Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 01:42:22
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 19.09.2024 07:31:12
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.11.2024 21:50:37
Kişisel Bilgiler
DR. ÖĞR. ÜYESİ BÜŞRA PALABIÇAK
- E-posta: busragoncu@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 1581
- Bağlı Birimi : Gıda Bilimleri
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/busragoncu
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2013 - 2018
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Bazı baharat çeşitlerinin dilimlenebilir eritme peyniri üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yüksek Lisans
2010 - 2013
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Dondurma üretiminde stabilizör olarak mikrobiyal transglutaminazdan yararlanma olanakları
Lisans
2006 - 2010
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: Dondurma üretiminde stabilizör olarak mikrobiyal transglutaminazdan yararlanma olanakları
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2013 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- SİVEREK MESLEK YÜKSEKOKULU /
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 2016 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkanı
- 2014 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Başkanı
- 2015 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
Fonksiyonel Gıdalar,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğine Giriş,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Fonksiyonel Gıdalar,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması I,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğine Giriş,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğine Giriş,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Lisans Danışmanlık,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama I,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama II,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Yabancı Dil I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Genel Kimya,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Süt Teknolojisi I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Laboratuar Teknikleri I,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
GIDA KATKI MADDELERİ,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Laboratuar Teknikleri I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
MESLEKİ İNGİLİZCE,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Gıdalarda Temel İşlemler I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
KALİTE GÜVENCESİ VE STANDARTLARI,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ II,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Gıda Endüstrisi Makinaları,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Mesleki İngilizce,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Gıdalarda Temel İşlemler II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Laboratuar Teknikleri II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Gıda Katkı Maddeleri ,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Süt Teknolojisi II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Bioactive Peptides and Their Presence in Some Milk Species
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Mardin'de Satılan Çiğ Sütlerin Bazı Fizikokimyasal Ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 9
ISSN : 2146-717X
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Mardin İlinde Satışa Sunulan Endüstriyel ve Geleneksel Yöntemle Üretilen Yoğurtların Kalite Kriterlerinin Araştırılması
Dergi Adı : Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Cilt :
ISSN : 1304-7787
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Designing an industrial protocol to develop a new fat-reduced- ice cream formulation by replacing stabilizers with microbial transglutaminase enzyme.
Dergi Adı : Mljekarstvo
Cilt : 69
ISSN : 0026-704X
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Some Properties of Bio-Yogurt Enriched with Cellulose Fiber
Dergi Adı : Advances in Microbiology
Cilt : 8
ISSN : 2165-3402
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Modifiye Nişasta ve Selüloz Lifli Sütlerde İnkübasyon Süresi Boyunca pH Değişimlerinin Belirlenmesi
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Süt Ürünlerin Probiyotik Bakterilerin Canlılığını Etkileyen Faktörler
Dergi Adı : Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2459-0614
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Şanlıurfa’da Satışa Sunulan Sokak Sütlerinin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 2
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Some properties of kefir enriched with apple and lemon fiber
Dergi Adı : Mljekarstvo
Cilt : 67
ISSN : 0026704X
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Peynirde Biyojen Amin Varlığı ve Tespit Edilme Yöntemleri
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Baharat Çeşitlerinin Peynirde Kullanımı
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Some Properties of Probiotic Yoghurt Ice Cream Supplemented with Carob Extract and Whey Powder
Dergi Adı : Advances in Microbiology
Cilt : 6
ISSN : 2165-3402
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Süt Endüstrisinde Liflerin Kullanım Olanakları
Dergi Adı : Batman Üniversitesi Yaşam Bilimleri Dergisi
Cilt : 6
ISSN : 2147-4877
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : MENENGİCİN ŞEKERLEME ÜRETİMİNDE KULLANIMOLANAKLARI
Dergi Adı : ZİRAAT FAKÜLTESİ DERGİSİ
Cilt : 14
ISSN : 1300-6819
Yayın Tarihi : 2010
Makale Adı : Bioactive Peptides and Their Presence in Some Milk Species
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Investigation of quality criteria of yoghurt produced by industrial and traditional methods sold in Mardin province.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Mardin’de satılan çiğ sütlerin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Some physicochemical and microbiological properties of raw milk sold in Mardin.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Mardin İlinde Satışa Sunulan Endüstriyel ve Geleneksel Yöntemle Üretilen Yoğurtların Kalite Kriterlerinin Araştırılması
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Mardin İlinde Satışa Sunulan Endüstriyel ve Geleneksel Yöntemle Üretilen Yoğurtların Kalite Kriterlerinin Araştırılması.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Dizajn industrijskog protokola razvoja nove recepture sladoleda smanjenog udjela masti uz uporabu mikrobne transglutaminaze kao zamjene za stabilizatore
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Designing an industrial protocol to develop a new fat-reduced-ice cream formulation by replacing stabilizers with microbial transglutaminase enzyme.
