Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.12.2024 02:15:55
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.09.2024 19:28:03
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.12.2024 12:17:06
Kişisel Bilgiler
PROF. HİSAMETTİN DURMAZ
- E-posta: hdurmaz@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 39 10
- Bağlı Birimi : Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/hdurmaz
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
1996 - 2003
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/BESİN HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ (DR)/
Tez Adı: Otlu peynirlerin üretim ve olgunlaşma sürelerinin listeria monocytogenes ’xxin üremesi üzerine etkileri
Lisans
1989 - 1994
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
VETERİNER FAKÜLTESİ/VETERİNER PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- PROFESÖR
- 2014 - 2017
- YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
- VETERİNER FAKÜLTESİ / BESİN-GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
- PROFESÖR
- 2017 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- VETERİNER FAKÜLTESİ / BESİN-GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
- DOÇENT
- 2009 - 2014
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- VETERİNER FAKÜLTESİ / GIDA HİJYENİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkanı
- 2009 - 2013
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Harran Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurul Başkanı
- 2018 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Anabilim Dalı Başkanı
- 2017 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Başkanı
- 2017 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Anabilim Dalı Başkanı
- 2009 - 2013
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Van ilinde üretilen polenlerde aflatoksin içerikleri
- Yüzüncü Yıl Üniversitesi / Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
- FATİH ARSLAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017
- Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa biberlerinin antioksidan ve antibakteriyal özellikleri
- Harran Üniversitesi / Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
- MEHMET HÜLÜL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2016
- Şanlıurfa ilindeki anne sütü örneklerinde aflatoksin M1 varlığının belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
- DİLEK KOÇAK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2016
Dersler
VERİLEN DERSLER
Gıda Hijyenni ve Kontrolü,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Gıda Hijyeni,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
VEHİP-Besin Hijyeni ve Teknolojisi,2023-2024,Lisans (Türkçe)
VEHİP-Besin Hijyeni ve Teknolojisi,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Gıda Muhafazası,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Muhafazası,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mikrobiyolojisi,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA HİJYENİ VE KONTROLÜ,2018-2019,Lisans (Türkçe)
GIDA HİJYENİ VE KONTROLÜ,2017-2018,Lisans (Türkçe)
GIDA KATKI MADDELERİ,2017-2018,Lisans (Türkçe)
GIDA GÜVENLİĞİ,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Gıda Mevzuatı,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Zoonozlar,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Su Hijyeni ve Muayene Metotları I,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Muhafazası,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Halk Sağlığı ve Sanitasyon II,2016-2017,Yüksek Lisans (Türkçe)
Veteriner Hekimlikte Halk Sağlığı,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Et Hijyeni, Muayenesi ve Teknolojisi,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Süt Hijyeni ve Teknolojisi,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Folic acid, cobalamin, and biotin concentrations in milk samples of sheep, goats, and cows
Dergi Adı : Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society
Cilt : 75
ISSN : 2585-3724
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Is there a reactive IgG antibody for severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) in maternal breast milk?
Dergi Adı : International Food Research Journal
Cilt : 30
ISSN : 2231 7546
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Investigation of the Effect of Pasteurization on the Viability of Cryptosporidium parvum in Cow’s Milk by Propidium Monoazide qPCR
Dergi Adı : Mikrobiyoloji Bülteni
Cilt : 57
ISSN : 0374-9096
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Sensorıal and Mıcrobıologıcal Comparıson of Lahmacunes Prepared by Usıng Isot(Pepper) Spıces and Pasta Produced by Tradıtıonal and Fabrıcatıon Methods
Dergi Adı : Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 5
ISSN : 2458-9268
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Şanlıurfa İlinde Satışa Sunulan Kıymalarda Premi®Test ile Antibiyotik İlaç Kalıntılarının Tespiti
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Determination of 17 Elements in Free-Range Hen Eggs with ICP-MS
Dergi Adı : APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH
Cilt : 17
ISSN : 1589-1623
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Van İlinde Satışa Sunulan Polenlerin Aflatoksin İçerikleri
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Copper Concentrations of Cow‘s and Sheep‘s Milk Collected in Harran Lowland of Turkey
Dergi Adı : International Journal of Scientific Technology Research
Cilt : 7
