA
Anahtar Kelimeler : Mısır, vakum, ultrason ön işlem, kurutma, kinetik modelleme

Proje Adı: İNEK VE KEÇİ SÜTÜNDEN ÜRETİLEN YAYIK TEREYAĞLARININ BAZI FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ, YAĞ ASİTLERİ VE AROMA BİLEŞENLERİNİN BELİRLENMESİ

Başlama Tarihi : 2018-05-07
Bitiş Tarihi : 2019-06-06
Tamamlandı Tarihi : 2020-07-13
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Filiz YILDIZ AKGÜN, Huriye Gözde CEYLAN, Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler : Yayık tereyağı, keçi tereyağı, aroma, yağ asitleri kompozisyonu

Proje Adı: Nohut Ununun Siverek Ekmek Kalitesine Etkileri

Başlama Tarihi : 2018-04-30
Bitiş Tarihi : 2018-10-30
Tamamlandı Tarihi : 2018-12-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: WATER DIFFUSION OF ULTRASOUND APPLIED COWPEAS DURING SOAKING

Başlama Tarihi : 2017-03-31
Bitiş Tarihi : 2017-10-01
Tamamlandı Tarihi : 2017-06-02
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: Water Diffusion of Parboiled Wheat During Drying

Başlama Tarihi : 2017-03-31
Bitiş Tarihi : 2017-10-01
Tamamlandı Tarihi : 2017-06-02
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: Ultrasonik ses dalgalarının börülcenin su absorpsiyonu ve tekstürel özellikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması

Başlama Tarihi : 2017-02-24
Bitiş Tarihi : 2017-10-23
Tamamlandı Tarihi : 2017-12-29
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Ahmet Ferit ATASOY
Anahtar Kelimeler : Ultrason, Börülce, Pişirme, su absorpsiyonu, tekstür

Proje Adı: Nohudun Erişte Kalitesine Etkisi

Başlama Tarihi : 2016-11-24
Bitiş Tarihi : 2017-11-23
Tamamlandı Tarihi : 2019-02-01
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Ayşegül ŞAMİL
Anahtar Kelimeler : Erişte, Nohut unu,kalite, kuruma kinetiği

Proje Adı: Ultrason'un börülcenin su absorpsiyonu ve pişme kalitesi üzerindeki etkilerinin araştırılması

Başlama Tarihi : 2016-11-24
Bitiş Tarihi : 2018-11-24
Tamamlandı Tarihi : 2019-07-22
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM, Hacer ÖZTÜRK, Ahmet Ferit ATASOY
Anahtar Kelimeler : Ultrason, Börülce, su absorpsiyonu,pişme, kalite

Proje Adı: Bulgurun Kuruma Kinetiği: Kurutucu ve Sıcaklık Etkisi

Başlama Tarihi : 2016-10-05
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-10-06
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: Yayın Teşvik Projesi (Ali YILDIRIM//#01)

Başlama Tarihi : 2015-11-10
Bitiş Tarihi : 2015-11-10
Tamamlandı Tarihi : 2016-05-18
Proje Bilim Dalı :
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: MISIR VE NOHUT UNLARININ MARDİN PEKSİMETİNİN KALİTESİNE ETKİLERİ

Başlama Tarihi : 2013-10-22
Bitiş Tarihi : 2015-10-22
Tamamlandı Tarihi : 2015-10-21
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: NOHUT UNUNUN KULLANIMININ SİVEREK EKMEK KALİTESİNE ETKİLERİ

Başlama Tarihi : 2013-10-22
Bitiş Tarihi : 2015-10-21
Tamamlandı Tarihi : 2015-10-21
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler :
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Tahıl Teknolojisi
Gıda Teknolojileri
Temel İşlemler

Güncelleme Tarihi : 2023-11-07 09:52:33

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!