YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 20.05.2025 21:04:31
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 19.05.2025 23:59:08
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 4.04.2025 09:24:24
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.05.2025 00:43:02

Kişisel Bilgiler

PROF. AHMET FERİT ATASOY




  • E-posta: fatasoy@harran.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3732

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

1999 - 2004

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/SÜT TEKNOLOJİSİ (DR)/

Tez Adı: Farklı tür sütlerden yapılan Urfa peynirinin nitelikleri üzerine değişik pastörizasyon normlarının ve starter kültürlerinin etkileri

Yüksek Lisans

1997 - 1999

HARRAN ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Şanlıurfa ilinde satışa sunulan Urfa peynirlerinin bazı kimyasal özellikleri ve proteoliz düzeylerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma

Lisans

1989 - 1994

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR. (İNGİLİZCE)/

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
PROFESÖR
2015 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ /

DOÇENT
2010 - 2015
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU /

YARDIMCI DOÇENT
2008 - 2010
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU /

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
1994 - 2004
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU /

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR)
2004 - 2008
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
Bölüm Başkanı
2024 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER
Biber (Capsicum annuum L.) ekstraktının mikroenkapsülasyonu
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
REMZİYE YILANCI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023

Nizip ve Mardin'de yetiştirilen bazı yağlık zeytin (Olea Europaea L.) çeşitlerinden üretilen natürel sızma zeytinyağların depolama sırasında kalite özelliklerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
TUĞBA ASLAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023

İnek ve koyun krema ve yoğurdundan üretilen tereyağların özellikleri ve bu tereyağlardan elde edilen sadeyağların depolama sırasında kalite kriterlerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MEHMET ŞÜKRÜ KARAKUŞ(Öğrenci),Doktora,2022

Koyun ve inek sadeyağ (Urfa yağı) karışımlarının özelliklerinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
SUAT ÖZDEMİR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Bifidobacterium bifidum BB-12 ve Lactobacillus rhamnosus GG içeren yenilebilir filmlerin geliştirilmesi ve kaplama materyali olarak dilimlenmiş eritme peynirinde kullanım olanaklarının araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
HURİYE GÖZDE CEYLAN(Öğrenci),Doktora,2022

Quality parameters and some properties of olive oil from markets in Iraq/Erbil
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
PAYRAW SALIH KHUDHUR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Şanlıurfa sadeyağı (Urfa yağı) ile tereyağ aromalı bitkisel susuz yağ karışımlarının bazı özelliklerinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ZAHİDE POLAT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021

The effects of drying methods and storage on some properties of raisins produced from black seeded and white seedless grapes grown in Iraq
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
KARZAN SYAMAND ABBAS ABBAS(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021

Tereyağı eritme sıcaklığının Şanlıurfa sadeyağının (Urfa yağı) kalite özelliklerine olan etkisinin araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
SEVDA KAMACI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021

İsot üretiminde kullanılan biberlerin farklı olgunluk dönemlerinde bazı kalite parametrelerin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FATMA ÖGE(Öğrenci),Yüksek Lisans,2020

Sürgün dönemi ve çeşidin çay ve demin mineral madde içeriğine etkisinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
İBRAHİM KIZIL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2020

Farklı ambalajlama yöntemlerinin depolama sırasında isotun kalite parametrelerine etkisi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
GÜLBAHAR AKYAR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

İsot üretiminde kullanılan biberlerin kurutulması sırasında bazı kalite parametrelerinin kinetik modellenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
AYŞE FULYA HABİBOĞLU ÖĞRETMEN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Çerkes peynirinin bazı özellikleri üzerine süt türü, sütün yağ oranı ve depolama süresinin etkilerinin araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MİNE TOKGÖZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Depolama sıcaklığı ve zeytinyağı ilavesinin isot (Urfa biberi) ve kırmızı pul biberin bazı özellikleri üzerine etkisi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ESRA ÇETİNER(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018

Şanlıurfa'da satışa sunulan farklı tür sütlerden üretilen Şanlıurfa sadeyağlarının (Urfa yağı) kalite karakteristiklerinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
DİLEK YOKUŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018

