YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 20.05.2025 15:06:52
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.05.2025 13:22:02
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 12.09.2024 01:37:38
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.05.2025 00:51:46

Kişisel Bilgiler

PROF. MUTLU BUKET AKIN




  • E-posta: mutluakin@harran.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3183725
  • Bağlı Birimi : Gıda Bilimleri
  • Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/mutluakin

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

1993 - 1999

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: Hatay yöresi sürk (küflü çökelek) ve carra (testi) peynirlerinin üretimi, özellikleri ve standardizasyon olanakları üzerine bazı araştırmalar

Yüksek Lisans

1989 - 1993

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Çukurova bölgesi tarhanalarının üretim yöntemleri, özellikleri ve tarhana üretiminde soya ununun yararlanma olanakları üzerine bazı araştırmalar

Lisans

1985 - 1999

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
PROFESÖR
2015 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ /

DOÇENT
2010 - 2015
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YARDIMCI DOÇENT
2000 - 2010
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YARDIMCI DOÇENT
1999 - 2000
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
1995 - 1999
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER

Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER
Nar, Havuç ve Kapya Biber Suyu Kullanımının Hazır Et Köftesinin Bazı Fiziksel, Kimyasal, Mikrobiyolojik ve Duyusal Özelliklerine Etkisinin Araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ZÜLKÜF EMRE PAPATYA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024

Farklı oranlarda hardal yaprak tozu ilavesinin et köftelerinin fizikokimyasal duyusal ve mikrobiyolojik özelliklerine etkisinin araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MERYEM ODUNCU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024

Bazı bitki ekstraktlarının koyun sütünden üretilen yağsız lor peynirinde antifungal ajan olarak kullanılması ve raf ömrü üzerine etkilerinin araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FERİDE DAŞNİK ŞEKER(Öğrenci),Doktora,2024

Ayran üretiminde yağ ikamesi ve stabilizör olarak Plantago ovata (karnıyarık otu)'dan yararlanma olanakları
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
BETÜL KESİK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2023

Fonksiyonel dondurma üretiminde Aloe vera ekstraktından yararlanma olanakları
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ZEYNEP ERDOĞAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Nane ve kırmızı pul biber ilavesinin labne'nin özelliklerine etkisi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
NUR ALDİAB(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021

Havuç lifi ile zenginleştirilmiş kefirin bazı özellikleri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MUKADDER MUTLUER YALÇIN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021

Dondurma üretiminde süt tozuna ikame olarak bezelye protein izolatı kullanım olanakları
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FİRDEVS AVKAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2020

Kefir üretiminde ikame süt olarak kayısı çekirdeği içi sütü kullanım olanakları
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ÖZGE ÖZGÜL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Çiğ sütten üretilen yağı azaltılmış beyaz peynirin bazı mikrobiyolojik ve kimyasal özellikleri üzerine ışınlamanın etkisi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
KEVSER VURAL YILDIZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Nar çekirdeği ve nar kabuğu tozunun probiyotik yoğurt üretiminde prebiyotik olarak kullanım olanaklarının araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ZEHRA ELALTUNKARA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018

Yenilebilir film ve çeşitli baharat karışımlarının optimizasyonu ve eritme peynirlerinin kaplamasında kullanım olanakları
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ASLI ÇELİKEL(Öğrenci),Doktora,2017

GOJİ BERRY'NİN (Lycium barbarum) PROBİYOTİK DONDURMADA PREBİYOTİK OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
KAMİLE BURÇU BÜYÜKKILIÇ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017

Glukoz oksidaz ve askorbik asit ilavesının simbiyotik dondurmalardaki probiyotik bakterilerin canlılığı üzerine etkileri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FERİDE DAŞNİK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2014

Yoğurt üretiminde nane (Mentha species) ve kekik (Thymus vulgaris) ekstrelerinin kullanım olanaklarının araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ZEYNEP AKBAL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2013

Askorbik asit ve çilek ilavesinin probiyotik fermente süt içeceğinin bazı özellikleri üzerine etkileri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
HALİL BALCIOĞLU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2013

Peynir altı suyu tozu ve turunç ekstresi ilavesinin probiyotik yoğurtların bazı özelliklerine etkilerinin araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
GÜLÇİN BAŞAK ÇEVİK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2013

Farklı oranlarda β-glukon ve inilün ilavesinin kayısılı probiyotik fermente süt içeceğinin bazı özelliklerine etkileri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
İSMET FERLİARSLAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2013