ISSN : 2277-8616
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Farklı Çözdürme Yöntemlerinin Lahmacunun Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Etkisi
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 7
ISSN : 2146-717X
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Farklı Çözdürme Yöntemlerinin Lahmacunun Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerinine Etkisi
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt :
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Determination of vitamin B9 levels in the milk of Brown Swiss and Simmental cows using the ELISA method
Dergi Adı : South African Journal of Animal Science
Cilt : 48
ISSN : 2221-4062
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Bazı Aromatik Bitkilerin Geleneksel Lavaş Peyniri Üretiminde Biyosidal Etkileri
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 7
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Meyan (Glycyrrhiza glabra L.) Bitkisinin Antibakteriyel ve Antioksidan Aktiviteleri
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt :
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Production and some properties of curd, a yoghurt-like product, manufactured by potato juice and milk
Dergi Adı : International Journal of Scientific Technology Research
Cilt : 6
ISSN : 2277-8616
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Çiğ İnek Sütlerinde ve Urfa Peynirlerinde Salmonella spp. Varlığının Araştırılması
Dergi Adı : Van Veterinary Journal
Cilt : 28
ISSN : 2149-3359
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Şanlıurfa’da Tüketime Sunulan Koyun Peynirlerinde İnek Sütü Varlığının Belirlenmesi
Dergi Adı : Harran Üniv Vet Fak Derg
Cilt : 6
ISSN : 2146-7188
Yayın Tarihi : 2017
Makale Adı : Oxidant Antioxidant Status of herbs Allium vineale and Chaerophyllum macropodum used for manufacture of Van herby cheese
Dergi Adı : International Journal of Scientific and Technological Research
Cilt : 1
ISSN :
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : The Presence of Listeria Species in Corn Silage and Raw Milk Produced in Southeast Region of Turkey
Dergi Adı : Kafkas Universitesi Veteriner Fakultesi Dergisi
Cilt : 21
ISSN : 1300-6045
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : The Microbiological Quality of Grilled Meats Kebabs and Salads Consumed in Sanliurfa Restaurants
Dergi Adı : International Journal of Scientific and Technological Research
Cilt : 1
ISSN :
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : Presence of Escherichia coli O157 and 0157 H7 in raw milk and Van herby cheese
Dergi Adı : BULLETIN OF THE VETERINARY INSTITUTE IN PULAWY
Cilt : 59
ISSN : 0042-4870
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : Gıda Teknolojisinde Işınlamanın Yeri ve Önemi
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 2146-717X
Yayın Tarihi : 2014
Makale Adı : The effect of molasses based pre fermented juice on the fermentation quality of first cut lucerne silage
Dergi Adı : Grass and Forage Science
Cilt : 66
ISSN : 13652494
Yayın Tarihi : 2011
Makale Adı : The effect of cheese brine concentrations on survival of Listeria monocytogenes
Dergi Adı : J Food Agric Environ
Cilt : 7
ISSN :
Yayın Tarihi : 2009
Makale Adı : Aflatoxin M 1 Levels in Surk Samples a Traditional Turkish Cheese from Southern Turkey
Dergi Adı : Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology
Cilt : 83
ISSN : 14320800
Yayın Tarihi : 2009
Makale Adı : Fate of Listeria monocytogenes in Carra cheese during manufacture and ripening
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD SAFETY
Cilt : 29
ISSN : 0149-6085
Yayın Tarihi : 2009
Makale Adı : Andız Pekmezi İçeren Set Tipi Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Dergi Adı : Gıda
Cilt : 34
ISSN :
Yayın Tarihi : 2009
Makale Adı : A survey on the presence of aflatoxin M1 in Urfa cheese
Dergi Adı : Internet J. Food Safety
Cilt : 10
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : The Effect of Fat Content on Survival of Listeria monocytogenes in Yogurt Fermentation and Storage
Dergi Adı : Indian veterinary journal
Cilt : 85
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Chemical compositions and mineral contents of herbs added to dairy products in East Anatolia Region of Turkey
Dergi Adı : Reviews in Analytical Chemistry
Cilt : 27
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Determination of Aflatoxin B1 Levels in Deep Red Ground Pepper Isot Using Immunoaffinity Column Combined with ELISA
Dergi Adı : Food and Chemical Toxicology
Cilt : 46
ISSN : 18736351
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Survey of Trace Metals in Turkish Kes Cheese
Dergi Adı : Rev Anal Chem
Cilt : 27
ISSN : 07930135
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Effect of starter cultures on the chemical and lipolytic content, nitrogen fraction and casein degradation of White-brined cheese
Dergi Adı : Archiv Für Lebensmittelhygiene
Cilt : 59
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Thermal destruction of Listeria monocytogenes during manufacture of Kunefe, a traditional Turkish dessert
Dergi Adı : Milchwissenschaft
Cilt : 63
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Determination of changes occurred in the microflora of cig kofte(raw meat balls) at different storage temperatures
Dergi Adı : International Journal of Food Science and Technology
Cilt : 43
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008
