YÖKSİS Son Bilgi Güncelleme Tarihi : 28.04.2024 04:58:44
Google Scholar Son Bilgi Güncelleme Tarihi : 28.04.2024 04:58:53

Kişisel Bilgiler

PROF. HASAN VARDİN




  • E-posta: hvardin@harran.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3183726

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

1994 - 2000

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: Harran ovasında yetişen değişik nar çeşitlerinin gıda sanayiinde kullanım olanakları üzerine bir çalışma

Yüksek Lisans

1992 - 1994

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Accumulation of Heavy Metals in Canned tomato and paprika Pastes, sunflower and sesame oils

Lisans

1983 - 1990

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

GAZİANTEP MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
PROFESÖR
2018 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

DOÇENT
2012 - 2018
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
1990 - 2000
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (DR)
2000 - 2001
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2004 - 2012
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ /

DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2001 - 2004
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
SİVEREK MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
Program Başkanı
1992 - 1998
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Dekan
2023 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkanı
1998 - 2000
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER
Mardin ve Diyarbakır bölgelerinde yetiştirilen bademlerden elde edilen badem sütlerinin fizikokimyasal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MERVE ÖZDEMİR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Zeytin üreticisi, işleyici tesisler ve tüketici tedarik zinciri anketi: Şanlıurfa örneği
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
TURGUT KÖZCÜ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Physiochemical analysis of honey produced around the city of Erbil (Iraq)
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
HAWAR KAWA PIRDAWD(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Mardin ve Diyarbakır bölgelerinden toplanan sumak bitkilerinden elde edilen sumak baharatının fizikokimyasal ve antioksidan özellikleri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FATMA ÖZAYDIN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021

Zeytinyağının kitosan ve gam arabik duvar materyalleri ile enkapsülasyonu
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
GÖZDE CEREN ZEYDANOĞLU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021

Şanlıurfa (C. annuum L.) ve Kahramanmaraş (C. frutescens L.) biber tohumlarından soğuk pres tekniğiyle yağ eldesi ve kalite özelliklerinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ŞAHABETTİN DAĞHAN(Öğrenci),Doktora,2019

Oğuzeli bölgesinde (Barak Ovası) dolmalık biber ve patlıcan kurusu üretiminde aflatoksin oluşumunun belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MEHMET BOZAN ÇERİ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Enkapsüle edilmiş nar çekirdeği yağının kalite kriterlerinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ESRA ABACI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Pichia pastoris mayalarından rekombinant ekspanzin üretiminin optimizasyonu
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ASLİYE KARAASLAN(Öğrenci),Doktora,2017

Escherichia coli'de rekombinant ekspanzin (protein) üretimi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
SERAP GÜNEŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2016

Farklı kurutma ön işlemleri ve metodlarının doğranmış kuru soğanların kurutma kinetiği ve kalitesi üzerine etkisi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
CENGİZ ÇETİN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2014

Şanlıurfa piyasasında açıkta satılan Antep fıstıklarında (Pistacia vera) Salmonella tarama çalışması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ASLİYE GÜMÜŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2012

Vişne (Prunus cerasus L.) posasından fenolik madde ekstraksiyonunun optimizasyonu
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FATİH MEHMET YILMAZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2012

Bazı nar çeşitlerinin antioksidan aktiviteleri ve kanser hücreleri üzerine antiproliferatif etkilerinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
SUZAN VARLIKLIÖZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2011

Nar suyuna farklı oranlarda maltodekstrin eklenerek püskürtmeli kurutucu ile nar suyu tozu elde edilmesi üzerine bir çalışma
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MEHMET YAŞAR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2008

Dersler

VERİLEN DERSLER

Meyeve Sebze İşleme Teknolojisi-I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-1,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Meyve-Sebzelerin dondurularak dayandırılması,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Maddelerinin Soğukta Muhafaza Tekniği,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıdaların kurutulmasında Güneş Enerjili Kurutucular,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Enstrümental Analiz,2013-2014,Lisans (Türkçe)

Gıda Güvenliği ve Kalite yönetim sistemleri,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Tasarım,2013-2014,Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2013-2014,Önlisans (Türkçe)

Gıda Maddelerinin Soğukta Muhafaza Tekniği,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıdaların kurutulmasında Güneş Enerjili Kurutucular,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Enerji Kütle Denkliği,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğinde Mekanik Prosesler,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2012-2013,Önlisans (Türkçe)

Meyeve Sebze İşleme Teknolojisi-I,2012-2013,Önlisans (Türkçe)

Meyve-Sebzelerin Dondurularak Dayandırılması,2012-2013,Doktora (Türkçe)

Tasarım,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Enstrümental Analiz,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-1,2012-2013,Önlisans (Türkçe)

Gıdaların Kurutulmasında Püskürtmeli Kurutucular,2012-2013,Doktora (Türkçe)

Meyve-Sebzelerin dondurularak dayandırılması,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-1,2011-2012,Önlisans (Türkçe)

Enstrümental Analiz,2011-2012,Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2011-2012,Lisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-II,2011-2012,Önlisans (Türkçe)

Gıda Güvenliği ve Kalite yönetim sistemleri,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliğinde Mekanik Prosesler,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıdaların kurutulmasında Güneş Enerjili Kurutucular,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Maddelerinin Soğukta Muhafaza Tekniği,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Meyve-Sebzelerin dondurularak dayandırılması,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıdaların Kurutulmasında Püskürtmeli Kurutucular,2011-2012,Doktora (Türkçe)

Meyeve Sebze İşleme Teknolojisi-I,2011-2012,Önlisans (Türkçe)

Meyve-Sebzelerin Dondurularak Dayandırılması,2011-2012,Doktora (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2011-2012,Önlisans (Türkçe)

Tasarım,2011-2012,Lisans (Türkçe)

Meyve-Sebzelerin dondurularak dayandırılması,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

Tasarım,2010-2011,Lisans (Türkçe)

Gıda Maddelerinin Soğukta Muhafaza Tekniği,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-II,2010-2011,Önlisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2010-2011,Önlisans (Türkçe)

Gıdaların kurutulmasında Güneş Enerjili Kurutucular,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

Enstrümental Analiz,2010-2011,Lisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-1,2010-2011,Önlisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2010-2011,Lisans (Türkçe)

Enerji Kütle Denkliği,2010-2011,Lisans (Türkçe)

Meyeve Sebze İşleme Teknolojisi-I,2010-2011,Önlisans (Türkçe)

Gıdaların kurutulmasında Güneş Enerjili Kurutucular,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2009-2010,Lisans (Türkçe)

Tasarım,2009-2010,Lisans (Türkçe)

Gıda Maddelerinin Soğukta Muhafaza Tekniği,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)

Enstrümental Analiz,2009-2010,Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2009-2010,Önlisans (Türkçe)

Meyve-Sebzelerin dondurularak dayandırılması,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)

Meyeve Sebze İşleme Teknolojisi-I,2009-2010,Önlisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-1,2009-2010,Önlisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-II,2009-2010,Önlisans (Türkçe)

