Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 19.05.2025 23:59:08
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 4.04.2025 09:24:24
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.05.2025 00:43:02
Kişisel Bilgiler

PROF. AHMET FERİT ATASOY
- E-posta: fatasoy@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3732
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/fatasoy

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
1999 - 2004
ANKARA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/SÜT TEKNOLOJİSİ (DR)/
Tez Adı: Farklı tür sütlerden yapılan Urfa peynirinin nitelikleri üzerine değişik pastörizasyon normlarının ve starter kültürlerinin etkileri
Yüksek Lisans
1997 - 1999
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Şanlıurfa ilinde satışa sunulan Urfa peynirlerinin bazı kimyasal özellikleri ve proteoliz düzeylerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Lisans
1989 - 1994
GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE)/
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- PROFESÖR
- 2015 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ /
- DOÇENT
- 2010 - 2015
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU /
- YARDIMCI DOÇENT
- 2008 - 2010
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU /
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 1994 - 2004
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU /
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR)
- 2004 - 2008
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkanı
- 2024 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Biber (Capsicum annuum L.) ekstraktının mikroenkapsülasyonu
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- REMZİYE YILANCI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Nizip ve Mardin'de yetiştirilen bazı yağlık zeytin (Olea Europaea L.) çeşitlerinden üretilen natürel sızma zeytinyağların depolama sırasında kalite özelliklerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- TUĞBA ASLAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- İnek ve koyun krema ve yoğurdundan üretilen tereyağların özellikleri ve bu tereyağlardan elde edilen sadeyağların depolama sırasında kalite kriterlerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MEHMET ŞÜKRÜ KARAKUŞ(Öğrenci),Doktora,2022
- Koyun ve inek sadeyağ (Urfa yağı) karışımlarının özelliklerinin belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SUAT ÖZDEMİR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Bifidobacterium bifidum BB-12 ve Lactobacillus rhamnosus GG içeren yenilebilir filmlerin geliştirilmesi ve kaplama materyali olarak dilimlenmiş eritme peynirinde kullanım olanaklarının araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- HURİYE GÖZDE CEYLAN(Öğrenci),Doktora,2022
- Quality parameters and some properties of olive oil from markets in Iraq/Erbil
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- PAYRAW SALIH KHUDHUR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Şanlıurfa sadeyağı (Urfa yağı) ile tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ karışımlarının bazı özelliklerinin belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ZAHİDE POLAT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- The effects of drying methods and storage on some properties of raisins produced from black seeded and white seedless grapes grown in Iraq
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- KARZAN SYAMAND ABBAS ABBAS(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Tereyağı eritme sıcaklığının Şanlıurfa sadeyağının (Urfa yağı) kalite özelliklerine olan etkisinin araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SEVDA KAMACI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- İsot üretiminde kullanılan biberlerin farklı olgunluk dönemlerinde bazı kalite parametrelerin belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- FATMA ÖGE(Öğrenci),Yüksek Lisans,2020
- Sürgün dönemi ve çeşidin çay ve demin mineral madde içeriğine etkisinin belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- İBRAHİM KIZIL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2020
- Farklı ambalajlama yöntemlerinin depolama sırasında isotun kalite parametrelerine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- GÜLBAHAR AKYAR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- İsot üretiminde kullanılan biberlerin kurutulması sırasında bazı kalite parametrelerinin kinetik modellenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- AYŞE FULYA HABİBOĞLU ÖĞRETMEN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Çerkes peynirinin bazı özellikleri üzerine süt türü, sütün yağ oranı ve depolama süresinin etkilerinin araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MİNE TOKGÖZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Depolama sıcaklığı ve zeytinyağı ilavesinin isot (Urfa biberi) ve kırmızı pul biberin bazı özellikleri üzerine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ESRA ÇETİNER(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018
- Şanlıurfa'da satışa sunulan farklı tür sütlerden üretilen Şanlıurfa sadeyağlarının (Urfa yağı) kalite karakteristiklerinin belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- DİLEK YOKUŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018