Şanlıurfa pul biberlerinin (isot) üretim ve depolama aşamalarında meydana gelen bazı fizikokimyasal ve biyokimyasal değişimlerin saptanması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
AZİZ KORKMAZ(Öğrenci),Doktora,2016

Probiyotik dondurmanın kalite özellikleri üzerine farklı oranlarda prebiyotik lif içeren stevia özü ilavesinin etkisi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
HAKAN KUŞÇU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2015

Urfa peynirinin tekstürel ve mikroyapısal özellikleri üzerine haşlama sıcaklığı ve süresinin etkilerinin araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MEHMET ÇİÇEK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2014

Prebiyotik lif içeren stevia özü ilavesinin çilek aromalı acidophilus-bifidus yoğurtlarının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MEHMET ŞÜKRÜ KARAKUŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2013

Dersler

VERİLEN DERSLER

Süt Kolloidlerinin agregasyonu ve Jelleşmesi,2014-2015,Yüksek Lisans (Türkçe)

Tereyağ teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiğive Modellemesi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

reaksiyon Kinetiği Ve Modelemesi-II,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Reaksiyon Kinetiği,2013-2014,Lisans (Türkçe)

Proses Kontrol,2013-2014,Lisans (Türkçe)

Gıdarda raf ömrü ve Raf Ömrünün Belirlenmesi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Reaksiyon Kinetiği,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Proses Kontrol,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Süt Kolloidlerinin agregasyonu ve Jelleşmesi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiğive Modellemesi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Tereyağ Teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

reaksiyon Kinetiği Ve Modelemesi-II,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıdarda raf ömrü ve Raf Ömrünün Belirlenmesi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğinde Reaksiyon Kinetiğive Modellemesi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

reaksiyon Kinetiği Ve Modelemesi-II,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Reaksiyon Kinetiği,2011-2012,Lisans (Türkçe)

Proses Kontrol,2011-2012,Lisans (Türkçe)

Gıdarda raf ömrü ve Raf Ömrünün Belirlenmesi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Süt Kolloidlerinin agregasyonu ve Jelleşmesi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (WOS) : 35

Makale Adı : Probiotic Edible Films Supplemented with Psyllium (Plantago ovata) Mucilage Containing Lacticaseibacillus rhamnosus GG: Coating for Fresh Apple Slices

Yazar Bilgisi : Kaya, DA, Ceylan, HG, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

Makale Adı : Sustainable and UV blocking edible films based on pea protein isolate and psyllium mucilage enriched with pomegranate peel extract

Yazar Bilgisi : Islamoglu, AF, Ceylan, HG, Polat, Z, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

Makale Adı : Monitoring the properties during ripening of full- and low-fat acid- coagulated (Circassian) cheeses produced from ovine or bovine milk

Yazar Bilgisi : Ceylan, HG, Tokgöz, M, Akgül, FY, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL

Makale Adı : Sodium Caseinate-Based Edible Bioactive Films WithPsyllium (Plantago ovata) Mucilage Powder And Probiotic Saccharomyces boulardii

Yazar Bilgisi : Ceylan, HG, Aslan-Kaya, D, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE

Makale Adı : Assessment of lactic acid bacteria isolated from traditional Mus Tulum cheese

Yazar Bilgisi : Rençber, F, Önlü, H, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : MLJEKARSTVO

Makale Adı : Mathematical optimization of multilinear and artificial neural network regressions for mineral composition of different tea types infusions

Yazar Bilgisi : Durmus, Y, Atasoy, AD, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : SCIENTIFIC REPORTS

Makale Adı : EFFECTS OF TEA ORIGIN, TYPE, CONCENTRATION AND BREWING TIME ON ESSENTIAL AND TRACE ELEMENTS IN TEA INFUSION AND DAILY INTAKE BY HUMAN

Yazar Bilgisi : Atasoy, AD, Durmus, Y, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : ENVIRONMENTAL ENGINEERING AND MANAGEMENT JOURNAL

Makale Adı : New Bioactive Edible Packing Systems: Synbiotic Edible Films/Coatings as Carries of Probiotics and Prebiotics

