YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 12.11.2024 10:38:56
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 01:42:22
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 19.09.2024 07:31:12
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 21:50:37

Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ BÜŞRA PALABIÇAK




  • E-posta: busragoncu@harran.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 1581
  • Bağlı Birimi : Gıda Bilimleri
  • Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/busragoncu

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

2013 - 2018

HARRAN ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: Bazı baharat çeşitlerinin dilimlenebilir eritme peyniri üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması

Yüksek Lisans

2010 - 2013

HARRAN ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Dondurma üretiminde stabilizör olarak mikrobiyal transglutaminazdan yararlanma olanakları

Lisans

2006 - 2010

HARRAN ÜNİVERSİTESİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Tez Adı: Dondurma üretiminde stabilizör olarak mikrobiyal transglutaminazdan yararlanma olanakları

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
2013 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
SİVEREK MESLEK YÜKSEKOKULU /

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2016 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
Bölüm Başkanı
2014 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkanı
2015 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER

Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.

Dersler

VERİLEN DERSLER

Fonksiyonel Gıdalar,2021-2022,Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğine Giriş,2021-2022,Lisans (Türkçe)

Fonksiyonel Gıdalar,2020-2021,Lisans (Türkçe)

Mezuniyet Çalışması I,2020-2021,Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğine Giriş,2020-2021,Lisans (Türkçe)

Mezuniyet Çalışması,2018-2019,Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğine Giriş,2018-2019,Lisans (Türkçe)

Gıda Mikrobiyolojisi,2018-2019,Lisans (Türkçe)

Genel Mikrobiyoloji,2018-2019,Lisans (Türkçe)

Lisans Danışmanlık,2018-2019,Lisans (Türkçe)

Mesleki Uygulama I,2018-2019,Lisans (Türkçe)

Mesleki Uygulama II,2018-2019,Lisans (Türkçe)

Yabancı Dil I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)

Genel Kimya,2015-2016,Önlisans (Türkçe)

Süt Teknolojisi I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)

Laboratuar Teknikleri I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)

GIDA KATKI MADDELERİ,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

Laboratuar Teknikleri I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

MESLEKİ İNGİLİZCE,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

LABORATUAR TEKNİKLERİ II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

Gıdalarda Temel İşlemler I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

SÜT TEKNOLOJİSİ II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

SÜT TEKNOLOJİSİ I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2014-2015,Önlisans (Türkçe)

Mesleki İngilizce,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Gıdalarda Temel İşlemler II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Laboratuar Teknikleri II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Gıda Katkı Maddeleri ,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Süt Teknolojisi II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 14

Makale Adı : Bioactive Peptides and Their Presence in Some Milk Species

Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA, AKIN MUSA SERDAR, AKIN MUTLU BUKET, ÇELİKEL GÜNGÖR ASLI
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Mardin'de Satılan Çiğ Sütlerin Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri

Yazar Bilgisi : ÇELİKEL GÜNGÖR ASLI, GÜRBÜZ SEMRA, AKIN MUSA SERDAR, AKIN MUTLU BUKET, PALABIÇAK BÜŞRA
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 9
ISSN : 2146-717X
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Mardin İlinde Satışa Sunulan Endüstriyel ve Geleneksel Yöntemle Üretilen Yoğurtların Kalite Kriterlerinin Araştırılması

Yazar Bilgisi : ÇELİKEL GÜNGÖR ASLI, GÜRBÜZ SEMRA, AKIN MUTLU BUKET, AKIN MUSA SERDAR, PALABIÇAK BÜŞRA
Dergi Adı : Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Cilt :
ISSN : 1304-7787
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Designing an industrial protocol to develop a new fat-reduced- ice cream formulation by replacing stabilizers with microbial transglutaminase enzyme.

Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Dergi Adı : Mljekarstvo
Cilt : 69
ISSN : 0026-704X
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Some Properties of Bio-Yogurt Enriched with Cellulose Fiber

Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Dergi Adı : Advances in Microbiology
Cilt : 8
ISSN : 2165-3402
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Modifiye Nişasta ve Selüloz Lifli Sütlerde İnkübasyon Süresi Boyunca pH Değişimlerinin Belirlenmesi

Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,PALABIÇAK MUHAMMED ALİ,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Süt Ürünlerin Probiyotik Bakterilerin Canlılığını Etkileyen Faktörler

Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Dergi Adı : Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2459-0614
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Şanlıurfa’da Satışa Sunulan Sokak Sütlerinin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 2
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Some properties of kefir enriched with apple and lemon fiber

Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Dergi Adı : Mljekarstvo
Cilt : 67
ISSN : 0026704X
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Peynirde Biyojen Amin Varlığı ve Tespit Edilme Yöntemleri

Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Baharat Çeşitlerinin Peynirde Kullanımı

Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Some Properties of Probiotic Yoghurt Ice Cream Supplemented with Carob Extract and Whey Powder

Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Dergi Adı : Advances in Microbiology
Cilt : 6
ISSN : 2165-3402
Yayın Tarihi : 2016

Makale Adı : Süt Endüstrisinde Liflerin Kullanım Olanakları

Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA
Dergi Adı : Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Cilt : 6
ISSN : 2147-4877
Yayın Tarihi : 2016

Makale Adı : MENENGİCİN ŞEKERLEME ÜRETİMİNDE KULLANIMOLANAKLARI

Yazar Bilgisi : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,izol gülşah,gümüş asliye,PALABIÇAK BÜŞRA,çevik başak
Dergi Adı : ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
Cilt : 14
ISSN : 1300-6819
Yayın Tarihi : 2010

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Atıf Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 39

Makale Adı : Bioactive Peptides and Their Presence in Some Milk Species

Yazar Bilgisi : B PALABIÇAK, A Musa, A Mutlu, A ÇELİKEL
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Investigation of quality criteria of yoghurt produced by industrial and traditional methods sold in Mardin province.

Yazar Bilgisi : AÇ Güngör, S Gürbüz, M Akın, M Akın, B Palabıçak
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Mardin’de satılan çiğ sütlerin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri

Yazar Bilgisi : AÇ GÜNGÖR, S Gürbüz, MS AKIN, MB AKIN, B PALABIÇAK
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Some physicochemical and microbiological properties of raw milk sold in Mardin.

Yazar Bilgisi : A Çelikel Güngör, S Gürbüz, MS Akin, MB Akin, B Palabiçak
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Mardin İlinde Satışa Sunulan Endüstriyel ve Geleneksel Yöntemle Üretilen Yoğurtların Kalite Kriterlerinin Araştırılması

Yazar Bilgisi : AÇ GÜNGÖR, S GÜRBÜZ, A Mutlu, A Musa, B PALABIÇAK
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Mardin İlinde Satışa Sunulan Endüstriyel ve Geleneksel Yöntemle Üretilen Yoğurtların Kalite Kriterlerinin Araştırılması.

Yazar Bilgisi : A ÇELİKEL GÜNGÖR, S GÜRBÜZ, MB AKIN, MS AKIN, B PALABIÇAK
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Dizajn industrijskog protokola razvoja nove recepture sladoleda smanjenog udjela masti uz uporabu mikrobne transglutaminaze kao zamjene za stabilizatore

Yazar Bilgisi : M Serdar Akin, B Goncu, M B Akin
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Designing an industrial protocol to develop a new fat-reduced-ice cream formulation by replacing stabilizers with microbial transglutaminase enzyme.

Yazar Bilgisi : MS Akin, B Goncu, MB Akin
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : DETERMINATION OF VIABLE BACTERIAL COUNTS AND ACETALDEHYDE CONTENTS IN BIOYOGURT PRODUCED BY USING LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS AND LACTOBACILLUS CASEI AT DIFFERENT INOCULUM RATES

Yazar Bilgisi : MS Akın, B Göncü, A Çelikel, L Eren Karahan, MB Akın
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Possibilities of Using Probiotics in Cheese

Yazar Bilgisi : B Göncü, A Çelikel, MS Akın, MB Akın
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Functional Components in Traditional Dairy Products

Yazar Bilgisi : MB Akın, B Göncü, F Daşnik Şeker, A Çelikel, MS Akın
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Some properties of bio-yogurt enriched with cellulose fiber