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : DETERMINATION OF VIABLE BACTERIAL COUNTS AND ACETALDEHYDE CONTENTS IN BIOYOGURT PRODUCED BY USING LACTOBACILLUS ACIDOPHILUS AND LACTOBACILLUS CASEI AT DIFFERENT INOCULUM RATES
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Possibilities of Using Probiotics in Cheese
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Functional Components in Traditional Dairy Products
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Some properties of bio-yogurt enriched with cellulose fiber
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : Modifiye Nişasta ve Selüloz Lifli Sütlerde İnkübasyon Süresi Boyunca pH Değişimlerinin Belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Süt ürünlerinde probiyotik bakterilerin canlılığını etkileyen faktörler
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : COMPOSITE EDIBLE FILMS AND THEIR FEATURES
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Bazı baharat çeşitlerinin dilimlenebilir eritme peyniri üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Contamination Sources in Tarhana for Food Safety
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Conjugated Linoleic Acid in Milk and Dairy Products
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : THE EFFECTS OF ENCAPSULATED PROTEASE AND LIPASE INTO GELLAN ON THE TEXTURAL AND ORGANOLEPTICAL PROPERTIES OF KASHAR CHEESE
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Some Properties off Probiyotic yoghrt fortified with liquorice extract
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Obogaćivanje kefira vlaknima jabuke i limuna
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Konjak Glukomannan ve Peynir Altı Suyu Protein İzolatı İçeren Yenilebilir Filmlerin Mekanik Özellikleri
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Some properties of kefir enriched with apple and lemon fiber
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 21
Makale Adı : Existence of biogenic amines in cheese and detection methods.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Determination of antifungal effects of Thyme, rosemary and red Pepper against Aspergillus Niger, Penicillu ssp. and Mucor spp.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Baharat çeşitlerinin peynirde kullanımı
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Peynirde biyojen amin varlığı ve tespit edilme yöntemleri
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Determination of antifungal effects of Thyme, Black Cumin against Aspergillus Niger and Penicillu ssp.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Şanlıurfa’da satışa sunulan sokak sütlerinin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 19
Makale Adı : Gıdalarda Brusellozis Tespiti ve Kontrolü
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Usage of İnulin, lemon and pea fibers as prebiotic for Lactobacillus acidophilus
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Some properties of probiotic yoghurt ice cream supplemented with carob extract and whey powder
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 22
Makale Adı : Süt endüstrisinde liflerin kullanım olanakları
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 9
Makale Adı : DONDURMA ÜRETİMİNDE STABİLİZÖR OLARAK MİKROBİYAL TRANSGLUTAMİNAZDAN YARARLANMA OLANAKLARI
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Dondurma üretiminde stabilizör olarak mikrobiyal transglutaminazdan yararlanma olanakları. Harran Üniversitesi
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Dondurma üretiminde stabilizör olarak mikrobiyal transglutaminazdan yararlanma olanakları/The possibilities of using microbial transglutaminase enzyme as a stabilizer in ice …
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Possible use of terebinth for confectionery production
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı :
Makale Adı : PROBİYOTİK YOĞURTTA BEZELYE UNUNUN LACTOBACİLLUS CASEİ İÇİN PREBİYOTİK OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : MENENGİCİN ŞEKERLEME ÜRETİMİNDE KULLANIM OLANAKLARI
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Bildiri Adı : FARKLI TÜRDEKİ SÜTLERDE BULUNAN BİYOAKTİF PEPTİDLER
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET,ÇELİKEL ASLI
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.09.2019
