YÖKSİS Son Bilgi Güncelleme Tarihi : 28.04.2024 07:23:06
Google Scholar Son Bilgi Güncelleme Tarihi : 7.05.2024 01:09:09

Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ ÇAĞIM AKBULUT ÇAKIR




  • E-posta: cagim@harran.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3729
  • Bağlı Birimi : Gıda Bilimleri
  • Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/cagim

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

2008 - 2012

University of Wisconsin

Gıda Bilimi

Tez Adı: A study on the impact of physical disruption and reforming on cheese texture

Doktora

2008 - 2012

University of Wisconsin-Madison

Department of Food Science

Tez Adı: A study on the impact of physical disruption and reforming on cheese texture

Yüksek Lisans

2004 - 2007

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Serum ayırma ph'sının manda sütünden yapılan mozzarella peynirinin fizikokimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi

Lisans

2000 - 2004

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2013 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER

Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER
Kargı tulum peynirinin bazı kimyasal ve tekstürel özelliklerinin olgunlaştırma sırasında değişimi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FEYZA BERFİN ORAL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024

URFA PEYNİRİNİN FİZİKSEL, KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE FARKLI TUZ KONSANTRASYONLARININ ETKİSİ
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FATİMA DEMİRKAPI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024

Jel salamura tekniğiyle Urfa peynirinde tuzun azaltılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
GAMZE GÜNEŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023

RENNET KAZEİN VE EMÜLSİFİYE EDİCİ TUZLARI KULLANARAK GLUTENSİZ EKMEK ÜRETİMİ
Sakarya Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ALMIRE MORINA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023

Çiğ sütten üretilen yağı azaltılmış beyaz peynirin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri üzerine ışınlamanın etkisi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
KEVSER VURAL YILDIZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Laktoz hidrolizasyonuyla dondurmada kullanılan şeker oranının azaltılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FATMA BÜDÜŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Farklı ön işlemlere tabi tutulmuş menengicin, dondurmaların antioksidan kapasiteleri ve bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
METEHAN ERGENEKON(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018

Protein oranı standardize edilmiş yağsız inek, koyun ve keçi sütünün asit koagülasyon özelliklerinin karşılaştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ERGÜL TEKER(Öğrenci),Yüksek Lisans,2016

Ayran üretiminde sodyum klorür (NaCI) kullanımının azaltılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
AYŞE BOZKURT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2015

Dersler

VERİLEN DERSLER

Teknik İngilizce,2015-2016,Lisans (Türkçe)

DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR,2015-2016,Lisans (Türkçe)

GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE LABORATUVAR TEKNİKLERİ,2014-2015,Lisans (Türkçe)

DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR,2014-2015,Lisans (Türkçe)

Teknik İngilizce,2014-2015,Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğinde İstatistiksel Uygulamalar,2014-2015,Yüksek Lisans (Türkçe)

AR-GE TEKNİĞİ,2014-2015,Lisans (Türkçe)

PEYNİR KUSURLARI VE ÖNLEME YOLLARI,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR,2013-2014,Lisans (Türkçe)

Gıdalarda Yapı ve Reoloji,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğinde Laboratuvar Teknikleri,2013-2014,Lisans (Türkçe)

AR-GE Tekniği,2013-2014,Lisans (Türkçe)

PEYNİRALTI SUYU TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Diyet ve Fonksiyonel Gıdalar,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Peyniraltı suyu Teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Peynir Kusurları ve Önleme Yolları,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

AR-GE Tekniği,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğinde Laboratuvar Teknikleri,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 12

Makale Adı : Impact of low-dose gamma irradiation treatment on microbial and chemical properties of raw milk white cheese

Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, AKIN MUSA SERDAR, AKIN MUTLU BUKET, Vural Yıldız Kevser
Dergi Adı : Harran Tarim ve Gida Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Impact of Temperature on the Salty Taste Perception of Reduced Salt Ayran

Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM
Dergi Adı : Eurasian Journal of Agricultural Research
Cilt : 7
ISSN : 2636-8226
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Urfa Peynirinin Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri Üzerine Farklı Tuz Konsantrasyonlarının Etkisi

Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, Demirkapı Fatima
Dergi Adı : ISPEC Tarım Bilimleri Dergisi
Cilt : 7
ISSN : 2717-7238
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : A comparison of the acid gelation properties of nonfat cow, sheep and goat milk with standardized protein contents

Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, TEKER ERGÜL
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Cilt :
ISSN : 0145-8892
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : MİNERAL TUZ İKAME MADDELERİNİN AYRANIN FİZİKOKİMYASAL, MİKROBİYAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, BOZKURT AYŞE
Dergi Adı : GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Cilt :
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Farklı Oranlarda Menengiç İlavesinin Dondurmanın Fiziksel, Kimyasal, Duyusal Özellikleri ve Antioksidan Aktivitesi Üzerine Etkisi

Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, ERGENEKON METEHAN
Dergi Adı : ISPEC Journal of Agricultural Sciences
Cilt : 5
ISSN : 2717-7238
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Determination of Some Chemical, Textural and Microbiological Properties of Kargı Tulum Cheese

Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, BÜYÜKSIRIT BEDİR TUBA, İstanbullu Paksoy Özlem
Dergi Adı : Euroasia Journal of Mathematics, Engineering, Natural and Medical Sciences
Cilt : 8
ISSN : 2667-6702
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Impact of pH on the salty taste perception of the yogurt drink, ayran

Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 24
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Effect of Oryctolagus cuniculus (rabbit) rennet on the texture, rheology, and sensory properties of white cheese/title

Yazar Bilgisi : ALİHANOĞLU SELİN,Ekitren Demet,AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM,VARDİN HASAN,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Food Science Nutrition
Cilt : 6
ISSN : 20487177
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Evaluation of X ray fluorescence spectroscopy as a method for the rapid and direct determination of sodium in cheese

Yazar Bilgisi : Stankey JA,AKBULUT ÇAĞIM,Romero J E,Govindasamy Lucey S
Dergi Adı : Journal of Dairy Science
Cilt : 98
ISSN : 00220302
Yayın Tarihi : 2015

Makale Adı : Impact of grating size on the texture and melting properties of reformed non fat cheese

Yazar Bilgisi : Akbulut C, GovindasamyLucey S, Lucey JA, Jaeggi, JJ, Johnson, ME
Dergi Adı : Milchwissenshaft – Milk Science International
Cilt : 66
ISSN :
Yayın Tarihi : 2011

Makale Adı : Impact of Whey pH at Drainage on the Physicochemical Sensory and Functional Properties of Mozzarella Cheese Made from Buffalo Milk

Yazar Bilgisi : YAZICI FEHMİ,AKBULUT ÇAĞIM
Dergi Adı : Journal of Agricultural and Food Chemistry
Cilt : 55
ISSN : 0021-8561
Yayın Tarihi : 2007

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Atıf Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 15

Makale Adı : Impact of Temperature on the Salty Taste Perception of Reduced Salt Ayran

Yazar Bilgisi : ÇA Çakır
Yayın Tarihi :2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : A comparison of the acid gelation properties of nonfat cow, sheep, and goat milk with standardized protein contents

Yazar Bilgisi : Ç Akbulut Çakır, E Teker
Yayın Tarihi :2022
Atıf Sayısı :3

Makale Adı : A comparison of the acid gelation properties of nonfat cow, sheep, and goat milk with standardized protein contents.

Yazar Bilgisi : ÇA Çakir, E Teker
Yayın Tarihi :2021
Atıf Sayısı :

Makale Adı : EFFECT OF MINERAL SALT REPLACERS ON THE PHYSICOCHEMICAL, MICROBIAL AND SENSORY PROPERTIES OF YOGURT DRINK, AYRAN.

Yazar Bilgisi : ÇA Çakır, A Bozkurt
Yayın Tarihi :2021
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Effect of mineral salt replacers on the physicochemical, microbial and sensory properties of yogurt drink, Ayran.

Yazar Bilgisi : ÇA Çakir, A Bozkurt
Yayın Tarihi :2021
Atıf Sayısı :

Makale Adı : KARGI TULUM PEYNİRİNİN BAZI KİMYASAL, TEKSTÜREL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ

Yazar Bilgisi : ÇA Çakır, TB Bedir, Öİ Paksoy
Yayın Tarihi :2021
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Impact of pH on the salty taste perception of the yogurt drink, ayran.