Makale Adı : Erzurum’da Tüketime Sunulan Geleneksel Civil Peynirinde Akar Varlıgının Araştırılması
Dergi Adı : FÜ Sağlık Bil Derg
Cilt : 21
ISSN :
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : A Survey on Occurrence of Tyrophagus putrescentiae Acari Acaridae in Surk A Traditional Turkish Dairy Product
Dergi Adı : Journal of Food Engineering
Cilt : 78
ISSN : 02608774
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : Prevalence of Escherichia coli O157: H7 in some animal-originating foods in Antakya, Turkey
Dergi Adı : Advances in food sciences
Cilt : 29
ISSN :
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : The Fate of Two Listeria monocytogenes Serotypes in Cig Kofte at Different Storage Temperatures
Dergi Adı : Meat Science
Cilt : 76
ISSN :
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : Şanlıurfa ve Yöresindeki Kuyu Sularında Nitrat ve Nitrit Düzeyleri
Dergi Adı : YYÜ VET FAK DERG
Cilt : 18
ISSN : 2149-8644
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : Effect of Dietary Humic Acid on The Oxidative Status in Liver, Meat and Eggs of Quails
Dergi Adı : Journal of Food Technology
Cilt : 5
ISSN :
Yayın Tarihi : 2007
Makale Adı : Antibacterial Activities of The Extracts of Some Herbs Used in Turkish Herby Cheese against Listeria monocytogenes Serovars
Dergi Adı : International Journal of Food Properties
Cilt : 9
ISSN : 15322386
Yayın Tarihi : 2006
Makale Adı : Investigation of Beta-Lactam Residues in Unpacked Milk Consumed in Sanlıurfa
Dergi Adı : Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 1306-6137
Yayın Tarihi : 2006
Makale Adı : Antibacterial Activities of Allium vineale Chaerophyllum macropodum and Prangos ferulacea
Dergi Adı : african Journal of Biotechnology
Cilt : 5
ISSN : 16845315
Yayın Tarihi : 2006
Makale Adı : Peynirde starter kültür gelişimini etkileyen faktörler
Dergi Adı : Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi
Cilt : 1
ISSN : 1306-6137
Yayın Tarihi : 2006
Makale Adı : Effect of ripening time on mineral contents of herby cheese
Dergi Adı : Journal of Animal and Veterinary Advances
Cilt : 5
ISSN : 1680-5593
Yayın Tarihi : 2006
Makale Adı : The Effect of Mendi Chaerophyllum sp on Ripening of Vacuum Packed Herby Cheese
Dergi Adı : International Journal of Dairy Technology
Cilt : 59
ISSN : 14710307
Yayın Tarihi : 2006
Makale Adı : Influence of Brine Concentration on Chemical, Microbiological and Sensory Characteristics of Herby Cheese
Dergi Adı : Indian Vet J
Cilt : 82
ISSN :
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : Salamura otlu peynirde olgunlaşma süresince mineral madde değişimi
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Cilt : 16
ISSN :
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : Otlu Peynir Üretiminde Kullanılan Otların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Nitelikleri
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Cilt : 8
ISSN :
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : Siyabonun Ferula sp Otlu Peynirin Olgunlaşması Üzerine Etkisi
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Tarım Bilimleri Dergisi
Cilt : 15
ISSN :
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : The formation of histamine in herby cheese during ripening
Dergi Adı : JOURNAL OF FOOD QUALITY
Cilt : 28
ISSN : 0146-9428
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : Otlu peynirlerin mineral madde ve ağır metal içerikleri
Dergi Adı : Yuzuncu Yil Univ. Saglik Bil. Derg
Cilt : 8
ISSN : 1308-7584
Yayın Tarihi : 2005
Makale Adı : Otlu Peynirlerin Üretim ve Olgunlaşma Sürelerinin Listeria monocytogenes’in Üremesi Üzerine Etkileri
Dergi Adı : Vet Bil Derg
Cilt : 20
ISSN : 2146-1953
Yayın Tarihi : 2004
Makale Adı : Sürkün Kimyasal ve Duyusal Nitelikleri
Dergi Adı : Fırat Universitesi Saglık Bilimleri Dergisi
Cilt : 18
ISSN :
Yayın Tarihi : 2004
Makale Adı : Hatay Sıkma Peynirinin Kimyasal Özellikleri İle Proteoliz ve Lipoliz Düzeylerinin Araştırılması
Dergi Adı : Vet Bil Derg
Cilt : 20
ISSN : 2146-1953
Yayın Tarihi : 2004
Makale Adı : The Effect of Salt Concentration on Some Characteristics in Herby Cheese
Dergi Adı : Pakistan Journal of Nutrition
Cilt : 3
ISSN :
Yayın Tarihi : 2004
Makale Adı : Otlu lorların mineral madde ve ağır metal içerikleri
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Cilt : 14
ISSN :
Yayın Tarihi : 2004
Makale Adı : The effect of different storagetemperatures on the growth andenterotoxin producing characteristicsof Stapyhlococcus aureus in cig kofte
Dergi Adı : Türk J Vet Anim Sci
Cilt : 27
ISSN : 1303-6181
Yayın Tarihi : 2003
Makale Adı : Yüksekokul öğrencilerinin içme sütü tüketim alışkanlıkları
Dergi Adı : Van Veterinary Journal
Cilt : 13
ISSN : 2149-3359
Yayın Tarihi : 2002
Makale Adı : Van’da Kahvaltı Salonlarında Tüketime Sunulan Süt Ürünlerinin Mikrobiyolojik ve Kimyasal Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma
Dergi Adı : YYU Vet Fak Derg
Cilt : 12
ISSN :
Yayın Tarihi : 2001
Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Kalitesi
Dergi Adı : Van Veterinary Journal
Cilt : 8
ISSN : 2149-3359
Yayın Tarihi : 1997
Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Hijyenik Kaliteleri Üzerine Bir Araştırma
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sağlık Bilimleri Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 1308-7576
Yayın Tarihi : 1997
Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Piliç, But ve Göğüs Etlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma
Dergi Adı : YYU. Vet. Fak. Derg.