Enerji Kütle Denkliği,2008-2009,Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2008-2009,Önlisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-1,2008-2009,Önlisans (Türkçe)

Gıda End.Temel İşlemler-II,2008-2009,Önlisans (Türkçe)

Meyeve Sebze İşleme Teknolojisi-I,2008-2009,Önlisans (Türkçe)

Enstrümental Analiz,2008-2009,Lisans (Türkçe)

Gıda Maddelerinin Soğukta Muhafaza Tekniği,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)

Tasarım,2008-2009,Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2007-2008,Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2007-2008,Önlisans (Türkçe)

Tasarım,2007-2008,Lisans (Türkçe)

Enstrümental Analiz,2007-2008,Lisans (Türkçe)

Enerji Kütle Denkliği,2006-2007,Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2006-2007,Lisans (Türkçe)

Gıda Endüstrisi Makinaları,2006-2007,Önlisans (Türkçe)

Enerji Kütle Denkliği,2004-2005,Lisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 37

Makale Adı : Siirt İlinde Yetiştirilen Zivzik ve Pervari Nar Genotiplerinin Pomolojik ve Fizikokimyasal Özellliklerinin Karakterizasyonu

Yazar Bilgisi : SAKAR EBRU, VARDİN HASAN, KARAASLAN MEHMET, ODABAŞIOĞLU MEHMET İLHAN
Dergi Adı : Erzincan Universitesi Fen Bilimleri Ensitusu Dergisi
Cilt : 16
ISSN : ISSN: 1307-9085
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Production of recombinant expansin and detection by SDS page analysis in Escherichia coli

Yazar Bilgisi : Güneş Serap, ektiren demet, KARAASLAN MEHMET, VARDİN HASAN
Dergi Adı : International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
Cilt : 7
ISSN : ISSN: 1307-9085
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Effects of antioxidant and physicochemical properties on antimicrobial activity of sumac (Rhus coriaria L.) plant spices which are collected from the southeastern anatolia region of Turkey

Yazar Bilgisi : ÖZAYDIN FATMA, VARDİN HASAN
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri
Cilt : 26
ISSN : e-ISSN: 2587-1358
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Determination of Aflatoxin Formation in the Production of Dried Pepper and Aubergine in Oğuzeli Region (Barak Plain)

Yazar Bilgisi : ALCASIM İmad, ÇERİ M. Bozan, VARDİN HASAN
Dergi Adı : HARRAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK DERGİSİ
Cilt : 7
ISSN : e-ISSN: 2528-8733
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Siirt ve Çevresinde Üretilen Otlu Peynirlerin Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi

Yazar Bilgisi : ektiren demet, Güneş Serap, VARDİN HASAN
Dergi Adı : HARRAN UNIVERSITY JOURNAL of ENGINEERING
Cilt : 5
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2020

Makale Adı : Pichia pastoris SMD 1168 Suşu Kullanılarak Rekombinant Ekspanzin Üretimi

Yazar Bilgisi : KARAASLAN ASLİYE,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt :
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Şanlıurfa Biber Tohumu Yağının Yağ Asitleri Kompozisyonu ve Mineral İçeriğinin Belirlenmesi

Yazar Bilgisi : daghan sahabettin,VARDİN HASAN
Dergi Adı : Harran University Journal of Engineering
Cilt : 4
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Sour cherry by-products: Compositions, functional properties and recovery potentials – A review

Yazar Bilgisi : YILMAZ FATİH MEHMET,GÖRGÜÇ AHMET,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN,BİLEK SEDA,UYGUN ÖZGE,BİRCAN CAVİT
Dergi Adı : CRITICAL REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND NUTRITION
Cilt : 59
ISSN : 1040-8398
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : The effect of blanching pretreatment on the drying kinetics, thermal degradation of phenolic compounds and hydroxymethyl furfural formation in pomegranate arils

Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN,YILMAZ FATİH MEHMET
Dergi Adı : ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Cilt : 30
ISSN : 1120-1770
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Effect of Oryctolagus cuniculus (rabbit) rennet on the texture, rheology, and sensory properties of white cheese/title

Yazar Bilgisi : ALİHANOĞLU SELİN,Ekitren Demet,AKBULUT ÇAKIR ÇAĞIM,VARDİN HASAN,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Food Science Nutrition
Cilt : 6
ISSN : 20487177
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Farklı pH ve Sıcaklık Değerlerinin Pichia Pastoris’de Rekombinant Ekspanzin Üretimi Üzerine Etkisi

Yazar Bilgisi : Aytekin Akbaba Merve,KARAASLAN ASLİYE,ALİHANOĞLU SELİN,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 22
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : The effect of temperature and method of drying on isot (Urfa pepper) and its vitamin C degradation kinetics

Yazar Bilgisi : DAĞHAN ŞAHABETTİN,YILDIRIM ALİ,YILMAZ FATİH MEHMET,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Cilt : 30
ISSN : 1120-1770
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Oryctolagus cuniculus Kimozin Enzimini Pichia pastoris Mayasında İfade Edecek Vektörün Dizayn ve Jenerasyonu

Yazar Bilgisi : ALİHANOĞLU SELİN,Atlı Meral,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Harran University Journal of Engineering
Cilt : 3
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : Farklı pH ve Sıcaklık Değerlerinin Pichia Pastoris’xxde Rekombinant Ekspanzin Üretimine ve Kuru Hücre Konsantrasyonuna Etkisi

Yazar Bilgisi : Aytekin Akbaba Merve,KARAASLAN ASLİYE,ALİHANOĞLU SELİN,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 22
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : The effect of temperature and method of drying on isot (urfa pepper) and its vıtamın C degradatıon kınetıcs

Yazar Bilgisi : dağhan şahabettin,YILDIRIM ALİ,YILMAZ FATİH MEHMET,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Italian Journal of Food Science
Cilt : 30
ISSN : 1120-1770
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : THE EFFECT OF TEMPERATURE AND METHOD OF DRYING ON ISOT (URFA PEPPER) AND ITS VITAMIN C DEGRADATION KINETICS

Yazar Bilgisi : Dağhan Şahabettin,YILDIRIM ALİ,YILMAZ FATİH MEHMET,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Cilt : 30
ISSN : 1120-1770
Yayın Tarihi : 2018

Makale Adı : The effects of drying conditions on moisture transfer and quality of pomegranate fruit leather pestil

Yazar Bilgisi : YILMAZ FATİH MEHMET,SULTAN YÜKSEKKAYA,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences
Cilt :
ISSN :
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Novel Nutritive Garlic Product ”Black Garlic” :A critical Reviews of its Composition, Production and Bioactivity

Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik dergisi
Cilt : 3
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Solanum Lycopersicum Ekspanzin (LeExp1) Geni içeren Rekombinant Pichia pastoris Protein ekspresyon Vektörünün Dizaynı ve oluşturulması

Yazar Bilgisi : GÜMÜŞ ASLİYE,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Dergi Adı : Harran müh. dergisi
Cilt : 1
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2017

