YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 12.09.2024 16:43:27
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.09.2024 09:25:28
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.09.2024 19:28:03
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.09.2024 21:55:03

Kişisel Bilgiler

PROF. HİSAMETTİN DURMAZ




  • E-posta: hdurmaz@harran.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 39 10

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

1996 - 2003

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (DR)/

Tez Adı: Otlu peynirlerin üretim ve olgunlaşma sürelerinin listeria monocytogenes ’xxin üremesi üzerine etkileri

Lisans

1989 - 1994

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

VETERİNER FAKÜLTESİ/VETERİNER PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Sağlık Bilimleri Temel Alanı

Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
PROFESÖR
2014 - 2017
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ / BESİN-GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

PROFESÖR
2017 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ / BESİN-GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

DOÇENT
2009 - 2014
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ / GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
Bölüm Başkanı
2009 - 2013
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Harran Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurul Başkanı
2018 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Anabilim Dalı Başkanı
2017 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkanı
2017 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Anabilim Dalı Başkanı
2009 - 2013
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER
Van ilinde üretilen polenlerde aflatoksin içerikleri
Yüzüncü Yıl Üniversitesi / Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
FATİH ARSLAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017

Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa biberlerinin antioksidan ve antibakteriyal özellikleri
Harran Üniversitesi / Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
MEHMET HÜLÜL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2016

Şanlıurfa ilindeki anne sütü örneklerinde aflatoksin M1 varlığının belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
DİLEK KOÇAK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2016

Dersler

VERİLEN DERSLER

GIDA HİJYENİ VE KONTROLÜ,2018-2019,Lisans (Türkçe)

GIDA HİJYENİ VE KONTROLÜ,2017-2018,Lisans (Türkçe)

GIDA KATKI MADDELERİ,2017-2018,Lisans (Türkçe)

GIDA GÜVENLİĞİ,2017-2018,Lisans (Türkçe)

Gıda Mevzuatı,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)

Zoonozlar,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)

Su Hijyeni ve Muayene Metotları I,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Muhafazası,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)

Halk Sağlığı ve Sanitasyon II,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)

Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı,2013-2014,Lisans (Türkçe)

Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Süt Hijyeni ve Teknolojisi,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 62

Makale Adı : Investigation of the Effect of Pasteurization on the Viability of Cryptosporidium parvum in Cow’s Milk by Propidium Monoazide qPCR

Yazar Bilgisi : AYDEMİR SELAHATTİN, DURMAZ HİSAMETTİN, AYDEMİR MEHMET EMİN, KILIÇ ALTUN SERAP, DEMİR ABDULBAKİ, HALİDİ AHMED GALİP, ARSLAN ALİ
Dergi Adı : Mikrobiyoloji Bülteni
Cilt : 57
ISSN : 0374-9096
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Is there a reactive IgG antibody for severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) in maternal breast milk?

Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP, ERDENLİĞ GÜRBİLEK SEVİL, AYDEMİR MEHMET EMİN, DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : International Food Research Journal
Cilt : 30
ISSN : 2231 7546
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Sensorıal and Mıcrobıologıcal Comparıson of Lahmacunes Prepared by Usıng Isot(Pepper) Spıces and Pasta Produced by Tradıtıonal and Fabrıcatıon Methods

Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,AYDEMİR MEHMET EMİN,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 5
ISSN : 2458-9268
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Determination of 17 Elements in Free-Range Hen Eggs with ICP-MS

Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,PAKSOY NİLGÜN,DİNÇ HİKMET,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Applied Ecology And Environmental Research
Cilt : 17
ISSN : 1589-1623
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Van İlinde Satışa Sunulan Polenlerin Aflatoksin İçerikleri

Yazar Bilgisi : ARSLAN FATİH, DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Şanlıurfa İlinde Satışa Sunulan Kıymalarda Premi®Test ile Antibiyotik İlaç Kalıntılarının Tespiti

Yazar Bilgisi : AYDEMİR MEHMET EMİN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Determination of vitamin B9 levels in the milk of Brown Swiss and Simmental cows using the ELISA method

Yazar Bilgisi : PAKSOY NİLGÜN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : South African Journal of Animal Science
Cilt : 48
ISSN : 2221-4062
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Farklı Çözdürme Yöntemlerinin Lahmacunun Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Etkisi

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,KILIÇ ALTUN SERAP,AYDEMİR MEHMET EMİN
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 7
ISSN : 2146-717X
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Farklı Çözdürme Yöntemlerinin Lahmacunun Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinine Etkisi

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,KILIÇ ALTUN SERAP,AYDEMİR MEHMET EMİN
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt :
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Bazı Aromatik Bitkilerin Geleneksel Lavaş Peyniri Üretiminde Biyosidal Etkileri

Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,DİNÇ HİKMET,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 7
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Copper Concentrations of Cow‘s and Sheep‘s Milk Collected in Harran Lowland of Turkey

Yazar Bilgisi : PAKSOY NİLGÜN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : International Journal of Scientific Technology Research
Cilt : 7
ISSN : 2277-8616
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Meyan (Glycyrrhiza glabra L.) Bitkisinin Antibakteriyel ve Antioksidan Aktiviteleri

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,HÜLÜL MEHMET,ÇELİK HAKİM
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt :
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Production and some properties of curd, a yoghurt-like product, manufactured by potato juice and milk

Yazar Bilgisi : AYGÜN OSMAN,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : International Journal of Scientific Technology Research
Cilt : 6
ISSN : 2277-8616
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Şanlıurfa’da Tüketime Sunulan Koyun Peynirlerinde İnek Sütü Varlığının Belirlenmesi

Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Harran Üniv Vet Fak Derg
Cilt : 6
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Çiğ İnek Sütlerinde ve Urfa Peynirlerinde Salmonella spp. Varlığının Araştırılması

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,ARDIÇ MUSTAFA
Dergi Adı : Van Veterinary Journal
Cilt : 28
ISSN : 2149-3359
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : The Microbiological Quality of Grilled Meats Kebabs and Salads Consumed in Sanliurfa Restaurants

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,AYGÜN OSMAN,SANCAK HAKAN
Dergi Adı : International Journal of Scientific and Technological Research
Cilt : 1
ISSN :
Yayın Tarihi : 2015

Makale Adı : Presence of Escherichia coli O157 and 0157 H7 in raw milk and Van herby cheese

Yazar Bilgisi : SANCAK YAKUP CAN,SANCAK HAKAN,İŞLEYİCİ ÖZGÜR,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : BULLETIN OF THE VETERINARY INSTITUTE IN PULAWY
Cilt : 59
ISSN : 0042-4870
Yayın Tarihi : 2015

Makale Adı : Oxidant Antioxidant Status of herbs Allium vineale and Chaerophyllum macropodum used for manufacture of Van herby cheese