Yazar Bilgisi : MB Güler-Akın, B Goncu, MS Akın
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : Modifiye Nişasta ve Selüloz Lifli Sütlerde İnkübasyon Süresi Boyunca pH Değişimlerinin Belirlenmesi

Yazar Bilgisi : B GÖNCÜ, MA PALABIÇAK, MB AKIN, MS AKIN
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Süt ürünlerinde probiyotik bakterilerin canlılığını etkileyen faktörler

Yazar Bilgisi : A Çelikel, B Göncü, MB AKIN, MS AKIN
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : COMPOSITE EDIBLE FILMS AND THEIR FEATURES

Yazar Bilgisi : A Çelikel, MB Akın, MS Akın, B Göncü, L Eren Karahan
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Bazı baharat çeşitlerinin dilimlenebilir eritme peyniri üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması

Yazar Bilgisi : B Göncü
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Contamination Sources in Tarhana for Food Safety

Yazar Bilgisi : B Göncü, SM Akın, A Çelikel, MB Akın
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Conjugated Linoleic Acid in Milk and Dairy Products

Yazar Bilgisi : A Çelikel, B Göncü, MB Akın, MS Akın
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :

Makale Adı : THE EFFECTS OF ENCAPSULATED PROTEASE AND LIPASE INTO GELLAN ON THE TEXTURAL AND ORGANOLEPTICAL PROPERTIES OF KASHAR CHEESE

Yazar Bilgisi : MB Akın, B Göncü, A Çelikel, MS Akın
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Some Properties off Probiyotic yoghrt fortified with liquorice extract

Yazar Bilgisi : MS Akın, A Çelikel, B Göncü, MB Akın
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Obogaćivanje kefira vlaknima jabuke i limuna

Yazar Bilgisi : B Goncu, A Celikel, MB Guler-Akin, M Serdar Akin
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Konjak Glukomannan ve Peynir Altı Suyu Protein İzolatı İçeren Yenilebilir Filmlerin Mekanik Özellikleri

Yazar Bilgisi : A Çelikel, MB Akın, MS Akın, B Göncü, KB Büyükkılıç
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Some properties of kefir enriched with apple and lemon fiber

Yazar Bilgisi : B Goncu, A Celikel, MB Guler-Akin, M Serdar Akin
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 21

Makale Adı : Existence of biogenic amines in cheese and detection methods.

Yazar Bilgisi : B Göncü, MS Akın, MB Akın
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Determination of antifungal effects of Thyme, rosemary and red Pepper against Aspergillus Niger, Penicillu ssp. and Mucor spp.

Yazar Bilgisi : A Çelikel, MB Akın, B Göncü
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Baharat çeşitlerinin peynirde kullanımı

Yazar Bilgisi : B GÖNCÜ, A Serdar
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 10

Makale Adı : Peynirde biyojen amin varlığı ve tespit edilme yöntemleri

Yazar Bilgisi : B GÖNCÜ, MS AKIN, MB AKIN
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Determination of antifungal effects of Thyme, Black Cumin against Aspergillus Niger and Penicillu ssp.

Yazar Bilgisi : B Göncü, MB Akın, A Çelikel
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Şanlıurfa’da satışa sunulan sokak sütlerinin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma

Yazar Bilgisi : BG GÖNCÜ, A ÇELİKEL, MB AKIN, MS AKIN
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 19

Makale Adı : Gıdalarda Brusellozis Tespiti ve Kontrolü

Yazar Bilgisi : MS Akın, MB Akın, B Göncü, A Çelikel, KB Büyükkılıç
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Usage of İnulin, lemon and pea fibers as prebiotic for Lactobacillus acidophilus

Yazar Bilgisi : MS Akın, B Göncü, A Çelikel, MB Akın
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Some properties of probiotic yoghurt ice cream supplemented with carob extract and whey powder

Yazar Bilgisi : MB Guler-Akin, B Goncu, MS Akin
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 22

