Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 00:56:15
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.09.2024 09:21:26
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 21:46:46
Kişisel Bilgiler
DOÇ. BÜLENT BAŞYİĞİT
- E-posta: bulentbasyigit@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 1583
- Bağlı Birimi : Gıda Bilimleri
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/bulentbasyigit
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2018 - 2022
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Vişne çekirdeğinden protein tozu üretimi ve farklı gıda matrikslerinin mikroenkapsülasyonunda kullanımı
Yüksek Lisans
2016 - 2017
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Mikroenkapsüle meyan kökü (Glycyrrhiza glabra L.) şerbeti (çayı) üretimi ve depolamanın kalite üzerine etkisi
Lisans
2010 - 2014
ERCİYES ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- DOÇENT
- 2024 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 2016 - 2022
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 2016 - 2022
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2022 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2022 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Eğitim ve Öğretim Komisyon Üyeliği
- 2019 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Kalite Kurulu Üyeliği
- 2022 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Vişne çekirdeğinden elde edilen pektinin bitkisel kaynaklı doğal hidrojel üretiminde kullanımı
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- BARAN AY(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
Dersler
VERİLEN DERSLER
Gıda Karbonhidratları,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
İş Sağlığı ve Güvenliği,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması II,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Baharat Teknolojisi,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
İş Sağlığı ve Güvenliği,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğinde Mekanik Prosesler,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Karbohidratları,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Genetiği Değiştirilmiş Gıdalar ve Analiz Yöntemleri,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
İş Sağlığı ve Güvenliği,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Meyve-Sebzelerin Kurutularak Dayandırılması,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğine Giriş,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Gıdalarda Aroma ve Aroma Maddeleri,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması II,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Baharat Teknolojisi,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması I,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Enstrümental Analiz,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : A new synergistic hydrocolloid with superior rheology: locust bean /xanthan gum binary solution powdered by different drying methods
Dergi Adı : Food Hydrocolloids
Cilt :
ISSN : 0268-005X
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Fatty-acid incorporation improves hydrophobicity of pea protein based films towards better oxygen/water barrier properties and fruit protecting ability
Dergi Adı : International Journal of Biological Macromolecules
Cilt : 276
ISSN : 0141-8130
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Innovative approaches to pectin processing: Enhancing techno-functional properties for applications in food and beyond
Dergi Adı : Bioactive Carbohydrates and Dietary Fibre
Cilt : 32
ISSN : 2212-6198
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Brown rice protein–dietary fibre conjugate improves bioaccessibility of minerals via modifying gelling structure of yoghurt
Dergi Adı : International Journal of Food Science & Technology
Cilt :
ISSN : 0950-5423
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Sour cherry seed proteins devoted to covalently bonded carbohydrate moieties: efficacy of transaction and carbohydrate type on amino acid distribution and emulsifier behavior
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt :
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Starch and green silver nanoparticles based functional nanocomposite films: New insights in fresh fruit packaging
Dergi Adı : Journal of Applied Botany and Food Quality
Cilt : 97
ISSN : 1439-040X
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Molecular mechanisms underpinning the hydrogelling ability of apricot seed protein: Stretching protein side chain conformations via electromagnetic forcing
Dergi Adı : Materials Chemistry and Physics
Cilt :
ISSN : 1879-3312
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Unveiling the multifaceted world of anthocyanins: Biosynthesis pathway, natural sources, extraction methods, copigmentation, encapsulation techniques, and future food applications
Dergi Adı : Food Research International
Cilt :
ISSN : 0963-9969
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Instant stevia powder as a novel potential additive for enhancing nutritional value and quality characteristics of yogurt
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology
Cilt :
ISSN : 0022-1155
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Nohut proteininin ultrases destekli özütlenmesinin optimizasyonu ve tekno- fonksiyonel özellikleri
Dergi Adı : Niğde Ömer Halisdemir Universitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 12
ISSN : 2564-6605
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Pressurised hot water extraction of phenolic compounds with a focus on eriocitrin and hesperidin from lemon peel
Dergi Adı : International Journal of Food Science & Technology
Cilt : 58
ISSN : 0950-5423
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Designing nanoliposome-in-natural hydrogel hybrid system for controllable release of essential oil in gastrointestinal tract: A novel vehicle
Dergi Adı : Foods
Cilt : 12
ISSN : 2304-8158
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Synthesizing mechanically robust natural pea protein hydrogels via deep cryogenic treatment: State of the art in bioactive compound delivery system
Dergi Adı : Food Hydrocolloids
Cilt :
ISSN : 0268-005X
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Drying Technique Providing Maximum Benefits on Hydrogelling Ability of Avocado Seed Protein: Spray Drying
Dergi Adı : Foods
Cilt : 12
ISSN : 2304-8158
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Domates kabuğu fenolikleri: Mikrodalga destekli ekstraksiyon koşullarının optimizasyonu ve mikroenkapsülasyonu
Dergi Adı : Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt : 13
ISSN : 2536-4618
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Determination of the characteristic attributes of cottonseed protein concentrate
Dergi Adı : Gıda / The Journal of Food
Cilt : 48
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Arap zamkı, karboksimetil selüloz ve maltodekstrin ile stabilize edilmiş su içinde yağ bazlı emülsiyon sistemlerinin stabilite savranışları
Dergi Adı : Iğdır Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt : 13
ISSN : 2536-4618
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Vişne çekirdeği atığından üretilen pektinin soya bazlı bitkisel protein ile hidrojel oluşturma potansiyeli: Fenolik madde salınımı üzerine hidrojel doğasının etkisi
Dergi Adı : Gıda / The Journal of Food
Cilt : 48
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Kullanıma hazır suda çözünebilir keçiboynuzu kabuğu tozu üretiminin yanıt yüzey yöntemi ile çift aşamalı optimizasyonu
Dergi Adı : Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 12
ISSN : 2564-6605
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Siirt-Pervari yöresinden toplanan balların fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Instant soluble roselle (Hibiscus sabdariffa L.) powder rich in bioactive compounds: Effect of the production process on volatile compounds
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt : 17
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Yağı alınmış nar çekirdeklerinden fenolik antioksidanların özütlenmesinde ultrases sisteminin Kullanım
Dergi Adı : KSU Journal of Agriculture and Nature
Cilt :
ISSN : 2619-9149
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Locust bean gum provides excellent mechanical and release attributes to soy protein-based natural hydrogels
Dergi Adı : International Journal of Biological Macromolecules
Cilt : 231
ISSN : 0141-8130
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Facile construction of fruit protein based natural hydrogel via intra/inter molecular cross-linking
Dergi Adı : Food Hydrocolloids
Cilt : 133
ISSN : 0268-005X
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Functional characterization of high-yield plant protein powder valorized from de-oiled sour cherry seed using microwave-assisted enzymatic extraction followed by spray- and freeze-drying
Dergi Adı : Biomass Conversion and Biorefinery
Cilt :
ISSN : 2190-6815
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Pomegranate seed oil: Extraction, shelf life prediction, and microencapsulation