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,AYGÜN OSMAN,SANCAK HAKAN,ÇELİK HAKİM
Dergi Adı : International Journal of Scientific and Technological Research
Cilt : 1
ISSN :
Yayın Tarihi : 2015

Makale Adı : The Presence of Listeria Species in Corn Silage and Raw Milk Produced in Southeast Region of Turkey

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,AVCI MEHMET,AYGÜN OSMAN
Dergi Adı : Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 1300-6045
Yayın Tarihi : 2015

Makale Adı : Gıda Teknolojisinde Işınlamanın Yeri ve Önemi

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,SANCAK HAKAN
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 2146-717X
Yayın Tarihi : 2014

Makale Adı : The effect of molasses based pre fermented juice on the fermentation quality of first cut lucerne silage

Yazar Bilgisi : DENEK NİHAT,CAN ABDULLAH,AVCI MEHMET,AKSU TAYLAN,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Grass and Forage Science
Cilt : 66
ISSN : 13652494
Yayın Tarihi : 2011

Makale Adı : Andız Pekmezi İçeren Set Tipi Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri

Yazar Bilgisi : ÇELİK ŞERAFETTİN,DURMAZ HİSAMETTİN,ŞAT İHSAN GÜNGÖR,şenocak gülten
Dergi Adı : Gıda
Cilt : 34
ISSN :
Yayın Tarihi : 2009

Makale Adı : The effect of cheese brine concentrations on survival of Listeria monocytogenes

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,AYGÜN OSMAN,ARDIÇ MUSTAFA
Dergi Adı : J Food Agric Environ
Cilt : 7
ISSN :
Yayın Tarihi : 2009

Makale Adı : Fate of Listeria monocytogenes in Carra cheese during manufacture and ripening

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD SAFETY
Cilt : 29
ISSN : 0149-6085
Yayın Tarihi : 2009

Makale Adı : Aflatoxin M 1 Levels in Surk Samples a Traditional Turkish Cheese from Southern Turkey

Yazar Bilgisi : AYGÜN OSMAN,EŞSİZ DİNÇ,DURMAZ HİSAMETTİN,YARSAN ENDER,ALTINTAŞ LEVENT
Dergi Adı : Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology
Cilt : 83
ISSN : 14320800
Yayın Tarihi : 2009

Makale Adı : Determination of changes occurred in the microflora of cig kofte(raw meat balls) at different storage temperatures

Yazar Bilgisi : ARDIÇ MUSTAFA,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : International Journal of Food Science and Technology
Cilt : 43
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008

Makale Adı : Effect of starter cultures on the chemical and lipolytic content, nitrogen fraction and casein degradation of White-brined cheese

Yazar Bilgisi : TUNÇTÜRK YUSUF,TARAKÇI ZEKAİ,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Archiv Für Lebensmittelhygiene
Cilt : 59
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008

Makale Adı : Determination of Aflatoxin B1 Levels in Deep Red Ground Pepper Isot Using Immunoaffinity Column Combined with ELISA

Yazar Bilgisi : ARDIÇ MUSTAFA,YAKUP KARAKAYA,ATASEVER MUSTAFA,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Food and Chemical Toxicology
Cilt : 46
ISSN : 18736351
Yayın Tarihi : 2008

Makale Adı : The Effect of Fat Content on Survival of Listeria monocytogenes in Yogurt Fermentation and Storage

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,SAĞUN EMRULLAH,TARAKÇI ZEKAİ,SANCAK HAKAN
Dergi Adı : Indian veterinary journal
Cilt : 85
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008

Makale Adı : Survey of Trace Metals in Turkish Kes Cheese

Yazar Bilgisi : KILIÇEL FEVZİ,TARAKÇI ZEKAİ,SANCAK HAKAN,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Rev Anal Chem
Cilt : 27
ISSN : 07930135
Yayın Tarihi : 2008

Makale Adı : Chemical compositions and mineral contents of herbs added to dairy products in East Anatolia Region of Turkey

Yazar Bilgisi : SANCAK HAKAN,KILIÇEL FEVZİ,TARAKÇI ZEKAİ,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Reviews in Analytical Chemistry
Cilt : 27
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008

Makale Adı : A survey on the presence of aflatoxin M1 in Urfa cheese

Yazar Bilgisi : ARDIÇ MUSTAFA,ATASEVER MUSTAFA,ÇANAKÇI ADIGÜZEL GÜLŞAH,AYDEMİR ATASEVER MERYEM,KARAKAYA YAKUP,ÜNSAL CEMAL,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Internet J. Food Safety
Cilt : 10
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008

Makale Adı : Thermal destruction of Listeria monocytogenes during manufacture of Kunefe, a traditional Turkish dessert

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,ÇELİK ŞERAFETTİN,AYGÜN OSMAN
Dergi Adı : Milchwissenschaft
Cilt : 63
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008

Makale Adı : Erzurum’da Tüketime Sunulan Geleneksel Civil Peynirinde Akar Varlıgının Araştırılması

Yazar Bilgisi : AYGÜN OSMAN,YAMAN MEHMET,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : FÜ Sağlık Bil Derg
Cilt : 21
ISSN :
Yayın Tarihi : 2007

Makale Adı : The Fate of Two Listeria monocytogenes Serotypes in Cig Kofte at Different Storage Temperatures

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,SAĞUN EMRULLAH,SANCAK HAKAN,SAĞDIÇ OSMAN
Dergi Adı : Meat Science
Cilt : 76
ISSN :
Yayın Tarihi : 2007

Makale Adı : Şanlıurfa ve Yöresindeki Kuyu Sularında Nitrat ve Nitrit Düzeyleri

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,ARDIÇ MUSTAFA,AYGÜN OSMAN,GENLİ NASRETTİN
Dergi Adı : YYÜ VET FAK DERG
Cilt : 18
ISSN : 2149-8644
Yayın Tarihi : 2007

Makale Adı : A Survey on Occurrence of Tyrophagus putrescentiae Acari Acaridae in Surk A Traditional Turkish Dairy Product

Yazar Bilgisi : AYGÜN OSMAN,YAMAN MEHMET,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Journal of Food Engineering
Cilt : 78
ISSN : 02608774
Yayın Tarihi : 2007

Makale Adı : Effect of Dietary Humic Acid on The Oxidative Status in Liver, Meat and Eggs of Quails

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,AVCI MEHMET,SELEK ŞAHBETTİN,ÇELİK HAKİM
Dergi Adı : Journal of Food Technology
Cilt : 5
ISSN :
Yayın Tarihi : 2007

Makale Adı : Prevalence of Escherichia coli O157: H7 in some animal-originating foods in Antakya, Turkey

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,AYGÜN OSMAN,ARDIÇ MUSTAFA
Dergi Adı : Advances in food sciences
Cilt : 29
ISSN :
Yayın Tarihi : 2007

Makale Adı : Investigation of Beta-Lactam Residues in Unpacked Milk Consumed in Sanlıurfa