Makale Adı : Synthesis and accumulation of anthocyanins in sour cherries during ripening in accordance with antioxidant capacity development and chalcone synthase expression

Yazar Bilgisi : KARAASLAN MEHMET,YILMAZ FATİH MEHMET,karaaslan Asliye,VARDİN HASAN
Dergi Adı : European Food Research and Technology
Cilt : 242
ISSN : 1438-2377
Yayın Tarihi : 2016

Makale Adı : Farklı Kurutma Teknikleri ve Ön İşlem Uygulamaları ile Kurutulmuş Soğanların Rehidrasyon Kapasitelerinin Artırılması

Yazar Bilgisi : KARAASLAN MEHMET,YILDIRIM ALİ,VARDİN HASAN
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt :
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2016

Makale Adı : Optimization of extraction parameters on the isolation of phenolic compounds from sour cherry Prunus cerasus L pomace

Yazar Bilgisi : YILMAZ FATİH MEHMET,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology
Cilt : 52
ISSN : 0022-1155
Yayın Tarihi : 2015

Makale Adı : Antiproliferative and antioxidant activities of Turkish pomegranate Punica granatum L accessions

Yazar Bilgisi : KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN,suzan varlıklıöz,YILMAZ FATİH MEHMET
Dergi Adı : International Journal of Food Science & Technology
Cilt : 49
ISSN : 09505423
Yayın Tarihi : 2014

Makale Adı : Drying kinetics and thermal degradation of phenolic compounds and anthocyanins in pomegranate arils dried under vacuum conditions

Yazar Bilgisi : KARAASLAN MEHMET,YILMAZ FATİH MEHMET,özge cesur,VARDİN HASAN,İKİNCİ ALİ,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Dergi Adı : International Journal of Food Science & Technology
Cilt : 49
ISSN : 09505423
Yayın Tarihi : 2014

Makale Adı : Optimisation of phenolic compound biosynthesis in grape Boğazkere Cv callus culture

Yazar Bilgisi : KARAASLAN MEHMET,ÖZDEN MUSTAFA,VARDİN HASAN,YILMAZ FATİH MEHMET
Dergi Adı : African Journal of biotechnology
Cilt : 12
ISSN : 1684-5315
Yayın Tarihi : 2013

Makale Adı : Optimisation of pomegranate (Punica Granatum L.) juice spray-drying as affected by temperature and maltodextrin content

Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN
Dergi Adı : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Cilt : 47
ISSN : 0950-5423
Yayın Tarihi : 2012

Makale Adı : Optimisation of pomegranate Punica Granatum L juice spray drying as affected by temperature and maltodextrin content

Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN,Yaşar Mehmet
Dergi Adı : International Journal of Food Science & Technology
Cilt : 47
ISSN : 09505423
Yayın Tarihi : 2012

Makale Adı : Phenolic fortification of yogurt using grape and callus extracts

Yazar Bilgisi : KARAASLAN MEHMET,ÖZDEN MUSTAFA,VARDİN HASAN,TÜRKOĞLU HÜSEYİN
Dergi Adı : LWT - Food Science and Technology
Cilt : 44
ISSN : 00236438
Yayın Tarihi : 2011

Makale Adı : Effects of rootstocks and irrigation levels on grape quality of vitis viniferaL cv Shiraz

Yazar Bilgisi : ÖZDEN MUSTAFA,VARDİN HASAN,ŞİMŞEK MEHMET,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : african Journal of Biotechnology
Cilt : 9
ISSN : 1684-5315
Yayın Tarihi : 2010

Makale Adı : APPLICATION OF FOOD SAFETY AND QUALITY MANAGEMENT SYSTEMS TO BULGUR PROCESSING

Yazar Bilgisi : BELİBAĞLI KADİR BÜLENT, VARDİN HASAN, DALGIÇ ALİ COŞKUN
Dergi Adı : ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Cilt : 21
ISSN : 1120-1770
Yayın Tarihi : 2009

Makale Adı : Application of Food safety and quality management systems to bulgur processing

Yazar Bilgisi : BELİBAĞLI KADİR BÜLENT,VARDİN HASAN,DALGIÇ ALİ COŞKUN
Dergi Adı : İtalian Journal of Food Science
Cilt : 21
ISSN :
Yayın Tarihi : 2009

Makale Adı : Şanlıurfa Koşullarında Yetiştirilen bazı Şaraplık Üzüm Çeşitlerinin Kalite ve Fitokimyasal Özellikleri

Yazar Bilgisi : ÖZDEN MUSTAFA,VARDİN HASAN
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi
Cilt : 2
ISSN : 13006819
Yayın Tarihi : 2009

Makale Adı : Authentication of pomegranate juice concentration using FTIR spectroscopy and chemometrics

Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN,abdüllatif tay,ÖZEN FATMA BANU,Lisa mauer
Dergi Adı : Food Chemistry
Cilt : 108
ISSN :
Yayın Tarihi : 2008

Makale Adı : Solar Drying of red pepper Effects of air velocityand product size

Yazar Bilgisi : koç bülent,Toy Murat,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,VARDİN HASAN
Dergi Adı : Journal of Applied Sciences
Cilt : 7
ISSN : 1812-5654
Yayın Tarihi : 2007

Makale Adı : Kırmızı Biber Kurutmada Kullanılan Güneş enerjili Bir Kurutucu Performansı

Yazar Bilgisi : Koç Ali Bülent,Murat Toy,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,VARDİN HASAN
Dergi Adı : Harran üniv Ziraat Fakültesi Dergisi
Cilt : 2
ISSN : 0099246
Yayın Tarihi : 2004

Makale Adı : Study on the development of pomegranate juice processing technology clarification of pomegranate juice

Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN,FENERCİOĞLU HASAN
Dergi Adı : Nahrung/Food
Cilt :
ISSN :
Yayın Tarihi : 2003

Makale Adı : Study on the development of pomegranate juice processing technology: Clarification of pomegranate juice

Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN, FENERCİOĞLU HASAN
Dergi Adı : NAHRUNG-FOOD
Cilt : 47
ISSN : 0027-769X
Yayın Tarihi : 2003

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Atıf Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 56

Makale Adı : Production of recombinant expansin and detection by SDS page analysis in Escherichia coli

Yazar Bilgisi : S GÜNEŞ, D EKTİREN, M KARAASLAN, H VARDİN
Yayın Tarihi :2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Oğuzeli bölgesinde (Barak Ovası) dolmalık biber ve patlıcan kurusu üretiminde aflatoksin oluşumunun belirlenmesi

Yazar Bilgisi : İ ALCASIM, H VARDİN
Yayın Tarihi :2022
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Effects of antioxidant and physicochemical properties on antimicrobial activity of sumac (Rhus coriaria L.) plant spices which are collected from the southeastern anatolia …

Yazar Bilgisi : F ÖZAYDIN, H VARDİN
Yayın Tarihi :2022
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Siirt ve Çevresinde Üretilen Otlu Peynirlerin Fizikokimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi

Yazar Bilgisi : D EKTİREN, S GÜNEŞ, H VARDİN
Yayın Tarihi :2020
Atıf Sayısı :4

Makale Adı : Şanlıurfa biber tohumu yağının yağ asitleri kompozisyonu ve mineral içeriğinin belirlenmesi

Yazar Bilgisi : Ş DAĞHAN, H VARDİN
Yayın Tarihi :2019
Atıf Sayısı :3

Makale Adı : Sour cherry by-products: compositions, functional properties and recovery potentials–a review

Yazar Bilgisi : FM Yılmaz, A Görgüç, M Karaaslan, H Vardin, S Ersus Bilek, Ö Uygun, ...
Yayın Tarihi :2019
Atıf Sayısı :76

Makale Adı : Pichia pastoris SMD1168 Suşu Kullanılarak Rekombinant Ekspanzin Üretimi

Yazar Bilgisi : A KARAASLAN, H VARDİN, M KARAASLAN
Yayın Tarihi :2019
Atıf Sayısı :

Makale Adı : The effect of temperature and method of drying on Isot (Urfa pepper) and its vitamin C degradation kinetics

Yazar Bilgisi : Ş Dağhan, A Yildirim, FM Yilmaz, H Vardin, M Karaaslan
Yayın Tarihi :2018
Atıf Sayısı :14

Makale Adı : Effect of Oryctolagus cuniculus (rabbit) rennet on the texture, rheology, and sensory properties of white cheese

Yazar Bilgisi : S Alihanoğlu, D Ektiren, Ç Akbulut Çakır, H Vardin, A Karaaslan, ...
Yayın Tarihi :2018
Atıf Sayısı :20

Makale Adı : Oryctolagus cuniculus Kimozin Enzimini Pichia pastoris Mayasında İfade Edecek Vektörün Dizayn ve Jenerasyonu

Yazar Bilgisi : S ALİHANOĞLU, A Meral, H VARDİN, M KARAASLAN
Yayın Tarihi :2018
Atıf Sayısı :1

Makale Adı : Effect of different pH and temperature on the production of recombinant expansin in Pichia pastoris.

Yazar Bilgisi : MA Akbaba, A Karaaslan, S Alİhanoğlu, H Vardİn, M Karaaslan
Yayın Tarihi :2018
Atıf Sayısı :

Makale Adı : The effect of blanching pre-treatment on the drying kinetics, thermal degradation of phenolic compounds and hydroxymethyl furfural formation in pomegranate arils

Yazar Bilgisi : H Vardin, FM Yilmaz
Yayın Tarihi :2018
Atıf Sayısı :11

Makale Adı : The effects of drying conditions on moisture transfer and quality of pomegranate fruit leather (pestil)

Yazar Bilgisi : FM Yılmaz, S Yüksekkaya, H Vardin, M Karaaslan
Yayın Tarihi :2017
Atıf Sayısı :90

Makale Adı : Novel Nutritive Garlic Product''Black Garlic'': A Critical Review of Its Composition, Production and Bioactivity

Yazar Bilgisi : S ALİHANOĞLU, M KARAASLAN, H VARDİN
Yayın Tarihi :2017
Atıf Sayısı :6

Makale Adı : Solanum lycopersicum Ekspanzin (LeExp1) Geni İçeren Rekombinant Pichia pastoris Protein Ekspresyon Vektörünün Dizaynı ve Oluşturulması

Yazar Bilgisi : A Karaaslan, M Karaaslan, H Vardin
Yayın Tarihi :2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : effects of drying conditions on moisture transfer and quality of pomegranate fruit leather (pestil)

Yazar Bilgisi : FM Yılmaz, H Vardin, M Karaaslan, S Yüksekkaya
Yayın Tarihi :2017
Atıf Sayısı :2

Makale Adı : Synthesis and accumulation of anthocyanins in sour cherries during ripening in accordance with antioxidant capacity development and chalcone synthase expression

Yazar Bilgisi : M Karaaslan, FM Yılmaz, A Karaaslan, H Vardin
Yayın Tarihi :2016
Atıf Sayısı :24

Makale Adı : Improvement of rehydration capacity of dried onions by using different dehydration techniques and pre-treatment applications.

Yazar Bilgisi : M Karaaslan, A Yıldırım, H Vardin
Yayın Tarihi :2016
Atıf Sayısı :1

Makale Adı : The effects of drying conditions on moisture

Yazar Bilgisi : FM Yılmaz, S Yuksekkaya, H Vardin, M Karaaslan
Yayın Tarihi :2015
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Optimization of extraction parameters on the isolation of phenolic compounds from sour cherry (Prunus cerasus L.) pomace

Yazar Bilgisi : FM Yılmaz, M Karaaslan, H Vardin
Yayın Tarihi :2015
Atıf Sayısı :99

Makale Adı : GIDA ENDÜSTRİSİNDE GIDA İŞLEME MAKİNELERİ VE EKİPMANLARININ SEÇİMİ

Yazar Bilgisi : H VARDİN, F YILMAZ
Yayın Tarihi :2014
Atıf Sayısı :3

Makale Adı : Antiproliferative and antioxidant activities of Turkish pomegranate (Punica granatum L.) accessions

Yazar Bilgisi : M Karaaslan, H Vardin, S Varlıklıöz, FM Yılmaz
Yayın Tarihi :2014
Atıf Sayısı :45

Makale Adı : GIDA ÜRETİM TESİSLERİ TASARIMININ BİLEŞENLERİ

Yazar Bilgisi : H VARDİN, F YILMAZ
Yayın Tarihi :2014
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Drying kinetics and thermal degradation of phenolic compounds and anthocyanins in pomegranate arils dried under vacuum conditions

Yazar Bilgisi : M Karaaslan, FM Yilmaz, Ö Cesur, H Vardin, A Ikinci, AC Dalgiç
Yayın Tarihi :2014
Atıf Sayısı :84

Makale Adı : Optimisation of phenolic compound biosynthesis in grape (Bogazkere Cv.) callus culture

Yazar Bilgisi : M Karaaslan, M Ozden, H Vardin, FM Yilmaz
Yayın Tarihi :2013
Atıf Sayısı :5

Makale Adı : Farklı Kurutma Teknikleri ve Ön İşlem Uygulamaları ile Kurutulmuş Soğanların Rehidrasyon Kapasitelerinin Artırılması

Yazar Bilgisi : M KARAASLAN, A YILDIRIM, H VARDİN
Yayın Tarihi :2013
Atıf Sayısı :5

Makale Adı : Optimisation of pomegranate (Punica Granatum L.) juice spray‐drying as affected by temperature and maltodextrin content

Yazar Bilgisi : H Vardin, M Yasar
Yayın Tarihi :2012
Atıf Sayısı :104

Makale Adı : Selection of processing machines and equipments in food industry

Yazar Bilgisi : H Vardin, FM Yılmaz
Yayın Tarihi :2012
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Improvement of food safety and quality by statistical process control (SPC) in food processing systems: a case study of traditional sucuk (sausage) processing

Yazar Bilgisi : AC Dalgiç, H Vardin, KB Belibağli
Yayın Tarihi :2011
Atıf Sayısı :14

Makale Adı : Phenolic fortification of yogurt using grape and callus extracts

Yazar Bilgisi : M Karaaslan, M Ozden, H Vardin, H Turkoglu
Yayın Tarihi :2011
Atıf Sayısı :279

Makale Adı : Application of food safety and quality management systems to bulgur processing.