Dergi Adı : Carpathian Journal of Food Science and Technology
Cilt : 14
ISSN : 2066-6845
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Enhancing thermal and emulsifying resilience of pomegranate fruit protein with gum Arabic conjugation
Dergi Adı : Colloids and Surfaces B: Biointerfaces
Cilt : 215
ISSN : 0927-7765
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Extraction optimization and microencapsulation of phenolic antioxidant compounds from lemon balm (Melissa officinalis L.): Instant soluble tea production
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Cilt : 45
ISSN : 0145-8892
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Design of novel nutritious microcapsules comprising ω-5 fatty acids and essential amino acids by assembling pomegranate seed derived macromolecules
Dergi Adı : LWT-Food Science and Technology
Cilt : 143
ISSN : 0023-6438
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Liquorice (Glycyrrhiza Glabra): Production of instant soluble microcapsules
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 25
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : High efficiency microencapsulation of extra virgin olive oil (EVOO) with novel carrier agents: Fruit proteins
Dergi Adı : Materials Today Communications
Cilt : 28
ISSN : 2352-4928
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt : 15
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Multivariate analyses of the antioxidant, antidiabetic, antimicrobial activity of pomegranate tissues with respect to pomegranate juice
Dergi Adı : Waste and Biomass Valorization
Cilt : 12
ISSN : 1877-2641
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Ethnobotanical and chemical studies on Gezo molasses from Quercus brantii Lindl. Acorns in Turkey
Dergi Adı : Acta Societatis Botanicorum Poloniae
Cilt : 90
ISSN : 1178-1998
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Spectroscopic (LC-ESI-MS/MS, FT-IR, NMR) and functional characterization of fruit seed oils extracted with green technology: A comparative study with Prunus cerasus and Punica granatum oils
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Cilt : 45
ISSN : 0145-8892
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil
Dergi Adı : Food Chemistry
Cilt : 337
ISSN : 0308-8146
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Microencapsulation of sour cherry oil by spray drying: Evaluation of physical morphology, thermal properties, storage stability, and antimicrobial activity
Dergi Adı : Powder Technology
Cilt : 364
ISSN : 0032-5910
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Bioactive properties of powdered peppermint and spearmint extracts: Inhibition of key enzymes linked to hypertension and type 2 diabetes
Dergi Adı : Food Bioscience
Cilt : 35
ISSN : 2212-4292
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Compositional analysis, biological activity, and food protecting ability of ethanolic extract of Quercus infectoria gall
Dergi Adı : Journal of Food Processing and Preservation
Cilt : 44
ISSN : 0145-8892
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Wild mustard (Sinapis arvensis) parts: compositional analysis, antioxidant capacity and determination of individual phenolic fractions by LC–ESI–MS/MS
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt : 14
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Biochemical, compositional, and spectral analyses of İsot (Urfa pepper) seed oil and evaluation of its functional characteristics
Dergi Adı : Grasas Y Aceites
Cilt : 71
ISSN : 0017-3495
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Farklı kurutma teknikleri ile kurutulmuş Keme mantarının (Terfezia boudieri Chatin) karakteristik özellikleri
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 5
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Simultaneous extraction of phenolics and essential oil from peppermint by pressurized hot water extraction
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology-MYSORE
Cilt : 56
ISSN : 0022-1155
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Liquorice (Glycyrrhiza glabra L.) root sherbet (extract): Microencapsulation and storage stability
Dergi Adı : Acta Alimentaria
Cilt : 48
ISSN : 0139-3006
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Phenolic compounds content, antioxidant and antidiabetic potentials of seven edible leaves
Dergi Adı : Gıda / The Journal of Food
Cilt : 43
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Application of pressurized water extraction and spray drying techniques to produce soluble spearmint tea
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt : 12
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Püskürtmeli kurutucu ile nane (Mentha piperita ve Mentha spicata) esansiyel yağı mikroenkapsülasyonu
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Effects of licorice on some selected properties of ice cream
Dergi Adı : Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
Cilt : 45
ISSN : 1303-5002
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Püskürtmeli kurucutu ile mikroenkapsüle edilmiş nane (Mentha piperita ve Mentha spicata) esansiyel yağının salınım profili
Dergi Adı : Gıda / The Journal of Food
Cilt : 41
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Kekik esansiyel yağı ve mikroenkapsülasyon uygulamaları
Dergi Adı : Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Cilt :
ISSN : 2459-0614
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Tane nar ilaveli lokum üretimi ve vakum ambalajlamanın raf ömrü üzerine etkisi
Dergi Adı : Gıda / The Journal of Food
Cilt : 42
ISSN : 13003070
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Cream zahter: A functional food some chemical and sensory properties
Dergi Adı : Current Research in Nutrition and Food Science Journal
Cilt : 4
ISSN : 2347-467X
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Effect of fruit addition on the quality characteristics of tahini halva
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 20
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Fabricating Antibacterial Powders from Olive Oil-In Water Emulsions Stabilized by Sour Cherry-Derived Hemicellulose and Pectin Crystalline Structures
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : A new synergistic hydrocolloid with superior rheology: locust bean/xanthan gum binary solution powdered by different drying methods
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Brown rice protein–dietary fibre conjugate improves bioaccessibility of minerals via modifying gelling structure of yoghurt
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Molecular mechanisms underpinning the hydrogelling ability of apricot seed protein: Stretching protein side chain conformations via electromagnetic forcing
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Unveiling the multifaceted world of anthocyanins: Biosynthesis pathway, natural sources, extraction methods, copigmentation, encapsulation techniques, and future food applications
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sour cherry seed proteins devoted to covalently bonded carbohydrate moieties: efficacy of transaction and carbohydrate type on amino acid distribution and emulsifier behavior
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Innovative Approaches to Pectin Processing: Enhancing Techno-functional Properties for Applications in Food and beyond
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Fatty-acid incorporation improves hydrophobicity of pea protein based films towards better oxygen/water barrier properties and fruit protecting ability
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Arap Zamkı, Karboksimetil Selüloz ve Maltodekstrin ile Stabilize Edilmiş Su İçinde Yağ Bazlı Emülsiyon Sistemlerinin Stabilite Davranışları
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Kullanıma hazır suda çözünebilir keçiboynuzu kabuğu tozu üretiminin yanıt yüzey yöntemi ile çift aşamalı optimizasyonu
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Functional characterization of high-yield plant protein powder valorized from de-oiled sour cherry seed using microwave-assisted enzymatic extraction followed by spray-and …
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : Yağı Alınmış Nar Çekirdeklerinden Fenolik Antioksidanların Özütlenmesinde Ultrases Sisteminin Kullanımı
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Instant soluble roselle (Hibiscus sabdariffa L.) powder rich in bioactive compounds: Effect of the production process on volatile compounds
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Designing Nanoliposome-in-Natural Hydrogel Hybrid System for Controllable Release of Essential Oil in Gastrointestinal Tract: A Novel Vehicle
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : VİŞNE ÇEKİRDEĞİ ATIĞINDAN ÜRETİLEN PEKTİNİN SOYA BAZLI BİTKİSEL PROTEİN İLE HİDROJEL OLUŞTURMA POTANSİYELİ: FENOLİK MADDE SALINIMI ÜZERİNE HİDROJEL DOĞASININ ETKİSİ
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Determination of characteristics attributes of Siirt-pervari honeys.