Yazar Bilgisi : ARDIÇ MUSTAFA,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 1306-6137
Yayın Tarihi : 2006

Makale Adı : Effect of ripening time on mineral contents of herby cheese

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,TARAKÇI ZEKAİ,SAĞUN EMRULLAH,SANCAK HAKAN
Dergi Adı : Journal of Animal and Veterinary Advances
Cilt : 5
ISSN : 1680-5593
Yayın Tarihi : 2006

Makale Adı : Antibacterial Activities of Allium vineale Chaerophyllum macropodum and Prangos ferulacea

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,SAĞUN EMRULLAH,TARAKÇI ZEKAİ,fevzi özgökçe
Dergi Adı : african Journal of Biotechnology
Cilt : 5
ISSN : 16845315
Yayın Tarihi : 2006

Makale Adı : Peynirde starter kültür gelişimini etkileyen faktörler

Yazar Bilgisi : ARDIÇ MUSTAFA,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 1306-6137
Yayın Tarihi : 2006

Makale Adı : Antibacterial Activities of The Extracts of Some Herbs Used in Turkish Herby Cheese against Listeria monocytogenes Serovars

Yazar Bilgisi : SAĞUN EMRULLAH,DURMAZ HİSAMETTİN,TARAKÇI ZEKAİ,SAĞDIÇ OSMAN
Dergi Adı : International Journal of Food Properties
Cilt : 9
ISSN : 15322386
Yayın Tarihi : 2006

Makale Adı : The Effect of Mendi Chaerophyllum sp on Ripening of Vacuum Packed Herby Cheese

Yazar Bilgisi : TARAKÇI ZEKAİ,SAĞUN EMRULLAH,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : International Journal of Dairy Technology
Cilt : 59
ISSN : 14710307
Yayın Tarihi : 2006

Makale Adı : Salamura otlu peynirde olgunlaşma süresince mineral madde değişimi

Yazar Bilgisi : SAĞUN EMRULLAH,TARAKÇI ZEKAİ,SANCAK HAKAN,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 16
ISSN :
Yayın Tarihi : 2005

Makale Adı : The formation of histamine in herby cheese during ripening

Yazar Bilgisi : SAĞUN EMRULLAH,EKİCİ KAMİL,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD QUALITY
Cilt : 28
ISSN : 0146-9428
Yayın Tarihi : 2005

Makale Adı : Siyabonun Ferula sp Otlu Peynirin Olgunlaşması Üzerine Etkisi

Yazar Bilgisi : TARAKÇI ZEKAİ,DURMAZ HİSAMETTİN,SAĞUN EMRULLAH
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi
Cilt : 15
ISSN :
Yayın Tarihi : 2005

Makale Adı : Influence of Brine Concentration on Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Herby Cheese

Yazar Bilgisi : TARAKÇI ZEKAİ,DURMAZ HİSAMETTİN,SAĞUN EMRULLAH,SANCAK HAKAN
Dergi Adı : Indian Vet J
Cilt : 82
ISSN :
Yayın Tarihi : 2005

Makale Adı : Otlu Peynir Üretiminde Kullanılan Otların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Nitelikleri

Yazar Bilgisi : SAĞUN EMRULLAH,DURMAZ HİSAMETTİN,SANCAK HAKAN
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Cilt : 8
ISSN :
Yayın Tarihi : 2005

Makale Adı : Otlu peynirlerin mineral madde ve ağır metal içerikleri

Yazar Bilgisi : TARAKÇI ZEKAİ,SANCAK HAKAN,DURMAZ HİSAMETTİN,KILIÇEL FEVZİ
Dergi Adı : Yuzuncu Yil Univ. Saglik Bil. Derg
Cilt : 8
ISSN : 1308-7584
Yayın Tarihi : 2005

Makale Adı : SÜRKÜN KİMYASAL VE DUYUSAL NİTELİKLERİ

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,TARAKÇI ZEKAİ,SAĞUN EMRULLAH,AYGÜN OSMAN
Dergi Adı : F.Ü. Sağlık Bil. Dergisi
Cilt : 18
ISSN :
Yayın Tarihi : 2004

Makale Adı : Hatay Sıkma Peynirinin Kimyasal Özellikleri İle Proteoliz ve Lipoliz Düzeylerinin Araştırılması

Yazar Bilgisi : TARAKÇI ZEKAİ,DURMAZ HİSAMETTİN,SAĞUN EMRULLAH,AYGÜN OSMAN
Dergi Adı : Vet Bil Derg
Cilt : 20
ISSN : 2146-1953
Yayın Tarihi : 2004

Makale Adı : The Effect of Salt Concentration on Some Characteristics in Herby Cheese

Yazar Bilgisi : TARAKÇI ZEKAİ,SAĞUN EMRULLAH,SANCAK HAKAN,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Pakistan Journal of Nutrition
Cilt : 3
ISSN :
Yayın Tarihi : 2004

Makale Adı : Otlu Peynirlerin Üretim ve Olgunlaşma Sürelerinin Listeria monocytogenes’in Üremesi Üzerine Etkileri

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,SAĞUN EMRULLAH
Dergi Adı : Vet Bil Derg
Cilt : 20
ISSN : 2146-1953
Yayın Tarihi : 2004

Makale Adı : Otlu lorların mineral madde ve ağır metal içerikleri

Yazar Bilgisi : KILIÇEL FEVZİ,TARAKÇI ZEKAİ,SANCAK HAKAN,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Cilt : 14
ISSN :
Yayın Tarihi : 2004

Makale Adı : The effect of different storagetemperatures on the growth andenterotoxin producing characteristicsof Stapyhlococcus aureus in cig kofte

Yazar Bilgisi : SAĞUN EMRULLAH,ALİŞARLI MUSTAFA,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : Türk J Vet Anim Sci
Cilt : 27
ISSN : 1303-6181
Yayın Tarihi : 2003

Makale Adı : Yüksekokul öğrencilerinin içme sütü tüketim alışkanlıkları

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,SAĞUN EMRULLAH,TARAKÇI ZEKAİ
Dergi Adı : Van Veterinary Journal
Cilt : 13
ISSN : 2149-3359
Yayın Tarihi : 2002

Makale Adı : Van’da Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Süt Ürünlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma

Yazar Bilgisi : SAĞUN EMRULLAH,SANCAK HAKAN,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : YYU Vet Fak Derg
Cilt : 12
ISSN :
Yayın Tarihi : 2001

Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Kalitesi

Yazar Bilgisi : SAĞUN EMRULLAH,SANCAK YAKUP CAN,DURMAZ HİSAMETTİN,EKİCİ KAMİL
Dergi Adı : Van Veterinary Journal
Cilt : 8
ISSN : 2149-3359
Yayın Tarihi : 1997

Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Hijyenik Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma

Yazar Bilgisi : SAĞUN EMRULLAH,SANCAK YAKUP CAN,DURMAZ HİSAMETTİN,AKKAYA LEVENT
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 1308-7576
Yayın Tarihi : 1997

Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Piliç, But ve Göğüs Etlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma

Yazar Bilgisi : SAĞUN EMRULLAH,SANCAK YAKUP CAN,EKİCİ KAMİL,DURMAZ HİSAMETTİN
Dergi Adı : YYU. Vet. Fak. Derg.
Cilt : 7
ISSN :
Yayın Tarihi : 1996

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Atıf Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 86

Makale Adı : ASSESSING THE POTENTIAL PUBLIC HEALTH RISK OF Clostridium botulinum TOXIN GENES IN CANNED FOOD: A LABORATORY EXPERIENCE IN TÜRKİYE

Yazar Bilgisi : H Durmaz, A Yiğin, SK Altun, ME Aydemir
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Investigation of the Effect of Pasteurization on the Viability of Cryptosporidium parvum in Cow's Milk by Propidium Monoazide qPCR Pastörizasyonun İnek Sütündeki …

Yazar Bilgisi : S Aydemir, H Durmaz, M Aydemir, S Kılıç Altun, A Demir, A Halidi, ...
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Is there a reactive IgG antibody for severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) in maternal breast milk?

Yazar Bilgisi : S Kılıç Altun, S Erdenliğ Gürbilek, ME Aydemir, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Investigation of the Effect of Pasteurization on the Viability of Cryptosporidium parvum in Cow's Milk by Propidium Monoazide qPCR

Yazar Bilgisi : S Aydemir, H Durmaz, ME Aydemir, SK Altun, A Demir, AG Halidi, ...
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Sensorial and microbiological comparison of lahmacun produced by traditional and packaged isot pepper spices and paste.

Yazar Bilgisi : SK Altun, ME Aydemir, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Aflatoxin contents of pollens sold in Van province.

Yazar Bilgisi : F Arslan, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Sensorıal and Mıcrobıologıcal Comparıson of Lahmacunes Prepared by Usıng Isot (Pepper) Spıces and Pasta Produced by Tradıtıonal and Fabrıcatıon Methods

Yazar Bilgisi : SK ALTUN, ME Aydemir, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Detection of antibiotic drug residues with Premi® Test in sold meats in Şanlıurfa Province.

Yazar Bilgisi : ME Aydemir, SK Altun, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Van İlinde Satışa Sunulan Polenlerin Aflatoksin İçerikleri

Yazar Bilgisi : F ARSLAN, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Determination of 17 elements in free-range hen eggs with ICP-MS.

Yazar Bilgisi : SK Altun, N Paksoy, H Dinç, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 7

Makale Adı : DETERMINATION OF 17 ELEMENTS IN FREE-RANGE HEN EGGS WITH ICP-MS.

Yazar Bilgisi : SK Altun, N Paksoy, H Dinc, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4

Makale Adı : Sütün mineral içeriği

Yazar Bilgisi : SK ALTUN, N PAKSOY, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Şanlıurfa İlinde Satışa Sunulan Kıymalarda Premi® Test ile Antibiyotik İlaç Kalıntılarının Tespiti

Yazar Bilgisi : ME AYDEMİR, SK ALTUN, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Farklı çözdürme yöntemlerinin lahmacunun mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkisi

Yazar Bilgisi : H DURMAZ, SK ALTUN, ME AYDEMİR
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Determination of vitamin B9 levels in the milk of Brown Swiss and Simmental cows using the ELISA method

Yazar Bilgisi : N Paksoy, SK Altun, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Biocidal effects of some aromatic plants on the production of traditional lavas cheese.

Yazar Bilgisi : SK Altun, H Dİnç, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Meyan (Glycyrrhiza glabra L.) Bitkisinin Antibakteriyel ve Antioksidan Aktiviteleri

Yazar Bilgisi : H DURMAZ, M HÜLÜL, H CELIK
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 11

Makale Adı : Production And Some Properties Of Curd, A Yoghurt-Like Product, Manufactured By Potato Juice And Milk

Yazar Bilgisi : O Aygun, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Şanlıurfa’da Tüketime Sunulan Koyun Peynirlerinde İnek Sütü Varlığının Belirlenmesi

Yazar Bilgisi : S KILIÇ ALTUN, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Çiğ İnek Sütlerinde ve Urfa Peynirlerinde Salmonella spp. Varlığının Araştırılması

Yazar Bilgisi : H DURMAZ, M ARDIÇ
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 3*

Makale Adı : Presence of Escherichia coli O157 and O157: H7 in raw milk and Van herby cheese

Yazar Bilgisi : YC Sancak, H Sancak, O Isleyici, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 26

Makale Adı : The Microbiological Quality of Grilled Meats (Kebabs) and Salads Consumed in Sanliurfa Restaurants

Yazar Bilgisi : H Durmaz, O Aygun, H Sancak
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 7

Makale Adı : The presence of Listeria species in corn silage and raw milk produced in Southeast Region of Turkey

Yazar Bilgisi : H Durmaz, M Avci, O AYGÜN
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 18

Makale Adı : Oxidant/antioxidant status of herbs Allium vineale and Chaerophyllum macropodum used for manufacture of Van herby cheese

Yazar Bilgisi : H Durmaz, O Aygün, H Sancak, H Celik
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 4

Makale Adı : The effects of manufacturing and ripening periods of herby cheeses on growth of listeria monocytogenes

Yazar Bilgisi : H Durmaz, E Sağun
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : The presence of Listeria species in corn silage and raw milk produced in Southeast Region of Turkey.

Yazar Bilgisi : H Durmaz, M Avcı, O Aygün
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 20

Makale Adı : Gıda Teknolojisinde Işınlamanın Yeri ve Önemi

Yazar Bilgisi : H DURMAZ, H SANCAK
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : The effect of molasses‐based pre‐fermented juice on the fermentation quality of first‐cut lucerne silage

Yazar Bilgisi : N Denek, A Can, M Avci, T Aksu, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 63

Makale Adı : Aflatoxin M1 Levels in Surk Samples, a Traditional Turkish Cheese from Southern Turkey

Yazar Bilgisi : O Aygun, D Essiz, H Durmaz, E Yarsan, L Altintas
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 14

Makale Adı : Andız Pekmezi İçeren Set Tipi Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri

Yazar Bilgisi : Ș Çelİk, H Durmaz, İG Șat, G Șenocak
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 14

Makale Adı : The effect of cheese brine concentrations on survival of Listeria monocytogenes

Yazar Bilgisi : H Durmaz, O Aygun, M Ardic
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 7

Makale Adı : ANDIZ PEKMEZİ İÇEREN SET TİPİ YOĞURTLARIN BAZI FİZİKOKİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ.