Yazar Bilgisi : ÇA Çakır, A Bozkurt
Yayın Tarihi :2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Effect of Oryctolagus cuniculus (rabbit) rennet on the texture, rheology, and sensory properties of white cheese

Yazar Bilgisi : S Alihanoğlu, D Ektiren, Ç Akbulut Çakır, H Vardin, A Karaaslan, ...
Yayın Tarihi :2018
Atıf Sayısı :23

Makale Adı : Evaluation of X-ray fluorescence spectroscopy as a method for the rapid and direct determination of sodium in cheese

Yazar Bilgisi : JA Stankey, C Akbulut, JE Romero, S Govindasamy-Lucey
Yayın Tarihi :2015
Atıf Sayısı :20

Makale Adı : A study on the impact of physical disruption and reforming on cheese texture

Yazar Bilgisi : C Akbulut
Yayın Tarihi :2012
Atıf Sayısı :1

Makale Adı : Impact of grating size on the texture and melting properties of reformed non-fat cheese.

Yazar Bilgisi : C Akbulut, S Govindasamy-Lucey, JA Lucey, JJ Jaeggi, ME Johnson
Yayın Tarihi :2011
Atıf Sayısı :3

Makale Adı : Impact of whey pH at drainage on the physicochemical, sensory, and functional properties of Mozzarella cheese made from buffalo milk

Yazar Bilgisi : F Yazici, C Akbulut
Yayın Tarihi :2007
Atıf Sayısı :12

Makale Adı : Serum ayırma PH'sının manda sütünden yapılan mozzarella peynirinin fizikokimyasal ve duyusal özellikleri üzerine etkisi

Yazar Bilgisi : Ç Akbulut
Yayın Tarihi :2007
Atıf Sayısı :2

Makale Adı : The effect of whey draining ph on some physicochemical and sensory properties of mozzarella cheese made from buffalo milk

Yazar Bilgisi : Ç Akbulut
Yayın Tarihi :2007
Atıf Sayısı :3

Makale Adı : MİNERAL TUZ İKAME MADDELERİNİN AYRANIN FİZİKOKİMYASAL, MİKROBİYAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Yazar Bilgisi : ÇA ÇAKIR, A Bozkurt
Yayın Tarihi :0
Atıf Sayısı :

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 16

Bildiri Adı : The Effect of Irradiation on Some Microiological and Chemical Properties of Reduced Fat White Cheese From Raw Milk

Etkinlik Adı : 11th Central European Food Congress on Food and Nutrition CEFood 2022
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, AKIN MUTLU BUKET, AKIN MUSA SERDAR, Vural Yıldız Kevser
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.09.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :01.11.2022

Bildiri Adı : Change in the antioxidant activity and total phenolics with thermal treatmnent and incorporation way of Pistacia terebinthus in ice cream

Etkinlik Adı : 2. International conference on raw materials to processed foods RPFOODS 2021
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, ERGENEKON METEHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Gıda Bilimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.06.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :01.09.2021

Bildiri Adı : A comparison of the acid gelation properties of nonfat cow, sheep and goat milks with standardized protein contents

Etkinlik Adı : 2. International conference on raw materials to processed foods RPFOODS 2021
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, TEKER ERGÜL
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Gıda Bilimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.06.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :01.09.2021

Bildiri Adı : Effect of mineral salt replacers on the physicochemical, microbial and sensory properties of yogurt drink

Etkinlik Adı : III. International Turkic World Congress on Science and Engineering TURK-COSE 2021
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, BOZKURT AYŞE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 14.06.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :24.08.2021

Bildiri Adı : Impcat of Adding Terebinth At Different Ratios on The Physical, Chemical, Sensory Properties and Antioxidant Activity of Ice Cream

Etkinlik Adı : 4th International GAP Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, ERGENEKON METEHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt Teknolojisi>Gıda Bilimi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.06.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.06.2021
Basım Tarihi :05.07.2021

Bildiri Adı : Determination of Some Chemical, Textural and Microbiological Properties of Kargı Tulum Cheese

Etkinlik Adı : 4th International GAP Food, Agriculture and Veterinary Sciences Congress
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, BÜYÜKSIRIT BEDİR TUBA, İSTANBULLU PAKSOY ÖZLEM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Mikrobiyolojisi>Gıda Teknolojileri>Gıda Bilimi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.06.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.06.2021
Basım Tarihi :05.07.2021