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Hydrogel forming potential of pectin derived from sour cherry waste with soy-based plant protein: effect of hydrogel nature on phenolic release.
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Domates Kabuğu Fenolikleri: Mikrodalga Destekli Ekstraksiyon Koşullarının Optimizasyonu ve Mikroenkapsülasyonu
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Synthesizing mechanically robust natural pea protein hydrogels via deep cryogenic treatment: State of the art in bioactive compound delivery system
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Instant stevia powder as a novel potential additive for enhancing nutritional value and quality characteristics of yogurt
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Drying Technique Providing Maximum Benefits on Hydrogelling Ability of Avocado Seed Protein: Spray Drying
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Nohut proteininin ultrases destekli özütlenmesinin optimizasyonu ve tekno-fonksiyonel özellikleri
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : DETERMINATION OF THE CHARACTERISTIC ATTRIBUTES OF COTTONSEED PROTEIN CONCENTRATE
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Locust bean gum provides excellent mechanical and release attributes to soy protein-based natural hydrogels
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 16
Makale Adı : VİŞNE ÇEKİRDEĞİNDEN PROTEİN TOZU ÜRETİMİ VE FARKLI GIDA MATRİKSLERİNİN MİKROENKAPSÜLASYONUNDA KULLANIMI
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : POMEGRANATE SEED OIL: EXTRACTION, SHELF LIFE PREDICTION, AND MICROENCAPSULATION.
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Facile construction of fruit protein based natural hydrogel via intra/inter molecular cross-linking
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : POMEGRANATE SEED OIL: EXTRACTION, SHELF LIFE PREDICTION, AND MICROENCAPSULATION
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Enhancing thermal and emulsifying resilience of pomegranate fruit protein with gum Arabic conjugation
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Liquorice (Glycyrrhiza glabra): Production of instant soluble microcapsules
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Design of novel nutritious microcapsules comprising ω-5 fatty acids and essential amino acids by assembling pomegranate seed derived macromolecules
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 14
Makale Adı : Ethnobotanical and chemical studies on gezo molasses from quercus brantii Lindl. Acorns in Turkey
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological …
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 13
Makale Adı : Extraction optimization and microencapsulation of phenolic antioxidant compounds from lemon balm (Melissa officinalis L.): Instant soluble tea production
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 21
Makale Adı : High efficiency microencapsulation of extra virgin olive oil (EVOO) with novel carrier agents: Fruit proteins
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 19
Makale Adı : Multivariate analyses of the antioxidant, antidiabetic, antimicrobial activity of pomegranate tissues with respect to pomegranate juice
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 13
Makale Adı : Spectroscopic (LC‐ESI‐MS/MS, FT‐IR, NMR) and functional characterization of fruit seed oils extracted with green technology: A comparative study with Prunus cerasus and …
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 68
Makale Adı : Compositional analysis, biological activity, and food protecting ability of ethanolic extract of Quercus infectoria gall
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 19
Makale Adı : Extraction optimization and microencapsulation of phenolic antioxidant compounds from lemon balm (Melissa officinalis L.): Instant soluble tea production
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Bioactive properties of powdered peppermint and spearmint extracts: Inhibition of key enzymes linked to hypertension and type 2 diabetes
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 26
Makale Adı : Wild mustard (Sinapis arvensis) parts: compositional analysis, antioxidant capacity and determination of individual phenolic fractions by LC–ESI–MS/MS
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 14
Makale Adı : Biochemical, compositional, and spectral analyses of Isot (Urfa pepper) seed oil and evaluation of its functional characteristics
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 9
Makale Adı : Microencapsulation of sour cherry oil by spray drying: Evaluation of physical morphology, thermal properties, storage stability, and antimicrobial activity
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 60
Makale Adı : Farklı kurutma tekniklerinin keme mantarının (terfezia boudieri chatin) özelliklerine etkileri
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Biochemical, compositional, and spectral analyses of İsot (Urfa pepper) seed oil and evaluation of its functional characteristics
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 9
Makale Adı : Bioactive properties of powdered peppermint and spearmint extracts
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Liquorice (Glycyrrhiza glabra L.) root sherbet (extract): Microencapsulation and storage stability
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Liquorice ( Glycyrrhiza glabra L.) root sherbet (extract): Microencapsulation and storage stability
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : Simultaneous extraction of phenolics and essential oil from peppermint by pressurized hot water extraction
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 31
Makale Adı : Application of pressurized water extraction and spray drying techniques to produce soluble spearmint tea
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 12
Makale Adı : Phenolic compounds content, antioxidant and antidiabetic potentials of seven edible leaves
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 12
Makale Adı : TANE NAR İLAVELİ LOKUM ÜRETİMİ VE VAKUM AMBALAJLAMANIN RAF ÖMRÜ ÜZERİNE ETKİSİ
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Püskürtmeli kurutucu ile nane (Mentha piperita ve Mentha spicata) esansiyel yağı mikroenkapsülasyonu
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 13
Makale Adı : Mikroenkapsüle meyan kökü (Glycyrrhiza glabra L.) şerbeti (çayı) üretimi ve depolamanın kalite üzerine etkisi
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : MİKROENKAPSÜLE İNSTANT MEYAN KÖKÜ (Glycyrrhiza glabra L.) ŞERBETİ (ÇAYI) ÜRETİMİ ve DEPOLAMANIN KALİTE ÜZERİNE ETKİSİ
