Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.05.2025 13:22:02
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 12.09.2024 01:37:38
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.05.2025 00:51:46
Kişisel Bilgiler

PROF. MUTLU BUKET AKIN
- E-posta: mutluakin@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3183725
- Bağlı Birimi : Gıda Bilimleri
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/mutluakin

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
1993 - 1999
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Hatay yöresi sürk (küflü çökelek) ve carra (testi) peynirlerinin üretimi, özellikleri ve standardizasyon olanakları üzerine bazı araştırmalar
Yüksek Lisans
1989 - 1993
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Çukurova bölgesi tarhanalarının üretim yöntemleri, özellikleri ve tarhana üretiminde soya ununun yararlanma olanakları üzerine bazı araştırmalar
Lisans
1985 - 1999
ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- PROFESÖR
- 2015 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ /
- DOÇENT
- 2010 - 2015
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- YARDIMCI DOÇENT
- 2000 - 2010
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- YARDIMCI DOÇENT
- 1999 - 2000
- MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 1995 - 1999
- MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Nar, Havuç ve Kapya Biber Suyu Kullanımının Hazır Et Köftesinin Bazı Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerine Etkisinin Araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ZÜLKÜF EMRE PAPATYA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Farklı oranlarda hardal yaprak tozu ilavesinin et köftelerinin fizikokimyasal duyusal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisinin araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MERYEM ODUNCU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Bazı bitki ekstraktlarının koyun sütünden üretilen yağsız lor peynirinde antifungal ajan olarak kullanılması ve raf ömrü üzerine etkilerinin araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- FERİDE DAŞNİK ŞEKER(Öğrenci),Doktora,2024
- Ayran üretiminde yağ ikamesi ve stabilizör olarak Plantago ovata (karnıyarık otu)'dan yararlanma olanakları
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- BETÜL KESİK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023
- Fonksiyonel dondurma üretiminde Aloe vera ekstraktından yararlanma olanakları
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ZEYNEP ERDOĞAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Nane ve kırmızı pul biber ilavesinin labne'nin özelliklerine etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- NUR ALDİAB(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Havuç lifi ile zenginleştirilmiş kefirin bazı özellikleri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MUKADDER MUTLUER YALÇIN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Dondurma üretiminde süt tozuna ikame olarak bezelye protein izolatı kullanım olanakları
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- FİRDEVS AVKAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2020
- Kefir üretiminde ikame süt olarak kayısı çekirdeği içi sütü kullanım olanakları
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ÖZGE ÖZGÜL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Çiğ sütten üretilen yağı azaltılmış beyaz peynirin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri üzerine ışınlamanın etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- KEVSER VURAL YILDIZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Nar çekirdeği ve nar kabuğu tozunun probiyotik yoğurt üretiminde prebiyotik olarak kullanım olanaklarının araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ZEHRA ELALTUNKARA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018
- Yenilebilir film ve çeşitli baharat karışımlarının optimizasyonu ve eritme peynirlerinin kaplamasında kullanım olanakları
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ASLI ÇELİKEL(Öğrenci),Doktora,2017
- GOJİ BERRY'NİN (Lycium barbarum) PROBİYOTİK DONDURMADA PREBİYOTİK OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- KAMİLE BURÇU BÜYÜKKILIÇ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017
- Glukoz oksidaz ve askorbik asit ilavesının simbiyotik dondurmalardaki probiyotik bakterilerin canlılığı üzerine etkileri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- FERİDE DAŞNİK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2014
- Yoğurt üretiminde nane (Mentha species) ve kekik (Thymus vulgaris) ekstrelerinin kullanım olanaklarının araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ZEYNEP AKBAL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2013
- Askorbik asit ve çilek ilavesinin probiyotik fermente süt içeceğinin bazı özellikleri üzerine etkileri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- HALİL BALCIOĞLU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2013
- Peynir altı suyu tozu ve turunç ekstresi ilavesinin probiyotik yoğurtların bazı özelliklerine etkilerinin araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- GÜLÇİN BAŞAK ÇEVİK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2013
- Farklı oranlarda β-glukon ve inilün ilavesinin kayısılı probiyotik fermente süt içeceğinin bazı özelliklerine etkileri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- İSMET FERLİARSLAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2013
- Farklı oranlarda mikrobiyal transglutaminaz (MTGase) ile işlem görmüş sütlerden üretilen yarım yağlı ayranların bazı özellikleri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ASLI ÇELİKEL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2012
- Mikrokapsüllenen yaban mersini ekstraktının dondurmada ve in vitro koşullarda antioksidan kapasitesinin belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- PELİN DÖLEK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2012
