Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 11.04.2025 04:33:34
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.10.2024 18:55:15
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 12.04.2025 00:24:44
Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ MEHMET FATİH KAYRAN
- E-posta: fatihkayran@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 /
- Bağlı Birimi : Aşçılık
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/fatihkayran

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2017 - 2021
MERSİN ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Şanlıurfa ilinin coğrafi işaretli ürünlerinin gastronomi turizmi potansiyeli açısından değerlendirilmesi
Yüksek Lisans
2023 - 2024
BATMAN ÜNİVERSİTESİ
LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ENSTİTÜSÜ/TURİZM REHBERLİĞİ (YL) (TEZSİZ) (İÖ)/
Tez Adı: ---
Yüksek Lisans
2011 - 2013
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Otel işletmelerinde inovasyon odaklı insan kaynakları uygulamaları
Lisans
2007 - 2011
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ/KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ PR. (İÖ)/
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2015 - 2018
- TOROS ÜNİVERSİTESİ
- MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL, LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2018 - 2022
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2022 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkanı
- 2018 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Kalite Yönetim ve Bilgi Sistemleri Koordinatör Yardımcısı
- 2015 - 2016
- TOROS ÜNİVERSİTESİ
- MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
- 2018 - 2019
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Sosyal İşler Koordinatör Yardımcısı
- 2015 - 2017
- TOROS ÜNİVERSİTESİ
- Program Başkanı
- 2015 - 2018
- TOROS ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Başkanı
- 2016 - 2018
- TOROS ÜNİVERSİTESİ
- Kalite Kurulu Üyeliği
- 2019 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MYO/Yüksekokul Müdürü
- 2019 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
PİŞİRME YÖNTEMLERİ II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
TURİZM PAZARLAMASI,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
TURİZM İŞLETMELERİNDE REKLAM VE TANITIM,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
TEMEL MUTFAK BİLGİSİ,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
MENÜ PLANLAMA,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
PİŞİRME YÖNTEMLERİ I,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
MESLEKİ YABANCI DİL II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
MESLEKİ YABANCI DİL I,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
GENEL TURİZM,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
BİTİRME PROJESİ,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
TEMEL MUTFAK BİLGİSİ,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
PİŞİRME YÖNTEMLERİ II,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
ARAŞTIRMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
MESLEKİ YABANCI DİL II,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
MENÜ PLANLAMA,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
MESLEKİ YABANCI DİL-I,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
PİŞİRME YÖNTEMLERİ I,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
MESLEK ETİĞİ,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
PİŞİRME YÖNTEMLERİ I,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
KONUK İLETİŞİMİ,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
MESLEKİ YABANCI DİL I,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
MESLEKİ YABANCI DİL II,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
PİŞİRME YÖNTEMLERİ II,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
TEMEL MUTFAK BİLGİSİ,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
MENÜ PLANLAMA,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
MUTFAK PLANLAMA,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
İLETİŞİM,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
MUTFAK PLANLAMA,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
PİŞİRME YÖNTEMLERİ II,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
MUTFAK ORGANİZASYONU,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
PİŞİRME YÖNTEMLERİ I,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
KONUK İLETİŞİM,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
MENÜ PLANLAMA,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