Makale Adı : Süt endüstrisinde liflerin kullanım olanakları

Yazar Bilgisi : B GÖNCÜ
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 9

Makale Adı : DONDURMA ÜRETİMİNDE STABİLİZÖR OLARAK MİKROBİYAL TRANSGLUTAMİNAZDAN YARARLANMA OLANAKLARI

Yazar Bilgisi : B Göncü
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Dondurma üretiminde stabilizör olarak mikrobiyal transglutaminazdan yararlanma olanakları. Harran Üniversitesi

Yazar Bilgisi : B Göncü
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 10

Makale Adı : Dondurma üretiminde stabilizör olarak mikrobiyal transglutaminazdan yararlanma olanakları/The possibilities of using microbial transglutaminase enzyme as a stabilizer in ice …

Yazar Bilgisi : B GÖNCÜ
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Possible use of terebinth for confectionery production

Yazar Bilgisi : İ Hayoğlu, G İzol, A Gümüş, B Göncü, GB Çevik
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı :

Makale Adı : PROBİYOTİK YOĞURTTA BEZELYE UNUNUN LACTOBACİLLUS CASEİ İÇİN PREBİYOTİK OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

Yazar Bilgisi : AGDB PALABIÇAK, MB AKIN, MS AKIN
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : MENENGİCİN ŞEKERLEME ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAKLARI

Yazar Bilgisi : İ HAYOĞLU, G İZOL, A GÜMÜŞ, B GÖNCÜ, GB ÇEVİK
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 50

Bildiri Adı : FARKLI TÜRDEKİ SÜTLERDE BULUNAN BİYOAKTİF PEPTİDLER

Etkinlik Adı : Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET,ÇELİKEL ASLI
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.09.2019
Basım Tarihi :10.11.2019

Bildiri Adı : Farklı Türdeki Sütlerde Bulunan Biyoaktif Peptidler

Etkinlik Adı : Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET,ÇELİKEL ASLI
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.09.2019
Basım Tarihi :10.11.2019

Bildiri Adı : INVESTIGATION OF THE PREBIOTIC USAGE POSSIBILITY OF PEA FLOUR INLACTOBACILLUS CASEI IN PROBIOTIC YOGHURT

Etkinlik Adı : Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.09.2019
Basım Tarihi :10.10.2019

Bildiri Adı : Carrot Fiber as Potential Prebiotic For Lactobacillus casei and Bifidobacterium BB-12

Etkinlik Adı : VI. Uluslararası GAP Mühendislik Kongresi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,Daşnik Şeker Feride,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.11.2018
Basım Tarihi :10.11.2018

Bildiri Adı : Usage Of Cellulose And Modified Starch As Prebiotic for Lactobacillus acidophilus

Etkinlik Adı : VI. Uluslararası GAP Mühendislik Kongresi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,Daşnik Şeker Feride,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.11.2018
Basım Tarihi :10.11.2018

Bildiri Adı : Comparison of Vegetable Milk With Cow’s Milk

Etkinlik Adı : 1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVE STOCK CONGRESS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :01.07.2018

Bildiri Adı : A Research on the Determination of Chemical and Microbiological Properties of Street Milk Sold in Şanlıurfa

Etkinlik Adı : 1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVE STOCK CONGRESS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :01.07.2018

Bildiri Adı : THE EFFECTS OF ENCAPSULATED PROTEASE AND LIPASE INTOGELLAN ON THE TEXTURAL AND ORGANOLEPTICAL PROPERTIES OF KASHAR CHEESE

Etkinlik Adı : IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,PALABIÇAK BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2018
Basım Tarihi :01.07.2018

Bildiri Adı : Possibilities of Using Probiotics in Cheese

Etkinlik Adı : 1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVE STOCK CONGRESS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :01.07.2018

Bildiri Adı : Conjugated Linoleic Acid in Milk and Dairy Products

Etkinlik Adı : 1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE LIVE STOCK CONGRESS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :01.07.2018

Bildiri Adı : THE PROPERTIES OF ICE CREAMS ENRICHED WITH SOME DIETARY FIBERS

Etkinlik Adı : IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2018
Basım Tarihi :01.07.2018

Bildiri Adı : THE EFFECTS OF ENCAPSULATED PROTEASE AND LIPASE INTOGELLAN ON THE PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF KASHAR CHEESE