- Yağsız yoğurt üretiminde simplesse ve maltrin kullanımının yoğurtların kalitesi ve mikrostrüktürü üzerine etkilerinin araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- GÜLCAN BATI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2008
- Beyaz peynir üretiminde rekombinant kimozin kullanım olanaklarının araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- FATMA ÇEPOĞLU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2005
- Yağ içeriği ayarlanmış sütlerden ekzopolisakkarit üreten kültürlerle üretilen stirred yoğurtların bazı özellikleri
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- AZİZ KORKMAZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2005
- Farklı oranlarda inek/ keçi sütü karışımından üretilen tuzlu yoğurtların bazı özelliklerinin belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ORHAN EREN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2002
Dersler
VERİLEN DERSLER
BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2013-2014,Lisans (Türkçe)
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda ambalajlama,2013-2014,Lisans (Türkçe)
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA GÜVENLİĞİ,2013-2014,Lisans (Türkçe)
PREBİYOTİKLER VE PROBİYOTİKLER,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA KİMYASI,2013-2014,Lisans (Türkçe)
FONKSİYONEL GIDALAR,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2012-2013,Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA GÜVENLİĞİ,2012-2013,Lisans (Türkçe)
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Lisans (Türkçe)
PREBİYOTİKLER VE PROBİYOTİKLER,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
FONKSİYONEL GIDALAR,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda ambalajlama,2012-2013,Lisans (Türkçe)
GIDA KİMYASI,2012-2013,Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA GÜVENLİĞİ,2011-2012,Lisans (Türkçe)
BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2011-2012,Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
PREBİYOTİKLER VE PROBİYOTİKLER,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
FONKSİYONEL GIDALAR,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA KİMYASI,2011-2012,Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2010-2011,Lisans (Türkçe)
PREBİYOTİKLER VE PROBİYOTİKLER,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA GÜVENLİĞİ,2010-2011,Lisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİSİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR,2010-2011,Lisans (Türkçe)
GIDA KİMYASI,2010-2011,Lisans (Türkçe)
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda ambalajlama,2010-2011,Lisans (Türkçe)
BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2009-2010,Lisans (Türkçe)
DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR,2009-2010,Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2009-2010,Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda ambalajlama,2008-2009,Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)
DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR,2008-2009,Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)
BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2008-2009,Lisans (Türkçe)
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2008-2009,Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda ambalajlama,2007-2008,Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2007-2008,Yüksek Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2007-2008,Yüksek Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2007-2008,Yüksek Lisans (Türkçe)
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2007-2008,Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2007-2008,Yüksek Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2006-2007,Yüksek Lisans (Türkçe)
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2006-2007,Lisans (Türkçe)
gıda ambalajlama,2006-2007,Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2006-2007,Yüksek Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2006-2007,Yüksek Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2006-2007,Yüksek Lisans (Türkçe)
SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2005-2006,Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2005-2006,Yüksek Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2005-2006,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda ambalajlama,2005-2006,Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2005-2006,Yüksek Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2005-2006,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda ambalajlama,2004-2005,Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2004-2005,Yüksek Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2004-2005,Yüksek Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2004-2005,Yüksek Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2004-2005,Yüksek Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2003-2004,Yüksek Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2003-2004,Yüksek Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2003-2004,Yüksek Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2003-2004,Yüksek Lisans (Türkçe)
YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2002-2003,Yüksek Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2002-2003,Yüksek Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2002-2003,Yüksek Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2002-2003,Yüksek Lisans (Türkçe)
YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2001-2002,Yüksek Lisans (Türkçe)
PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2001-2002,Yüksek Lisans (Türkçe)
DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2001-2002,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : FONKSİYONEL TARHANA ÜRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sarımsak, Biberiye ve Zerdeçal Ekstraktlarının Fenolik Bileşik Miktarının ve Antifungal ve Antioksidan Özelliklerinin Araştırılması.