Yazar Bilgisi : Ceylan, HG, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : FOOD AND BIOPROCESS TECHNOLOGY

Makale Adı : Application of multivariate machine learning methods to investigate organic compound content of different pepper spices

Yazar Bilgisi : Durmus, Y, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : FOOD BIOSCIENCE

Makale Adı : Synbiotic edible films enriched with probiotics and prebiotics: A novel approach for improving the quality and shelf life of sliced cheese

Yazar Bilgisi : Ceylan, HG, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 5
Yayın Yeri : PACKAGING TECHNOLOGY AND SCIENCE

Makale Adı : Optimization and characterization of prebiotic concentration of edible films containing Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12? and its application to block type processed cheese

Yazar Bilgisi : Ceylan, HG, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL

Makale Adı : Evaluation of fatty acids, free fatty acids and textural properties of butter and sadeyag (anhydrous butter fat) produced from ovine and bovine cream and yoghurt

Yazar Bilgisi : Karakus, MS, Akgul, FY, Korkmaz, A, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL

Makale Adı : The effects of production methods on the color characteristics, capsaicinoid content and antioxidant capacity of pepper spices (C. annuum L.)

Yazar Bilgisi : Korkmaz, A, Atasoy, AF, Hayaloglu, AA
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 27
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY

Makale Adı : Effects of Scalding Parameters and Ripening on the Chemical, Textural and Microstructural Properties of Urfa Cheese

Yazar Bilgisi : Atasoy, AF, Çiçek, M, Ceylan, HG, Hayaloglu, AA
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES-TARIM BILIMLERI DERGISI

Makale Adı : NOVEL ANALYZING APPROACHES FOR CHEMICAL CHARACTERIZATION OF SUNFLOWER OILS DURING DEEP-FRYING BY FT-IR

Yazar Bilgisi : Karaogul, E, Al, S, Karakus, MS, Atasoy, AF, Alma, MH
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN

Makale Adı : Changes in volatile compounds, sugars and organic acids of different spices of peppers (Capsicum annuum L.) during storage

Yazar Bilgisi : Korkmaz, A, Atasoy, AF, Hayaloglu, AA
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 54
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY

Makale Adı : Effects of partial substitution of goat's milk for sheep's milk, cured scalding and dry salting on proteolysis in Urfa cheese

Yazar Bilgisi : Atasoy, AF, Hayaloglu, AA, Ceylan, HG
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

Makale Adı : Physico-chemical and sensorial properties of groundnut milk and it's yoghurt

Yazar Bilgisi : Gamli, ÖF, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 5
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION

Makale Adı : Evaluation of the volatile compounds of fresh ripened Capsicum annuum and its spice pepper (dried red pepper flakes and isot)

Yazar Bilgisi : Korkmaz, A, Hayaloglu, AA, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 57
Yayın Yeri : LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Makale Adı : Cream Zahter: A Functional Food Some Chemical and Sensory Properties

Yazar Bilgisi : Hayoglu, I, Basyigit, B, Hayoglu, G, Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : CURRENT RESEARCH IN NUTRITION AND FOOD SCIENCE

Makale Adı : Effects of Wild-Type Starter Culture (Artisanal Strains) on Volatile Profile of Urfa Cheese Made from Ewe Milk

Yazar Bilgisi : Kirmaci, HA, Hayaloglu, AA, Özer, HB, Atasoy, AF, Levent, O
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 8
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

Makale Adı : Effect of partial substitution of caprine milk for ovine milk, dry salting and cured scalding on lipolysis in Urfa cheeses

Yazar Bilgisi : Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

Makale Adı : Evolution of proteolysis in Urfa cheese made from ewe's milk by wild type starter culture systems

Yazar Bilgisi : Kirmaci, HA, Hayaloglu, AA, Özer, HB, Atasoy, AF, Türkoglu, H
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 17
Yayın Yeri : SMALL RUMINANT RESEARCH

Makale Adı : Effects of partial substitution of caprine for ovine milk on the volatile compounds of fresh and mature Urfa cheeses