Basım Tarihi :10.11.2019
Bildiri Adı : Farklı Türdeki Sütlerde Bulunan Biyoaktif Peptidler
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET,ÇELİKEL ASLI
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.09.2019
Basım Tarihi :10.11.2019
Bildiri Adı : INVESTIGATION OF THE PREBIOTIC USAGE POSSIBILITY OF PEA FLOUR INLACTOBACILLUS CASEI IN PROBIOTIC YOGHURT
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.09.2019
Basım Tarihi :10.10.2019
Bildiri Adı : Carrot Fiber as Potential Prebiotic For Lactobacillus casei and Bifidobacterium BB-12
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,Daşnik Şeker Feride,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.11.2018
Basım Tarihi :10.11.2018
Bildiri Adı : Usage Of Cellulose And Modified Starch As Prebiotic for Lactobacillus acidophilus
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,Daşnik Şeker Feride,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.11.2018
Basım Tarihi :10.11.2018
Bildiri Adı : Comparison of Vegetable Milk With Cow’s Milk
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :01.07.2018
Bildiri Adı : A Research on the Determination of Chemical and Microbiological Properties of Street Milk Sold in Şanlıurfa
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :01.07.2018
Bildiri Adı : THE EFFECTS OF ENCAPSULATED PROTEASE AND LIPASE INTOGELLAN ON THE TEXTURAL AND ORGANOLEPTICAL PROPERTIES OF KASHAR CHEESE
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,PALABIÇAK BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2018
Basım Tarihi :01.07.2018
Bildiri Adı : Possibilities of Using Probiotics in Cheese
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :01.07.2018
Bildiri Adı : Conjugated Linoleic Acid in Milk and Dairy Products
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :01.07.2018
Bildiri Adı : THE PROPERTIES OF ICE CREAMS ENRICHED WITH SOME DIETARY FIBERS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2018
Basım Tarihi :01.07.2018
Bildiri Adı : THE EFFECTS OF ENCAPSULATED PROTEASE AND LIPASE INTOGELLAN ON THE PHYSICO-CHEMICAL PROPERTIES OF KASHAR CHEESE
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,EREN KARAHAN LEYLA,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2018
Basım Tarihi :04.06.2018
Bildiri Adı : DETERMINATION OF VIABLE BACTERIAL COUNTS ANDACETALDEHYDE CONTENTS IN BIOYOGURT PRODUCED BY USINGLACTOBACILLUS ACIDOPHILUS AND LACTOBACILLUS CASEI ATDIFFERENT INOCULUM RATES
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,EREN KARAHAN LEYLA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2018
Basım Tarihi :04.06.2018
Bildiri Adı : COMPOSITE EDIBLE FILMS AND THEIR FEATURES
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA,EREN KARAHAN LEYLA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :06.05.2018
Basım Tarihi :04.06.2018
Bildiri Adı : The Effects of Microencapsulated Protease and Lipase into Sodium Alginate on the TexturalProperties of Kashar Cheese
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,EREN KARAHAN LEYLA,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :25.05.2018
Bildiri Adı : The Effects of Microencapsulated Protease and Lipase into Sodium Alginate on the Physicochemical Properties of Kashar Cheese
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,EREN KARAHAN LEYLA,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :25.05.2018
Bildiri Adı : The Effects of Microencapsulated Protease and Lipase into Sodium Alginate on the Physicochemicaland the Organoleptical Properties of Kashar Cheese
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,EREN KARAHAN LEYLA,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :25.05.2018
Bildiri Adı : A Traditional Food For Evaluation of Whey: Kulunce (Feast Pie)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :12.05.2018
Bildiri Adı : Functional Components in Traditional Dairy Products.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,PALABIÇAK BÜŞRA,Feride DASNIK,ÇELİK ŞERAFETTİN,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :01.05.2018
Bildiri Adı : Contamination Sources in Tarhana for Food Safety
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :01.05.2018
Bildiri Adı : Some Properties of Labneh Anbaris Produced in Şanlıurfa
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :01.05.2018
Bildiri Adı : Regional Cheeses Produced from Goat’s Milk in Turkey