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : PÜSKÜRTMELİ KURUCUTU İLE MİKROENKAPSÜLE EDİLMİŞ NANE (MENTHA PIPERITA VE MENTHA SPICATA) ESANSİYEL YAĞININ SALINIM PROFİLİ
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Kekik esansiyel yağı ve mikroenkapsülasyon uygulamaları
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Effects of licorice on some selected properties of ice cream
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Effect of fruit addition on the quality characteristics of tahini halva
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : Cream zahter: a functional food some chemical and sensory properties
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Bioengineering Plant DNA Based Novel Hydrogel Systems for Sustained Bioactive Compound Delivery
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Siirt-Pervari yöresinden toplanan balların fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 35
Makale Adı : Instant stevia powder as a novel potential additive for enhancing nutritional value and quality characteristics of yogurt
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSOREarrow_drop_down
Makale Adı : Synthesizing mechanically robust natural pea protein hydrogels via deep cryogenic treatment: State of the art in bioactive compound delivery system
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 5
Yayın Yeri : FOOD HYDROCOLLOIDSarrow_drop_down
Makale Adı : Fatty-acid incorporation improves hydrophobicity of pea protein based films towards better oxygen/water barrier properties and fruit protecting ability
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULESarrow_drop_down
Makale Adı : Unveiling the multifaceted world of anthocyanins: Biosynthesis pathway, natural sources, extraction methods, copigmentation, encapsulation techniques, and future food applications
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : FOOD RESEARCH INTERNATIONALarrow_drop_down
Makale Adı : Brown rice protein-dietary fibre conjugate improves bioaccessibility of minerals via modifying gelling structure of yoghurt
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGYarrow_drop_down
Makale Adı : Sour cherry seed proteins devoted to covalently bonded carbohydrate moieties: efficacy of transaction and carbohydrate type on amino acid distribution and emulsifier behavior
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATIONarrow_drop_down
Makale Adı : Molecular mechanisms underpinning the hydrogelling ability of apricot seed protein: Stretching protein side chain conformations via electromagnetic forcing
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : MATERIALS CHEMISTRY AND PHYSICSarrow_drop_down
Makale Adı : Innovative approaches to pectin processing: Enhancing techno-functional properties for applications in food and beyond
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : N/A
Makale Adı : A new synergistic hydrocolloid with superior rheology: Locust bean /xanthan gum binary solution powdered by different drying methods
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : FOOD HYDROCOLLOIDSarrow_drop_down
Makale Adı : Pressurised hot water extraction of phenolic compounds with a focus on eriocitrin and hesperidin from lemon peel
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 11
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Locust bean gum provides excellent mechanical and release attributes to soy protein-based natural hydrogels
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 22
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULESarrow_drop_down
Makale Adı : Functional characterization of high-yield plant protein powder valorized from de-oiled sour cherry seed using microwave-assisted enzymatic extraction followed by spray- and freeze-drying
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 11
Yayın Yeri : BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERYarrow_drop_down
Makale Adı : Instant soluble roselle (Hibiscus sabdariffa L.) powder rich in bioactive compounds: Effect of the production process on volatile compounds
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 5
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATIONarrow_drop_down
Makale Adı : Designing Nanoliposome-in-Natural Hydrogel Hybrid System for Controllable Release of Essential Oil in Gastrointestinal Tract: A Novel Vehicle
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : FOODSarrow_drop_down
Makale Adı : Use of Ultrasound System in Extraction of Phenolic Antioxidants from Oil-Free Pomegranate Seeds
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATUREarrow_drop_down
Makale Adı : Drying Technique Providing Maximum Benefits on Hydrogelling Ability of Avocado Seed Protein: Spray Drying
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : FOODSarrow_drop_down
Makale Adı : POMEGRANATE SEED OIL: EXTRACTION, SHELF LIFE PREDICTION, AND MICROENCAPSULATION
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : CARPATHIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGYarrow_drop_down
Makale Adı : Facile construction of fruit protein based natural hydrogel via intra/inter molecular cross-linking
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 8
Yayın Yeri : FOOD HYDROCOLLOIDS
Makale Adı : Design of novel nutritious microcapsules comprising ω-5 fatty acids and essential amino acids by assembling pomegranate seed derived macromolecules
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Spectroscopic (LC-ESI-MS/MS, FT-IR, NMR) and functional characterization of fruit seed oils extracted with green technology: A comparative study with Prunus cerasus and Punica granatum oils
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Extraction optimization and microencapsulation of phenolic antioxidant compounds from lemon balm (Melissa officinalis L.): Instant soluble tea production
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 18
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATIONarrow_drop_down
Makale Adı : High efficiency microencapsulation of extra virgin olive oil (EVOO) with novel carrier agents: Fruit proteins
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 15
Yayın Yeri : MATERIALS TODAY COMMUNICATIONS
Makale Adı : Ethnobotanical and Chemical Studies on Gezo Molasses From Quercus brantii Lindl. Acorns in Turkey
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : ACTA SOCIETATIS BOTANICORUM POLONIAE
Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 48
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY
Makale Adı : Multivariate Analyses of the Antioxidant, Antidiabetic, Antimicrobial Activity of Pomegranate Tissues with Respect to Pomegranate Juice
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : WASTE AND BIOMASS VALORIZATION
Makale Adı : Compositional analysis, biological activity, and food protecting ability of ethanolic extract ofQuercus infectoriagall
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 15
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Biochemical, compositional, and spectral analyses of Isot (Urfa pepper) seed oil and evaluation of its functional characteristics
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 5
Yayın Yeri : GRASAS Y ACEITES
Makale Adı : Wild mustard (Sinapis arvensis) parts: compositional analysis, antioxidant capacity and determination of individual phenolic fractions by LC-ESI-MS/MS
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATIONarrow_drop_down
Makale Adı : Bioactive properties of powdered peppermint and spearmint extracts: Inhibition of key enzymes linked to hypertension and type 2 diabetes
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 17
Yayın Yeri : FOOD BIOSCIENCEarrow_drop_down
Makale Adı : Microencapsulation of sour cherry oil by spray drying: Evaluation of physical morphology, thermal properties, storage stability, and antimicrobial activity
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 43
Yayın Yeri : POWDER TECHNOLOGYarrow_drop_down
Makale Adı : Simultaneous extraction of phenolics and essential oil from peppermint by pressurized hot water extraction
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 19
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Makale Adı : LIQUORICE (GLYCYRRHIZA GLABRA L.) ROOT SHERBET (EXTRACT): MICROENCAPSULATION AND STORAGE STABILITY
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4
Yayın Yeri : ACTA ALIMENTARIA
Makale Adı : Application of pressurized water extraction and spray drying techniques to produce soluble spearmint tea
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATIONarrow_drop_down
Makale Adı : Cream Zahter: A Functional Food Some Chemical and Sensory Properties
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : CURRENT RESEARCH IN NUTRITION AND FOOD SCIENCEarrow_drop_down
Bildiri Adı : Assessing the Effectiveness of Bioactive Peptides Derived from Pomegranate Seeds in Creating Hydrogel with the Presence of Locust Bean Gum
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KORKMAZ YILDIRIM BERİL FİDAN,YÜCETEPE MELİKE,AKALAN MERVE,BAŞYİĞİT BÜLENT,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Meyve ve Sebze Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.05.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :25.06.2024
Bildiri Adı : Exposing brown rice protein to ultrasonication process: Concentrating on techno-functional behavior
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Bilim Alanı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.07.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.07.2023
Basım Tarihi :15.08.2023
Bildiri Adı : Beneficial effect of Maillard conjugation on emulsifying behavior of pea protein
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Bilim Alanı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.12.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.12.2022
Basım Tarihi :25.12.2022
Bildiri Adı : Determination of hydrolyzation degree and antioxidant activity of fruit-based bioactive peptides
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YÜCETEPE MELİKE, AKALAN MERVE, BAYRAK AKAY KAMİLE, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, KARAASLAN ASLİYE, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Bilim Alanı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.10.2022
Basım Tarihi :15.12.2022
Bildiri Adı : Effect of pH-shifting on extraction yield and the color of kidney bean (Phaseolus vulgaris L.) protein powder
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKALAN MERVE, YÜCETEPE MELİKE, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, BAYRAK AKAY KAMİLE, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Bilim Alanı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.10.2022
Basım Tarihi :15.12.2022
Bildiri Adı : Maltodextrin enhances functional and textural attributes of brown rice protein-based hydrogel
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Bilim Alanı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 14.10.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :16.10.2022
Basım Tarihi :20.11.2022
Bildiri Adı : Microencapsulation process affects aroma profile of Hibiscus sabdariffa
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : NACİ ABDULLAH, ALAŞALVAR HAMZA, BAŞYİĞİT BÜLENT, SALUM PELİN, ERBAY ZAFER, ÇAM MUSTAFA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.11.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.11.2020
Basım Tarihi :30.11.2021
Bildiri Adı : Physicochemical properties of pomegranate seed oil obtained by cold press method
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ABACI ESRA, BAŞYİĞİT BÜLENT, VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Bilim Alanı
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.11.2019
Basım Tarihi :10.12.2019
Bildiri Adı : Phenolic fractions, antioxıdant and antidıabetic potentials of Quercus infectoria gall
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,YÜKSEKKAYA ŞEHRİBAN,CANSU ÜMRAN,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2019
Basım Tarihi :12.10.2019
Bildiri Adı : Assessment of antimicrobial activity of pomegranate peel and determination of its individual phenolic compounds by using LC-ESI-MS/MS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ALSATAF SEBA,BAŞYİĞİT BÜLENT,CANSU ÜMRAN,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2019
Basım Tarihi :12.10.2019
Bildiri Adı : Production of instant liquorice (Glycyrrhiza glabra) root sherbet
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BULUT SARA,AKYAR GÜLBAHAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2019
Basım Tarihi :12.10.2019
Bildiri Adı : Phenolic fractions, antioxıidant and antidiabetic potentials of Quercus infectoria gall
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,YÜKSEKKAYA ŞEHRİBAN,CANSU ÜMRAN,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2019
Basım Tarihi :12.10.2019
Bildiri Adı : İsot baharatı üretiminde kullanılan taze biberlerin fizikokimyasal ve renk özellikleri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKYAR GÜLBAHAR,BAŞYİĞİT BÜLENT,KARAOĞUL EYYÜP,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.09.2019
