Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 15.05.2025 22:09:13
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 8.04.2025 19:03:26
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.05.2025 00:49:24
Kişisel Bilgiler

PROF. İBRAHİM ABDÜLHEY HAYOĞLU
- E-posta: ihayoglu@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3721
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/ihayoglu

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
1989 - 1995
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Kesecikli portakal suyu üretim teknolojisi üzerine bir araştırma
Yüksek Lisans
1986 - 1989
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Karpuzun meyve suyu sanayiinde kullanım olanakları üzerinde bir araştırma
Lisans
1981 - 1986
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/TARIM ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ/GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- PROFESÖR
- 2007 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- DOÇENT
- 2000 - 2007
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- YARDIMCI DOÇENT
- 1996 - 2000
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 1987 - 1995
- ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Dekan
- 2019 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Dekan Yardımcısı
- 2004 - 2008
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MYO/Yüksekokul Müdürü
- 2015 - 2017
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Başkanı
- 2001 - 2001
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Tunceli dağ sarımsağı ve Araban sarımsağından siyahsarımsakların üretim olanakları ve depolama sırasındameydana gelen değişiklikler
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SELCEN GÜÇLÜ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Antepfıstığında aflatoksin ve okratoksin oluşumuna ağaç altı ve fiziksel kusurlu meyvelerin etkileri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SEYFETTİN POLAT(Öğrenci),Doktora,2023
- Kapari meyve ve tomurcuğunda farklı kurutma sıcaklığının ürün özellikleri üzerine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SEDA ÇETİNKAYA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Melengiçli süt dilimi üretim olanakları
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- YUSRA BAYKARA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Vişne çekirdeğinden protein tozu üretimi ve farklı gıda matrikslerinin mikroenkapsülasyonunda kullanımı
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- BÜLENT BAŞYİĞİT(Öğrenci),Doktora,2022
- Some properties of fruit juice produced by black raisins by traditional methods in Erbil region and changes during storage
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SOZ DILDAR MAJEED(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Determination of heavy metal quantity and quality in imported and local red meat in Northern Iraq (Erbil) region
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ALI RAMADHAN ALI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Yeni bir izotonik içecek olarak; nar, kızılcık ve karadut suları ile zenginleştirilmiş elma suyu üretim olanakları
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ÖZNUR TOĞRUL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- İçime hazır melengiç kahvesi ve depolama sırasında meydana gelen değişimler
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SARA BULUT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Mikroenkapsüle meyan kökü (Glycyrrhiza glabra L.) şerbeti (çayı) üretimi ve depolamanın kalite üzerine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- BÜLENT BAŞYİĞİT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017
- İstiridye mantarından (Pleurotus ostreatus) mantar tozu ve cips üretiminin optimizasyonu
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- NURCAN DOĞAN(Öğrenci),Doktora,2016
- Melengiç (Pistacia terebinthus), buttum (Pistacia khinjuk) ve antepfıstığı (Pistacia vera) meyvelerinde kurutmanın bazı meyve özellikleri üzerine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SEYFETTİN POLAT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2016
- Siyah dut meyvesinden antosiyaninlerin elde edilmesi ve elde edilen doğal renk maddesinin gıda sanayinde kullanım olanakları
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- FATMA HEPSAĞ(Öğrenci),Doktora,2015
- Nar ve nar suyunun lokum üretiminde kullanım olanakları
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- AYLİN DİRİK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2009
- Krem yapılı antepfıstığı ezmesi üretiminde antepfıstığı miktarının ve depolama koşullarının ürün kalitesi üzerine etkileri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ÖMER FARUK GAMLI(Öğrenci),Doktora,2009
- Farklı oranlarda kuru meyve ilavesinin ve depolama süresinin tahin helvasının bazı kalite özellikleri üzerine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- HÜLYA SOYDİNÇ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2005