Yazar Bilgisi : KB Belİbağlı, H Vardİn, AC Dalgıç
Yayın Tarihi :2010
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Effects of rootstocks and irrigation levels on grape quality of Vitis vinifera L. cv. Shiraz

Yazar Bilgisi : M Ozden, H Vardin, M Simsek, M Karaaslan
Yayın Tarihi :2010
Atıf Sayısı :48

Makale Adı : Quality and phytochemical properties of some grapevine cultivars grown in Şanliurfa conditions

Yazar Bilgisi : M Özden, H Vardin
Yayın Tarihi :2009
Atıf Sayısı :6

Makale Adı : Application of food safety and quality management systems to bulgur processing

Yazar Bilgisi : A ALIMENTARE
Yayın Tarihi :2009
Atıf Sayısı :7

Makale Adı : Authentication of pomegranate juice concentrate using FTIR spectroscopy and chemometrics

Yazar Bilgisi : H Vardin, A Tay, B Ozen, L Mauer
Yayın Tarihi :2008
Atıf Sayısı :153

Makale Adı : Solar drying of red peppers: effects of air velocity and product size.

Yazar Bilgisi : AB Koc, M Toy, I Hayoglu, H Vardİn
Yayın Tarihi :2007
Atıf Sayısı :23

Makale Adı : A. Bulent Koc, Murat Toy, Ibrahim Hayoglu and Hasan Vardin

Yazar Bilgisi : ISI Thomson
Yayın Tarihi :2007
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Solar drying of red peppers: effects of air velocity and product size

Yazar Bilgisi : A Bulent Koc, M Toy, I Hayoglu, H Vardin
Yayın Tarihi :2007
Atıf Sayısı :22

Makale Adı : Study on the development of pomegranate juice processing technology; the pressing of pomegranate fruit

Yazar Bilgisi : H Vardin, H Fenercioglu
Yayın Tarihi :2006
Atıf Sayısı :14

Makale Adı : Soğutulmuş Gıda Maddelerinin Ambalajlanması ve Aktif Ambalajlama Teknikleri, Türkiye 9

Yazar Bilgisi : H Vardın, ÖF Gamlı
Yayın Tarihi :2006
Atıf Sayısı :6

Makale Adı : Nar Eksisi ve Narin Diger Degerlendirme Olanaklari

Yazar Bilgisi : H Vardin, M Abbasoglu
Yayın Tarihi :2004
Atıf Sayısı :2

Makale Adı : Nar ekşisi ve narın diğer değerlendirme olanakları

Yazar Bilgisi : H Vardin, M Abbasoğlu
Yayın Tarihi :2004
Atıf Sayısı :41

Makale Adı : Performance of a solar dryer used for red pepper drying

Yazar Bilgisi : AB Koc, M Toy, I Hayoglu, H Vardin
Yayın Tarihi :2004
Atıf Sayısı :6

Makale Adı : Study on the development of pomegranate juice processing technology: clarification of pomegranate juice

Yazar Bilgisi : H Vardin, H Fenercioǧlu
Yayın Tarihi :2003
Atıf Sayısı :174

Makale Adı : Kurşun, kalay ve nikel'in ayçiçek yağı ve tahinde depolama süresince birikimi

Yazar Bilgisi : H VARDIN, E Sami
Yayın Tarihi :2002
Atıf Sayısı :3

Makale Adı : Authentication of pomegranate juice concentrate using Fourier transform infrared spectroscopy

Yazar Bilgisi : A TAY, BF Ozen, H Vardin, LJ Mauer
Yayın Tarihi :2002
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Farklı Oranlarda Karpuz ve Nar Suyu İçeren Kokteyl Meyve Suyunun (Punch) Duyusal Olarak Değerlendirilmesi (İngilizce)

Yazar Bilgisi : İ Hayaloğlu, H Vardin
Yayın Tarihi :2001
Atıf Sayısı :2

Makale Adı : Sensory evaluation of fruit punch including watermelon and pomegranate juices at various levels

Yazar Bilgisi : I Hayaloglu, H Vardin
Yayın Tarihi :2001
Atıf Sayısı :3

Makale Adı : Harran ovasında yetişen değişik nar çeşitlerinin gıda sanayiinde kullanım olanakları üzerine bir çalışma

Yazar Bilgisi : H Vardin
Yayın Tarihi :2000
Atıf Sayısı :21

Makale Adı : Accumulation of heavy metals in canned tomato and paprika pastes, sunflover and sesame oils

Yazar Bilgisi : H Vardin
Yayın Tarihi :1994
Atıf Sayısı :

Makale Adı : KIRMIZI BİBER KURUTMADA KULLANILAN GÜNEŞ ENERJİLİ BİR KURUTUCU PERFORMANSI

Yazar Bilgisi : AB Koç, M Toy, İ Hayoğlu, H Vardin
Yayın Tarihi :0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : ŞANLIURFA KOŞULLARINDA YETİŞTİRİLEN BAZI ŞARAPLIK ÜZÜM ÇEŞİTLERİNİN KALİTE VE FİTOKİMYASAL ÖZELLİKLERİ

Yazar Bilgisi : M ÖZDEN, H VARDİN
Yayın Tarihi :0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi

Yazar Bilgisi : A Karaaslan, M Karaaslan, H Vardin
Yayın Tarihi :0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Organik Gıda İşleme Prensipleri ve Denetlenmesi

Yazar Bilgisi : H Vardin, AC Dalgıç, KB Belibağlı
Yayın Tarihi :0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Characterization of Pomological and Physicochemical Properties of Zivzik and Pervari Pomegranate Genotypes Grown in Siirt Province

Yazar Bilgisi : E SAKAR, H VARDİN, M KARAASLAN, Mİ ODABAŞIOĞLU
Yayın Tarihi :0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Farklı pH ve sıcaklık değerlerinin Pichia pastoris' de rekombinant ekspanzin üretimi üzerine etkisi

Yazar Bilgisi : MA AKBABA, A KARAASLAN, S ALİHANOĞLU, H VARDİN, ...
Yayın Tarihi :0
Atıf Sayısı :

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 32

Bildiri Adı : GILABURU (Viburnum opulus L.) MEYVESININ FIZIKO-KIMYASAL ÖZELLIKLERI

Etkinlik Adı : 4. INTERNATIONAL DICLE SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GÜNEŞ SERAP, EKTİREN DEMET, VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Temel Alan>>Gilaburu
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.04.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.04.2023
Basım Tarihi :17.04.2023