Etkinlik Adı : IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,EREN KARAHAN LEYLA,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2018
Basım Tarihi :04.06.2018

Bildiri Adı : DETERMINATION OF VIABLE BACTERIAL COUNTS ANDACETALDEHYDE CONTENTS IN BIOYOGURT PRODUCED BY USINGLACTOBACILLUS ACIDOPHILUS AND LACTOBACILLUS CASEI ATDIFFERENT INOCULUM RATES

Etkinlik Adı : IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,EREN KARAHAN LEYLA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2018
Basım Tarihi :04.06.2018

Bildiri Adı : COMPOSITE EDIBLE FILMS AND THEIR FEATURES

Etkinlik Adı : IV INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA,EREN KARAHAN LEYLA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2018
Basım Tarihi :04.06.2018

Bildiri Adı : The Effects of Microencapsulated Protease and Lipase into Sodium Alginate on the TexturalProperties of Kashar Cheese

Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,EREN KARAHAN LEYLA,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :25.05.2018

Bildiri Adı : The Effects of Microencapsulated Protease and Lipase into Sodium Alginate on the Physicochemical Properties of Kashar Cheese

Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,EREN KARAHAN LEYLA,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :25.05.2018

Bildiri Adı : The Effects of Microencapsulated Protease and Lipase into Sodium Alginate on the Physicochemicaland the Organoleptical Properties of Kashar Cheese

Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,EREN KARAHAN LEYLA,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :25.05.2018

Bildiri Adı : A Traditional Food For Evaluation of Whey: Kulunce (Feast Pie)

Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :12.05.2018

Bildiri Adı : Functional Components in Traditional Dairy Products.

Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,PALABIÇAK BÜŞRA,Feride DASNIK,ÇELİK ŞERAFETTİN,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :01.05.2018

Bildiri Adı : Contamination Sources in Tarhana for Food Safety

Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :01.05.2018

Bildiri Adı : Some Properties of Labneh Anbaris Produced in Şanlıurfa

Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :01.05.2018

Bildiri Adı : Regional Cheeses Produced from Goat’s Milk in Turkey

Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :01.05.2018

Bildiri Adı : HACCP Implementation in The Production of Mardin Walnut Sausage

Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,GÖNCÜ BÜŞRA,GÜRBÜZ SEMRA,TOPRAK LOKMAN
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :30.04.2018

Bildiri Adı : From Past to Present Day Traditional Kitchen Wares of Şanlıurfa

Etkinlik Adı : The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :21.04.2018

Bildiri Adı : Some properties of probiotic yoghurt fortified with liquorice extract

Etkinlik Adı : 4th North and East European Congress on Food
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,ÇELİKEL ASLI,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :17.12.2017

Bildiri Adı : Konjak Glukomannan Ve Peynir Altı Suyu Protein İzolatı İçeren Yenilebilir Filmlerin Mekanik Özelikleri.

Etkinlik Adı : International Congress of Agriculture and Environment Antalya
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA,BÜYÜKKILIÇ KAMİLE BURCU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2017
Basım Tarihi :15.12.2017

Bildiri Adı : Gıdalarda Brusellozis Tespiti ve Kontrolü

Etkinlik Adı : International Congress of Agriculture and Environment Antalya
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,BÜYÜKKILIÇ KAMİLE BURCU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2017
Basım Tarihi :19.11.2017

Bildiri Adı : Use of Some Medicanal Aromatic Plants in Dairy Products

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal and Aromatic PlantsNatural and Healthy Life
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,BÜYÜKKILIÇ BURCU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Synergistic and Antagonistic Effects of Essential Oils in Herbs and Spices Against Some Bacteria

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal and Aromatic PlantsNatural and Healthy Life
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Usage of Inulin, Lemon and Pea Fibers as Prebiotic for Lactobacillus acidophilus

Etkinlik Adı : 4th North and East European Congress on Food
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Determination of Antifungal Effect of Thyme, Rosemary and Red Peper Against Aspergillus Niger Penicillium spp and Mucor ssp.

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal and Aromatic PlantsNatural and Healthy Life
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Determination of Antifungal Effect of Thyme and Black Cumin Against Aspergillus Niger, Penicillium spp. and Mucor spp.