- Şanlıurfa pul biberlerinin (isot) üretim ve depolama aşamalarında meydana gelen bazı fizikokimyasal ve biyokimyasal değişimlerin saptanması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- AZİZ KORKMAZ(Öğrenci),Doktora,2016
- Probiyotik dondurmanın kalite özellikleri üzerine farklı oranlarda prebiyotik lif içeren stevia özü ilavesinin etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- HAKAN KUŞÇU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2015
- Urfa peynirinin tekstürel ve mikroyapısal özellikleri üzerine haşlama sıcaklığı ve süresinin etkilerinin araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MEHMET ÇİÇEK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2014
- Prebiyotik lif içeren stevia özü ilavesinin çilek aromalı acidophilus-bifidus yoğurtlarının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MEHMET ŞÜKRÜ KARAKUŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2013
Dersler
VERİLEN DERSLER
Süt Kolloidlerinin agregasyonu ve Jelleşmesi,2014-2015,Yüksek Lisans (Türkçe)
Tereyağ teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiğive Modellemesi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
reaksiyon Kinetiği Ve Modelemesi-II,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Reaksiyon Kinetiği,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Proses Kontrol,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Gıdarda raf ömrü ve Raf Ömrünün Belirlenmesi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Reaksiyon Kinetiği,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Proses Kontrol,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Süt Kolloidlerinin agregasyonu ve Jelleşmesi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiğive Modellemesi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Tereyağ Teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
reaksiyon Kinetiği Ve Modelemesi-II,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıdarda raf ömrü ve Raf Ömrünün Belirlenmesi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiğive Modellemesi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
reaksiyon Kinetiği Ve Modelemesi-II,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
Reaksiyon Kinetiği,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Proses Kontrol,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Gıdarda raf ömrü ve Raf Ömrünün Belirlenmesi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
Süt Kolloidlerinin agregasyonu ve Jelleşmesi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 35
Makale Adı : Probiotic Edible Films Supplemented with Psyllium (Plantago ovata) Mucilage Containing Lacticaseibacillus rhamnosus GG: Coating for Fresh Apple Slices
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Makale Adı : Sustainable and UV blocking edible films based on pea protein isolate and psyllium mucilage enriched with pomegranate peel extract
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
Makale Adı : Monitoring the properties during ripening of full- and low-fat acid- coagulated (Circassian) cheeses produced from ovine or bovine milk
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Makale Adı : Sodium Caseinate-Based Edible Bioactive Films WithPsyllium (Plantago ovata) Mucilage Powder And Probiotic Saccharomyces boulardii
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
Makale Adı : Assessment of lactic acid bacteria isolated from traditional Mus Tulum cheese
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : MLJEKARSTVO
Makale Adı : Mathematical optimization of multilinear and artificial neural network regressions for mineral composition of different tea types infusions
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : SCIENTIFIC REPORTS
Makale Adı : EFFECTS OF TEA ORIGIN, TYPE, CONCENTRATION AND BREWING TIME ON ESSENTIAL AND TRACE ELEMENTS IN TEA INFUSION AND DAILY INTAKE BY HUMAN
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL
Makale Adı : New Bioactive Edible Packing Systems: Synbiotic Edible Films/Coatings as Carries of Probiotics and Prebiotics
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY
Makale Adı : Application of multivariate machine learning methods to investigate organic compound content of different pepper spices
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : FOOD BIOSCIENCE
Makale Adı : Synbiotic edible films enriched with probiotics and prebiotics: A novel approach for improving the quality and shelf life of sliced cheese
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 5
Yayın Yeri : PACKAGING TECHNOLOGY AND SCIENCE
Makale Adı : Optimization and characterization of prebiotic concentration of edible films containing Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12? and its application to block type processed cheese
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Makale Adı : Evaluation of fatty acids, free fatty acids and textural properties of butter and sadeyag (anhydrous butter fat) produced from ovine and bovine cream and yoghurt
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Makale Adı : The effects of production methods on the color characteristics, capsaicinoid content and antioxidant capacity of pepper spices (C. annuum L.)