Yazar Bilgisi : Ş Çelik, H Durmaz, İG Şat, G Şenocak
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Effect of starter cultures on the chemical and lipolytic content, nitrogen fraction and casein degradation of White-brined cheese

Yazar Bilgisi : Y Tuncturk, Z Tarakci, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : Determination of aflatoxin B1 levels in deep-red ground pepper (isot) using immunoaffinity column combined with ELISA

Yazar Bilgisi : M Ardic, Y Karakaya, M Atasever, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 139

Makale Adı : The Effect of Fat Content on Survival of Listeria monocytogenes in Yogurt Fermentation and Storage

Yazar Bilgisi : H Durmaz, E Sagun, Z Tarakci, H Sancak
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Dil peyniri üretiminde doğal termofilik peyniraltı suyu kültürünün kullanım olanağının araştırılması

Yazar Bilgisi : Ş Çelik, H Durmaz, Ş Uysal, G Şenocak
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Determination of changes occurred in the microflora of cig kofte (raw meat balls) at different storage temperatures

Yazar Bilgisi : M Ardic, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 13

Makale Adı : Factors affecting the growth of starter culture in cheese.

Yazar Bilgisi : M Ardıç, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Thermal destruction of Listeria monocytogenes during manufacture of Kunefe, a traditional Turkish dessert

Yazar Bilgisi : H Durmaz, S Celik, O Aygun
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Thermal destruction of Listeria monocytogenes during manufacture of Kunefe, a traditional Turkish dessert.

Yazar Bilgisi : H Durmaz, S Celık, O Aygun
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Survey of trace metals in Turkish Kes cheese

Yazar Bilgisi : F Κılıçel, Ζ Tarakçı, Η Sancak, Η Durmaz
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 12

Makale Adı : A survey on the presence of aflatoxin M1 in Urfa cheese

Yazar Bilgisi : M Ardic, M Atasever, G Adiguzel, M Atasever, Y Karakaya, C Unsal, ...
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 11

Makale Adı : Effect of starter cultures on the chemical and lipolytic content, nitrogen fraction and casein degradation of White-brined cheese.

Yazar Bilgisi : Y Tuncturk, Z Tarakci, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : Chemical compositions and mineral contents of herbs added to dairy products in East Anatolia Region of Turkey

Yazar Bilgisi : H Sancak, F Kilicel, Z Tarakci, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : A survey on occurrence of Tyrophagus putrescentiae (Acari: Acaridae) in Surk, a traditional Turkish dairy product

Yazar Bilgisi : O Aygun, M Yaman, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 55

Makale Adı : Erzurum’da Tüketime Sunulan Geleneksel Civil Peynirinde Akar Varlığının Araştırılması

Yazar Bilgisi : O Aygün, M Yaman, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 7

Makale Adı : Şanlıurfa ve yöresindeki kuyu sularında nitrat ve nitrit düzeyleri

Yazar Bilgisi : H DURMAZ, M ARDIÇ, O Aygün, N Genli
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 27

Makale Adı : The fate of two Listeria monocytogenes serotypes in “cig kofte” at different storage temperatures

Yazar Bilgisi : H Durmaz, E Sagun, H Sancak, O Sagdic
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 27

Makale Adı : Prevalence of Escherichia coli O157: H7 in some animal-originating foods in Antakya, Turkey

Yazar Bilgisi : H Durmaz, O Aygun, M Ardic
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Effect of Dietary Humic Acid on The Oxidative Status in Liver, Meat and Eggs of Quails

Yazar Bilgisi : H Durmaz, M Avci, S Selek, H Celik
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Şanlıurfa’da Ambalajsız Olarak Tüketime Sunulan Sütlerde Beta-Lactam Kalıntılarının Araştırılması

Yazar Bilgisi : M ARDIÇ, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Antibacterial activities of Allium vineale, Chaerophyllum macropodum and Prangos ferulacea

Yazar Bilgisi : H Durmaz, E Sagun, Z Tarakci, F Ozgokce
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 125

Makale Adı : Antibacterial Activities of the Extracts of Some Herbs Used in Turkish Herby Cheese Against Listeria Monocytogenes Serovars

Yazar Bilgisi : E Sagun, H Durmaz, Z Tarakci, O Sagdic
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 55

Makale Adı : Investigation of Beta-Lactam Residues in Unpacked Milk Consumed in Sanlıurfa

Yazar Bilgisi : M ARDIÇ, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : Peynirde starter kültür gelişimini etkileyen faktörler

Yazar Bilgisi : M ARDIÇ, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 7*

Makale Adı : The effect of mendi (Chaerophyllum sp.) on ripening of vacuum‐packed herby cheese

Yazar Bilgisi : Z Tarakci, E Sagun, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 22

Makale Adı : Effect of ripening time on mineral contents of herby cheese

Yazar Bilgisi : H Durmaz, Z Tarakci, E Sagun, H Sancak
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Influence of brine concentration on chemical, microbiological and sensory characteristics of herby cheese

Yazar Bilgisi : Z TARAKCI, H DURMAZ, E SAGUN, H SANCAK
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 10

Makale Adı : Otlu peynirlerin mineral madde ve ağır metal içerikleri

Yazar Bilgisi : Z Tarakci, H Sancak, H Durmaz, F Kilicel
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 4*

Makale Adı : Salamura Otlu peynirde olgunlasma suresince mineral madde degisimi

Yazar Bilgisi : E Sagun, Z Tarakci, H Sancak, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Salamura otlu peynirde olgunlaşma süresince mineral madde değişimi

Yazar Bilgisi : E SAĞUN, Z TARAKÇI, H SANCAK, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 22

Makale Adı : Influence of brine concentration on chemical, microbiological and sensory characteristics of herby cheese.

Yazar Bilgisi : Z Tarakcİ, H Durmaz, E Sagun, H Sancak
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 10

Makale Adı : Siyabonun (Ferula sp.) otlu peynirin olgunlaşması üzerine etkisi

Yazar Bilgisi : Z TARAKÇI, H Durmaz, E Sağun
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 22

Makale Adı : The formation of histamine in herby cheese during ripening

Yazar Bilgisi : E Sagun, K Ekici, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 11

Makale Adı : Otlu Peynir Üretiminde Kullanılan Otların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Nitelikleri

Yazar Bilgisi : E Sağun, H Durmaz, H Sancak
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Hatay Sıkma Peyni̇ri̇ni̇n Ki̇myasal Özelli̇kleri̇ ile Proteoli̇z ve Li̇poli̇z Düzeyleri̇ni̇n Araştırılması

Yazar Bilgisi : Z Tarakçı, H Durmaz, E Sağun, O Aygün
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Sürkün Kimyasal ve Duyusal Nitelikleri

Yazar Bilgisi : H Durmaz, Z Tarakçı, E Sagun, O Aygün
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 16*

Makale Adı : The effect of salt concentration on some characteristics in herby cheese

Yazar Bilgisi : Z Tarakci, E Sagun, H Sancak, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 20