Bildiri Adı : Küflü Çökelek

Etkinlik Adı : 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : Bozkurt Ayşe,AKBULUT ÇAĞIM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.04.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.04.2014
Basım Tarihi :17.04.2017

Bildiri Adı : Suitability of Oryctalagus cuniculus Rabbit Rennet as a Coagulant for White Cheese

Etkinlik Adı : International congress on food of animal origin
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Alihanoğlu Selin,Ektiren Demet,AKBULUT ÇAĞIM,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :13.11.2016

Bildiri Adı : Proteolytic activity of Oryctalagus cuniculus rabbit rennet in white cheese during storage

Etkinlik Adı : IMSEC 2016
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Ektiren Demet,ENGİN SELİN,AKBULUT ÇAĞIM,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.10.2016
Basım Tarihi :26.10.2016

Bildiri Adı : Dondurma üretiminde menengiç kullanımı

Etkinlik Adı : GAP VII. TARIM KONGRESİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAĞIM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :01.05.2015
Basım Tarihi :28.04.2015

Bildiri Adı : Evaluation of an alternative method for the rapid and direct determination of sodium in cheese

Etkinlik Adı : ADSA Joint Annual Meeting
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Stankey J. A., AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM, Romero J., Govindasamy Lucey S.
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Bilimi>Süt Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.07.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :08.07.2013

Bildiri Adı : Impact of grating and reforming on the texture of low fat nonfat cheese

Etkinlik Adı : ADSA Annual Meeting
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : Akbulut. C, S GovindasamyLucey, JA Lucey, JJ Jaeggi, and ME Johnson
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.07.2009
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : The functionality of the cheese as an ingredient in traditional Turkish foods

Etkinlik Adı : Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAĞIM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 13.10.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :15.10.2013
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Bafra Kızılırmak Deltasında Elde Edilen Manda Sütlerinin Değerlendirilmesi ve Deltadaki Ekolojik Dengeyi Korumada Önem

Etkinlik Adı : SamsunSempozyumu
Bildiri Türü : Davetli konuşmacı
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAĞIM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2011
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.10.2011
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Impact of physical disruption and reforming on cheese texture factors that control reformability of cheese

Etkinlik Adı : Eurofoodchem XVII
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : AKBULUT ÇAĞIM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.05.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.05.2013
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Impact of different types of emulsifiers on the reformability of grated cheese

Etkinlik Adı : ADSA Annual Meeting
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : CAGIM AKBULUT, JOHN A LUCEY
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.07.2012
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.07.2012
Basım Tarihi :
Sistemde kayıtlı kitap kaydı bulunamadı!

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 11

Proje Adı: Jel Salamura Tekniğiyle Urfa Peynirinde Tuzun Azaltılması

Başlama Tarihi : 15.08.2022
Bitiş Tarihi : 15.02.2023
Proje Konusu : Jel Salamura Tekniğiyle Urfa Peynirinde Tuzun Azaltılması
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : -Tübitak 1002
Güncelleme Tarihi : 2023-12-06 14:22:03