Farklı oranlarda mikrobiyal transglutaminaz (MTGase) ile işlem görmüş sütlerden üretilen yarım yağlı ayranların bazı özellikleri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ASLI ÇELİKEL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2012

Mikrokapsüllenen yaban mersini ekstraktının dondurmada ve in vitro koşullarda antioksidan kapasitesinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
PELİN DÖLEK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2012

Yağsız yoğurt üretiminde simplesse ve maltrin kullanımının yoğurtların kalitesi ve mikrostrüktürü üzerine etkilerinin araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
GÜLCAN BATI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2008

Beyaz peynir üretiminde rekombinant kimozin kullanım olanaklarının araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FATMA ÇEPOĞLU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2005

Yağ içeriği ayarlanmış sütlerden ekzopolisakkarit üreten kültürlerle üretilen stirred yoğurtların bazı özellikleri
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
AZİZ KORKMAZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2005

Farklı oranlarda inek/ keçi sütü karışımından üretilen tuzlu yoğurtların bazı özelliklerinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ORHAN EREN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2002

Dersler

VERİLEN DERSLER

BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2013-2014,Lisans (Türkçe)

SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

gıda ambalajlama,2013-2014,Lisans (Türkçe)

FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

GIDA GÜVENLİĞİ,2013-2014,Lisans (Türkçe)

PREBİYOTİKLER VE PROBİYOTİKLER,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

GIDA KİMYASI,2013-2014,Lisans (Türkçe)

FONKSİYONEL GIDALAR,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2012-2013,Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

GIDA GÜVENLİĞİ,2012-2013,Lisans (Türkçe)

SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Lisans (Türkçe)

PREBİYOTİKLER VE PROBİYOTİKLER,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

FONKSİYONEL GIDALAR,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

gıda ambalajlama,2012-2013,Lisans (Türkçe)

GIDA KİMYASI,2012-2013,Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

GIDA GÜVENLİĞİ,2011-2012,Lisans (Türkçe)

BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2011-2012,Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

PREBİYOTİKLER VE PROBİYOTİKLER,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

FONKSİYONEL GIDALAR,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

GIDA KİMYASI,2011-2012,Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2010-2011,Lisans (Türkçe)

PREBİYOTİKLER VE PROBİYOTİKLER,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

GIDA GÜVENLİĞİ,2010-2011,Lisans (Türkçe)

GIDA ENDÜSTRİSİNDE ÜRÜN GELİŞTİRME,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR,2010-2011,Lisans (Türkçe)

GIDA KİMYASI,2010-2011,Lisans (Türkçe)

SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

gıda ambalajlama,2010-2011,Lisans (Türkçe)

BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2009-2010,Lisans (Türkçe)

DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR,2009-2010,Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)

SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2009-2010,Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)

gıda ambalajlama,2008-2009,Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)

DİYET VE FONKSİYONEL GIDALAR,2008-2009,Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)

BİLGİSAYAR DESTEKLİ SUNUM TEKNİĞİ,2008-2009,Lisans (Türkçe)

SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2008-2009,Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)

gıda ambalajlama,2007-2008,Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2007-2008,Yüksek Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2007-2008,Yüksek Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2007-2008,Yüksek Lisans (Türkçe)

SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2007-2008,Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2007-2008,Yüksek Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2006-2007,Yüksek Lisans (Türkçe)

SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2006-2007,Lisans (Türkçe)

gıda ambalajlama,2006-2007,Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2006-2007,Yüksek Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2006-2007,Yüksek Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2006-2007,Yüksek Lisans (Türkçe)

SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ,2005-2006,Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2005-2006,Yüksek Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2005-2006,Yüksek Lisans (Türkçe)

gıda ambalajlama,2005-2006,Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2005-2006,Yüksek Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2005-2006,Yüksek Lisans (Türkçe)

gıda ambalajlama,2004-2005,Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2004-2005,Yüksek Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2004-2005,Yüksek Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2004-2005,Yüksek Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2004-2005,Yüksek Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2003-2004,Yüksek Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2003-2004,Yüksek Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2003-2004,Yüksek Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2003-2004,Yüksek Lisans (Türkçe)

YABANCI TİP PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2002-2003,Yüksek Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2002-2003,Yüksek Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2002-2003,Yüksek Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2002-2003,Yüksek Lisans (Türkçe)

YOĞURT ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2001-2002,Yüksek Lisans (Türkçe)

PEYNİR ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2001-2002,Yüksek Lisans (Türkçe)

DONDURMA ÜRETİM TEKNOLOJİSİ,2001-2002,Yüksek Lisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Atıf Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 57

Makale Adı : FONKSİYONEL TARHANA ÜRETİMİNDE YENİ YAKLAŞIMLAR

Yazar Bilgisi : AM Karahan, MB Akın, M Köten
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Sarımsak, Biberiye ve Zerdeçal Ekstraktlarının Fenolik Bileşik Miktarının ve Antifungal ve Antioksidan Özelliklerinin Araştırılması.