Yazar Bilgisi : Atasoy, AF, Hayaloglu, AA, Kirmaci, H, Leyent, O, Türkoglu, H
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 15
Yayın Yeri : SMALL RUMINANT RESEARCH

Makale Adı : The effects of lipase-encapsulating carriers on the accelerated ripening of Kashar cheese

Yazar Bilgisi : Akin, MS, Güler-Akin, MB, Kirmaci, HA, Atasoy, AF, Türkoglu, H
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 11
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

Makale Adı : ACCELERATED KASHAR CHEESE RIPENING WITH ENCAPSULATED LIPASE AND PROTEASE ENZYMES

Yazar Bilgisi : Güler-Akin, MB, Akin, MS, Atasoy, AF, Kirmaci, HA, Eren-Karahan, L
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE

Makale Adı : Lipolysis in Urfa cheese produced from raw and pasteurized goats' and cows' milk with mesophilic or thermophilic cultures during ripening

Yazar Bilgisi : Atasoy, AF, Türkoglu, H
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 33
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY

Makale Adı : The effects of carob juice concentrates on the properties of yoghurt

Yazar Bilgisi : Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

Makale Adı : Changes of composition and free fatty acid contents of Urfa cheeses (a white-brined Turkish cheese) during ripening:: Effects of heat treatments and starter cultures

Yazar Bilgisi : Atasoy, AF, Türkoglu, H
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 44
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY

Makale Adı : Determination of pH change kinetics during different stages of Kashar cheese manufacturing from raw and pasteurized milk with addition of thermophilic, mesophilic and mixed thermophilic culture

Yazar Bilgisi : Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING

Makale Adı : Effects of heat treatment and starter culture on the properties of traditional Urfa cheeses (a white-brined Turkish cheese) produced from bovine milk

Yazar Bilgisi : Atasoy, AF, Yetismeyen, A, Türkoglu, H, Özer, B
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 21
Yayın Yeri : FOOD CONTROL

Makale Adı : Evaluation of pH change kinetics during different stages of Kashar cheese production from bovine, ovine and caprine milk

Yazar Bilgisi : Atasoy, AF
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

Makale Adı : Survival of Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-02 in white-brined cheese

Yazar Bilgisi : Yilmaztekin, M, Özer, BH, Atasoy, F
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 45
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION

Makale Adı : Effect of addition of amino acids, treatment with β-galactosidase and use of heat-shocked cultures on the acetaldehyde level in yoghurt

Yazar Bilgisi : Özer, B, Atasoy, F
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

Makale Adı : Some properties of urfa cheese (a traditional white-brined Turkish cheese) produced from bovine and ovine milks

Yazar Bilgisi : Ozer, B, Atasoy, F, Akin, S
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 41
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 25

Bildiri Adı : Nitrate Residues in Drinking Water of Rural Areas and Daily Intake by Human

Etkinlik Adı : 4th International Conference on Scientific and Academic Research
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi>Gıda Kimyası>Temel İşlemler
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.07.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.07.2024
Basım Tarihi :25.07.2024

Bildiri Adı : DETERMINATION OF pH CHANGE KINETICS DURING READY TO USE 791-799CACIK PRODUCTION: EFFECTS OF CUCUMBER CONCENTRATIONS

Etkinlik Adı : 3. ULUSLARARASI GAP MATEMATİK -MÜHENDİSLİK - FEN VE SAĞLIKBİLİMLERİ KONGRESI
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 29.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :01.12.2019
Basım Tarihi :16.12.2019

Bildiri Adı : İsot baharatı üretiminde kullanılan taze biberlerin fizikokimyasal ve renk özellikleri

Etkinlik Adı : Uluslararası Gıda, Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKYAR GÜLBAHAR,BAŞYİĞİT BÜLENT,KARAOĞUL EYYÜP,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.09.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.09.2019
Basım Tarihi :25.09.2019

Bildiri Adı : Bisphenol-A Residues in Foods and Agricultural Environments inTerms of Sustainable Agriculture

Etkinlik Adı : 1st International Congress On Sustainable Agriculture and Technology
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Yalçın Mahir Emre,ATASOY AHMET FERİT,ATASOY AYŞE DİLEK
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Çevre Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.04.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.04.2019
Basım Tarihi :03.04.2019