PİŞİRME YÖNTEMLERİ II,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Temel Beslenme,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Gastronomiye Giriş,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Temel Mutfak Bilgisi,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Gıda Hazırlama ve Pişirim Teknikleri,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Mutfak Uygulamaları,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Menü Planlama,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Geleneksel Dünya Mutfakları,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Gastronomiye Giriş ve Temel Mutfak Bilgisi,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Gıda Hazırlama ve Pişirim Teknikleri,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Geçmişten günümüze gastronomi akımlarının toplumsal değişimler açısından değerlendirilmesi
Dergi Adı : Toros University Journal of Food, Nutrition and Gastronomy
Cilt : 3
ISSN : 2979-9511
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Türk Mutfak Kültürü ve Çorbalar: Gaziantep Örneği
Dergi Adı : Avrasya Turizm Araştırmaları Dergisi
Cilt : 4
ISSN : 2757-8429
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Gastronomi Festivallerinin Mesleki Kazanımlar Açısından Değerlendirilmesi
Dergi Adı : Journal of Tourism and Gastronomy Studies
Cilt : 10
ISSN : 2147-8775
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : GAZİANTEP MUTFAĞININ TARİHSEL GELİŞİMİ: MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE GAZİANTEP’TE YEME İÇME FAALİYETLERİ
Dergi Adı : Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 2630-6360
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Festivallerin Düzenlendikleri Destinasyonlara Katkısının İncelenmesi: Narenciye Festivali Örneği
Dergi Adı : JOURNAL OF SOCIAL, HUMANITIES AND ADMINISTRATIVE SCIENCES
Cilt : 5
ISSN : 2630-6417
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Balıkesir Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencilerinin meslek seçimini etkileyen faktörler üzerine bir araştırma
Dergi Adı : Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Cilt : 14
ISSN :
Yayın Tarihi : 2013
Makale Adı : Gastronomy Photography
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Geçmişten günümüze gastronomi akımlarının toplumsal değişimler açısından değerlendirilmesi
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Aşçılık Öğrencilerinin Gastronomi Turizmi Algılarına Yönelik Nitel Bir Araştırma: Halfeti MYO Örneği
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Türk Mutfak Kültürü ve Çorbalar: Gaziantep Örneği
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Turizmde Örgütsel Sessizlik
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Gastronomi Festivallerinin Mesleki Kazanımlar Açısından Değerlendirilmesi (Evaluatıon of Gastronomy Festivals in Terms of Professional Gains)
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Peri Bacaları
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sürdürülebilir Turizm Politika ve Planlaması
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Üretkenlik Karşıtı Davranışlar
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Et ve Et Ürünleri
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Şanlıurfa ilinin coğrafi işaretli ürünlerinin gastronomi turizmi potansiyeli açısından değerlendirilmesi
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Şanlıurfa'nın coğrafi işaretli ürünleri ve gastronomi turizmi potansiyeli
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Gastronomide Yeni Akımlar
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Şanlıurfa
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Dijital Dönüşüm ve Yiyecek içecek İşletmeleri
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 4*
Makale Adı : GAZİANTEP MUTFAĞININ TARİHSEL GELİŞİMİ: MİLLİ MÜCADELE DÖNEMİNDE GAZİANTEP’TE YEME İÇME FAALİYETLERİ
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 18
Makale Adı : TURİZM İŞLETMELERİNDE KURUMSAL DİZAYN, KURUMSAL KÜLTÜR VE KURUMSAL İMAJ
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Türk Mutfağında Yer Alan Pideler
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Festivallerin düzenlendikleri destinasyonlara katkısının incelenmesi: Narenciye Festivali örneği
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Türk Mutfak Kültüründe Çorba: Gaziantep Çorbaları Örneği
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Adana Lezzet Festivali Katılımcılarının Festivale Yönelik Algıları Üzerine Bir Araştırma
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kültür ve Turizm Bakanlarının Turizm Haftasında Yapmış Oldukları Açılış Konuşmalarına Yönelik İçerik Analizi
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Balıkesir üniversitesi turizm işletmeciliği ve otelcilik yüksekokulu öğrencilerinin meslek seçimini etkileyen faktörler üzerine bir araştırma
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 65
Makale Adı : Otel işletmelerinde inovasyon odaklı insan kaynakları uygulamaları
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 13
Makale Adı : TURİZM ENDÜSTRİSİNDE PAZARLAMA İLETİŞİMİ-Kurumsal Eksende Sektörel Örnekler ve Uygulamalar
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Bildiri Adı : Gastronomide Yeni Akımlar
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KAYRAN MEHMET FATİH,ATÇI DİLEK