Cilt : 7
ISSN :
Yayın Tarihi : 1996
Makale Adı : Folic acid, cobalamin, and biotin concentrations in milk samples of sheep, goats, and cows
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : ASSESSING THE POTENTIAL PUBLIC HEALTH RISK OF Clostridium botulinum TOXIN GENES IN CANNED FOOD: A LABORATORY EXPERIENCE IN TÜRKİYE
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Investigation of the Effect of Pasteurization on the Viability of Cryptosporidium parvum in Cow's Milk by Propidium Monoazide qPCR Pastörizasyonun İnek Sütündeki …
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Is there a reactive IgG antibody for severe acute respiratory syndrome coronavirus 2 (SARS-CoV-2) in maternal breast milk?
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Investigation of the Effect of Pasteurization on the Viability of Cryptosporidium parvum in Cow's Milk by Propidium Monoazide qPCR
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sensorial and microbiological comparison of lahmacun produced by traditional and packaged isot pepper spices and paste.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Aflatoxin contents of pollens sold in Van province.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sensorıal and Mıcrobıologıcal Comparıson of Lahmacunes Prepared by Usıng Isot (Pepper) Spıces and Pasta Produced by Tradıtıonal and Fabrıcatıon Methods
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Detection of antibiotic drug residues with Premi® Test in sold meats in Şanlıurfa Province.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Van İlinde Satışa Sunulan Polenlerin Aflatoksin İçerikleri
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Determination of 17 elements in free-range hen eggs with ICP-MS.
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : DETERMINATION OF 17 ELEMENTS IN FREE-RANGE HEN EGGS WITH ICP-MS.
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Sütün mineral içeriği
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Şanlıurfa İlinde Satışa Sunulan Kıymalarda Premi® Test ile Antibiyotik İlaç Kalıntılarının Tespiti
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Farklı çözdürme yöntemlerinin lahmacunun mikrobiyolojik kalitesi üzerine etkisi
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Determination of vitamin B9 levels in the milk of Brown Swiss and Simmental cows using the ELISA method
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Biocidal effects of some aromatic plants on the production of traditional lavas cheese.
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Meyan (Glycyrrhiza glabra L.) Bitkisinin Antibakteriyel ve Antioksidan Aktiviteleri
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : Production And Some Properties Of Curd, A Yoghurt-Like Product, Manufactured By Potato Juice And Milk
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Şanlıurfa’da Tüketime Sunulan Koyun Peynirlerinde İnek Sütü Varlığının Belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Çiğ İnek Sütlerinde ve Urfa Peynirlerinde Salmonella spp. Varlığının Araştırılması
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 3*
Makale Adı : Presence of Escherichia coli O157 and O157: H7 in raw milk and Van herby cheese
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 26
Makale Adı : The Microbiological Quality of Grilled Meats (Kebabs) and Salads Consumed in Sanliurfa Restaurants
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : The presence of Listeria species in corn silage and raw milk produced in Southeast Region of Turkey
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 18
Makale Adı : Oxidant/antioxidant status of herbs Allium vineale and Chaerophyllum macropodum used for manufacture of Van herby cheese
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : The effects of manufacturing and ripening periods of herby cheeses on growth of listeria monocytogenes
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : The presence of Listeria species in corn silage and raw milk produced in Southeast Region of Turkey.
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 20
Makale Adı : Gıda Teknolojisinde Işınlamanın Yeri ve Önemi
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : The effect of molasses‐based pre‐fermented juice on the fermentation quality of first‐cut lucerne silage
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 63
Makale Adı : Aflatoxin M1 Levels in Surk Samples, a Traditional Turkish Cheese from Southern Turkey
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 14
Makale Adı : Andız Pekmezi İçeren Set Tipi Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal ve Mikrobiyolojik Özellikleri
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 14
Makale Adı : The effect of cheese brine concentrations on survival of Listeria monocytogenes
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : ANDIZ PEKMEZİ İÇEREN SET TİPİ YOĞURTLARIN BAZI FİZİKOKİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ.