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal and Aromatic PlantsNatural and Healthy Life
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Konjac gum as potential prebiotic for Lactobacillus acidophilus (LA5), Lactobacillus casei and Bifidobacterium BB-12

Etkinlik Adı : 4th North and East European Congress on Food
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Herbal Nutraceutical

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal and Aromatic PlantsNatural and Healthy Life
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BÜYÜKKILIÇ BURCU,AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Usage of ınulin, lemon and pea fibers as prebiotic for Lactobacillus acidophilus

Etkinlik Adı : 4th North and East European Congress on Food
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Determination of Antifungal Effect of Thyme and Black Cumin Against Aspergillus Niger and Penicillium spp.

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal and Aromatic PlantsNatural and Healthy Life
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,ÇELİKEL ASLI
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Liquorice as a Functional Food

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal and Aromatic PlantsNatural and Healthy Life
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :12.05.2017

Bildiri Adı : Yumurtalı Köfte: A Kind of Çiğ Köfte Made with Bulgur and Egg (TFP-2157)

Etkinlik Adı : The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,Feride DASNIK,Refiye ALİBEKİROĞLU,Gülşah İZOL,PALABIÇAK BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.10.2013
Basım Tarihi :01.11.2013

Bildiri Adı : Lebeniye Soup (TFP_2151)

Etkinlik Adı : The 2nd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.10.2013
Basım Tarihi :01.11.2013

Bildiri Adı : Usage of Probiotic Bacteria for Ice Cream Production

Etkinlik Adı : Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : Büyükkılıç Burcu,AKIN MUTLU BUKET,Şenocak Soran Gülten,GÖNCÜ BÜŞRA,Çelikel Aslı
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Gelecek Beklentilerinin Ölçülmesi Hrü Harran Üniversitesi Siverek Myo Örneği

Etkinlik Adı : 4th INTERNATIONAL VOCATIONAL SCHOOLS SYMPOSIUM "THE ROLE OF VOCATIONALSCHOOLS IN REGIONAL DEVELOPMENT"
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : TANCI YILDIRIM NESLİHAN,ASOĞLU VEYSEL,BOZDAĞ ZEHRA,GÖNCÜ BÜŞRA,GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Bölgesel Çalışmalar
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.05.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.05.2015
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİNDE ASEPTİK AMBALAJLAMA SİSTEMİ

Etkinlik Adı : GAP VII. TARIM KONGRESİ
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET,GÜLŞAH İZOL ZENGER
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :01.05.2015
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyonu ve Kullanılan Teknikler

Etkinlik Adı : Türkiye 12. Gıda Kongresi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2016
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Varieties Regional Cheese produced from ewe s milk in Turkey

Etkinlik Adı : Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,Çelikel Aslı,Büyükkılıç Burcu,Şenocak Soran Gülten
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Harran Üniversitesi Öğrencilerinin Hayvansal Gıda Tüketim Alışkanlıkları ve Tüketim Tercihlerinin Belirlenmesi

Etkinlik Adı : Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,ÖZEL REMZİYE,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Pathogenic Microorganisms from Milk and Milk Products

Etkinlik Adı : Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : Çelikel Aslı,AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,Şenocak Soran Gülten,Büyükkılıç Burcu
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Chemical Composition and Some Microbiologic Properties of Ewe s Milk Yoghurt Produced and Sold in Siverek

Etkinlik Adı : The 3rd International Symposium on Traditional Foods From Adriatic to Caucasus
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR,DEMİRBAĞ HÜSEYİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2015
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Microbiological and Parasitological Risks of Cigkofte

Etkinlik Adı : Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : Şenocak Soran Gülten,GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİK ŞERAFETTİN,Çelikel Aslı,Büyükkılıç Burcu
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : PREBİYOTİKLER VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

Etkinlik Adı : GAP VII. TARIM KONGRESİ
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÜLŞAH İZOL ZENGER,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :01.04.2015
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Şanlıurfa İlinde Satılan Dondurmaların Kimyasal ve Mİkrobiyolojik Kaliteleri

Etkinlik Adı : Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,Çelikel Aslı,GÖNCÜ BÜŞRA,Büyükkılıç Kamile Burcu,Elaltunkara Zehra
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :
Sistemde kayıtlı kitap kaydı bulunamadı!