Bildiri Adı : GILABURU (Viburnum opulus L.) MEYVESININ FIZIKO-KIMYASAL ÖZELLIKLERI

Etkinlik Adı : 4. INTERNATIONAL DICLE SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GÜNEŞ SERAP, EKTİREN DEMET, VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Temel Alan>>Gilaburu
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.04.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.04.2023
Basım Tarihi :17.04.2023

Bildiri Adı : DIYARBAKIR BÖLGESINDE YETISEN Prosopis farcta (ÇETI) BITKISININ GENEL FIZIKOKIMYASAL ÖZELLIKLERI

Etkinlik Adı : 4. INTERNATIONAL DICLE SCIENTIFIC RESEARCH AND INNOVATION CONGRESS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : EKTİREN DEMET, GÜNEŞ SERAP, VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Gıda Kimyası>Fonksiyonel Gıdalar>ÇETİ prosophis farcta
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.04.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.04.2023
Basım Tarihi :17.04.2023

Bildiri Adı : Composition and Functional Properties of Sour Cherry Seed Oil – A Review

Etkinlik Adı : Fifth International ISEKI Food Conference
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILMAZ FATİH MEHMET,GÖRGÜÇ AHMET,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN,BİLEK SEDA,UYGUN ÖZGE,BİRCAN CAVİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.07.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.07.2018
Basım Tarihi :05.07.2018

Bildiri Adı : Recovery Potentials of Grape and Sour Cherry By Products

Etkinlik Adı : First International GAP Agriculture and Livestock Congress
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILMAZ FATİH MEHMET,GÖRGÜÇ AHMET,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN,BİRCAN CAVİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018

Bildiri Adı : effect of enzymes used in cheese making for the composion whey

Etkinlik Adı : ICAFOF 2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,ektiren demet,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Extrusion Technology in İnnovative Food İndustry

Etkinlik Adı : ICAFAF 2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Optimization of Extraction Parameters on the ısolation of carotenoids and polyphenols from persimmon peel

Etkinlik Adı : ICAFOF 2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YILMAZ FATİH MEHMET,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : effect of enzymes used in cheese making for the composition of whey

Etkinlik Adı : icafof 2017
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,ektiren demet,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :01.06.2017

Bildiri Adı : Physico-chemical PropertiesDetermination of Commercial Grape Molasses (Pekmez)

Etkinlik Adı : ICAFOF
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :21.05.2017

Bildiri Adı : Quality Characteristics of Dried Mushroom (Terfezia boudieri chatin)

Etkinlik Adı : ICAFOF
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GÜMÜŞ ASLİYE,YILMAZ FATİH MEHMET,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :21.05.2017

Bildiri Adı : Suitability of Camelus dromedarius (Camel) Chymosin As a Coagulant for White Cheese

Etkinlik Adı : ICAFOF
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,Ektiren Demet,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :21.05.2017

Bildiri Adı : Optimization of Extraction Parameters on the Isolation of Carotenoids and Polyphenols from Persimmon Peel

Etkinlik Adı : International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2017)
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YILMAZ FATİH MEHMET,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :21.05.2017

Bildiri Adı : Extrusion Technology in Innovative Food Industry

Etkinlik Adı : ICAFOF
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :21.05.2017

Bildiri Adı : Effect of enzymes used in making for the composition of whey.

Etkinlik Adı : ICAFOF
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,Ektiren Demet,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 15.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :17.05.2017
Basım Tarihi :18.05.2017

Bildiri Adı : Fresh and Dried Physico-chemical Properties of KEME (Terfezia boudieri) which has therapeutic compounds.

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal and Aromatic Plants
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ektiren demet,ENGİN SELİN,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :13.05.2017

Bildiri Adı : A Novel Nutritive Garlic Product For Increasing Garlic Consumption Black Garlic

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal And Aromatic Plants
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :12.05.2017

Bildiri Adı : Physico-Chemical Properties Determination of Commercial/Home made Sour Pomegranate Juice Concentrate (Pomegranate Sour-Nar Ekşisi) from Şanlıurfa Region.

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal And Aromatic Plants
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,ektiren demet,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :12.05.2017

Bildiri Adı : Physicochemical properties of Licorice (Glycyrrhiza glabra L) root extract (Meyan Şerbeti).

Etkinlik Adı : 1st International Congress on Medicinal And Aromatic Plants
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ektiren demet,ENGİN SELİN,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :12.05.2017
Basım Tarihi :12.05.2017

Bildiri Adı : Effect of different parameters on milk yield

Etkinlik Adı : Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.11.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.11.2016
Basım Tarihi :13.12.2016

Bildiri Adı : Proteolytic activity of Oryctalagus cuniculus rabbit rennet in white cheese during storage

Etkinlik Adı : IMSEC2016 1.INTERNATİONAL SCİENCE and ENGİNEERİNG CONGRESS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : EKTİREN DEMET,ENGİN SELİN,AKBULUT ÇAĞIM,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.10.2016
Basım Tarihi :26.11.2016

Bildiri Adı : Güneş enerjili kurutucuda açıkta ve kabin kurutucuda kurutulan soğanın renk su aktivitesi toplamfenolik madde ve antioksidatif kapasite değerlerindeki değişimler

Etkinlik Adı : IMSEC2016
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN,Çetin Cengiz,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 26.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.10.2016
Basım Tarihi :20.11.2016

Bildiri Adı : Farklı ön işlemler uygulanmış soğanın güneş enerjili kurutucuda kurutulmasında kurutma kinetiği ile Laskorbikasit renk ve su aktivitesi değerlerindeki değişimler

Etkinlik Adı : IMCOFE 2016
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.07.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.07.2016
Basım Tarihi :15.09.2016

Bildiri Adı : Oryctalagus cuniculus Tavşan Rennetinin Beyaz Peynir Üretiminde Pıhtılaştırıcı Ajan Olarak Kullanımı

Etkinlik Adı : Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,Ektiren Demet,AKBULUT ÇAĞIM,VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.09.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :13.09.2016
Basım Tarihi :13.09.2016

Bildiri Adı : Nutritional Source from Inner Anatolia Glaburu Juice

Etkinlik Adı : the 3. International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : Serap Kayahan,YILMAZ FATİH MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2015
Basım Tarihi :04.10.2015

Bildiri Adı : A traditional Sweet Snack elazığ s Foam Orcik

Etkinlik Adı : The 3. International symposium on Traditional Foods from Adriatic to Cucasus
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,YILMAZ FATİH MEHMET,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2015
Basım Tarihi :04.10.2015

Bildiri Adı : A special taste in traditional Spices İsot

Etkinlik Adı : The 3. International symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : Şahabettin Dağhan,Yusuf aslanğray,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2015
Basım Tarihi :04.10.2015

Bildiri Adı : Kuru Üzümden Doğal Pekmez Üretimi

Etkinlik Adı : Geleneksel Gıdalar Sempozyumu
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN,VARDİN BELGİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 23.09.2004
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.09.2004
Basım Tarihi :12.10.2004