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of starter cultures on the chemical and lipolytic content, nitrogen fraction and casein degradation of White-brined cheese
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : Determination of aflatoxin B1 levels in deep-red ground pepper (isot) using immunoaffinity column combined with ELISA
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 139
Makale Adı : The Effect of Fat Content on Survival of Listeria monocytogenes in Yogurt Fermentation and Storage
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Dil peyniri üretiminde doğal termofilik peyniraltı suyu kültürünün kullanım olanağının araştırılması
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Determination of changes occurred in the microflora of cig kofte (raw meat balls) at different storage temperatures
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 13
Makale Adı : Factors affecting the growth of starter culture in cheese.
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Thermal destruction of Listeria monocytogenes during manufacture of Kunefe, a traditional Turkish dessert
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Thermal destruction of Listeria monocytogenes during manufacture of Kunefe, a traditional Turkish dessert.
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Survey of trace metals in Turkish Kes cheese
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 12
Makale Adı : A survey on the presence of aflatoxin M1 in Urfa cheese
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : Effect of starter cultures on the chemical and lipolytic content, nitrogen fraction and casein degradation of White-brined cheese.
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : Chemical compositions and mineral contents of herbs added to dairy products in East Anatolia Region of Turkey
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : A survey on occurrence of Tyrophagus putrescentiae (Acari: Acaridae) in Surk, a traditional Turkish dairy product
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 55
Makale Adı : Erzurum’da Tüketime Sunulan Geleneksel Civil Peynirinde Akar Varlığının Araştırılması
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : Şanlıurfa ve yöresindeki kuyu sularında nitrat ve nitrit düzeyleri
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 27
Makale Adı : The fate of two Listeria monocytogenes serotypes in “cig kofte” at different storage temperatures
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 27
Makale Adı : Prevalence of Escherichia coli O157: H7 in some animal-originating foods in Antakya, Turkey
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of Dietary Humic Acid on The Oxidative Status in Liver, Meat and Eggs of Quails
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Şanlıurfa’da Ambalajsız Olarak Tüketime Sunulan Sütlerde Beta-Lactam Kalıntılarının Araştırılması
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Antibacterial activities of Allium vineale, Chaerophyllum macropodum and Prangos ferulacea
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 125
Makale Adı : Antibacterial Activities of the Extracts of Some Herbs Used in Turkish Herby Cheese Against Listeria Monocytogenes Serovars
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 55
Makale Adı : Investigation of Beta-Lactam Residues in Unpacked Milk Consumed in Sanlıurfa
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : Peynirde starter kültür gelişimini etkileyen faktörler
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 7*
Makale Adı : The effect of mendi (Chaerophyllum sp.) on ripening of vacuum‐packed herby cheese
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 22
Makale Adı : Effect of ripening time on mineral contents of herby cheese
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Influence of brine concentration on chemical, microbiological and sensory characteristics of herby cheese
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Otlu peynirlerin mineral madde ve ağır metal içerikleri
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 4*
Makale Adı : Salamura Otlu peynirde olgunlasma suresince mineral madde degisimi
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Salamura otlu peynirde olgunlaşma süresince mineral madde değişimi
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 22
Makale Adı : Influence of brine concentration on chemical, microbiological and sensory characteristics of herby cheese.
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Siyabonun (Ferula sp.) otlu peynirin olgunlaşması üzerine etkisi
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 22
Makale Adı : The formation of histamine in herby cheese during ripening
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : Otlu Peynir Üretiminde Kullanılan Otların Mikrobiyolojik ve Kimyasal Nitelikleri
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Hatay Sıkma Peyni̇ri̇ni̇n Ki̇myasal Özelli̇kleri̇ ile Proteoli̇z ve Li̇poli̇z Düzeyleri̇ni̇n Araştırılması
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sürkün Kimyasal ve Duyusal Nitelikleri
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 16*
Makale Adı : The effect of salt concentration on some characteristics in herby cheese
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 20
Makale Adı : Mineral and heavy metal contents of Otlu Lor
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Hatay Sıkma Peynirinin Kimyasal Özellikleri İle Proteoliz ve Lipoliz Düzeylerinin Araştırılması