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :01.05.2018
Bildiri Adı : HACCP Implementation in The Production of Mardin Walnut Sausage
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,GÖNCÜ BÜŞRA,GÜRBÜZ SEMRA,TOPRAK LOKMAN
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :30.04.2018
Bildiri Adı : From Past to Present Day Traditional Kitchen Wares of Şanlıurfa
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :21.04.2018
Bildiri Adı : Some properties of probiotic yoghurt fortified with liquorice extract
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,ÇELİKEL ASLI,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :17.12.2017
Bildiri Adı : Konjak Glukomannan Ve Peynir Altı Suyu Protein İzolatı İçeren Yenilebilir Filmlerin Mekanik Özelikleri.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA,BÜYÜKKILIÇ KAMİLE BURCU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2017
Basım Tarihi :15.12.2017
Bildiri Adı : Gıdalarda Brusellozis Tespiti ve Kontrolü
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,BÜYÜKKILIÇ KAMİLE BURCU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.11.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2017
Basım Tarihi :19.11.2017
Bildiri Adı : Use of Some Medicanal Aromatic Plants in Dairy Products
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,BÜYÜKKILIÇ BURCU
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017
Bildiri Adı : Synergistic and Antagonistic Effects of Essential Oils in Herbs and Spices Against Some Bacteria
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017
Bildiri Adı : Usage of Inulin, Lemon and Pea Fibers as Prebiotic for Lactobacillus acidophilus
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :01.06.2017
Bildiri Adı : Determination of Antifungal Effect of Thyme, Rosemary and Red Peper Against Aspergillus Niger Penicillium spp and Mucor ssp.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017
Bildiri Adı : Determination of Antifungal Effect of Thyme and Black Cumin Against Aspergillus Niger, Penicillium spp. and Mucor spp.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017
Bildiri Adı : Konjac gum as potential prebiotic for Lactobacillus acidophilus (LA5), Lactobacillus casei and Bifidobacterium BB-12
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :01.06.2017
Bildiri Adı : Herbal Nutraceutical
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BÜYÜKKILIÇ BURCU,AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017
Bildiri Adı : Usage of ınulin, lemon and pea fibers as prebiotic for Lactobacillus acidophilus
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :01.06.2017
Bildiri Adı : Determination of Antifungal Effect of Thyme and Black Cumin Against Aspergillus Niger and Penicillium spp.
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,ÇELİKEL ASLI
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017
Bildiri Adı : Liquorice as a Functional Food
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :12.05.2017
Bildiri Adı : Yumurtalı Köfte: A Kind of Çiğ Köfte Made with Bulgur and Egg (TFP-2157)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ÇELİKEL ASLI,Feride DASNIK,Refiye ALİBEKİROĞLU,Gülşah İZOL,PALABIÇAK BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.10.2013
Basım Tarihi :01.11.2013
Bildiri Adı : Lebeniye Soup (TFP_2151)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : PALABIÇAK BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.10.2013
Basım Tarihi :01.11.2013
Bildiri Adı : Usage of Probiotic Bacteria for Ice Cream Production
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : Büyükkılıç Burcu,AKIN MUTLU BUKET,Şenocak Soran Gülten,GÖNCÜ BÜŞRA,Çelikel Aslı
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Gelecek Beklentilerinin Ölçülmesi Hrü Harran Üniversitesi Siverek Myo Örneği
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : TANCI YILDIRIM NESLİHAN,ASOĞLU VEYSEL,BOZDAĞ ZEHRA,GÖNCÜ BÜŞRA,GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Bölgesel Çalışmalar
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.05.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.05.2015
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : İÇME SÜTÜ TEKNOLOJİSİNDE ASEPTİK AMBALAJLAMA SİSTEMİ
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET,GÜLŞAH İZOL ZENGER
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :01.05.2015