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 9

Proje Adı: Semt Pazarlarında Açıkta Satılan Süt ve Süt Ürünlerine Yönelik Tüketicilerin Satın Alım Davranışlarında Etkili Olan Faktörlerin İncelenmesi

Başlama Tarihi : 19.04.2023
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Semt Pazarlarında Açıkta Satılan Süt ve Süt Ürünlerine Yönelik Tüketicilerin Satın Alım Davranışlarında Etkili Olan Faktörlerin İncelenmesi
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-04-02 10:20:09

Proje Adı: Baharatlı Dilimlenebilir Eritme Peyniri Üretim Yöntemi

Başlama Tarihi : 17.10.2018
Bitiş Tarihi : 17.10.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-04-25 19:03:36

Proje Adı: Kefir Üretiminde İkame Süt Olarak Badem Sütü Kullanım Olanakları

Başlama Tarihi : 08.05.2018
Bitiş Tarihi : 08.08.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-27 22:11:07

Proje Adı: Mardin’de Satışa Sunulan Yoğurtların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması

Başlama Tarihi : 20.03.2018
Bitiş Tarihi : 30.01.2021
Proje Konusu : Çalışmamızda Mardin ilinden satışageleneksel olarak üretilerek satışa sunulan 70 yoğurt numunesi alınarak kimyasal ve mikrobiyolojik analize tabi tutulacaktır
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-04-25 19:04:41

Proje Adı: Yağı Azaltılmış Yoğurt Üretiminde Yağ İkamesi Olarak Yumurta Akı Tozu Kullanımının Tepki Yüzey Yöntemiyle Optimizasyonu

Başlama Tarihi : 22.12.2017
Bitiş Tarihi : 22.06.2019
Proje Konusu : fonksiyonel gıda
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-05-06 13:39:50

Proje Adı: Konjac Sakızı İlavesinin Probiyotik Dondurmadaki Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei ve Bifidobacterium animalis subsp. lactis (Bifidobacterium BB-12) Sayısına ve Dondurmaların Fizikokimyasal ve Duyusal Özelliklerine Etkilerinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi : 27.07.2017
Bitiş Tarihi : 07.06.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-27 22:10:47

Proje Adı: Cevap Yüzey Tekniği Ile Optimize Edilen Peynir Altı Suyu Proteini ve Konjak Filmi ile Çeşitli Baharat Karışımlarının Kaşar Peynirinin Kaplanmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi : 07.11.2016
Bitiş Tarihi : 23.11.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-12-19 20:16:30

Proje Adı: Bazı Baharat Çeşitlerinin Kaşar Peyniri Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi : 01.07.2016
Bitiş Tarihi : 01.07.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-27 22:11:46

Proje Adı: Şanlıurfa da Satışa Sunulan Sokak Sütlerinin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Başlama Tarihi : 25.02.2016
Bitiş Tarihi : 14.12.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-04 09:57:41

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 14

Proje Adı: PROBİYOTİK YOĞURTTA BEZELYE UNUNUN LACTOBACİLLUS CASEİ İÇİN PREBİYOTİK OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

Başlama Tarihi : 2019-09-09
Bitiş Tarihi : 2020-03-09
Tamamlandı Tarihi : 2019-10-24
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: Carrot Fiber as Potential Prebiotic for Lactobacillus casei and Bifidobacterium BB-12

Başlama Tarihi : 2018-12-10
Bitiş Tarihi : 2019-06-10
Tamamlandı Tarihi : 2019-09-02
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: Baharatlı Dilimlenebilir Eritme Peyniri Üretim Yöntemi (2019/05871)

Başlama Tarihi : 2018-10-17
Bitiş Tarihi : 2021-10-17
Tamamlandı Tarihi : 2022-01-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK, M. Serdar AKIN
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: Kefir Üretiminde İkame Süt Olarak Badem Sütü Kullanım Olanakları