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 10*
Makale Adı : Otlu Peynirlerin Üretim ve Olgunlaşma Sürelerinin Listeria monocytogenes’in Üremesi Üzerine Etkileri
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Otlu lorların mineral madde ve ağır metal içerikleri
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : The effect of different storage temperatures on the growth and enterotoxin producing characteristics of Stapyhlococcus aureus in cig kofte
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 27*
Makale Adı : Yüksekokul öğrencilerinin içme sütü tüketim alışkanlıkları
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 47
Makale Adı : Van'da kahvaltı salonlarında tüketime sunulan süt ürünlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal kaliteleri üzerine bir araştırma
Yayın Tarihi : 2001
Atıf Sayısı : 29
Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Kalitesi
Yayın Tarihi : 1997
Atıf Sayısı : 17*
Makale Adı : Van’da Tüketime Sunulan Çiğ Köftelerin Hijyenik Kallteleri Üzerine Bir Araştırma
Yayın Tarihi : 1997
Atıf Sayısı : 17*
Makale Adı : Gıdalarda Kullanılan Bazı Baharatların Mikrobiyolojik Kalitesi
Yayın Tarihi : 1997
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Van'da Tüketime Sunulan Piliç, But ve Göğüs Etlerinin Hijyenik Kalitesi Üzerine Bir Araştırma
Yayın Tarihi : 1996
Atıf Sayısı : 29
Makale Adı : Copper Concentrations Of Cow‘s And Sheep‘s Milk Collected In Harran Lowland Of Turkey
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Geleneksel ve fabrikasyon yöntemlerle üretilmiş isot baharatı ve salçası kullanıla-rak hazırlanan lahmacunların duyusal ve mikrobiyolojik yönden karşılaştırılması
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Bazı Aromatik Bitkilerin Geleneksel Lavaş Peyniri Üretiminde Biyosidal Etkileri
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Geliş Tarihi: 08.04. 2004
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Van Veterinary Journal
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Geleneksel Civil Peynirinde Akar Varlığının Araştırılması
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı : 1
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 23
Makale Adı : DETERMINATION OF 17 ELEMENTS IN FREE-RANGE HEN EGGS WITH ICP-MS
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : APPLIED ECOLOGY AND ENVIRONMENTAL RESEARCH
Makale Adı : Determination of vitamin B9 levels in the milk of Brown Swiss and Simmental cows using the ELISA method
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
Makale Adı : The Presence of Listeria Species in Corn Silage and Raw Milk Produced in Southeast Region of Turkey
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : KAFKAS UNIVERSITESI VETERINER FAKULTESI DERGISI
Makale Adı : Presence of Escherichia coli O157 and O157:H7 in raw milk and Van herby cheese
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : BULLETIN OF THE VETERINARY INSTITUTE IN PULAWY
Makale Adı : The effect of molasses-based pre-fermented juice on the fermentation quality of first-cut lucerne silage
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 38
Yayın Yeri : GRASS AND FORAGE SCIENCE
Makale Adı : FATE OF LISTERIA MONOCYTOGENES IN CARRA CHEESE DURING MANUFACTURE AND RIPENING
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD SAFETY
Makale Adı : The effect of cheese brine concentrations on survival of Listeria monocytogenes
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD AGRICULTURE & ENVIRONMENT
Makale Adı : Aflatoxin M1 Levels in Surk Samples, a Traditional Turkish Cheese from Southern Turkey
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : BULLETIN OF ENVIRONMENTAL CONTAMINATION AND TOXICOLOGY
Makale Adı : Chemical compositions and mineral contents of herbs added to dairy products in East Anatolia region of Turkey
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : REVIEWS IN ANALYTICAL CHEMISTRY
Makale Adı : Determination of changes occurred in the microflora of cig kofte (raw meat balls) at different storage temperatures
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Survey of trace metals in Turkish Kes cheese
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : REVIEWS IN ANALYTICAL CHEMISTRY
Makale Adı : EFFECTS OF FAT CONTENT ON SURVIVAL OF LISTERIA MONOCYTOGENES IN YOGURT FERMENTATION AND STORAGE
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : INDIAN VETERINARY JOURNAL
Makale Adı : Thermal destruction of Listeria monocytogenes during manufacture of Kunefe, a traditional Turkish dessert
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
Makale Adı : Determination of aflatoxin B1 levels in deep-red ground pepper (isot) using immunoaffinity column combined with ELISA
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 76
Yayın Yeri : FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY
Makale Adı : Effect of starter cultures on the chemical and lipolytic content, nitrogen fraction and casein degradation of White-brined cheese
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 4
Yayın Yeri : ARCHIV FUR LEBENSMITTELHYGIENE
Makale Adı : The fate of two Listeria monoeytogenes serotypes in "cig kofte" at different storage temperatures
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : MEAT SCIENCE
Makale Adı : A survey on occurrence of Tyrophagus putrescentiae (Acari: Acaridae) in Surk, a traditional Turkish dairy product
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 30
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Makale Adı : Antibacterial activities of the extracts of some herbs used in Turkish herby cheese against Listeria monocytogenes serovars