Proje Adı: JEL SALAMURA TEKNİĞİYLE URFA PEYNİRİNDE TUZUN AZALTILMASI

Başlama Tarihi : 18.08.2021
Bitiş Tarihi : 17.05.2022
Proje Konusu : Bu çalışmada jel salamura tekniğiyle salamuranın tuz konsantrasyonu düşürülerek Urfa peynirinin tuz oranı azaltılacaktır. Koyun sütünden üretilen ve salamurada olgunlaştırılan yarı sert bir peynir olan Urfa peyniri geleneksel olarak çiğ sütün sağım sıcaklığında mayalanmasıyla elde edilmekte ve oldukça yüksek tuz konsantrasyonunda (%20-22, w/v oranlarına varan) salamuraya alınmaktadır. Günümüzde fazla tuz tüketiminin yüksek kan basıncına neden olması ve başta hipertansiyon olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarına yol açması, gıdalarda tuz kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmaların başlatılmasını gerekli kılmıştır. Bugün geleneksel peynirlerin birçoğu çok yüksek tuz içerikleriyle halk sağlığı için tehdit oluşturmaktadır. Jel salamura tekniğinde Urfa peynirlerinin tuzlanması için yerleştirildikleri salamura kıvamı çeşitli stabilizörlerin ilavesiyle artılarak peyniri stabil olarak muhafaza etmek için gerekli tuz mitarının düşürülmesi sağlanacaktır. Çalışmada salamura suyu, farklı stabilizatörler (jelatin, ksantan gum, karragenan gum ve pektin) ilave edilerek jel haline getirilecektir. Stabilizatörlerden; karragenan gum ve ksantan gum (% 0.5, %1.0, %1.5), pektin ve jelatin (%1.0, %2.0, %3.0), tuz (%2.0, 4.0, 6.0,8.0 ve 10.0) oranlarında, kontrol grubu olarak da salamurasında (%2.0, 4.0, 6.0, 8.0 ve 10.0) oranlarında tuz bulunan stabilizatörsüz salamuralar kullanılacaktır. Üretimi yapılan urfa peynirleri, 180 gün boyunca bu salamuralar içerisine konularak +4 oC'de muhafaza edilecektir. Üretilecek peynirlerin kimyasal, mikrobiyolojik, duyusal ve tekstürel özellikleri depolamanın 1., 15., 30., 60. ve 90. ve 180. günlerinde analiz edilecektir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-01-11 13:12:52

Proje Adı: Dondurmada kullanılan şeker oranının azaltılmasında laktoz hidrolizasyonunun etkileri

Başlama Tarihi : 20.06.2017
Bitiş Tarihi : 20.06.2020
Proje Konusu :
Proje Konum :
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-03-01 12:34:45

Proje Adı: Işınlamanın Reforme Yağsız Peynirin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Etkileri

Başlama Tarihi : 22.09.2016
Bitiş Tarihi : 22.07.2018
Proje Konusu :
Proje Konum :
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-03-01 12:36:07

Proje Adı: FARKLI ÖN İŞLEMLERE TABİ TUTULMUŞ MENENGICIN DONDURMANIN BAZI FIZIKSEL KIMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLIKLERI ÜZERINE ETKILERI

Başlama Tarihi : 10.11.2015
Bitiş Tarihi : 15.01.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-11-15 22:08:21

Proje Adı: Protein oranı standardize edilmiş yağsız inek koyun ve keçi sütünün asit koagülasyon özelliklerinin karşılaştırılması

Başlama Tarihi : 03.02.2015
Bitiş Tarihi : 25.11.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-04 16:43:38

Proje Adı: Ayranda farklı mineral tuz kaynaklarının kullanımıyla sodyum oranının azaltılması

Başlama Tarihi : 25.04.2014
Bitiş Tarihi : 24.04.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-15 16:24:53

Proje Adı: KOYUN KEÇİ İNEK SÜTLERİNİN ASİT KOAGÜLASYONU VE BU SÜTLERDEN ELDE EDİLEN YOĞURTLARIN FİZİKSEL VE KİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA

Başlama Tarihi : 26.02.2013
Bitiş Tarihi : 31.08.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-04 16:44:12

Proje Adı: Development Validation of Alternative Methods for Rapid Sodium Testing in Cheese

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Development Validation of Alternative Methods for Rapid Sodium Testing in Cheese
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2014-02-18 10:55:05

Proje Adı: Texture Improvement in Blended and Reformed Lowfat Cheese

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Texture Improvement in Blended and Reformed Lowfat Cheese
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2014-02-18 10:54:34

Proje Adı: Samsun un Bafra Kızılırmak Deltası ndaki Manda Sütlerinin Mozarella Peyniri Yapımına Uygunluğu ve Üretim Aşamalarının Standardizasyonu

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Samsun un Bafra Kızılırmak Deltası ndaki Manda Sütlerinin Mozarella Peyniri Yapımına Uygunluğu ve Üretim Aşamalarının Standardizasyonu
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2014-02-18 10:53:37
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Gıda Teknolojileri
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi


Güncelleme Tarihi : 2023-11-07 12:21:51

Başarılar & Tanınırlık

YURTDIŞI DOKTORA BURSU

2006

TÜRKİYE

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!
YÖKSİS Son Bilgi Güncelleme Tarihi : 28.04.2024 07:23:06
Google Scholar Son Bilgi Güncelleme Tarihi : 7.05.2024 01:09:09