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyonu ve Kullanılan Teknikler
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Varieties Regional Cheese produced from ewe s milk in Turkey
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,Çelikel Aslı,Büyükkılıç Burcu,Şenocak Soran Gülten
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Harran Üniversitesi Öğrencilerinin Hayvansal Gıda Tüketim Alışkanlıkları ve Tüketim Tercihlerinin Belirlenmesi
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,ÖZEL REMZİYE,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Pathogenic Microorganisms from Milk and Milk Products
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : Çelikel Aslı,AKIN MUTLU BUKET,GÖNCÜ BÜŞRA,Şenocak Soran Gülten,Büyükkılıç Burcu
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Chemical Composition and Some Microbiologic Properties of Ewe s Milk Yoghurt Produced and Sold in Siverek
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR,DEMİRBAĞ HÜSEYİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2015
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Microbiological and Parasitological Risks of Cigkofte
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : Şenocak Soran Gülten,GÖNCÜ BÜŞRA,ÇELİK ŞERAFETTİN,Çelikel Aslı,Büyükkılıç Burcu
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : PREBİYOTİKLER VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : GÜLŞAH İZOL ZENGER,GÖNCÜ BÜŞRA,AKIN MUSA SERDAR,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :01.04.2015
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Şanlıurfa İlinde Satılan Dondurmaların Kimyasal ve Mİkrobiyolojik Kaliteleri
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET,Çelikel Aslı,GÖNCÜ BÜŞRA,Büyükkılıç Kamile Burcu,Elaltunkara Zehra
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 9
Proje Adı: Semt Pazarlarında Açıkta Satılan Süt ve Süt Ürünlerine Yönelik Tüketicilerin Satın Alım Davranışlarında Etkili Olan Faktörlerin İncelenmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Semt Pazarlarında Açıkta Satılan Süt ve Süt Ürünlerine Yönelik Tüketicilerin Satın Alım Davranışlarında Etkili Olan Faktörlerin İncelenmesi
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2024-04-02 10:20:09
Proje Adı: Baharatlı Dilimlenebilir Eritme Peyniri Üretim Yöntemi
Bitiş Tarihi : 17.10.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-04-25 19:03:36
Proje Adı: Kefir Üretiminde İkame Süt Olarak Badem Sütü Kullanım Olanakları
Bitiş Tarihi : 08.08.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-27 22:11:07
Proje Adı: Mardin’de Satışa Sunulan Yoğurtların Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 30.01.2021
Proje Konusu : Çalışmamızda Mardin ilinden satışageleneksel olarak üretilerek satışa sunulan 70 yoğurt numunesi alınarak kimyasal ve mikrobiyolojik analize tabi tutulacaktır
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-04-25 19:04:41
Proje Adı: Yağı Azaltılmış Yoğurt Üretiminde Yağ İkamesi Olarak Yumurta Akı Tozu Kullanımının Tepki Yüzey Yöntemiyle Optimizasyonu
Bitiş Tarihi : 22.06.2019
Proje Konusu : fonksiyonel gıda
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-05-06 13:39:50
Proje Adı: Konjac Sakızı İlavesinin Probiyotik Dondurmadaki Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei ve Bifidobacterium animalis subsp. lactis (Bifidobacterium BB-12) Sayısına ve Dondurmaların Fizikokimyasal ve Duyusal Özelliklerine Etkilerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 07.06.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-27 22:10:47
Proje Adı: Cevap Yüzey Tekniği Ile Optimize Edilen Peynir Altı Suyu Proteini ve Konjak Filmi ile Çeşitli Baharat Karışımlarının Kaşar Peynirinin Kaplanmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 23.11.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-12-19 20:16:30
Proje Adı: Bazı Baharat Çeşitlerinin Kaşar Peyniri Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 01.07.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-27 22:11:46
Proje Adı: Şanlıurfa da Satışa Sunulan Sokak Sütlerinin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Bitiş Tarihi : 14.12.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-04 09:57:41
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 14