Yazar Bilgisi : F DAŞNİK ŞEKER, MB AKIN
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Bioactive peptides and their presence in some milk species

Yazar Bilgisi : B Palabıçak, M Akın, M Akın, A Çelikel
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Impact of low-dose gamma irradiation treatment on microbial and chemical properties of raw milk white cheese

Yazar Bilgisi : ÇA Çakır, KV Yıldız, MB Akın, M Akın
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : DETERMINATION OF QUALITY PROPERTIES OF TRADITIONAL ADIYAMAN CHEESE PRODUCED FROM SHEEP MILK

Yazar Bilgisi : L Karahan, A Çelikel, M Akın, M Akın, HG Ceylan
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Oat, Buckwheat and Whole Brown Rice Flours as a Potential Prebiotic for Lactobacillus acidophilus (LA5), Lactobacillus casei and Bifidobacterium animalis subsp. lactis (BB-12)

Yazar Bilgisi : FD Şeker, M Akın
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : A novel functional reduced fat ice cream produced with pea protein isolate instead of milk powder

Yazar Bilgisi : MB Guler‐Akin, F Avkan, MS Akin
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 43

Makale Adı : Investigation of quality criteria of yoghurt produced by industrial and traditional methods sold in Mardin province.

Yazar Bilgisi : AÇ Güngör, S Gürbüz, M Akın, M Akın, B Palabıçak
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Mardin’de satılan çiğ sütlerin bazı fizikokimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri

Yazar Bilgisi : AÇ Güngör, S Gürbüz, MS Akın, MB Akın, B Palabıçak
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 11

Makale Adı : Traditional cheeses of eastern anatolia region in Turkey

Yazar Bilgisi : A Çelikel, MB Akin, S Gürbüz
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 4

Makale Adı : Mardin İlinde Satışa Sunulan Endüstriyel ve Geleneksel Yöntemle Üretilen Yoğurtların Kalite Kriterlerinin Araştırılması

Yazar Bilgisi : AÇ Güngör, S Gürbüz, M Akın, M Akın, B Palabıçak
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 4

Makale Adı : GIDA GÜVENLİĞİ VE COVID-19

Yazar Bilgisi : M Akın, M Akın
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 10

Makale Adı : Traditional cheeses in Southeastern Anatolia Region in Turkey

Yazar Bilgisi : MB Akin, MS Akin
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Some physicochemical and microbiological properties of raw milk sold in Mardin.

Yazar Bilgisi : A Çelikel Güngör, S Gürbüz, MS Akin, MB Akin, B Palabiçak
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Designing an industrial protocol to develop a new fat-reduced-ice cream formulation by replacing stabilizers with microbial transglutaminase enzyme.

Yazar Bilgisi : MS Akin, B Goncu, MB Akin
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4

Makale Adı : Effects of apricot fibre on the physicochemical characteristics, the sensory properties and bacterial viability of nonfat probiotic yoghurts

Yazar Bilgisi : OB Karaca, N Güzeler, H Tangüler, K Yaşar, MB Akın
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 33

Makale Adı : The effects of microencapsulated L. rhamnosus and storage on biogenic amine amount of sucuk

Yazar Bilgisi : EÜ Turhan, Z Erginkaya, H Benli, MB Akın, E Ağçam
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 4

Makale Adı : Süt ürünlerinde probiyotik bakterilerin canlılığını etkileyen faktörler

Yazar Bilgisi : A Çelikel, B Göncü, MB Akın, MS Akın
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 14

Makale Adı : Some properties of bio-yogurt enriched with cellulose fiber

Yazar Bilgisi : MB Güler-Akın, B Goncu, MS Akın
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 13

Makale Adı : Modifiye Nişasta ve Selüloz Lifli Sütlerde İnkübasyon Süresi Boyunca pH Değişimlerinin Belirlenmesi