Bildiri Adı : Some Microbiological Properties of Yayik Butters Produced from Goats’ and Cows

Etkinlik Adı : VI. INTERNATIONAL GAP ENGINEERING CONGRESS 2018
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CEYLAN HURİYE GÖZDE,YILDIZ AKGÜL FİLİZ,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.11.2018
Basım Tarihi :14.12.2018

Bildiri Adı : Color Properties of Sanlıurfa Sadeyagi (Urfa Yagi) Produced from Ewes’ and Cows’ Milk

Etkinlik Adı : 6th International GAP Engineering Conference – GAP2018
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Yokuş Dilek,CEYLAN HURİYE GÖZDE,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.11.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.11.2018
Basım Tarihi :14.12.2018

Bildiri Adı : Effects of Chickpea Flour on Quality Characteristics of Siverek Flat Bread

Etkinlik Adı : 1st INTERNATIONAL GAPAGRICULTURE LIVESTOCKCONGRESS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,çelebi nebahat,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :04.12.2018

Bildiri Adı : Some essential elements in Turkish black tea and beneficial effects on health

Etkinlik Adı : 3rd International Conference on Engineering Technology and Applied Sciences
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.07.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.07.2018
Basım Tarihi :14.10.2018

Bildiri Adı : Effects of Tea Type, Tea Concentration and Infusion Time on the Manganese Content in Tea Infusion

Etkinlik Adı : 3rd International Conference on Engineering Technology and Applied Sciences
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.07.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.07.2018
Basım Tarihi :14.10.2018

Bildiri Adı : Effects of Tea Type, Tea Concentration and Infusion Time on the Aluminum Content in Tea Infusion

Etkinlik Adı : 3rd International Conference on Engineering Technology and Applied Sciences(ICETAS)
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.07.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.07.2018
Basım Tarihi :14.10.2018

Bildiri Adı : Trace Elements in Herbal Beverages in Southeast Turkey

Etkinlik Adı : Siz.4th North and East European Congress on Food – NEEFood 2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Çevre Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :13.09.2017

Bildiri Adı : Fluoride intake from fluoride-rich drinking water with black tea and dental fluorosis in school age children in southeastern Turkey

Etkinlik Adı : 4th North and East European Congress on Food – NEEFood 2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Çevre Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2017
Basım Tarihi :13.09.2017

Bildiri Adı : PRODUCTION OF BAR WITH FRUIT

Etkinlik Adı : I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants (TABKON 17)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017

Bildiri Adı : Determination of antioxidant activity and total phenolic content of Arbuscula foliis, Folliculisennae and Urtica leave

Etkinlik Adı : I. International Congress on Medicinal and Aromatic Plants
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : AKYAR GÜLBAHAR,BAŞYİĞİT BÜLENT,BULUT SARA,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017

Bildiri Adı : Bioactive potential and health effects of Ilex paraguariensis and Persea americana leaves

Etkinlik Adı : I. International Conference on Medicinal and Aromatic Plants
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BULUT SARA,BAŞYİĞİT BÜLENT,AKYAR GÜLBAHAR,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :30.05.2017

Bildiri Adı : Effect of Chickpea Flour on Quality Characteristics of Mardin Peksimet

Etkinlik Adı : International Conferences on Agriculture, Forests, Food Sciences and Technologies
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :28.05.2017

Bildiri Adı : Some Quality Characteristics of Homemade Isot

Etkinlik Adı : International Conferences on Agriculture, Forests, Food Sciences and Technologies
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,Korkmaz Aziz,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :28.05.2017

Bildiri Adı : Water Diffusion of Parboiled Wheat During Drying

Etkinlik Adı : International Conferences on Agriculture, Forests, Food Sciences and Technologies
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :28.05.2017

Bildiri Adı : Nonenzymatic Browning Kinetics of Traditional Isot Production During Sun Drying

Etkinlik Adı : International Conferences on Agriculture, Forests, Food Sciences and Technologies
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Korkmaz Aziz,YILDIRIM ALİ,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :28.05.2017