Proje Adı: PROBİYOTİK YOĞURTTA BEZELYE UNUNUN LACTOBACİLLUS CASEİ İÇİN PREBİYOTİK OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Bitiş Tarihi : 2020-03-09
Tamamlandı Tarihi : 2019-10-24
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Carrot Fiber as Potential Prebiotic for Lactobacillus casei and Bifidobacterium BB-12
Bitiş Tarihi : 2019-06-10
Tamamlandı Tarihi : 2019-09-02
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Baharatlı Dilimlenebilir Eritme Peyniri Üretim Yöntemi (2019/05871)
Bitiş Tarihi : 2021-10-17
Tamamlandı Tarihi : 2022-01-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK, M. Serdar AKIN
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Kefir Üretiminde İkame Süt Olarak Badem Sütü Kullanım Olanakları
Bitiş Tarihi : 2019-08-08
Tamamlandı Tarihi : 2019-10-15
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mutlu Buket AKIN, Özge ÖZGÜL, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler : Kefir, Badem Sütü, Fonsiyonel Gıda, İkame Süt, Probiyotik
Proje Adı: Yağı Azaltılmış Yoğurt Üretiminde Yağ İkamesi Olarak Yumurta Akı Tozu Kullanımının Tepki Yüzey Yöntemiyle Optimizasyonu
Bitiş Tarihi : 2019-06-22
Tamamlandı Tarihi : 2023-09-20
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : M. Serdar AKIN, Mutlu Buket AKIN, Büşra PALABIÇAK, Emir Ayşe ÖZER
Anahtar Kelimeler : Yağı Azaltılmış Yoğurt, Yumurta akı tozu, tepki yüzey tekniği, yağ ikamesi.
Proje Adı: Konjac Sakızı İlavesinin Probiyotik Dondurmadaki Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei ve Bifidobacterium animalis subsp. lactis (Bifidobacterium BB-12) Sayısına ve Dondurmaların Fizikokimyasal ve Duyusal Özelliklerine Etkilerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 2019-07-29
Tamamlandı Tarihi : 2021-06-07
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mutlu Buket AKIN, Brin OMAR, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler : Probiyotik dondurma, konjak sakızı, Prebiyotik, Probiyotik, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis
Proje Adı: Türkiye'de Koyun Sütünden Üretilen Yöresel Peynir Çeşitleri/Varieties Regional Cheese produced from ewe's milk in Turkey
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-12-16
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Cevap Yüzey Tekniği Ile Optimize Edilen Peynir Altı Suyu Proteini ve Konjak Filmi ile Çeşitli Baharat Karışımlarının Kaşar Peynirinin Kaplanmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2017-11-24
Tamamlandı Tarihi : 2017-05-05
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mutlu Buket AKIN, Aslı ÇELİKEL, M. Serdar AKIN, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Probiyotik Mikroorganizmaların Mikroenkapsülasyonu ve Kullanılan Teknikler
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2016-10-14
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Nar Çekirdeği ve Nar Kabuğu Tozunun Probiyotik Yoğurtlarda Prebiyotik Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2017-06-30
Tamamlandı Tarihi : 2018-08-09
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mutlu Buket AKIN, Zehra ELATUNKARA, M. Serdar AKIN, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler : Probiyotik, yoğurt, nar kabuğu, nar çekirdeği
Proje Adı: Bazı Baharat Çeşitlerinin Kaşar Peyniri Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2018-07-01
Tamamlandı Tarihi : 2018-06-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : M. Serdar AKIN, Mutlu Buket AKIN, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler : Kaşar peyniri, baharat, kalite, olgunlaşma
Proje Adı: Şanlıurfa Satışa Sunulan Çiğ Sütlerin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Bitiş Tarihi : 2017-02-25
Tamamlandı Tarihi : 2016-12-14
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : M. Serdar AKIN, Mutlu Buket AKIN, Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Chemical Composition and Some Microbiologic Properties of Ewe's Milk Yoghurt Produced And Sold in Siverek
Bitiş Tarihi : 2016-10-15
Tamamlandı Tarihi : 2015-12-30
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: PEYNİRDE BİYOJEN AMİN VARLIĞI VE TESPİT EDİLME YÖNTEMLERİ
Bitiş Tarihi : 2015-03-23
Tamamlandı Tarihi : 2015-06-05
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Büşra PALABIÇAK
Anahtar Kelimeler :
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Fonksiyonel Gıdalar
Güncelleme Tarihi : 2024-04-02 10:21:57