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.09.2021
Etkinlik Bitiş Tarihi :02.09.2021
Basım Tarihi :01.06.2022
Bildiri Adı : Türk Mutfak Kültüründe Çorba: Gaziantep Çorbaları Örneği
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : UÇUK CEYHUN,KAYRAN MEHMET FATİH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.03.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :25.03.2018
Basım Tarihi :14.05.2018
Bildiri Adı : Kültür ve Turizm Bakanlarının Turizm Haftasında Yapmış Oldukları Açılış Konuşmalarına Yönelik İçerik Analizi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ÇAKİCİ ABDULCELİL,ERDEM AHMET,KAYRAN MEHMET FATİH,AVCI NURGÜL
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 20.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :20.04.2018
Bildiri Adı : Adana Lezzet Festivali Katılımcılarının Festivale Yönelik Algıları Üzerine Bir Araştırma
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KAYRAN MEHMET FATİH,ERDEM AHMET,UNUR KAMİL
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 20.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :21.04.2018
Basım Tarihi :20.04.2018
Bildiri Adı : Aşçılık Öğrencilerinin Gastronomi Turizmi Algılarına Yönelik Nitel Bir Araştırma: Halfeti MYO Örneği
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KAYRAN MEHMET FATİH,ŞANLI KAYRAN SABAHAT CEYLİN
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.04.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.04.2024
Basım Tarihi :
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 9
Kitap Adı : Contemporary Studies and Theories in Gastronomy and Food Science
Yazar Adı : KAYRAN MEHMET FATİH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Peter Lang
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-3-631-92204-0
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2024
Kitap Adı : Turizm İşletmelerinde Örgütsel İlişkilerin Karanlık Yüzü
Yazar Adı : KAYRAN MEHMET FATİH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-662-8
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : SÜRDÜRÜLEBİLİR TURİZM: Yönetim, Pazarlama ve Güncel Gelişmeler
Yazar Adı : ŞANLI KAYRAN SABAHAT CEYLİN, KAYRAN MEHMET FATİH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Otel İşletmeciliği>Turizm İşletmeciliği
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-695-6
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazar Adı : KAYRAN MEHMET FATİH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-560-7
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : ŞANLIURFA'NIN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ VE GASTRONOMİ TURİZMİ POTANSİYELİ
Yazar Adı : KAYRAN MEHMET FATİH, ATÇI DİLEK
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Gastronomi,Gastronomi Turizmi,Coğrafi İşaret
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-461-7
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Kitap Adı : Türkiye Lezzet Rotaları
Yazar Adı : KAYRAN MEHMET FATİH, KESKİN MELİKE
Alan Bilgisi :Temel Alan>
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-509-6
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Kitap Adı : DİJİTAL DÖNÜŞÜM VE TURİZM
Yazar Adı : KAYRAN MEHMET FATİH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi
Yayın Evi : NOBEL BİLİMSEL ESERLER
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-7589-50-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2021
Kitap Adı : UYGULAMALI TÜRK MUTFAĞI
Yazar Adı : KAYRAN MEHMET FATİH, ÖZÇELİK NEVZAT EMRAH
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Bilim Alanı>Gastronomi
Yayın Evi : Nobel
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-439-049-4
Basım Türü :Basılı
YIL :2020
Kitap Adı : TURİZM ENDÜSTRİSİNDE PAZARLAMA İLETİŞİMİ KURUMSAL EKSENDE SEKTÖREL ÖRNEKLER VE UYGULAMALAR
Yazar Adı : KAYRAN MEHMET FATİH,ERASLAN HÜLYA
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Yayın Evi : NOBEL YAYINCILIK
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-7662-89-7
Basım Türü :Basılı
YIL :2020
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 1
Proje Adı: Halfeti Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Hazırlaması
Bitiş Tarihi : 04.06.2021
Proje Konusu : Halfeti Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Hazırlaması
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2024-10-18 18:40:00
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 1
Proje Adı: Başlık: Turizm İşletmelerinin Hizmet Kalitesinin Arttırılmasına Yönelik Eğitim Programı: Halfeti Esnaf Akademisi
Bitiş Tarihi :
Tamamlandı Tarihi : 2024-07-01
Proje Bilim Dalı : Sosyal Bilimler
Proje Durum : Bitti
Ekip : Sabahat Ceylin ŞANLI KAYRAN, Mehmet Fatih KAYRAN, Başak BOZ
Anahtar Kelimeler : Turizm İşletmeleri, Hizmet Kalitesi, Sosyal Sorumluluk, Halfeti, Esnaf Akademisi
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gastronomi
Turizm İşletmeciliği
Otel İşletmeciliği
Güncelleme Tarihi : 2021-12-28 20:46:32