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Bioactive peptides and their presence in some milk species
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Impact of low-dose gamma irradiation treatment on microbial and chemical properties of raw milk white cheese
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : DETERMINATION OF QUALITY PROPERTIES OF TRADITIONAL ADIYAMAN CHEESE PRODUCED FROM SHEEP MILK
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Oat, Buckwheat and Whole Brown Rice Flours as a Potential Prebiotic for Lactobacillus acidophilus (LA5), Lactobacillus casei and Bifidobacterium animalis subsp. lactis (BB-12)
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : A novel functional reduced fat ice cream produced with pea protein isolate instead of milk powder
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 43
Makale Adı : Investigation of quality criteria of yoghurt produced by industrial and traditional methods sold in Mardin province.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Mardin’de satılan çiğ sütlerin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 11
Makale Adı : Traditional cheeses of eastern anatolia region in Turkey
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Mardin İlinde Satışa Sunulan Endüstriyel ve Geleneksel Yöntemle Üretilen Yoğurtların Kalite Kriterlerinin Araştırılması
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : GIDA GÜVENLİĞİ VE COVID-19
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Traditional cheeses in Southeastern Anatolia Region in Turkey
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Some physicochemical and microbiological properties of raw milk sold in Mardin.
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Designing an industrial protocol to develop a new fat-reduced-ice cream formulation by replacing stabilizers with microbial transglutaminase enzyme.
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Effects of apricot fibre on the physicochemical characteristics, the sensory properties and bacterial viability of nonfat probiotic yoghurts
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 33
Makale Adı : The effects of microencapsulated L. rhamnosus and storage on biogenic amine amount of sucuk
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Süt ürünlerinde probiyotik bakterilerin canlılığını etkileyen faktörler
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 14
Makale Adı : Some properties of bio-yogurt enriched with cellulose fiber
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 13
Makale Adı : Modifiye Nişasta ve Selüloz Lifli Sütlerde İnkübasyon Süresi Boyunca pH Değişimlerinin Belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Peynirde biyojen amin varlığı ve tespit edilme yöntemleri
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 9
Makale Adı : Some properties of kefir enriched with apple and lemon fiber
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 37*
Makale Adı : Şanlıurfa’da satışa sunulan sokak sütlerinin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 24
Makale Adı : Yenilebilir filmler ve peynir teknolojisinde kullanımı
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Effects of capsule materials on the textural and sensory characteristics of Kashar cheese ripened with encapsulated lipase and protease.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Existence of biogenic amines in cheese and detection methods.
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Some properties of probiotic yoghurt ice cream supplemented with carob extract and whey powder
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 33
Makale Adı : Elma lifi ile zenginleştirmenin set tipi yoğurtların bazı özelliklerine etkisi
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 20
Makale Adı : Adıyaman ilinde süt üretim çiftliklerinden ve toplayıcılardan sağlanan sütlerin bazı özellikleri
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 25
Makale Adı : Some properties of raw milk obtained from dairy production farm and collectors in Adıyaman.
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Apricot probiotic drinking yoghurt supplied with inulin and oat fiber
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 48
Makale Adı : The effects of enrichment with apple fibre on the some properties of set type yogurts.
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Utjecaj različitih koncentracija askorbinske kiseline i glukoza oksidaze na preživljavanje probiotičkih bakterija i na fizikalna i senzorska svojstva u simbiotičkom sladoledu
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Effects of ascorbic acid and glucose oxidase levels on the viability of probiotic bacteria and the physical and sensory characteristics in symbiotic ice-cream
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 17
Makale Adı : Mikroenkapsülasyon işleminin sucukta kullanılan probiyotik ve starter kültürler ile sucuğun bazı özellikleri üzerine etkisi
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effects of coagulating enzyme types (commercial calf rennet, Aspergillus niger var. awamori as recombinant chymosin and rhizomucor miehei as microbial rennet …
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 16
Makale Adı : The effects of lipase‐encapsulating carriers on the accelerated ripening of Kashar cheese
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 19
Makale Adı : Accelerated Kashar cheese ripening with encapsulated lipase and protease enzymes.
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 8
Makale Adı : Farklı Oranda Kayısı Lifi Kullanımının Probiyotik Yağsız Yoğurdun Özellikleri Üzerine Etkisi
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : Physical and sensory characteristics of reduced fat yog-ice cream as influenced by fat replacers
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : Sodyum alginat, k-karragenan ve gellan sakızı kullanılarak emülsiyon ve ekstrüzyon yöntemleri ile kapsüllenmiş enzimlerin (Proteaz, lipaz ve proteaz/lipaz karışımı) kaşar …
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Influence of different exopolysaccharide‐producing strains on the physicochemical, sensory and syneresis characteristics of reduced‐fat stirred yoghurt
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 63
Makale Adı : Farklı oranlarda inülin ve maltrin ilavesinin probiyotik yoğurt dondurmalarının fiziksel ve duyusal özelliklerine etkileri üzerine bir araştırma
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : Effects of inulin and sugar levels on the viability of yogurt and probiotic bacteria and the physical and sensory characteristics in probiotic ice-cream
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 650
Makale Adı : Effects of cysteine and different incubation temperatures on the microflora, chemical composition and sensory characteristics of bio-yogurt made from goat’s milk
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 208
Makale Adı : Effect of different incubation temperatures on the microflora, chemical composition and sensory characteristics of bio-yogurt.