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 27
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY
Makale Adı : Effects of Scalding Parameters and Ripening on the Chemical, Textural and Microstructural Properties of Urfa Cheese
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI
Makale Adı : NOVEL ANALYZING APPROACHES FOR CHEMICAL CHARACTERIZATION OF SUNFLOWER OILS DURING DEEP-FRYING BY FT-IR
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
Makale Adı : Changes in volatile compounds, sugars and organic acids of different spices of peppers (Capsicum annuum L.) during storage
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 54
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY
Makale Adı : Effects of partial substitution of goat's milk for sheep's milk, cured scalding and dry salting on proteolysis in Urfa cheese
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Physico-chemical and sensorial properties of groundnut milk and it's yoghurt
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 5
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
Makale Adı : Evaluation of the volatile compounds of fresh ripened Capsicum annuum and its spice pepper (dried red pepper flakes and isot)
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 57
Yayın Yeri : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Cream Zahter: A Functional Food Some Chemical and Sensory Properties
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : CURRENT RESEARCH IN NUTRITION AND FOOD SCIENCE
Makale Adı : Effects of Wild-Type Starter Culture (Artisanal Strains) on Volatile Profile of Urfa Cheese Made from Ewe Milk
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 8
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
Makale Adı : Effect of partial substitution of caprine milk for ovine milk, dry salting and cured scalding on lipolysis in Urfa cheeses
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Makale Adı : Evolution of proteolysis in Urfa cheese made from ewe's milk by wild type starter culture systems
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 17
Yayın Yeri : SMALL RUMINANT RESEARCH
Makale Adı : Effects of partial substitution of caprine for ovine milk on the volatile compounds of fresh and mature Urfa cheeses
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 15
Yayın Yeri : SMALL RUMINANT RESEARCH
Makale Adı : The effects of lipase-encapsulating carriers on the accelerated ripening of Kashar cheese
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 11
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Makale Adı : ACCELERATED KASHAR CHEESE RIPENING WITH ENCAPSULATED LIPASE AND PROTEASE ENZYMES
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Makale Adı : Lipolysis in Urfa cheese produced from raw and pasteurized goats' and cows' milk with mesophilic or thermophilic cultures during ripening
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 33
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY
Makale Adı : The effects of carob juice concentrates on the properties of yoghurt
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Makale Adı : Changes of composition and free fatty acid contents of Urfa cheeses (a white-brined Turkish cheese) during ripening:: Effects of heat treatments and starter cultures
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 44
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY
Makale Adı : Determination of pH change kinetics during different stages of Kashar cheese manufacturing from raw and pasteurized milk with addition of thermophilic, mesophilic and mixed thermophilic culture
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
Makale Adı : Effects of heat treatment and starter culture on the properties of traditional Urfa cheeses (a white-brined Turkish cheese) produced from bovine milk
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 21
Yayın Yeri : FOOD CONTROL
Makale Adı : Evaluation of pH change kinetics during different stages of Kashar cheese production from bovine, ovine and caprine milk
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Survival of Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-02 in white-brined cheese
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 45
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
Makale Adı : Effect of addition of amino acids, treatment with β-galactosidase and use of heat-shocked cultures on the acetaldehyde level in yoghurt
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Makale Adı : Some properties of urfa cheese (a traditional white-brined Turkish cheese) produced from bovine and ovine milks
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 41
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Bildiri Adı : Nitrate Residues in Drinking Water of Rural Areas and Daily Intake by Human
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi>Gıda Kimyası>Temel İşlemler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.07.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.07.2024
Basım Tarihi :25.07.2024
Bildiri Adı : DETERMINATION OF pH CHANGE KINETICS DURING READY TO USE 791-799CACIK PRODUCTION: EFFECTS OF CUCUMBER CONCENTRATIONS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 29.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :01.12.2019
Basım Tarihi :16.12.2019
Bildiri Adı : İsot baharatı üretiminde kullanılan taze biberlerin fizikokimyasal ve renk özellikleri