Bildiri Adı : Nar Ekşisi ve narın Diğer değerlendirme olanakları

Etkinlik Adı : geleneksel Gıdalar sempozyumu
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN,medet abbasoğlu
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 23.09.2004
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.09.2004
Basım Tarihi :23.09.2004

Bildiri Adı : Farklı ön işlemler uygulanmış soğanın kurutulmasında kurutma kinetiği ile L askorbik asit renk ve su aktivitesi değerlerindeki değişimler

Etkinlik Adı : Türkiye 12. Gıda kongresi
Bildiri Türü : Sözlü Bildiri
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : VARDİN HASAN,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2016
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : siyah sarmısak

Etkinlik Adı : Türkiye 12. Gıda Kongresi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2016
Basım Tarihi :

Bildiri Adı : Pichia Pastoris Maya suşları Kullanılarak Rekombinant Protein Üretimi

Etkinlik Adı : Türkiye 12. gıda kongresi
Bildiri Türü : Poster
Bildiri Sunum Türü :
Yazar Bilgisi : ENGİN SELİN,KARAASLAN MEHMET,VARDİN HASAN,GÜMÜŞ ASLİYE,Aytekin Merve Gülten,Güneş Serap
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.10.2016
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.10.2016
Basım Tarihi :

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Toplam Kitap Sayısı : 3

Kitap Adı : FOOD SAFETY IN VEGETABLES AND FRUITS

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : EKTİREN DEMET, KARAASLAN MEHMET, VARDİN HASAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Temel İşlemler>Gıda Biyoteknolojisi>GMO
Yayın Evi : Orient Publications
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :ISBN:978-625-6598-35-5
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023

Kitap Adı : Gıda Mikrobiyolojisi

Kitap Türü : Ders Kitabı / Kitap Bölümü
Yazar Adı : VARDİN HASAN,AKIN MUTLU BUKET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Efil
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-4334-02-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2017

Kitap Adı : Quality Control of herbal medicines and related areas

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : DALGIÇ ALİ COŞKUN,VARDİN HASAN,BELİBAĞLI KADİR BÜLENT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : In Tech
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-953-307-682-9
Basım Türü :Basılı
YIL :2011

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 19

Proje Adı: Mardin ve Diyarbakır Bölgelerinde Yetiştirilen Bademlerden Elde Edilen Badem Sütünün Fizikokimyasal ve Antioksidan Özelliklerinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi : 18.08.2021
Bitiş Tarihi : 03.01.2022
Proje Konusu : Badem (Prunus amygdalus), badem ağacının meyvesi olup, yüksekliği 4-5 M olan yaprak döken bir ağaçtır. Genç dallar ilk önce yeşil renktedir, güneş ışığına maruz kaldıklarında morumsu olurlar ve sonra ikinci yılda gri olurlar. Çiçekler erken ilkbaharda yaprakların önünde görünür ve soluk pembe beyazdır. Badem, ılık ve kurak yazları ve ılık ve yağışlı kışları olan Akdeniz iklimlerinde en iyi şekilde yetişir. Büyümesi için en uygun sıcaklık 15˚C ile 30˚C arasındadır (sırasıyla 59˚F ve 86˚F). Türkiye'de Güney Doğu Anadolu Bölgesinde de badem yetiştiriciliği son yıllarda artış gösteriştir. Bademin hemen hemen tüm çeşitleri bu bölgede rahatlıkla yetişebilmektedir. Diyarbakır ve Mardin bölgesine uygun badem fidanı çeiştleri; nonpareil, teksas, ferragnes, feeraduel, bertina, laurenne, tuono şeklindedir. Üretilen bu bademlerden elde edilebilen bitkisel bazlı süt grubunda yer alan badem sütü üzerine detaylı bir çalışma yapılmamıştır. Bu çalışmada, Mardin ve Diyarbakır ölgelerinde yetiştirilen bademlerden elde edilen badem sütünün fizikokimyasal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi, ekonomik problem yaratan kırık ve elek altı bademlerin katma değerli ürünlere dönüştürülmesi için ön çalışmaların oluşturulması, içme sütlerine alternatif olarak tüketilebilen bitkisel sütlerin Diyarbakır ve Mardin bölgesinde de üretilmesine yol gösterici olabilmesi amaçlanmıştır.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-01-09 15:09:00

Proje Adı: ZEYTİNYAĞININ KİTOSAN VE GAM ARABİK DUVAR MATERYALLERİ İLE ENKAPSÜLASYONU

Başlama Tarihi : 12.04.2021
Bitiş Tarihi : 12.12.2021
Proje Konusu : Artan stres koşulları, çevre kirliliği ve çeşitli hastalıkların ortaya çıkması sonucunda insanlar sağlık açısından faydalı gıdalara yönelmişlerdir. Pazarda oluşan besleyici ve sağlıklı ve fonksiyonel gıdalara artan talep gıda endüstrisinin araştırmalarını bu nitelikli ürünler üzerine yoğunlaştırmasına neden olmuştur. Artan iş temposu da göz önüne alındığında hazır gıdalar ve kapsüllenmiş gıdaların önemi giderek artmaktadır.Dünyanın dört bir yanındaki tüketiciler kimyasal koruyucular içermeyen yüksek kaliteli gıdalar talep etmektedir. Bu nedenle yeni doğal koruyucular ve antimikrobiyalleri keşvetmek için daha fazla çaba göstermiştir. Daha uzun raf ömrüyle birlikte yüksek kaliteli ve mikrobiyolojik olarak daha güvenli gıdalara yönelik artan tüketici talepleri araştırmacıları ve endüstriyi sürekli olarak yeni gıda koruma stratejileri geliştirmeye zorlamaktadır.Gıdaları korumak ve fonksiyonel özelliklerini geliştirmek için uygulanan yöntemlerden birisi de mikroenkapsülasyondur. Son yıllarda mikroenkapsüle gıdalar üzerinde yapılan bilimsel çalışmalar ve buna bağlı olarak toplumsal talepte artış meydana gelmiştir. Mikroenkapsülasyon taşıyıcı ajanlar kullanılarak teknolojik yöntemlerle biyolojik değeri olan bileşenlerin hapsedilmesi tekniğidir.Mikroenkapsülasyon işleminin sağladığı avantajlar arasında stabilitesi düşük bileşenleri ısı, ışık, oksijen gibi bozulmaya neden olan etkenlere karşı korumak, hidrofobik maddelerin sulu gıda matriksinde homojen dağılımını sağlamak, öz materyallerin fonksiyonel özelliklerini geliştirmek sayılabilir. Bu amaçlarla yaygın olarak kaplanan gıda maddelerinini içerisinde yağlar önemli yer kaplamaktadır. Bu yağlardan bir tanesi de zeytinyağıdır.Zeytinyağının içeriği, zeytinin bileşiminde doğal olarak bulunan bileşiklerin büyük bir kısmının fiziksel olarak yapılan işlemler sonucunda yağa geçmesi ve özellikle kalp damar ve bazı kanserler üzerindeki olumlu etkileri bilindiğinden sağlıklı beslenmede önemli bir yeri vardır (Visioli F, Poli...
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-05 13:49:50