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 25
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
Makale Adı : Antibacterial activities of Allium vineale, Chaerophyllum macropodum and Prangos ferulacea
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 44
Yayın Yeri : AFRICAN JOURNAL OF BIOTECHNOLOGY
Makale Adı : The effect of mendi (Chaerophyllum sp.) on ripening of vacuum-packed herby cheese
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 12
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Makale Adı : Influence of brine concentration on chemical, microbiological and sensory characteristics of herby cheese
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : INDIAN VETERINARY JOURNAL
Makale Adı : The formation of histamine in herby cheese during ripening
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD QUALITY
Makale Adı : The effect of different storage temperatures on the growth and enterotoxin producing characteristics of Stapyhlococcus aureus in cig kofte
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES
Bildiri Adı : Geleneksel ve Fabrikasyon Yöntemlerle Üretilmiş İsot Baharatı ve Salçası Kullanılarak Hazırlanan Lahmacunların Duyusal ve Mikrobiyolojik Yönden Karşılaştırılması
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,AYDEMİR MEHMET EMİN,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.08.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.08.2019
Basım Tarihi :02.09.2019
Bildiri Adı : Şanlıurfa İlinde Şatışa Sunulan Kıymalarda Premi ® Test ile Antimikrobiyal Kalıntıların Değerlendirilmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYDEMİR MEHMET EMİN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.10.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2018
Basım Tarihi :07.10.2018
Bildiri Adı : Patates suyu ve süt ile üretilen yoğurt benzeri pıhtının üretilmesi ve bazı özellikleri
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYGÜN OSMAN,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.08.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.08.2018
Basım Tarihi :09.09.2018
Bildiri Adı : Detection of Brucella Spp. and Brucella Specific Antibody From Milk of Livestock from Eastern Part of Turkey
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,YİĞİN AKIN,ERDENLİĞ GÜRBİLEK SEVİL,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018
Bildiri Adı : Effects of Different Thawing Methods on Microbiological Quality of Lahmacun
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,KILIÇ ALTUN SERAP,AYDEMİR MEHMET EMİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018
Bildiri Adı : Determination of Vitamin B9 (Folic Acid) Levels in The Brown Swiss and Simmental Cows Milk by Competitive ELISA Method
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PAKSOY NİLGÜN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Biyokimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018
Bildiri Adı : Copper Concentrations of Cows’ and Sheeps’ Milk Collected in Harran Lowland of Turkey
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PAKSOY NİLGÜN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018
Bildiri Adı : Simultaneous Determination of Aflatoxins in Some Dried Foods by High-Performance Liquid Chromatography with Fluorescence Detector
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,KILIÇ ALTUN SERAP,SAVRUNLU MEHMET
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018
Bildiri Adı : Determination of Vitamin B9 (Folic Acid) Levels in The Brown Swiss and Simmental Cows’ Milk by Competitive ELISA Method
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : PAKSOY NİLGÜN,KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018
Bildiri Adı : Detection of Cow’s Milk in Ovine Cheese Consumed in Şanlıurfa Province
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018
Bildiri Adı : Serbest Gezen Tavuk Yumurtalarında 17 Elementin ICP-MS ile Belirlenmesi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,PAKSOY NİLGÜN,DİNÇ HİKMET,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :15.04.2018
Basım Tarihi :15.04.2018
Bildiri Adı : Bazı Aromatik Bitkilerin Geleneksel Lavaş Peyniri Üretiminde Biyosidal Etkileri
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KILIÇ ALTUN SERAP,DİNÇ HİKMET,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->SAĞLIKLA İLGİLİ ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.03.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.03.2018
Basım Tarihi :29.03.2018
Bildiri Adı : The effect of cheese brine concentrations on survival of Listeria monocytogenes
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : DURMAZ HİSAMETTİN,AYGÜN OSMAN,ARDIÇ MUSTAFA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.10.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :08.10.2017
Basım Tarihi :10.10.2017
Bildiri Adı : Chemical compositions and mineral contents of regional and global herbs added to dairy products in east anatolia region of Turkey
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : SANCAK HAKAN,KILIÇEL FEVZİ,TARAKÇI ZEKAİ,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2015
Basım Tarihi :23.10.2015
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 1
Kitap Adı : Türkiye Klinikleri Gıda Bilimleri - Özel Konular
Yazar Adı : KILIÇ ALTUN SERAP,PAKSOY NİLGÜN,DURMAZ HİSAMETTİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Biyokimyası
Yayın Evi : Türkiye Klinikleri (Ortadoğu Reklam Tanıtım Yayıncılık Turizm Eğitim İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.)