Başlama Tarihi : 2018-05-08
Bitiş Tarihi : 2019-08-08
Tamamlandı Tarihi : 2019-10-15
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mutlu Buket AKIN, Özge ÖZGÜL, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler : Kefir, Badem Sütü, Fonsiyonel Gıda, İkame Süt, Probiyotik

Proje Adı: Yağı Azaltılmış Yoğurt Üretiminde Yağ İkamesi Olarak Yumurta Akı Tozu Kullanımının Tepki Yüzey Yöntemiyle Optimizasyonu

Başlama Tarihi : 2017-12-22
Bitiş Tarihi : 2019-06-22
Tamamlandı Tarihi : 2023-09-20
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : M. Serdar AKIN, Mutlu Buket AKIN, Büşra PALABIÇAK, Emir Ayşe ÖZER
Anahtar Kelimeler : Yağı Azaltılmış Yoğurt, Yumurta akı tozu, tepki yüzey tekniği, yağ ikamesi.

Proje Adı: Konjac Sakızı İlavesinin Probiyotik Dondurmadaki Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei ve Bifidobacterium animalis subsp. lactis (Bifidobacterium BB-12) Sayısına ve Dondurmaların Fizikokimyasal ve Duyusal Özelliklerine Etkilerinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi : 2017-07-27
Bitiş Tarihi : 2019-07-29
Tamamlandı Tarihi : 2021-06-07
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mutlu Buket AKIN, Brin OMAR, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler : Probiyotik dondurma, konjak sakızı, Prebiyotik, Probiyotik, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis

Proje Adı: Türkiye'de Koyun Sütünden Üretilen Yöresel Peynir Çeşitleri/Varieties Regional Cheese produced from ewe's milk in Turkey

Başlama Tarihi : 2016-11-28
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-12-16
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: Cevap Yüzey Tekniği Ile Optimize Edilen Peynir Altı Suyu Proteini ve Konjak Filmi ile Çeşitli Baharat Karışımlarının Kaşar Peynirinin Kaplanmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi : 2016-11-24
Bitiş Tarihi : 2017-11-24
Tamamlandı Tarihi : 2017-05-05
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mutlu Buket AKIN, Aslı ÇELİKEL, M. Serdar AKIN, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyonu ve Kullanılan Teknikler

Başlama Tarihi : 2016-10-07
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-10-14
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: Nar Çekirdeği ve Nar Kabuğu Tozunun Probiyotik Yoğurtlarda Prebiyotik Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi : 2016-07-01
Bitiş Tarihi : 2017-06-30
Tamamlandı Tarihi : 2018-08-09
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mutlu Buket AKIN, Zehra ELATUNKARA, M. Serdar AKIN, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler : Probiyotik, yoğurt, nar kabuğu, nar çekirdeği

Proje Adı: Bazı Baharat Çeşitlerinin Kaşar Peyniri Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi : 2016-07-01
Bitiş Tarihi : 2018-07-01
Tamamlandı Tarihi : 2018-06-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : M. Serdar AKIN, Mutlu Buket AKIN, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler : Kaşar peyniri, baharat, kalite, olgunlaşma

Proje Adı: Şanlıurfa Satışa Sunulan Çiğ Sütlerin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Başlama Tarihi : 2016-02-25
Bitiş Tarihi : 2017-02-25
Tamamlandı Tarihi : 2016-12-14
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : M. Serdar AKIN, Mutlu Buket AKIN, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: Chemical Composition and Some Microbiologic Properties of Ewe's Milk Yoghurt Produced And Sold in Siverek

Başlama Tarihi : 2015-10-15
Bitiş Tarihi : 2016-10-15
Tamamlandı Tarihi : 2015-12-30
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: PEYNİRDE BİYOJEN AMİN VARLIĞI VE TESPİT EDİLME YÖNTEMLERİ

Başlama Tarihi : 2015-03-23
Bitiş Tarihi : 2015-03-23
Tamamlandı Tarihi : 2015-06-05
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Fonksiyonel Gıdalar

Güncelleme Tarihi : 2024-04-02 10:21:57

Başarılar & Tanınırlık

BİDEB BURSU

2011

TÜBİTAK'tan alınan ödül

TÜRKİYE

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!