Proje Adı: Organik Meyve Yetiştiriciliğine İnovasyon Aktarma Amaçlı Organik Meyve İşleme Pilot Tesisi

Başlama Tarihi : 04.02.2018
Bitiş Tarihi : 25.12.2019
Proje Konusu : Organik Sertifikalı Meyve işleme Pilot Tesis Kurulumu
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2020-01-22 15:38:49

Proje Adı: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yetiştirilen Sarımsağın ”Siyah Sarımsak” Üretimine Uygunluğunun Belirlenmesi

Başlama Tarihi : 28.04.2017
Bitiş Tarihi : 02.12.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-05 15:42:48

Proje Adı: Oryctolagus cuniculus Genomundan Kimozin geninin izolasyonu ve Karakterizasyonu

Başlama Tarihi : 25.02.2016
Bitiş Tarihi : 29.11.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-05 15:38:30

Proje Adı: Şanlıurfa da üretilen meyan kökü şerbetinin bileşiminin ve pestil üretimine uygunluğunun belirlenmesi

Başlama Tarihi : 25.02.2016
Bitiş Tarihi : 30.11.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-05 12:55:37

Proje Adı: Pichia pastoris Mayalarından Rekombinant Ekspanzin Üretiminin Optimizasyonu

Başlama Tarihi : 19.08.2014
Bitiş Tarihi : 06.10.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-09 16:20:46

Proje Adı: Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılması Amacıyla Rekombinant Ekspanzin Üretimi

Başlama Tarihi : 01.10.2013
Bitiş Tarihi : 23.02.2017
Proje Konusu : Meyve Suyu Endüstrisinde Kullanılması Amacıyla Rekombinant Ekspanzin Üretimi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2017-12-22 16:04:02

Proje Adı: Vişne prunus cerasus L posasından fenolik madde ekstraksiyonunun optimizasyonu

Başlama Tarihi : 10.06.2011
Bitiş Tarihi : 10.07.2012
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-05 14:42:43

Proje Adı: Emülsiyon Tekniği ile Tereyağı içerisinde Kapsüllenen Lactobasillüs acidophilüs ve Bifidobakterium Bifidum un Stirred tip meyveli yoğurtlarda ve in vitro koşullarda canlı kalma sürelerinin araştırlması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2014-02-19 14:15:50

Proje Adı: Bazı nar çeşitlerinin antioksidan aktiviteleri ve kanser hücreleri üzerine antiproliferatif etkilerinin belirlenmesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum :
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2014-02-19 14:28:58

Proje Adı: Meyve suyu Endüstrisinde kullanılması amacı ile rekombinant Ekspanzin üretimi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2014-02-19 14:19:28

Proje Adı: Fırat ve Karacadağ havzasında ekolojik meyve nar üzüm yetiştirilmesi ve Kırsal Kalkınma projesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : Avrupa Birliği
Güncelleme Tarihi : 2014-02-19 14:21:42

Proje Adı: Karacadağ Kalkınma Ajansı Projesi Şanlıurfada üretilen Nar meyvesinin dış pazar araştırması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2014-02-19 14:30:59

Proje Adı: KOSGEB KOBİ Nar Meyvesinin Değerlendirilmesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2014-02-19 14:24:56

Proje Adı: Harran Ovasında yetişen değişik nar çeşitlerinin gıda sanayiinde kullanım olanakları üzerine bir çalışma

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2014-02-19 14:23:18

Proje Adı: Kütahya vişnelerinden kalkon sentaz genlerinin klonlanması ve antosiyanin üretimini düzenleyici etkisinin belirlenmesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2014-02-19 14:18:05

Proje Adı: Nar suyuna farklı oranlarda maltodekstrin eklenerek püskürtmeli kurutucu ile nar suyu tozu elde edilmesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum :
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2014-02-19 14:27:27

Proje Adı: Dicle Kalkınma Ajansı Projesi Zivzik ve Görümlü narlarının özelliklerinin ve Katma değerli ürünlere işlenebilirliğinin belirlenmesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi : 2014-02-19 14:34:18
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!

Sanat Adı: KAYIT (Ses ve/veya Görüntü)

Sanat Tipi: Özgün
Etkinlik Adı: ”Yeni bir ürün Isot çekirdeği yağı ” Hakkında bilgilendirme
Etkinlik Yeri: TRT Radyo1 Yayını
Başlama Tarihi: 04.10.2019
Bitiş Tarihi: 04.10.2019
Etkinliği Düzenleyenler:
Ülke Adı: TÜRKİYE
Şehir:
Dil: Türkçe
Etkinlik Türü: WORKSHOP /
Unvan Adı: PROFESÖR
Sanat Kurumu: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Güncelleme Tarihi: 2020-01-24 19:47:39

Sanat Adı: SERGİ

Sanat Tipi: Özgün
Etkinlik Adı: "Karaköprü 1.Nar Günleri" kapsamında "Nar" konulu Fotograf yarışması Juri üyeliği
Etkinlik Yeri: Tarım İl müdürlüğü Kongre Merkezi. Şanlıurfa
Başlama Tarihi: 21.10.2016
Bitiş Tarihi: 21.10.2016
Etkinliği Düzenleyenler:
Ülke Adı: TÜRKİYE
Şehir: Şanlıurfa
Dil: Türkçe
Etkinlik Türü: SANATSAL YARIŞMALARDA JÜRİ ÜYELİĞİ /Ulusal yarışmalarda /
Unvan Adı: DOÇENT
Sanat Kurumu: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Güncelleme Tarihi: 2017-01-11 13:56:07

Sanat Adı: KAYIT (Ses ve/veya Görüntü)

Sanat Tipi: Özgün
Etkinlik Adı: ”GAP bölgesinde Organik Tarım” Hakkında Demeç
Etkinlik Yeri: EKOLOJİ İZMİR.2016 Organik Ürünler Fuarı
Başlama Tarihi: 27.04.2016
Bitiş Tarihi: 30.04.2016
Etkinliği Düzenleyenler:
Ülke Adı: TÜRKİYE
Şehir: İzmir
Dil: Türkçe
Etkinlik Türü: TV PROGRAMLARI /
Unvan Adı: DOÇENT
Sanat Kurumu: HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Güncelleme Tarihi: 2020-01-22 17:29:42

Bilimsel Faaliyetler

Kuruluş Adı: GapEKODER Ekolojik Tarım ve Kırsal Kalkınma Derneği

Üyelik Durumu : Üye
Başlama Tarihi :2005
Bitiş Tarihi :
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Gıda Teknolojileri
Meyve ve Sebze Teknolojisi
Fonksiyonel Gıdalar

Güncelleme Tarihi : 2024-03-05 11:39:46

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!
YÖKSİS Son Bilgi Güncelleme Tarihi : 28.04.2024 04:58:44
Google Scholar Son Bilgi Güncelleme Tarihi : 28.04.2024 04:58:53