Yazar Bilgisi : B Göncü, MA Palabıçak, MB Akın, MS Akın
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Peynirde biyojen amin varlığı ve tespit edilme yöntemleri

Yazar Bilgisi : B Göncü, MS Akın, MB Akın
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 9

Makale Adı : Some properties of kefir enriched with apple and lemon fiber

Yazar Bilgisi : B Goncu, A Celikel, MB Guler-Akin, M Serdar Akin
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 37*

Makale Adı : Şanlıurfa’da satışa sunulan sokak sütlerinin bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özelliklerinin belirlenmesi üzerine bir araştırma

Yazar Bilgisi : BG Göncü, A Çelikel, MB Akın, MS Akın
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 24

Makale Adı : Yenilebilir filmler ve peynir teknolojisinde kullanımı

Yazar Bilgisi : A Çelikel, MB Akın
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Effects of capsule materials on the textural and sensory characteristics of Kashar cheese ripened with encapsulated lipase and protease.

Yazar Bilgisi : MS AKIN, M GÜLER-AKIN
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : Existence of biogenic amines in cheese and detection methods.

Yazar Bilgisi : B Göncü, MS Akın, MB Akın
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Some properties of probiotic yoghurt ice cream supplemented with carob extract and whey powder

Yazar Bilgisi : MB Guler-Akin, B Goncu, MS Akin
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 33

Makale Adı : Elma lifi ile zenginleştirmenin set tipi yoğurtların bazı özelliklerine etkisi

Yazar Bilgisi : MS Akın, MB Akın
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 20

Makale Adı : Adıyaman ilinde süt üretim çiftliklerinden ve toplayıcılardan sağlanan sütlerin bazı özellikleri

Yazar Bilgisi : MS Akın, Ö Yapık, MB Akın
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 25

Makale Adı : Some properties of raw milk obtained from dairy production farm and collectors in Adıyaman.

Yazar Bilgisi : MS Akın, Ö Yapık, MB Akın
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 6

Makale Adı : Apricot probiotic drinking yoghurt supplied with inulin and oat fiber

Yazar Bilgisi : MB Güler-Akın, I Ferliarslan, MS Akın
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 48

Makale Adı : The effects of enrichment with apple fibre on the some properties of set type yogurts.

Yazar Bilgisi : MS Akın, MB Akın
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Utjecaj različitih koncentracija askorbinske kiseline i glukoza oksidaze na preživljavanje probiotičkih bakterija i na fizikalna i senzorska svojstva u simbiotičkom sladoledu

Yazar Bilgisi : MB Akın, F Dasnik
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Effects of ascorbic acid and glucose oxidase levels on the viability of probiotic bacteria and the physical and sensory characteristics in symbiotic ice-cream

Yazar Bilgisi : MB Akın, F Dasnik
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 17

Makale Adı : Mikroenkapsülasyon işleminin sucukta kullanılan probiyotik ve starter kültürler ile sucuğun bazı özellikleri üzerine etkisi

Yazar Bilgisi : Z ERGİNKAYA, MB AKIN, H BENLİ
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Effects of coagulating enzyme types (commercial calf rennet, Aspergillus niger var. awamori as recombinant chymosin and rhizomucor miehei as microbial rennet …

Yazar Bilgisi : F Çepoğlu, MB Güler-Akın
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 16

Makale Adı : The effects of lipase‐encapsulating carriers on the accelerated ripening of Kashar cheese

Yazar Bilgisi : MS AKıN, MB GÜLER‐AKıN, HA KıRMACı, AF Atasoy, H TÜRKOĞLU
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 19

Makale Adı : Accelerated Kashar cheese ripening with encapsulated lipase and protease enzymes.

Yazar Bilgisi : MB Güler-Akin, MS Akin, AF Atasoy, H Kirmaci, L Eren-Karahan
Yayın Tarihi : 2012
Atıf Sayısı : 8

Makale Adı : Farklı Oranda Kayısı Lifi Kullanımının Probiyotik Yağsız Yoğurdun Özellikleri Üzerine Etkisi

Yazar Bilgisi : N Guzeler, MB Akın, OB Karaca, K Yasar
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 7

Makale Adı : Physical and sensory characteristics of reduced fat yog-ice cream as influenced by fat replacers

Yazar Bilgisi : MS AKIN, MB GÜLER AKIN
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 7