Basım Tarihi :25.09.2019
Bildiri Adı : Degradation Kinetics of carotenoids during sun drying of red pepper
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KORKMAZ AZİZ, YILDIRIM ALİ, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, BAŞYİĞİT BÜLENT, ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2018
Basım Tarihi :06.11.2018
Bildiri Adı : Volatiles compound changes during sun drying of red repper
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KORKMAZ AZİZ, YILDIRIM ALİ, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, BAŞYİĞİT BÜLENT, ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2018
Basım Tarihi :06.11.2018
Bildiri Adı : Sensory properties of microencapsulated licorice root extract during storage
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, ÇAM MUSTAFA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :20.06.2018
Bildiri Adı : Production of functional ice-tea with Hibiscus
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, OGAN ZELAL, ATUĞ KÜBRA, SARI AŞHAN, KORKMAZ NAZLI, KORKMAZ AYFER
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :20.06.2018
Bildiri Adı : Determination of some phenolic compounds of microencapsulated licorice root extract by liquid chromatography-mass spectrometry (LC-MS-MS)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ÇAM MUSTAFA,KARAOĞUL EYYÜP,ADIGÜZEL HAMZA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :20.06.2018
Bildiri Adı : Determination of some phenolic compounds of microencapsulated licorice root extract by liquid chromatography-mass spectrometry (LCMS-MS)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ÇAM MUSTAFA,KARAOĞUL EYYÜP,ADIGÜZEL HAMZA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :20.06.2018
Bildiri Adı : Optimization of phenolic compounds extraction from some fruit peels
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, YAZBAŞI MİZGİN, ŞAHİN BÜŞRA NUR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :20.06.2018
Bildiri Adı : Effect of chickpea flour on quality characteristics of Mardin peksimet
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :22.06.2017
Bildiri Adı : Nonenzymatic browning kinetics of traditional isot production during sun drying
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KORKMAZ AZİZ,YILDIRIM ALİ,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :22.06.2017
Bildiri Adı : Some quality characteristics of homemade isot
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,KORKMAZ AZİZ,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :22.06.2017
Bildiri Adı : Bioactive potential and health effects of Ilex paraguariensis and Persea americana leaves
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BULUT SARA,BAŞYİĞİT BÜLENT,AKYAR GÜLBAHAR,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017
Bildiri Adı : Comparative of their functional properties by mixing vegetable oil in the different ratio
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇETİNER ŞEYMA,BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017
Bildiri Adı : Determination of antioxidant activity and total phenolic content of Arbuscula foliis, Folliculisennae and Urtica leave
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKYAR GÜLBAHAR,BAŞYİĞİT BÜLENT,BULUT SARA,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017
Bildiri Adı : Effect of different parameters on milk yield
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :13.12.2016
Bildiri Adı : Cream zahter: A functional food
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,HAYOĞLU GÜLSEREN,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.07.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.07.2016
Basım Tarihi :10.07.2016
Bildiri Adı : Instant peppermint and spearmint teas: Antıoxidant capacitiy and alpha glucosidase inhibition potentials
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇAM MUSTAFA,BAŞYİĞİT BÜLENT,GÜVENDİOĞLU ESMA,ALAŞALVAR HAMZA,DİNÇ MERVE,YILMAZTEKİN MURAT,ÖZTÜRK İSMET,AHHMED ABDULLATEF
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.11.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :25.11.2015
Basım Tarihi :19.12.2015
Bildiri Adı : Instant peppermint and spearmint teas: Antioxidant capacity and alpha glucosidase inhibition potentials
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇAM MUSTAFA,BAŞYİĞİT BÜLENT,GÜVENDİOĞLU ESMA,ALAŞALVAR HAMZA,DİNÇ MERVE,YILMAZTEKİN MURAT,ÖZTÜRK İSMET,AHHMED ABDULLATEF
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.11.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :25.11.2015
Basım Tarihi :19.12.2015
Bildiri Adı : Production of instant spearmint-lemon tea
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇAM MUSTAFA,GÜVENDİOĞLU ESMA,YILMAZTEKİN MURAT,DİNÇ MERVE,BAŞYİĞİT BÜLENT,ALAŞALVAR HAMZA,AHHMED ABDULLATEF,ÖZTÜRK İSMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2015
Basım Tarihi :25.10.2015
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 24
Proje Adı: Uçucu Yağ İhtiva Eden Polimerzomlar ile Fonksiyonelleştirilmiş Modifiye Buğday Kepeği Proteini Bazlı Yenilikçi Hidrojel Filmlerin Üretilmesi ve Gıdaların Muhafazasında Kullanımı
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2024-04-01 11:23:24
Proje Adı: Ekstraksiyon yöntemi ve kurutma tekniğinin pamuk tohumu proteini kalitesi üzerine etkisinin araştırılması
Bitiş Tarihi : 28.03.2023
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:23:14
Proje Adı: Antioksidan ve antimikrobial yüklenmiş nanolipozom taşıyıcılar kullanılarak bifonksiyonel yenilebilir vişne proteini filmlerinin geliştirilmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:14:37
Proje Adı: Farklı ekstraksiyon yöntemleri ve ön işlem uygulamalarının kayısı çekirdeği proteininin fonksiyonel özellikleri üzerine etkisi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:22:24
Proje Adı: Endüstriyel nar çekirdeği atığından protein tozu üretimi
Bitiş Tarihi : 31.07.2022
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : -Tübitak 1512
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:32:51
Proje Adı: Endüstriyel vişne çekirdeği atığından katma değeri yüksek bitkisel protein tozu üretimi, protein bar üretim formülasyonunda kullanımı ve ticarileştirilmesi
Bitiş Tarihi : 21.06.2023
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2024-01-13 18:02:13
Proje Adı: Vişne çekirdeğinden protein tozu üretimi ve farklı gıda matrikslerinin mikroenkapsülasyonunda kullanımı
Bitiş Tarihi : 12.01.2022
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:21:41
Proje Adı: Vişne çekirdeğinden izole edilen karbonhidratların mikroenkapsülasyonda duvar materyali olarak kullanımı