Bildiri Adı : WATER DIFFUSION OF ULTRASOUND APPLIED COWPEAS DURING SOAKING

Etkinlik Adı : The 3rd International Conference on Engineering and Natural Sciences(ICENS)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILDIRIM ALİ,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.05.2017
Basım Tarihi :10.05.2017

Bildiri Adı : CREAM ZAHTER A Functional Food

Etkinlik Adı : 1st International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,BAŞYİĞİT BÜLENT,HAYOĞLU GÜLSEREN,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.07.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.07.2016
Basım Tarihi :29.12.2016

Bildiri Adı : Engineering Education and Current Situation of Food Engineering Education in Turkey

Etkinlik Adı : The 4th FEIIC - International Conference on Engineering Education and Research
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : hayoglu İbrahim,Çelik Şerafettin,ARTIK NEVZAT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.12.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.12.2015
Basım Tarihi :21.12.2015

Bildiri Adı : Effects of Scalding Temperature and Time on The Chemical Textural and Microstructural Properties of Traditional Urfa cheese

Etkinlik Adı : The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ATASOY AHMET FERİT,Hayaloglu Ali Adnan,Çiçek Mehmet
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2015
Basım Tarihi :01.10.2015

Bildiri Adı : İki Aşamalı Fermentasyon ve Starter Kullanımı ile Kefir Üretimi Üzerine Bir Araştırma

Etkinlik Adı : VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZER HAMDİ BARBAROS,ATASOY AHMET FERİT,Özer Dilek
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.05.2000
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.05.2000
Basım Tarihi :15.06.2000

Bildiri Adı : Pastörizasyon ve haşlamaişlemlerinin geleneksel Urfa peynirlerinin mikrobiyolojik ve kimyasalnitelikleri üzerine etkileri.

Etkinlik Adı : VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÖZER HAMDİ BARBAROS,ATASOY AHMET FERİT,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.05.2000
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.05.2000
Basım Tarihi :15.05.2000

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Toplam Kitap Sayısı : 3

Kitap Adı : Mardin'in Sektörel Panoraması

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : KORKMAZ AZİZ, ALANLI AHMET, ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi>Gıda Kimyası>Temel İşlemler
Yayın Evi : Mardin Artuklu Üniversitesi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-4202-97-3
Basım Türü :Basılı
YIL :2023

Kitap Adı : Non-Alcoholic Beverages

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : ATASOY AYŞE DİLEK,YEŞİLNACAR MEHMET İRFAN,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Woodhead Publishing
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :78-0-12-815270-6
Basım Türü :Basılı
YIL :2019

Kitap Adı : Süt ve Süt ürünleri Analiz Yöntemleri

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : ATASOY AHMET FERİT,YILDIZ AKGÜL FİLİZ,YETİŞEMİYEN ATİLA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Sidas
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-5267-44-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2018

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 17

Proje Adı: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (GAP) yetiştirilen bazı ekmeklik buğdayların tandır ekmeği üretimine uygunluğunun belirlenmesi

Başlama Tarihi : 07.02.2023
Bitiş Tarihi : 20.12.2023
Proje Konusu : Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (GAP) yetiştirilen bazı ekmeklik buğdayların tandır ekmeği üretimine uygunluğunun belirlenmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2024-01-03 15:55:26

Proje Adı: Derik Halhalı Zeytin ve Zeytinyağının Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Ticari Değerinin Artırılması

Başlama Tarihi : 05.02.2020
Bitiş Tarihi : 30.05.2022
Proje Konusu : Zeytin ve Zeytinyağı
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-01-08 14:53:54

Proje Adı: KOYUN VE İNEK KREMASI VE YOĞURDUNDAN ÜRETİLEN ŞANLIURFA SADEYAĞININ (URFA YAĞININ) KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BÖLGE EKONOMİSİNE KATKISININ ARTTIRILMASI

Başlama Tarihi : 10.12.2019
Bitiş Tarihi : 15.03.2022
Proje Konusu : Sadeyağ
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-01-08 14:28:23

