Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 27.09.2025 19:36:02
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.09.2025 17:54:39
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.09.2025 00:14:19
Kişisel Bilgiler

ÖĞR. GÖR. BAŞAK BOZ
- E-posta: basakboz@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 /
- Bağlı Birimi : Aşçılık
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/basakboz


Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Yüksek Lisans
2018 - 2021
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Meze kültürünün Hatay gastronomisindeki yeri ve geleneksel Hatay mezelerinin duyusal kalite özelliklerinin belirlenmesi
Lisans
2013 - 2017
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ/GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2022 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
- 2024 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
BAHARAT VE İÇECEKLER,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
TÜRK MUTFAĞI VE UYGULAMALARI,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
KONUK İLETİŞİMİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
YİYECEK İÇECEK SERVİSİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
KÜLTÜRLERARASI İLETİŞİM,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
YÖRESEL MUTFAKLAR,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
MESLEK ETİĞİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
PASTA ÜRÜNLERİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
YÖRESEL MUTFAKLAR,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
DANIŞMANLIK,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
BESLENME İLKELERİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
DAVRANIŞ BİLİMLERİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
MUTFAKTA İŞ GÜVENLİĞİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
TURİZMDE GÜNCEL SORUNLAR,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
STAJ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
TURİZM PAZARLAMASI,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
TURİZM SOSYOLOJİSİ,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
TURİZMDE ÖRGÜTSEL DAVRANIŞ,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 4
Makale Adı : HATAY OTLU PEYNİRLERİNİN KOKU, AROMA VE TEKSTÜR PROFİL ANALİZLERİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : GAZİANTEP MUTFAĞININ KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ GELENEKSEL YEMEKLERİNDEN SEÇMELER
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : GÜVENİLİR GIDA VE GIDALARA UYGULANAN HİLE VE TAĞŞİŞLER
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : GASTRONOMİDE YENİ TREND: MOLEKÜLER GASTRONOMİNİN UYGULAMA TEKNİKLERİ
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Bildiri Adı : GÜVENİLİR GIDA VE GIDALARA UYGULANAN HİLE VE TAĞŞİŞLER
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BOZ BAŞAK
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :24.11.2019
Bildiri Adı : GAZİANTEP MUTFAĞININ KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ VE UNUTULMAYA YÜZ TUTMUŞ GELENEKSEL YEMEKLERİNDEN SEÇMELER
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BOZ BAŞAK
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.01.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :18.01.2019
Bildiri Adı : HATAY OTLU PEYNİRLERİNİN KOKU, AROMA VE TEKSTÜR PROFİL ANALİZLERİ ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BOZ BAŞAK
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.01.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :18.01.2019
Bildiri Adı : GASTRONOMİDE YENİ TREND: MOLEKÜLER GASTRONOMİNİN UYGULAMA TEKNİKLERİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BOZ BAŞAK
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.11.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :22.11.2018
Proje&Patent&Tasarım
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 1
Proje Adı: Başlık: Turizm İşletmelerinin Hizmet Kalitesinin Arttırılmasına Yönelik Eğitim Programı: Halfeti Esnaf Akademisi
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2024-07-01
Proje Bilim Dalı : Sosyal Bilimler
Proje Durum : Bitti
Ekip : Sabahat Ceylin ŞANLI KAYRAN, Mehmet Fatih KAYRAN, Başak BOZ
Anahtar Kelimeler : Turizm İşletmeleri, Hizmet Kalitesi, Sosyal Sorumluluk, Halfeti, Esnaf Akademisi
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Otel İşletmeciliği
Turizm İşletmeciliği
Güncelleme Tarihi : 2025-05-08 11:55:06