Bitiş Tarihi : 02.05.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:21:01
Proje Adı: Enkapsüle edilmiş nar çekirdeği yağının kalite kriterlerinin belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 05.09.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-07-23 16:44:06
Proje Adı: Kiraz (Prunus avium L.) dokularının (posa, meyve eti, sap ve yaprak) fenolik madde içerikleri ve biyolojik aktivitelerinin araştırılması
Bitiş Tarihi : 09.12.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:24:53
Proje Adı: Nar dokularından elde edilen ekstraktların biyolojik ve antimikrobiyal aktivitesi
Bitiş Tarihi : 11.02.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-07-23 16:42:32
Proje Adı: Farklı jelatin tiplerinin ve enzimlerin nar suyu durultma potansiyelinin araştırılması
Bitiş Tarihi : 12.02.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:20:32
Proje Adı: Nar posalarının (kabuk, mezokarp doku, çekirdek) fenolik madde içeriklerinin ve biyolojik aktivitelerinin belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 02.07.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:26:36
Proje Adı: Urfa (Antep) fıstığı yumuşak kabuğunun ekstraksiyonu ve mikroenkapsülasyonu
Bitiş Tarihi : 20.09.2023
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:25:54
Proje Adı: Şanlıurfa'da yetiştirilen biberlerden elde edilen tohum yağının Arap zamkı ve manto-dekstrin kompozisyonu ile enkapsülasyonu
Bitiş Tarihi : 03.02.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-07-23 17:03:41
Proje Adı: Şanlıurfa'da yetiştirilen biberlerden elde edilen tohum yağının Arap zamkı ve maltodekstrin kompozisyonu ile enkapsülasyonu
Bitiş Tarihi : 03.02.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:14:50
Proje Adı: Urfa menengiç (Pistacia terebentus) sakızından uçucu yağın üretilmesi, karakterizasyonu ve mikroenkapsülasyonu ile yeni bir pazar potansiyeli geliştirme
Bitiş Tarihi : 25.12.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:27:11
Proje Adı: Kirazda farklı dal tipi ve ağaç yönlerinin meyvenin bazı kimyasal özellikleri üzerine etkisi
Bitiş Tarihi : 07.04.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:19:54
Proje Adı: Nar ve üzüm çekirdeği yağı üretimi ve mikroenkapsülasyonu
Bitiş Tarihi : 07.11.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:24:00
Proje Adı: Organik meyve yetiştiricilerine inovasyon aktarma amaçlı organik meyve işleme pilot tesisi
Bitiş Tarihi : 08.01.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-07-23 17:08:08
Proje Adı: Reyhanın (Ocimumbasilicum L.) gıda sanayisinde içecek olarak kullanım olanakları
Bitiş Tarihi : 16.10.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:29:01
Proje Adı: İnstant/Mikroenkapsüle meyan kökü (Glycyrrhiza glabra L.) çayı (şerbeti) üretimi ve mikreonkapsülasyonun raf ömrü üzerine etkisi
Bitiş Tarihi : 29.12.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:28:29
Proje Adı: Farklı taze biberlerden üretilen isotların özelliklerinin ve tüketici talebini oluşturan faktörlerin belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 15.12.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2024-01-12 16:22:22
Proje Adı: İnstant Nane Çayı Buzlu Nane Çayı ve Mikroenkapsüle Nane Esansiyel Yağı Üretimi
Bitiş Tarihi : 22.04.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Bursiyer
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2016-12-12 13:35:24
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 27
Proje Adı: DNA Konjugasyonunun Bezelye Proteinlerinin Teknofonksiyonel Özellikleri Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi : 2024-10-23
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Tuba BOZKURT, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Domates yaprağı, DNA ekstraksiyonu, bitkisel protein, maillard reaksiyonu, maillard konjugat
Proje Adı: Gıda işleme atıklarından elde edilen protein tozlarının katma değerli ürünlerin üretiminde kullanımı
Bitiş Tarihi : 2023-11-16
Tamamlandı Tarihi : 2023-12-08
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Bülent BAŞYİĞİT, Ümran CANSU
Anahtar Kelimeler : Bitkisel protein, Vişne çekirdeği, Enzimatik özütleme, Mikrodalga ekstraksiyonu, Ultrafiltrasyon, Protein bar
Proje Adı: Ekstraksiyon Yöntemlerinin Pamuk Tohumu (Çiğit) Proteini ve Gosipol içeriğine Etkisinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2023-03-28
Tamamlandı Tarihi : 2024-08-13
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Mehmet KÜÇÜKYILDIRIM, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Pamuk, çiğit, protein, ekstraksiyon, gosipol
Proje Adı: Gıda atıkları kullanılarak üretilen nanolipozomların meyve proteini temelli film üretiminde kullanımı
Bitiş Tarihi : 2024-06-22
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Asliye KARAASLAN, Ümran CANSU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Mikrodalga, biyofilm, protein, yenilebilir kaplama, nanolipozom, antimikrobiyal
Proje Adı: Farklı ekstraksiyon yöntemleri ve ön işlem uygulamalarının kayısı çekirdeği proteininin fonksiyonel özellikleri üzerine etkisi
Bitiş Tarihi : 2023-12-01
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Bülent BAŞYİĞİT, Gülbahar AKYAR
Anahtar Kelimeler : Kayısı çekirdeği, protein, izolasyon, ön işlem uygulama, hidrojel
Proje Adı: Vişne Çekirdeğinden Protein Tozu Üretimi ve Farklı Gıda Matrikslerinin Mikroenkapsülasyonunda Kullanımı
Bitiş Tarihi : 2022-09-01
Tamamlandı Tarihi : 2022-01-12
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : İbrahim HAYOĞLU, Mehmet KARAASLAN, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Protein, Vişne Çekirdeği Yağı, Quercus infectoria, Enkapsülasyon
Proje Adı: Endüstriyel Vişne Çekirdeği Atığından Katma Değeri Yüksek Bitkisel Protein Tozu Üretimi, Protein Bar Üretim Formülasyonunda Kullanımı ve Ticarileştirilmesi
Bitiş Tarihi : 2023-02-14
Tamamlandı Tarihi : 2023-12-19
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Ümran CANSU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : .
Proje Adı: Vişne Çekirdeğinden İzole Edilen Karbonhidratların Mikroenkapsülasyonda Duvar Materyali Olarak Kullanımı
Bitiş Tarihi : 2021-05-02
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Bülent BAŞYİĞİT, Şifanur KANDEMİR
Anahtar Kelimeler : Ekstraksiyon, Mikroenkapsülasyon, Karbonhidrat, Vişne çekirdeği, Duvar materyali, Pektin, Hemiselüloz, Selüloz
Proje Adı: Enkapsüle Edilmiş Nar Çekirdeği Yağının Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 2020-02-15
Tamamlandı Tarihi : 2019-09-05
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hasan VARDİN, Mehmet KARAASLAN, Bülent BAŞYİĞİT, Esra ABACI