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKYAR GÜLBAHAR,BAŞYİĞİT BÜLENT,KARAOĞUL EYYÜP,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.09.2019
Basım Tarihi :25.09.2019
Bildiri Adı : Bisphenol-A Residues in Foods and Agricultural Environments inTerms of Sustainable Agriculture
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Yalçın Mahir Emre,ATASOY AHMET FERİT,ATASOY AYŞE DİLEK
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Çevre Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.04.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.04.2019
Basım Tarihi :03.04.2019
Bildiri Adı : Some Microbiological Properties of Yayik Butters Produced from Goats’ and Cows
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CEYLAN HURİYE GÖZDE,YILDIZ AKGÜL FİLİZ,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.11.2018
Basım Tarihi :14.12.2018
Bildiri Adı : Color Properties of Sanlıurfa Sadeyagi (Urfa Yagi) Produced from Ewes’ and Cows’ Milk
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Yokuş Dilek,CEYLAN HURİYE GÖZDE,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.11.2018
Basım Tarihi :14.12.2018
Bildiri Adı : Effects of Chickpea Flour on Quality Characteristics of Siverek Flat Bread
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,çelebi nebahat,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :04.12.2018
Bildiri Adı : Some essential elements in Turkish black tea and beneficial effects on health
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.07.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.07.2018
Basım Tarihi :14.10.2018
Bildiri Adı : Effects of Tea Type, Tea Concentration and Infusion Time on the Manganese Content in Tea Infusion
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.07.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.07.2018
Basım Tarihi :14.10.2018
Bildiri Adı : Effects of Tea Type, Tea Concentration and Infusion Time on the Aluminum Content in Tea Infusion
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.07.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.07.2018
Basım Tarihi :14.10.2018
Bildiri Adı : Trace Elements in Herbal Beverages in Southeast Turkey
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Çevre Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :13.09.2017
Bildiri Adı : Fluoride intake from fluoride-rich drinking water with black tea and dental fluorosis in school age children in southeastern Turkey
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Çevre Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :13.09.2017
Bildiri Adı : PRODUCTION OF BAR WITH FRUIT
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017
Bildiri Adı : Determination of antioxidant activity and total phenolic content of Arbuscula foliis, Folliculisennae and Urtica leave
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKYAR GÜLBAHAR,BAŞYİĞİT BÜLENT,BULUT SARA,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017
Bildiri Adı : Bioactive potential and health effects of Ilex paraguariensis and Persea americana leaves
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BULUT SARA,BAŞYİĞİT BÜLENT,AKYAR GÜLBAHAR,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017
Bildiri Adı : Effect of Chickpea Flour on Quality Characteristics of Mardin Peksimet
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :28.05.2017
Bildiri Adı : Some Quality Characteristics of Homemade Isot
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,Korkmaz Aziz,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :28.05.2017
Bildiri Adı : Water Diffusion of Parboiled Wheat During Drying
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :28.05.2017
Bildiri Adı : Nonenzymatic Browning Kinetics of Traditional Isot Production During Sun Drying
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Korkmaz Aziz,YILDIRIM ALİ,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :28.05.2017
Bildiri Adı : WATER DIFFUSION OF ULTRASOUND APPLIED COWPEAS DURING SOAKING
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.05.2017
Basım Tarihi :10.05.2017
Bildiri Adı : CREAM ZAHTER A Functional Food
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU GÜLSEREN,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.07.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.07.2016
Basım Tarihi :29.12.2016
Bildiri Adı : Engineering Education and Current Situation of Food Engineering Education in Turkey
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : hayoglu İbrahim,Çelik Şerafettin,ARTIK NEVZAT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.12.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.12.2015
Basım Tarihi :21.12.2015
Bildiri Adı : Effects of Scalding Temperature and Time on The Chemical Textural and Microstructural Properties of Traditional Urfa cheese
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ATASOY AHMET FERİT,Hayaloglu Ali Adnan,Çiçek Mehmet
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2015
Basım Tarihi :01.10.2015
Bildiri Adı : İki Aşamalı Fermentasyon ve Starter Kullanımı ile Kefir Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZER HAMDİ BARBAROS,ATASOY AHMET FERİT,Özer Dilek
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.05.2000
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.05.2000
Basım Tarihi :15.06.2000
Bildiri Adı : Pastörizasyon ve haşlamaişlemlerinin geleneksel Urfa peynirlerinin mikrobiyolojik ve kimyasalnitelikleri üzerine etkileri.