Makale Adı : Mineral and heavy metal contents of Otlu Lor

Yazar Bilgisi : F Kiliçel, Z Tarakçi, H Sancak, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 5

Makale Adı : Hatay Sıkma Peynirinin Kimyasal Özellikleri İle Proteoliz ve Lipoliz Düzeylerinin Araştırılması

Yazar Bilgisi : Z Tarakçı, H Durmaz, E Sağun, O Aygün
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 10*

Makale Adı : Otlu Peynirlerin Üretim ve Olgunlaşma Sürelerinin Listeria monocytogenes’in Üremesi Üzerine Etkileri

Yazar Bilgisi : H Durmaz, E Sağun
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Otlu lorların mineral madde ve ağır metal içerikleri

Yazar Bilgisi : F KILIÇEL, Z TARAKÇI, H SANCAK, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 11

Makale Adı : The effect of different storage temperatures on the growth and enterotoxin producing characteristics of Stapyhlococcus aureus in cig kofte

Yazar Bilgisi : E Sağun, M Alişarlı, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 27*

Makale Adı : Yüksekokul öğrencilerinin içme sütü tüketim alışkanlıkları

Yazar Bilgisi : H DURMAZ, E SAĞUN, Z TARAKÇI
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 47

Makale Adı : Van'da kahvaltı salonlarında tüketime sunulan süt ürünlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal kaliteleri üzerine bir araştırma

Yazar Bilgisi : E Sağun, H Sancak, H Durmaz
Yayın Tarihi : 2001
Atıf Sayısı : 29

Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Kalitesi

Yazar Bilgisi : E Sagun, YC Sancak, H Durmaz, K Ekici
Yayın Tarihi : 1997
Atıf Sayısı : 17*

Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Hijyenik Kallteleri Üzerine Bir Araştırma

Yazar Bilgisi : E SAĞUN, YC SANCAK, H DURMAZ, L AKKAYA
Yayın Tarihi : 1997
Atıf Sayısı : 17*

Makale Adı : Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Kalitesi

Yazar Bilgisi : E Sağun, YC Sancak, H Durmaz, K Ekici
Yayın Tarihi : 1997
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Van'da Tüketime Sunulan Piliç, But ve Göğüs Etlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma

Yazar Bilgisi : E SAĞUN, YC Sancak, K EKICI, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 1996
Atıf Sayısı : 29

Makale Adı : Copper Concentrations Of Cow‘s And Sheep‘s Milk Collected In Harran Lowland Of Turkey

Yazar Bilgisi : N PAKSOY, SK ALTUN, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Geleneksel ve fabrikasyon yöntemlerle üretilmiş isot baharatı ve salçası kullanıla-rak hazırlanan lahmacunların duyusal ve mikrobiyolojik yönden karşılaştırılması

Yazar Bilgisi : SK ALTUN, ME AYDEMİR, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Bazı Aromatik Bitkilerin Geleneksel Lavaş Peyniri Üretiminde Biyosidal Etkileri

Yazar Bilgisi : SK ALTUN, D Hikmet, H DURMAZ
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Geliş Tarihi: 08.04. 2004

Yazar Bilgisi : Z TARAKÇI, H DURMAZ, E SAĞUN
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı :

Yazar Bilgisi :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Van Veterinary Journal

Yazar Bilgisi : H DURMAZ, M ARDIÇ
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Geleneksel Civil Peynirinde Akar Varlığının Araştırılması

Yazar Bilgisi : O Aygün, M Yaman, H Durmaz
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı : 1

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (WOS) : 23

Makale Adı : DETERMINATION OF 17 ELEMENTS IN FREE-RANGE HEN EGGS WITH ICP-MS

Yazar Bilgisi : Altun, Kilic S., Paksoy, N., Durmaz, H.
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH

Makale Adı : Determination of vitamin B9 levels in the milk of Brown Swiss and Simmental cows using the ELISA method

Yazar Bilgisi : Paksoy, N., Altun, S. Kilic, Durmaz, H.
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE

Makale Adı : The Presence of Listeria Species in Corn Silage and Raw Milk Produced in Southeast Region of Turkey

Yazar Bilgisi : Durmaz, Hisamettin, Avci, Mehmet, Aygun, Osman
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI

Makale Adı : Presence of Escherichia coli O157 and O157:H7 in raw milk and Van herby cheese

Yazar Bilgisi : Sancak, Yakup Can, Sancak, Hakan, Durmaz, Hisamettin
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : BULLETIN OF THE VETERINARY INSTITUTE IN PULAWY

Makale Adı : The effect of molasses-based pre-fermented juice on the fermentation quality of first-cut lucerne silage

Yazar Bilgisi : Denek, N., Can, A., Durmaz, H.
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 38
Yayın Yeri : GRASS AND FORAGE SCIENCE

Makale Adı : FATE OF LISTERIA MONOCYTOGENES IN CARRA CHEESE DURING MANUFACTURE AND RIPENING

Yazar Bilgisi : Durmaz, H.
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD SAFETY

Makale Adı : The effect of cheese brine concentrations on survival of Listeria monocytogenes

Yazar Bilgisi : Durmaz, Hisamettin, Aygun, Osman, Ardic, Mustafa
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT

Makale Adı : Aflatoxin M1 Levels in Surk Samples, a Traditional Turkish Cheese from Southern Turkey

Yazar Bilgisi : Aygun, Osman, Essiz, Dinc, Altintas, Levent
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : BULLETIN OF ENVIRONMENTAL CONTAMINATION AND TOXICOLOGY

Makale Adı : Chemical compositions and mineral contents of herbs added to dairy products in East Anatolia region of Turkey

Yazar Bilgisi : Sancak, Hakan, Kilicel, Fevzi, Durmaz, Hisamettin
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : REVIEWS IN ANALYTICAL CHEMISTRY

Makale Adı : Determination of changes occurred in the microflora of cig kofte (raw meat balls) at different storage temperatures

Yazar Bilgisi : Ardic, Mustafa, Durmaz, Hisamettin
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY

Makale Adı : Survey of trace metals in Turkish Kes cheese

Yazar Bilgisi : Kilicel, Fevzi, Tarakci, Zekai, Durmaz, Hisamettin
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : REVIEWS IN ANALYTICAL CHEMISTRY

Makale Adı : EFFECTS OF FAT CONTENT ON SURVIVAL OF LISTERIA MONOCYTOGENES IN YOGURT FERMENTATION AND STORAGE

Yazar Bilgisi : Durmaz, H., Sagun, E., Sancak, H.
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : INDIAN VETERINARY JOURNAL

Makale Adı : Thermal destruction of Listeria monocytogenes during manufacture of Kunefe, a traditional Turkish dessert

Yazar Bilgisi : Durmaz, H., Celik, S., Aygun, O.
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL

Makale Adı : Determination of aflatoxin B1 levels in deep-red ground pepper (isot) using immunoaffinity column combined with ELISA