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-7597-80-9
Basım Türü :Elektronik
YIL :2019
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 7
Proje Adı: Ev Yapımı ve Ticari Konservelerde Clostridium botulinum Sporlarının ve Toksinlerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 08.01.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2020-12-24 14:58:07
Proje Adı: Van İlinde Üretilen Polenlerde Aflatoksin İçerikleri
Bitiş Tarihi : 29.12.2017
Proje Konusu : Gıda Hijyeni
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-04 11:09:05
Proje Adı: 3 Şanlıurfa Yöresinde Tüketime Sunulan Süt ve Urfa Peynirlerinde Listeria Türlerinin Varlığı ve Yaygınlığı
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Mikrobiyolojik survey
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :
Proje Adı: 1 Otlu Peynirlerin Üretim ve Olgunlaşma Sürelerinin Listeria monocytogenes in Üremesi Üzerine Etkileri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Peynirin olgunlaşmasının Listeria monocytogenes in yaşamasına etkisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :
Proje Adı: 4 Çiğ Süt ve Otlu Peynirlerde Escherichia coli O157 H7 nin Varlığı Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Mikrobiyolojik survey
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :
Proje Adı: Süt ve Urfa Peynirlerinde Salmonella Varlığı ve Serotip Dağılımı
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Mikrobiyolojik survey
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :
Proje Adı: 5 Dil Peyniri Üretiminde Doğal Termofilik Peyniraltı Suyu Kültürünün Kullanım Olanağının Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Teknolojik araştırma
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 9
Proje Adı: Pastörize ve çiğ sütlerde Mycobacterium avium subsp. paratuberculosis canlılığının propidium monoazide RT-PCR ile araştırılması
Bitiş Tarihi : 2024-03-19
Tamamlandı Tarihi : 2024-09-11
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet Emin AYDEMİR, Serap KILIÇ ALTUN, Hisamettin DURMAZ, Akın YİĞİN, Sevil ALKAN, Fatma Nur KIRIKTAŞ, Cemile ÖNCÜ
Anahtar Kelimeler : PMA-PCR, MAP, Süt, Halk sağlığı
Proje Adı: Süt ve beyaz peynirde Cryptosporidium parvum canlılığının propidium monoazide RT-PCR ile araştırılması
Bitiş Tarihi : 2022-11-21
Tamamlandı Tarihi : 2022-12-06
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ, Mehmet Emin AYDEMİR, Selahattin AYDEMİR, Abdulbaki DEMİR, Ali ARSLAN, Ahmed Galip HALİDİ, Serap KILIÇ ALTUN
Anahtar Kelimeler : PMA-PCR, Cryptosporidium, Süt, Halk sağlığı
Proje Adı: Farklı Hayvan Türlerine Ait Süt Örneklerinde Folik Asit (Vitamin B9), Kobalamin (Vitamin B12) ve Biotin ( Vitamin B7) Düzeylerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 2019-10-07
Tamamlandı Tarihi : 2020-03-09
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Serap KILIÇ ALTUN, Hisamettin DURMAZ, Nilgün PAKSOY
Anahtar Kelimeler : Süt, folik asit, kobalamin, biotin, ELISA
Proje Adı: Ev Yapımı ve Ticari Konservelerde Clostridium botulinum Sporlarının ve Toksinlerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2019-06-07
Tamamlandı Tarihi : 2020-01-08
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ, Akın YİĞİN, Serap KILIÇ ALTUN, Mehmet Emin AYDEMİR
Anahtar Kelimeler : Konserve, Clostridium botulinum, PCR
Proje Adı: Türkiye'nin Farklı Bölgelerinden Alınan Balların Fenolik Bileşik Kompozisyonu
Bitiş Tarihi : 2019-11-10
Tamamlandı Tarihi : 2020-03-09
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Nilgün PAKSOY, Hisamettin DURMAZ, Serap KILIÇ ALTUN, Mehmet Emin AYDEMİR
Anahtar Kelimeler : Bal, fenolik bileşikler, LC-MS/MS, Türkiye
Proje Adı: MEYAN GLYCYRRHİZZA GLABRA L BİTKİSİNİN ANTİBAKTERİYEL VE ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
Bitiş Tarihi : 2014-06-21
Tamamlandı Tarihi : 2014-06-20
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: HATAY KAHRAMANMARAŞ VE ŞANLIURFA BİBERLERİNİN ANTİOKSİDAN VE ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİKLERİ
Bitiş Tarihi : 2014-02-21
Tamamlandı Tarihi : 2014-02-20
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: süt ve urfa peynirlerinde salmonella varlığı ve serotip tayini
Bitiş Tarihi : 2008-03-14
Tamamlandı Tarihi : 2008-03-14
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: süt ve urfa peynirlerinde salmonella varlığı ve serotip tayini
Bitiş Tarihi : 2008-03-15
Tamamlandı Tarihi : 2008-03-14
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Hisamettin DURMAZ
Anahtar Kelimeler :
Sanat Adı: SERGİ
Etkinlik Adı: ULUSLARARASI TARIM BİLİMLERİ KONGRESİ JÜRİLİ ”TARIM VE İNSAN” TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ
Etkinlik Yeri: Van Elite otel
Başlama Tarihi: 09.05.2018
Bitiş Tarihi: 12.05.2018
Etkinliği Düzenleyenler: Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi
Ülke Adı: TÜRKİYE
Şehir: Van
Dil: Türkçe
Etkinlik Türü: SERGİLER/Üniversitelerin düzenlediği sergiler /
Unvan Adı: PROFESÖR
Sanat Kurumu: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Güncelleme Tarihi: 2018-05-15 20:53:34
Bilimsel Faaliyetler
Kuruluş Adı: Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü
Başlama Tarihi :2011
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Görevi :
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Görevi :
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Başlama Tarihi :06.06.2012
Bitiş Tarihi :
Yayın Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ DERGİSİ
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı->VETERİNER HEKİMLİK
Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Temel Alan : Sağlık Bilimleri Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Güncelleme Tarihi : 2019-03-28 13:09:49