Proje Adı: Urfa Menengiç (Pistacia terebentus) Sakızından Uçucu Yağın Üretilmesi, Karakterizasyonu ve Mikroenkapsülasyonu ile Yeni Bir Pazar Potansiyeli Geliştirme

Başlama Tarihi : 08.05.2018
Bitiş Tarihi : 15.11.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Kalkınma Bakanlığı
Güncelleme Tarihi : 2023-05-04 10:32:32

Proje Adı: Ultrasonik Ses Dalgalarının Börülcenin Su Absorpsiyon ve Tekstürel Özellikleri Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması

Başlama Tarihi : 24.02.2017
Bitiş Tarihi : 24.12.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-02 14:14:50

Proje Adı: FARKLI TAZE BİBERLERDEN ÜRETİLEN İSOTLARIN ÖZELLİKLERİNİN VE TÜKETİCİ TALEBİNİ OLUŞTURAN FAKTÖRLERİN BELİRLENMESİ

Başlama Tarihi : 01.11.2016
Bitiş Tarihi : 30.12.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-05-04 10:32:26

Proje Adı: ŞANLIURFA PUL BİBERLERİNİN İSOT ÜRETİM VE DEPOLAMA AŞAMALARINDA MEYDANA GELEN BAZI FİZİKOKİMYASAL VE BİYOKİMYASAL DEĞİŞİMLERİN SAPTANMASI

Başlama Tarihi : 23.04.2014
Bitiş Tarihi : 11.11.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-06 15:11:25

Proje Adı: PROBİYOTİK DONDURMANIN KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE FARKLI ORANLARDA PREBİYOTİK LİF İÇEREN STEVİA ÖZÜ İLAVESİNİN ETKİSİ

Başlama Tarihi : 25.02.2013
Bitiş Tarihi : 22.04.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-12-23 11:44:39

Proje Adı: Polisakkarit Üreten Starter Kültür Kullanımı ve Kuru Madde Artırımı ile Aromalı Kefir Üretimi Üzerine Bir Araştırma

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:57:18

Proje Adı: URFA PEYNİRLERİNİN TEKSTÜREL VE MİKROYAPISAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE HAŞLAMA SICAKLIĞI VE SÜRESİNİN ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 14:33:24

Proje Adı: Ekstrusiyon ve Emülsiyon Teknikleri ile Koruma Altına Alınan Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum un Salamura Beyaz Peynirlerde Canlı Kalma Sürelerinin ve Son Ürünün Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:29:47

Proje Adı: Ultrafiltrasyon Tekniği ile Üretilen Urfa Peynirlerinin Bazı Kalite Özellikleri Ve Patojen Mikroorganizmaların Urfa Peynirlerinde Yaşam Süreleri

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:29:33

Proje Adı: Şanlıurfa Piyasasında Satılan Urfa Peynirlerinin Proteoliz Düzeyi Üzerinde Bir Araştırma

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:56:27

Proje Adı: Sodyum Alginat K Karragenan ve Gellan Sakızı Kullanılarak Emülsiyon ve Ekstrüzyon Yöntemleri ile Kapsüllenmiş Enzimlerin Proteaz Lipaz ve Proteaz Lipaz Karışımı Kaşar Peynirinin Hızlı Olgunlaştırılmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:30:47

Proje Adı: İnek Koyun ve Keçi Sütünden Yapılan Geleneksel Urfa Peyniri Üzerine Farklı Pastörizasyon Uygulamaları Ve Farklı Starter Kullanımının Etkileri

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:58:39

Proje Adı: PREBİYOTİK LİF İÇEREN STEVİA ÖZÜ İLAVESİNİN ÇİLEK AROMALI ACİDOPHİLUS BİFİDUS YOGOURTLARIN BAZI KALİTE ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİSİ

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 14:33:55

Proje Adı: Kontaminantların Değişik Salamura Konsantrasyonlarındaki Geleneksel Urfa Peynirinde Yaşam Süreleri Üzerine Bir Araştırma

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-11-02 16:58:47
Sistemde kayıtlı proje kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda Kimyası
Temel İşlemler

Güncelleme Tarihi : 2024-01-08 13:12:11

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!