Yazar Bilgisi : Ardic, Mustafa, Karakaya, Yakup, Durmaz, Hisamettin
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 76
Yayın Yeri : FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY

Makale Adı : Effect of starter cultures on the chemical and lipolytic content, nitrogen fraction and casein degradation of White-brined cheese

Yazar Bilgisi : Tuncturk, Yusuf, Tarakci, Zekai, Durmaz, Hisamettin
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 4
Yayın Yeri : ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE

Makale Adı : The fate of two Listeria monoeytogenes serotypes in "cig kofte" at different storage temperatures

Yazar Bilgisi : Durmaz, Hisamettin, Sagun, Emrullah, Sagdic, Osman
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : MEAT SCIENCE

Makale Adı : A survey on occurrence of Tyrophagus putrescentiae (Acari: Acaridae) in Surk, a traditional Turkish dairy product

Yazar Bilgisi : Aygun, Osman, Yaman, Mehmet, Durmaz, Hisamettin
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 30
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING

Makale Adı : Antibacterial activities of the extracts of some herbs used in Turkish herby cheese against Listeria monocytogenes serovars

Yazar Bilgisi : Sagun, Emrullah, Durmaz, Hisamettin, Sagdic, Osman
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 25
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

Makale Adı : Antibacterial activities of Allium vineale, Chaerophyllum macropodum and Prangos ferulacea

Yazar Bilgisi : Durmaz, Hisamettin, Sagun, Emrullah, Ozgokce, Fevzi
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 44
Yayın Yeri : AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY

Makale Adı : The effect of mendi (Chaerophyllum sp.) on ripening of vacuum-packed herby cheese

Yazar Bilgisi : Tarakci, Z, Sagun, E, Durmaz, H
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 12
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

Makale Adı : Influence of brine concentration on chemical, microbiological and sensory characteristics of herby cheese

Yazar Bilgisi : Tarakci, Z, Durmaz, H, Sancak, H
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : INDIAN VETERINARY JOURNAL

Makale Adı : The formation of histamine in herby cheese during ripening

Yazar Bilgisi : Sagun, E, Ekici, K, Durmaz, H
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD QUALITY

Makale Adı : The effect of different storage temperatures on the growth and enterotoxin producing characteristics of Stapyhlococcus aureus in cig kofte

Yazar Bilgisi : Sagun, E, Alisarli, M, Durmaz, H
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 14

Bildiri Adı : Geleneksel ve Fabrikasyon Yöntemlerle Üretilmiş İsot Baharatı ve Salçası Kullanılarak Hazırlanan Lahmacunların Duyusal ve Mikrobiyolojik Yönden Karşılaştırılması

Etkinlik Adı : Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,AYDEMİR MEHMET EMİN,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.08.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.08.2019
Basım Tarihi :02.09.2019

Bildiri Adı : Şanlıurfa İlinde Şatışa Sunulan Kıymalarda Premi ® Test ile Antimikrobiyal Kalıntıların Değerlendirilmesi

Etkinlik Adı : 1. Uluslararası GAP Matematik - Mühendislik - Fen Ve Sağlık Bilimleri Kongresi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYDEMİR MEHMET EMİN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->SAĞLIKLA İLGİLİ ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2018
Basım Tarihi :07.10.2018

Bildiri Adı : Patates suyu ve süt ile üretilen yoğurt benzeri pıhtının üretilmesi ve bazı özellikleri

Etkinlik Adı : Ahtamara I. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYGÜN OSMAN,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.08.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.08.2018
Basım Tarihi :09.09.2018

Bildiri Adı : Detection of Brucella Spp. and Brucella Specific Antibody From Milk of Livestock from Eastern Part of Turkey

Etkinlik Adı : 1. Uluslararası Gap Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,YİĞİN AKIN,ERDENLİĞ GÜRBİLEK SEVİL,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018

Bildiri Adı : Effects of Different Thawing Methods on Microbiological Quality of Lahmacun

Etkinlik Adı : 1. Uluslararası Gap Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,KILIÇ ALTUN SERAP,AYDEMİR MEHMET EMİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018

Bildiri Adı : Determination of Vitamin B9 (Folic Acid) Levels in The Brown Swiss and Simmental Cows Milk by Competitive ELISA Method

Etkinlik Adı : 1. Uluslararası Gap Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PAKSOY NİLGÜN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Biyokimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018

Bildiri Adı : Copper Concentrations of Cows’ and Sheeps’ Milk Collected in Harran Lowland of Turkey

Etkinlik Adı : 1. Uluslararası Gap Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PAKSOY NİLGÜN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018

Bildiri Adı : Simultaneous Determination of Aflatoxins in Some Dried Foods by High-Performance Liquid Chromatography with Fluorescence Detector

Etkinlik Adı : 1. Uluslararası Gap Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,KILIÇ ALTUN SERAP,SAVRUNLU MEHMET
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018

Bildiri Adı : Determination of Vitamin B9 (Folic Acid) Levels in The Brown Swiss and Simmental Cows’ Milk by Competitive ELISA Method

Etkinlik Adı : 1. Uluslararası Gap Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PAKSOY NİLGÜN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018

Bildiri Adı : Detection of Cow’s Milk in Ovine Cheese Consumed in Şanlıurfa Province

Etkinlik Adı : 1. Uluslararası Gap Tarım ve Hayvancılık Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018

Bildiri Adı : Serbest Gezen Tavuk Yumurtalarında 17 Elementin ICP-MS ile Belirlenmesi

Etkinlik Adı : I. Uluslararası Veteriner Biyokimya ve Klinik Biyokimya Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,PAKSOY NİLGÜN,DİNÇ HİKMET,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :15.04.2018
Basım Tarihi :15.04.2018

Bildiri Adı : Bazı Aromatik Bitkilerin Geleneksel Lavaş Peyniri Üretiminde Biyosidal Etkileri

Etkinlik Adı : 4. Uluslararası Biyosidal Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,DİNÇ HİKMET,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->SAĞLIKLA İLGİLİ ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.03.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.03.2018
Basım Tarihi :29.03.2018

Bildiri Adı : The effect of cheese brine concentrations on survival of Listeria monocytogenes

Etkinlik Adı : 2nd International Congress on Advances in Veterinary Sciences Technics (ICAVST)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,AYGÜN OSMAN,ARDIÇ MUSTAFA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.10.2017
Basım Tarihi :10.10.2017

Bildiri Adı : Chemical compositions and mineral contents of regional and global herbs added to dairy products in east anatolia region of Turkey

Etkinlik Adı : The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : SANCAK HAKAN,KILIÇEL FEVZİ,TARAKÇI ZEKAİ,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2015
Basım Tarihi :23.10.2015

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Toplam Kitap Sayısı : 1

Kitap Adı : Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri - Özel Konular