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZER HAMDİ BARBAROS,ATASOY AHMET FERİT,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.05.2000
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.05.2000
Basım Tarihi :15.05.2000
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 3
Kitap Adı : Mardin'in Sektörel Panoraması
Yazar Adı : KORKMAZ AZİZ, ALANLI AHMET, ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi>Gıda Kimyası>Temel İşlemler
Yayın Evi : Mardin Artuklu Üniversitesi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-4202-97-3
Basım Türü :Basılı
YIL :2023
Kitap Adı : Non-Alcoholic Beverages
Yazar Adı : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Woodhead Publishing
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :78-0-12-815270-6
Basım Türü :Basılı
YIL :2019
Kitap Adı : Süt ve Süt ürünleri Analiz Yöntemleri
Yazar Adı : ATASOY AHMET FERİT,YILDIZ AKGÜL FİLİZ,YETİŞEMİYEN ATİLA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Sidas
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-5267-44-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2018
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 17
Proje Adı: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (GAP) yetiştirilen bazı ekmeklik buğdayların tandır ekmeği üretimine uygunluğunun belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 20.12.2023
Proje Konusu : Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (GAP) yetiştirilen bazı ekmeklik buğdayların tandır ekmeği üretimine uygunluğunun belirlenmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2024-01-03 15:55:26
Proje Adı: Derik Halhalı Zeytin ve Zeytinyağının Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Ticari Değerinin Artırılması
Bitiş Tarihi : 30.05.2022
Proje Konusu : Zeytin ve Zeytinyağı
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-01-08 14:53:54
Proje Adı: KOYUN VE İNEK KREMASI VE YOĞURDUNDAN ÜRETİLEN ŞANLIURFA SADEYAĞININ (URFA YAĞININ) KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BÖLGE EKONOMİSİNE KATKISININ ARTTIRILMASI
Bitiş Tarihi : 15.03.2022
Proje Konusu : Sadeyağ
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-01-08 14:28:23
Proje Adı: Urfa Menengiç (Pistacia terebentus) Sakızından Uçucu Yağın Üretilmesi, Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyonu ile Yeni Bir Pazar Potansiyeli Geliştirme
Bitiş Tarihi : 15.11.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Kalkınma Bakanlığı
Güncelleme Tarihi : 2023-05-04 10:32:32
Proje Adı: Ultrasonik Ses Dalgalarının Börülcenin Su Absorpsiyon ve Tekstürel Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 24.12.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-02 14:14:50
Proje Adı: FARKLI TAZE BİBERLERDEN ÜRETİLEN İSOTLARIN ÖZELLİKLERİNİN VE TÜKETİCİ TALEBİNİ OLUŞTURAN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ
Bitiş Tarihi : 30.12.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-05-04 10:32:26
Proje Adı: ŞANLIURFA PUL BİBERLERİNİN İSOT ÜRETİM VE DEPOLAMA AŞAMALARINDA MEYDANA GELEN BAZI FİZİKOKİMYASAL VE BİYOKİMYASAL DEĞİŞİMLERİN SAPTANMASI
Bitiş Tarihi : 11.11.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-06 15:11:25
Proje Adı: PROBİYOTİK DONDURMANIN KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE FARKLI ORANLARDA PREBİYOTİK LİF İÇEREN STEVİA ÖZÜ İLAVESİNİN ETKİSİ
Bitiş Tarihi : 22.04.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-12-23 11:44:39
Proje Adı: Polisakkarit Üreten Starter Kültür Kullanımı ve Kuru Madde Artırımı ile Aromalı Kefir Üretimi Üzerine Bir Araştırma
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:57:18
Proje Adı: URFA PEYNİRLERİNİN TEKSTÜREL VE MİKROYAPISAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE HAŞLAMA SICAKLIĞI VE SÜRESİNİN ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 14:33:24
Proje Adı: Ekstrusiyon ve Emülsiyon Teknikleri ile Koruma Altına Alınan Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum un Salamura Beyaz Peynirlerde Canlı Kalma Sürelerinin ve Son Ürünün Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:29:47
Proje Adı: Ultrafiltrasyon Tekniği ile Üretilen Urfa Peynirlerinin Bazı Kalite Özellikleri Ve Patojen Mikroorganizmaların Urfa Peynirlerinde Yaşam Süreleri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:29:33
Proje Adı: Şanlıurfa Piyasasında Satılan Urfa Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde Bir Araştırma
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:56:27
Proje Adı: Sodyum Alginat K Karragenan ve Gellan Sakızı Kullanılarak Emülsiyon ve Ekstrüzyon Yöntemleri ile Kapsüllenmiş Enzimlerin Proteaz Lipaz ve Proteaz Lipaz Karışımı Kaşar Peynirinin Hızlı Olgunlaştırılmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:30:47
Proje Adı: İnek Koyun ve Keçi Sütünden Yapılan Geleneksel Urfa Peyniri Üzerine Farklı Pastörizasyon Uygulamaları Ve Farklı Starter Kullanımının Etkileri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:58:39
Proje Adı: PREBİYOTİK LİF İÇEREN STEVİA ÖZÜ İLAVESİNİN ÇİLEK AROMALI ACİDOPHİLUS BİFİDUS YOGOURTLARIN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 14:33:55
Proje Adı: Kontaminantların Değişik Salamura Konsantrasyonlarındaki Geleneksel Urfa Peynirinde Yaşam Süreleri Üzerine Bir Araştırma
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:58:47
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda Kimyası
Temel İşlemler
Güncelleme Tarihi : 2024-01-08 13:12:11