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 22
Makale Adı : Beresford, TP, 207 Bolini, HMA, 169
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The effects of different incubation temperatures on the acetaldehyde content and viable bacteria counts of bio‐yogurt made from ewe's milk
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 80
Makale Adı : A comparative study on the milk yield and milk composition of two different goat genotypes under the climate of the Eastern Mediterranean
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 88
Makale Adı : GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE YAPAY ZEKA UYGULAMALARI
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sarımsak, Biberiye ve Zerdeçal Ekstraktlarının Fenolik Bileşik Miktarının ve Antifungal ve Antioksidan Özelliklerinin Araştırılması
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : MERCİMEK UNU İLAVESİNİN PROBİYOTİK YOĞURTLARIN DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Impact of low-dose gamma irradiation treatment on microbial and chemical properties of raw milk white cheese Düşük doz gama ışınlama işleminin çiğ sütten üretilen beyaz …
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : PROBİYOTİK YOĞURTTA BEZELYE UNUNUN LACTOBACİLLUS CASEİ İÇİN PREBİYOTİK OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Usage of Inulin, Lemon, Carrot and Pea Fibers as Prebiotic for Bifidobacterium Animalis Subsp. Lactis (BB-12)
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : A Review On The Antifungal, Antimicrobial And Antioxidant Effects Of Artichoke Leaf And Grapefruit
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : SMART PACKAGING APPLICATIONS FOR FOOD
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı : 1
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 6
Kitap Adı : SOME NOVEL APPLICATIONS IN THE FOOD INDUSTRY
Yazar Adı : AKIN MUTLU BUKET, AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi>Gıda Kimyası>Gıda Teknolojileri
Yayın Evi : Serüven
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-6450-81-3
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America.
Yazar Adı : AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Bentham Science Publishers Pte. Ltd.
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-981-14-3235-4. 361
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2019
Kitap Adı : Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America
Yazar Adı : ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,GÜRBÜZ SEMRA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Yayın Evi : Bentham Science Publishers Pte. Ltd.
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-981-14-3235-4.
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2019
Kitap Adı : Gıda Mikrobiyolojisi
Yazar Adı : AKIN MUTLU BUKET,ATLI AYHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Efil Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-4334-02-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2017
Kitap Adı : Gıda Mikrobiyolojisi
Yazar Adı : AKIN MUTLU BUKET,ATLI AYHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : EFİL
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :976-605-4334-02-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2017
Kitap Adı : Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı
Yazar Adı : ATLI AYHAN,AKIN MUTLU BUKET,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,Serpen Adnan,Güzel Burçin Hülya,Özgülcü Şenay,Altunoğlu Cahit Coşkun,Akın Ayşegül,Dikayak Meral Abak,Çelikay Nermin,Ayvaz Murat,Mulaoğlu Şah Hüseyin
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Harran Üniversitesi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-975-7113-53-9
Basım Türü :Basılı
YIL :2016
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 24
Proje Adı: Cevap Yüzey Tekniği Ile Optimize Edilen Peynir Altı Suyu Proteini ve Konjak Filmi ile Çeşitli Baharat Karışımlarının Kaşar Peynirinin Kaplanmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 23.11.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-12-19 20:16:30
Proje Adı: Şanlıurfa da Satışa Sunulan Çiğ Sütlerin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma
Bitiş Tarihi : 12.12.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-01 20:10:28
Proje Adı: ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ TOZU İLAVESİNİN STİRRED TİP KURU ÜZÜMLÜ YOĞURTLARIN BAZI ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİ
Bitiş Tarihi : 15.05.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-01 20:09:29
Proje Adı: Meyan Glycyrrhiza glabra L Kökü Ekstresinin Probiyotik Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 08.07.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-07 09:37:18
Proje Adı: Glukoz Oksidaz Ve Askorbik Asit İlavesinin Simbiyotik Dondurmalardaki Probiyotik Bakterilerin Canlılığı Üzerine Etkileri
Bitiş Tarihi : 21.10.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-07 14:25:40
Proje Adı: Yağ İçeriği Ayarlanmış Sütlerden Ekzopolisakkarit Üreten Kültürlerle üretilen Stirred Yoğurtların Bazı Özellikleri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:40:48
Proje Adı: Emülsiyon Tekniği ile Tereyağı İçerisinde Kapsüllenen Lactobacillus acidophilus Bifidobacterium bifidum un Stirred Tip Meyveli Yoğurtlarda ve In Vitro Koşullarda Canlı Kalma Sürelerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:39:01
Proje Adı: Çukurova Bölgesi Tarhanalarının Üretim Yöntemleri Özellikleri ve Tarhana Üretiminde Soya Unundan Yararlanma Olanakları Üzerine Bazı Araştırmalar
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:40:29
Proje Adı: Farlı Oranlarda Glukan ve İnülin İlavesinin Kayısılı Probiyotik Fermente Sütün Ayran Benzeri İçecek Bazı Özelliklerine Etkilerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:38:02
Proje Adı: FARKLI ORANLARDA MİKROBİYAL TRANSGLUTAMİNAZ MTGASE İLE İŞLEM GÖRMÜŞ SÜTLERDEN ÜRETİLEN AYRANLARIN BAZI ÖZELLİKLERİ
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-04 12:59:05
Proje Adı: Kapsüllenmiş ve Serbest Lactobacillus acidophilus Lactobacillus casei ve Lactobacillus rhamnosus un Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin ve Dondurmanın Duyusal Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:39:30
Proje Adı: Sodyum Alginat Karragenan ve Gellan Sakızı Kullanılarak Emülsiyon ve Ektrüzyon Yöntemleri ile Kapsüllenmiş Enzimlerin Proteaz Lipaz ve Proteaz Lipaz Karışımı Kaşar Peynirinin Hızlı Olgunlaştırılmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi :
Proje Adı: Farklı Sütlerden Üretilen ve Değişik Sıcaklıklarda İnkübe Edilen Probiyotik Yoğurtların Özellikleri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:40:17
Proje Adı: Yoğurt Üretiminde Nane Mentha species ve Kekik Thymus vulgaris Ekstraktlarının Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:36:51
Proje Adı: mikroenkapsülasyon işleminin sucukta kullanılan probiyotik ve starter kültürler ile sucuğun bazı özellikleri üzerine etkisi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:38:22
Proje Adı: Askorbik Asit ve Çilek İlavesinin Probiyotik Fermente Sütün Ayran Benzeri İçecek Özellikleri Üzerine Etkileri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:37:54
Proje Adı: Beyaz Peynir Üretiminde Rekombinant Kimozin Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:41:16
Proje Adı: Farklı Oranlarda Kayısı Lifi Kullanımının Probiyotik Yağsız Yoğurdun Özellikleri Üzerine Etkisi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi :
Proje Adı: FARKLI ORANLARDA VE AŞAMALARDA YABAN MERSİNİ İLAVESİNİN DONDURMALARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:36:39
Proje Adı: Yağsız Yoğurt Üretiminde Simplesse ve Maltrin Kullanımının Yoğurtların Kalitesi ve Mikrostrüktürü Üzerine Etkilerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:38:55
Proje Adı: MİKRO KAPSÜLLENEN YABAN MERSİNİ EKSTRATININ DONDURMADA VE İN VİTRO KOŞULLARDA ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:43:12
Proje Adı: Hatay Yöresi Sürk Küflü Çökelek ve Cara Peynirlerinin Üretimi Özellikleri ve Standardizasyon Olanakları Üzerine Bazı Araştırmalar
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:40:37
Proje Adı: Farklı Oranlarda İnek Keçi Sütü Karışımından Üretilen Tuzlu Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:41:26
Proje Adı: Yoğurt Dondurması Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanılması Üzerine Bir Araştırma
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:39:45
Bilimsel Faaliyetler
Yayın Adı : 3rd INTERNATIONAL GAP FOOD,AGRICULTURE AND VETERINARYSCIENCES CONGRESS
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :04.12.2020
Bitiş Tarihi :
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Fonksiyonel Gıdalar
Güncelleme Tarihi : 2023-11-06 18:28:40