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : KILIÇ ALTUN SERAP,PAKSOY NİLGÜN,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Biyokimyası
Yayın Evi : Türkiye Klinikleri (Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.)
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-7597-80-9
Basım Türü :Elektronik
YIL :2019

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 7

Proje Adı: Ev Yapımı ve Ticari Konservelerde Clostridium botulinum Sporlarının ve Toksinlerinin Araştırılması

Başlama Tarihi : 07.05.2018
Bitiş Tarihi : 08.01.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2020-12-24 14:58:07

Proje Adı: Van İlinde Üretilen Polenlerde Aflatoksin İçerikleri

Başlama Tarihi : 18.07.2017
Bitiş Tarihi : 29.12.2017
Proje Konusu : Gıda Hijyeni
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-04 11:09:05

Proje Adı: 3 Şanlıurfa Yöresinde Tüketime Sunulan Süt ve Urfa Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Mikrobiyolojik survey
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :

Proje Adı: 1 Otlu Peynirlerin Üretim ve Olgunlaşma Sürelerinin Listeria monocytogenes in Üremesi Üzerine Etkileri

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Peynirin olgunlaşmasının Listeria monocytogenes in yaşamasına etkisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :

Proje Adı: 4 Çiğ Süt ve Otlu Peynirlerde Escherichia coli O157 H7 nin Varlığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Mikrobiyolojik survey
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :

Proje Adı: Süt ve Urfa Peynirlerinde Salmonella Varlığı ve Serotip Dağılımı

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Mikrobiyolojik survey
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :

Proje Adı: 5 Dil Peyniri Üretiminde Doğal Termofilik Peyniraltı Suyu Kültürünün Kullanım Olanağının Araştırılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Teknolojik araştırma
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 8

Proje Adı: Pastörize ve çiğ sütlerde Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis canlılığının propidium monoazide RT-PCR ile araştırılması

Başlama Tarihi : 2023-03-20
Bitiş Tarihi : 2024-03-19
Tamamlandı Tarihi : 2024-09-11
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet Emin AYDEMİR, Serap KILIÇ ALTUN, Hisamettin DURMAZ, Akın YİĞİN, Sevil ALKAN, Fatma Nur KIRIKTAŞ, Cemile ÖNCÜ
Anahtar Kelimeler : PMA-PCR, MAP, Süt, Halk sağlığı

Proje Adı: Süt ve beyaz peynirde Cryptosporidium parvum canlılığının propidium monoazide RT-PCR ile araştırılması

Başlama Tarihi : 2020-08-21
Bitiş Tarihi : 2022-11-21
Tamamlandı Tarihi : 2022-12-06
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ, Mehmet Emin AYDEMİR, Selahattin AYDEMİR, Abdulbaki DEMİR, Ali ARSLAN, Ahmed Galip HALİDİ, Serap KILIÇ ALTUN
Anahtar Kelimeler : PMA-PCR, Cryptosporidium, Süt, Halk sağlığı

Proje Adı: Farklı Hayvan Türlerine Ait Süt Örneklerinde Folik Asit (Vitamin B9), Kobalamin (Vitamin B12) ve Biotin ( Vitamin B7) Düzeylerinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi : 2018-05-07
Bitiş Tarihi : 2019-10-07
Tamamlandı Tarihi : 2020-03-09
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Serap KILIÇ ALTUN, Hisamettin DURMAZ, Nilgün PAKSOY
Anahtar Kelimeler : Süt, folik asit, kobalamin, biotin, ELISA

Proje Adı: Ev Yapımı ve Ticari Konservelerde Clostridium botulinum Sporlarının ve Toksinlerinin Araştırılması

Başlama Tarihi : 2018-05-07
Bitiş Tarihi : 2019-06-07
Tamamlandı Tarihi : 2020-01-08
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ, Akın YİĞİN, Serap KILIÇ ALTUN, Mehmet Emin AYDEMİR
Anahtar Kelimeler : Konserve, Clostridium botulinum, PCR

Proje Adı: Türkiye'nin Farklı Bölgelerinden Alınan Balların Fenolik Bileşik Kompozisyonu

Başlama Tarihi : 2018-04-10
Bitiş Tarihi : 2019-11-10
Tamamlandı Tarihi : 2020-03-09
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Nilgün PAKSOY, Hisamettin DURMAZ, Serap KILIÇ ALTUN, Mehmet Emin AYDEMİR
Anahtar Kelimeler : Bal, fenolik bileşikler, LC-MS/MS, Türkiye

Proje Adı: MEYAN GLYCYRRHİZZA GLABRA L BİTKİSİNİN ANTİBAKTERİYEL VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ

Başlama Tarihi : 2012-06-21
Bitiş Tarihi : 2014-06-21
Tamamlandı Tarihi : 2014-06-20
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: HATAY KAHRAMANMARAŞ VE ŞANLIURFA BİBERLERİNİN ANTİOKSİDAN VE ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİKLERİ

Başlama Tarihi : 2012-02-21
Bitiş Tarihi : 2014-02-21
Tamamlandı Tarihi : 2014-02-20
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ
Anahtar Kelimeler :

Proje Adı: süt ve urfa peynirlerinde salmonella varlığı ve serotip tayini

Başlama Tarihi : 2006-03-15
Bitiş Tarihi : 2008-03-15
Tamamlandı Tarihi : 2008-03-14
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ
Anahtar Kelimeler :
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!

Sanat Adı: SERGİ

Sanat Tipi: Özgün
Etkinlik Adı: ULUSLARARASI TARIM BİLİMLERİ KONGRESİ JÜRİLİ ”TARIM VE İNSAN” TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ
Etkinlik Yeri: Van Elite otel
Başlama Tarihi: 09.05.2018
Bitiş Tarihi: 12.05.2018
Etkinliği Düzenleyenler: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Ülke Adı: TÜRKİYE
Şehir: Van
Dil: Türkçe
Etkinlik Türü: SERGİLER/Üniversitelerin düzenlediği sergiler /
Unvan Adı: PROFESÖR
Sanat Kurumu: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Güncelleme Tarihi: 2018-05-15 20:53:34

Bilimsel Faaliyetler

Kuruluş Adı: Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Üyelik Durumu : Yönetim Kurulu Üyesi
Başlama Tarihi :2011
Bitiş Tarihi :

Yayın Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,BOZKAYA FARUK,YUMUŞAK NİHAT,DAŞ AYDIN
Görevi :
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :

Yayın Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN
Görevi :
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :

Yayın Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,BOZKAYA FARUK,DAŞ AYDIN,YUMUŞAK NİHAT
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :

Yayın Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Başlama Tarihi :06.06.2012
Bitiş Tarihi :

Yayın Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ

Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,BOZKAYA FARUK,YUMUŞAK NİHAT,DAŞ AYDIN
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :

Temel Alan : Sağlık Bilimleri Temel Alanı

Bilim Alanı : Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi

Anahtar Kelimeler :




Güncelleme Tarihi : 2019-03-28 13:09:49

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!