- Farklı ambalaj ve depolama koşullarının antepfıstığı ezmesinin kalitesi üzerine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ÖMER FARUK GAMLI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2004
- Şanlıurfa yöresi gün pekmezlerinin üretim tekniğinin belirlenmesi ve bazı fiziksel-kimyasal özelliklerinin karşılaştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ALİ TOKER(Öğrenci),Yüksek Lisans,2002
Dersler
VERİLEN DERSLER
Meyve-Sebze Ürünleri Teknolojisi,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Zeytin ve Zeytinyağı İşleme Teknolojisi ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıdalarda Aroma ve Aroma Maddeleri,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Meyve Sebze Değerlendirme Tekniği,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Özel Gıdalar Teknolojisi,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Gıdaların Duyusal Değerlendirme Yöntemleri,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Alkolsüz içecekler ve içecek teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Temel işlemler I,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Temel İşlemler II,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 14
Makale Adı : Improving mulberry shelf-life with 1-Methylcyclopropene and modified atmosphere packaging
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : BIOCHEMICAL SYSTEMATICS AND ECOLOGY
Makale Adı : Spectroscopic (LC-ESI-MS/MS, FT-IR, NMR) and functional characterization of fruit seed oils extracted with green technology: A comparative study with Prunus cerasus and Punica granatum oils
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 4
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Optimization and comparison of three cooking methods for wheat flour-oyster mushroom (P. ostreatus) powder composite chips
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Responses of processing tomato (Solanum lycopersicum Mill) to regulated deficit irrigation under semi-arid conditions: yield and quality
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : -
Makale Adı : LIQUORICE (GLYCYRRHIZA GLABRA L.) ROOT SHERBET (EXTRACT): MICROENCAPSULATION AND STORAGE STABILITY
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4
Yayın Yeri : ACTA ALIMENTARIA
Makale Adı : Physical and chemical properties of some pistachio varieties (Pistacia vera L.) and oils grown under irrigated and non-irrigated conditions in Turkey
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
Makale Adı : A Novel Spice: Pickled Pepper Powder and Some Quality Aspects
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : POLISH JOURNAL OF FOOD AND NUTRITION SCIENCES
Makale Adı : Cream Zahter: A Functional Food Some Chemical and Sensory Properties
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : CURRENT RESEARCH IN NUTRITION AND FOOD SCIENCE
Makale Adı : OPTIMIZATION OF DRYING PROCESS OF MUSHROOM POWDER PRODUCTION FROM PLEUROTUS OSTREATUS USING RESPONSE SURFACE METHODOLOGY
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : PAMUKKALE UNIVERSITY JOURNAL OF ENGINEERING SCIENCES-PAMUKKALE UNIVERSITESI MUHENDISLIK BILIMLERI DERGISI
Makale Adı : MOISTURE ADSORPTION CHARACTERISTICS OF PISTACHIO NUT CREAM: A NEW FOOD PRODUCT
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
Makale Adı : The Effects of Storage on Colour of Spreadable Pistachio Nut Paste
Yayın Tarihi : 2011
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : -
Makale Adı : CHEMICAL AND SENSORY PROPERTIES OF VERJUICE, A TRADITIONAL TURKISH NON-FERMENTED BEVERAGE FROM KABARCIK AND YEDIVEREN GRAPES
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 36
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Water sorption isotherms of pistachio nut paste
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 20
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : The effect of the different packaging and storage conditions on the quality of pistachio nut paste
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 49
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 5
Kitap Adı : Turizm Araştırmaları 2024
Yazar Adı : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,Hayoğlu Berika,ÜNSAL AHMET SABRİ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Meyve ve Sebze Teknolojisi>Gıda Teknolojileri>Gıda ve Beslenme Bilimi
Yayın Evi : Paradigma Akademi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6321-84-7
Basım Türü :Elektronik
YIL :2024
Kitap Adı : NAR YETİŞTİRİCİLİĞİ
Yazar Adı : AK BEKİR EROL, HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY, Hatipoğlu Halil, Akkuş Gökhan, Aydınlık Yeter
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Meyve ve Sebze Teknolojisi>Meyve işleme
Yayın Evi : İKSAD
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-367-602-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2023
Kitap Adı : Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği
Yazar Adı : ATLI AYHAN,AKIN MUTLU BUKET,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,SERPEN Adnan,GÜZEL Burçin Hülya,ÖZGÜLCÜ Şenay,ALTUNOĞLU Cahit Coşkun,AKIN Ayşegül,DİKAYAK Meral Abak,ÇELİKAY Nermin,AYVAZ Murat,MULAOĞLU Şahhüseyin
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Harran Üniversitesi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-975-7113-53-9
Basım Türü :Basılı
YIL :2016
Kitap Adı : FICEER
Yazar Adı : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ÇELİK ŞEREFETTİN,ARTIK NEVZAT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : The Federation of Engineering Institutions of Islamic Countries
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-967-5995-11-8
Basım Türü :Basılı
YIL :2015
Kitap Adı : Türkiye Ziraat Mühendisliği VIII Teknik Bildiriler Kitabı
Yazar Adı : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ÜNSAL AHMET SABRİ,KOLA OSMAN,KARAKAYA MUSTAFA,ŞENEL EBRU,ŞANLI TUBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Özdoğan Matbaa Yayın Hed. Eşya San. Tic. Ltd. Şti.Matbaacılar Sitesi 558. Sokak No:29 İvedik OSBYenimahalle ANKARA
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :ISBN-978-605-01-0676-3
Basım Türü :Basılı
YIL :2015
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 17
Proje Adı: Güneydoğu Anadolu Bölgesinde (GAP) yetiştirilen bazı ekmeklik buğdayların tandır ekmeği üretimine uygunluğunun belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 20.12.2023
Proje Konusu : Tahıl (Hububat)
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2024-01-03 15:55:53
Proje Adı: ANTEPFISTIĞINDA AFLATOKSİN VE OKRATOKSİN A OLUŞUMUNA, AĞAÇ ALTI VE FİZİKSEL KUSURLU MEYVELERİN ETKİLERİ
Bitiş Tarihi : 01.10.2023
Proje Konusu : ANTEPFISTIĞINDA AFLATOKSİN VE OKRATOKSİN A OLUŞUMUNA, AĞAÇ ALTI VE FİZİKSEL KUSURLU MEYVELERİN ETKİLERİ
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2023-12-27 13:10:01
Proje Adı: Reyhanın (Ocimumbasilicum L.) gıda sanayisinde içecek olarak kullanım olanakları
Bitiş Tarihi : 16.10.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:29:01
Proje Adı: Reyhanın (Ocimum bsilicum L.) Gıda Sanayisinde İçecek Olarak Kullanım Olanakları
Bitiş Tarihi : 16.10.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2019-01-03 15:17:56
Proje Adı: İnstant/Mikroenkapsüle meyan kökü (Glycyrrhiza glabra L.) çayı (şerbeti) üretimi ve mikreonkapsülasyonun raf ömrü üzerine etkisi
Bitiş Tarihi : 29.12.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-11 16:28:29
Proje Adı: Menengiç Pistacia terebinthus Bıttım Pistacia khinjuk ve Antepfıstığı Pistacia vera Meyvelerinde Kurutmanın Bazı Meyve Özellikleri Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi : 20.12.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-05 15:07:19
Proje Adı: İstridye Mantarından Cips Ve Gevrek Üretiminin Optimizasyonu
Bitiş Tarihi : 15.04.2016
Proje Konusu : İstridye mantarının değerlendirilmesi ve gıda sanayiine yeni ürünler kazandırılması
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-05 15:07:27
Proje Adı: SİYAH DUT MEYVESİNDEN ANTOSİYANİNLERİN ELDE EDİLMESİ VE ELDE EDİLEN DOĞAL RENK MADDESİNİN GIDA SANAYİİNDE KULLANIM OLANAKLARI
Bitiş Tarihi : 06.04.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-14 11:39:25
Proje Adı: Nar ve Nar Suyunun Lokum Üretiminde Kullanım Olanakları
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 15:05:48
Proje Adı: Krem Yapılı Antepfıstığı Ezmesi Üretiminde Antepfıstığı Miktarının ve Depolama Koşullarının Ürün Kalitesi Üzerine Etkileri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 15:09:12
Proje Adı: Yarı Kurak İklim Koşullarında Kontrollü Kısıtlı Sulamanın Domates Lycopersicon Esculentum L Verimine Verim Bileşenlerine Ve Kurutma Kalitesine Etkileri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 15:02:22
Proje Adı: Fraklı Oranlarda Kuru Meyve İlavesinin ve Depolama Süresinin Tahin Helvasının Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 15:07:57
Proje Adı: GAP Bölgesinde Yapılan Tarımsal Araştırmalar Gereksinim Duyulan Yeni Araştırma Konuların ve Eylem Planının Oluşturulması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 15:00:59
Proje Adı: Sulamanın Antepfıstığında Yağ Asidi Kompozisyonu Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 14:57:26
Proje Adı: SİYAH DUTTAN ÜRETİLEN REÇELLERİN DEPOLAMA BOYUNCA ANTOSİYANİN İÇERİĞİ VE RENK DEĞİŞİMİ
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 14:46:56
Proje Adı: Farklı Ambalaj ve Depolama Koşullarının Antepfıstığı Ezmesinin Kalitesi Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 15:07:06
Proje Adı: Şanlıurfa Yöresi Gün Pekmezlerinin Üretim Tekniğinin Belirlenmesi ve Bazı Fiziksel Kimyasal Özelliklerinin Karşılaştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2015-12-31 15:08:32
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Meyve ve Sebze Teknolojisi
Gıda Teknolojileri
Gıda ve Beslenme Bilimi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-19 16:41:43