Anahtar Kelimeler : Enkapsülasyon, nar, çekirdeği yağı
Proje Adı: Nar Dokularından Elde Edilen Ekstraktların Biyolojik ve Antimikrobiyal Aktiviteleri
Bitiş Tarihi : 2019-10-24
Tamamlandı Tarihi : 2020-02-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Hasan VARDİN, Bülent BAŞYİĞİT, Seba Al SATTAF
Anahtar Kelimeler : Nar, fenolik, antioksidan
Proje Adı: Kiraz (Prunus avium L.) Dokularının (Posa, Meyve Eti, Sap ve Yaprak) Fenolik Madde İçerikleri ve Biyolojik Aktivitelerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2019-10-24
Tamamlandı Tarihi : 2019-12-09
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Hasan VARDİN, Bülent BAŞYİĞİT, Şehriban YÜKSEKKAYA
Anahtar Kelimeler : Kiraz, posa, antioksidan, fenolik, yaprak
Proje Adı: Suda Çözünebilir Mikroenkapsüle İsot Çekirdeği Yağı ve Üretim Yöntemi 2019/08647
Bitiş Tarihi : 2021-09-10
Tamamlandı Tarihi : 2022-01-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Bülent BAŞYİĞİT, Hasan VARDİN
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Farklı Jelatin Tiplerinin ve Enzimlerin Nar Suyu Durultma Potansiyelinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2019-04-04
Tamamlandı Tarihi : 2020-02-12
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Ümran CANSU, Mustafa ERDAL, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Durultma, Jelatin, Enzim, Nar, HMF
Proje Adı: Nar Posalarının (kabuk, mezokarp doku, çekirdek) Fenolik Madde İçeriklerinin ve Biyolojik Aktivitelerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 2019-07-02
Tamamlandı Tarihi : 2023-12-19
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hasan VARDİN, Mehmet KARAASLAN, Bülent BAŞYİĞİT, Selin ALİHANOĞLU, Eyyüp KARAOĞUL, Demet EKTİREN
Anahtar Kelimeler : Nar, posa, fenolik madde, antioksidan aktivite, biyolojik aktivite, yanıt yüzey metodu
Proje Adı: İNSTANT MEYAN KÖKÜ ŞERBETİ VE ÜRETİM YÖNTEMİ (2018/16758)
Bitiş Tarihi : 2021-06-06
Tamamlandı Tarihi : 2022-01-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Gencay SARIIŞIK, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Urfa (Antep) fıstığı yumuşak kabuğunun ekstraksiyonu ve mikroenkapsülasyonu
Bitiş Tarihi : 2019-06-05
Tamamlandı Tarihi : 2023-09-20
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Eyyüp KARAOĞUL, M. Hakkı ALMA, Ertuğrul ALTUNTAŞ, Bülent BAŞYİĞİT, Yasin YAKAR, Abdulhalık UĞURTAY
Anahtar Kelimeler : Urfa (Antep) fıstığı kabuğu, Ekstraksiyon, mikroenkapsülasyon, Püskürtmeli kurutucu
Proje Adı: Urfa Menengiç ( Pistacia terebentus) Sakızından Uçucu Yağın Üretilmesi,Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyonu ile Yeni Bir Pazar Potansiyeli Geliştirme
Bitiş Tarihi : 2019-11-08
Tamamlandı Tarihi : 2019-12-25
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Eyyüp KARAOĞUL, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Şanlıurfa'da Yetiştirilen Biberlerden Elde Edilen Tohum Yağının Arap Zamkı ve Malto-Dekstrin Kompozisyonu ile Enkapsülasyonu
Bitiş Tarihi : 2019-02-08
Tamamlandı Tarihi : 2021-02-03
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Hasan VARDİN, Fatih ŞENGÜN, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Biber tohumu yağı, mikroenkapsülasyon, arap zamkı, maltodekstrin, ultrasonikasyon
Proje Adı: Kirazda Farklı Dal Tipi ve Ağaç Yönlerinin Meyvenin Bazı Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkileri
Bitiş Tarihi : 2019-11-07
Tamamlandı Tarihi : 2020-04-07
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : İbrahim HAYOĞLU, İbrahim BOLAT, Ali İKİNCİ, Bülent BAŞYİĞİT, Emine GÜMÜŞ, Meral DOĞAN
Anahtar Kelimeler : Kiraz, Dal Tipi, Yön, Meyve Kimyasal Özelliği
Proje Adı: Nar ve Üzüm Çekirdeği Yağı Üretimi ve Mikroenkapsülasyonu
Bitiş Tarihi : 2018-11-15
Tamamlandı Tarihi : 2018-11-07
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Hasan VARDİN, Bülent BAŞYİĞİT, Ümran CANSU, Şehriban YÜKSEKKAYA, Eyyüp KARAOĞUL
Anahtar Kelimeler : Nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, yağ, soğuk pres, püskürtmeli kurutma, mikroenkapsülasyon
Proje Adı: Urfa Menengiç (Pistacia terebentus) Sakızından Uçucu Yağın Üretilmesi, Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyonu ile Yeni Bir Pazar Potansiyeli Geliştirme
Bitiş Tarihi : 2019-03-28
Tamamlandı Tarihi : 2020-01-08
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Eyyüp KARAOĞUL, M. Hakkı ALMA, Bülent BAŞYİĞİT, Ahmet Ferit ATASOY, Hamza YALÇİN
Anahtar Kelimeler : Urfa Menengici, Sakız, Uçucu yağ, mikroenkapsülasyon
Proje Adı: Organik Meyve Yetiştiricilerine İnovasyon Aktarma Amaçlı Organik Meyve İşleme Pilot Tesisi
Bitiş Tarihi : 2018-12-29
Tamamlandı Tarihi : 2020-01-08
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hasan VARDİN, Mehmet KARAASLAN, İbrahim HAYOĞLU, Selin ALİHANOĞLU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Organik, Meyve İşleme, İnovasyon
Proje Adı: Reyhanın (Ocimumbasilicum L.) Gıda Sanayisinde İçecek Olarak Kullanım Olanakları
Bitiş Tarihi : 2018-12-28
Tamamlandı Tarihi : 2018-10-16
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : İbrahim HAYOĞLU, Çiğdem FEDAİ, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Reyhan içeceği, fenolik bileşikler, antioksidan kapasite
Proje Adı: İnstant/Mikroenkapsüle Meyan Kökü (Glycyrrhiza glabra L.) Çayı (Şerbeti) Üretimi ve Mikreonkapsülasyonun Raf Ömrü Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi : 2018-02-24
Tamamlandı Tarihi : 2017-12-29
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : İbrahim HAYOĞLU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Meyan kökü, instant, mikroenkapsülasyon, püskürtmeli kurutucu
Proje Adı: Farklı Parametrelerin Süt Verimi Üzerine Etkileri
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2017-03-20
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: FARKLI TAZE BİBERLERDEN ÜRETİLEN İSOTLARIN ÖZELLİKLERİNİN VE TÜKETİCİ TALEBİNİ OLUŞTURAN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ
Bitiş Tarihi : 2018-11-23
Tamamlandı Tarihi : 2021-03-12
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Mustafa Hakkı AYDOĞDU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : FARKLI TAZE BİBERLERDEN ÜRETİLEN İSOTLARIN ÖZELLİKLERİNİN VE TÜKETİCİ TALEBİNİ OLUŞTURAN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ
Proje Adı: Farklı Taze Biberlerden Üretilen İsotların Özelliklerinin ve Tüketici Talebini Oluşturan Faktörlerin Belirlenmesi Projesi
Bitiş Tarihi : 2019-11-02
Tamamlandı Tarihi : 2020-12-28
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Eyyüp KARAOĞUL, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler :
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Meyve ve Sebze Teknolojisi
Güncelleme Tarihi : 2024-11-07 13:20:02