Makale Adı : Sodyum alginat, k-karragenan ve gellan sakızı kullanılarak emülsiyon ve ekstrüzyon yöntemleri ile kapsüllenmiş enzimlerin (Proteaz, lipaz ve proteaz/lipaz karışımı) kaşar …

Yazar Bilgisi : MS AKIN, MB AKIN, F ATASOY, HA KIRMACI, Z KIRMACI
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Influence of different exopolysaccharide‐producing strains on the physicochemical, sensory and syneresis characteristics of reduced‐fat stirred yoghurt

Yazar Bilgisi : MB GÜLER‐AKIN, M Serdar Akin, A Korkmaz
Yayın Tarihi : 2009
Atıf Sayısı : 63

Makale Adı : Farklı oranlarda inülin ve maltrin ilavesinin probiyotik yoğurt dondurmalarının fiziksel ve duyusal özelliklerine etkileri üzerine bir araştırma

Yazar Bilgisi : MS Akın, MB Akın-Güler
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 7

Makale Adı : Effects of inulin and sugar levels on the viability of yogurt and probiotic bacteria and the physical and sensory characteristics in probiotic ice-cream

Yazar Bilgisi : MB Akın, MS Akın, Z Kırmacı
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 650

Makale Adı : Effects of cysteine and different incubation temperatures on the microflora, chemical composition and sensory characteristics of bio-yogurt made from goat’s milk

Yazar Bilgisi : MB Güler-Akın, MS Akın
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 208

Makale Adı : Effect of different incubation temperatures on the microflora, chemical composition and sensory characteristics of bio-yogurt.

Yazar Bilgisi : MS Akin, MB Güler-Akin
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 22

Makale Adı : Beresford, TP, 207 Bolini, HMA, 169

Yazar Bilgisi : TJ Britz, TF Cazetto, JP Chen, S Corti, S Danova, A Demirci, B Dosti, ...
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı :

Makale Adı : The effects of different incubation temperatures on the acetaldehyde content and viable bacteria counts of bio‐yogurt made from ewe's milk

Yazar Bilgisi : MB GÜLER‐AKIN
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 80

Makale Adı : A comparative study on the milk yield and milk composition of two different goat genotypes under the climate of the Eastern Mediterranean

Yazar Bilgisi : M Keskin, YK Avşar, O BiÇER, MB Güler
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 88

Makale Adı : GIDA MÜHENDİSLİĞİNDE YAPAY ZEKA UYGULAMALARI

Yazar Bilgisi : MS AKIN, F DAŞNİK-ŞEKER, MB AKIN
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Sarımsak, Biberiye ve Zerdeçal Ekstraktlarının Fenolik Bileşik Miktarının ve Antifungal ve Antioksidan Özelliklerinin Araştırılması

Yazar Bilgisi : FD Şeker, MB Akın
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : MERCİMEK UNU İLAVESİNİN PROBİYOTİK YOĞURTLARIN DUYUSAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Yazar Bilgisi : MS AKIN, F DAŞNİK-ŞEKER, MB AKIN
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Impact of low-dose gamma irradiation treatment on microbial and chemical properties of raw milk white cheese Düşük doz gama ışınlama işleminin çiğ sütten üretilen beyaz …

Yazar Bilgisi : ÇA ÇAKIR, KV YILDIZ, MB AKIN, MS AKIN
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : PROBİYOTİK YOĞURTTA BEZELYE UNUNUN LACTOBACİLLUS CASEİ İÇİN PREBİYOTİK OLARAK KULLANIM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

Yazar Bilgisi : AGDB PALABIÇAK, MB AKIN, MS AKIN
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Usage of Inulin, Lemon, Carrot and Pea Fibers as Prebiotic for Bifidobacterium Animalis Subsp. Lactis (BB-12)

Yazar Bilgisi : MB Akin, MS Akin
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : A Review On The Antifungal, Antimicrobial And Antioxidant Effects Of Artichoke Leaf And Grapefruit

Yazar Bilgisi : FD Şeker, MB Akın
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı : SMART PACKAGING APPLICATIONS FOR FOOD

Yazar Bilgisi : MB AKIN, MS AKIN
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı : 1
Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı bildiri kaydı bulunamadı!

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Toplam Kitap Sayısı : 6

Kitap Adı : SOME NOVEL APPLICATIONS IN THE FOOD INDUSTRY

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : AKIN MUTLU BUKET, AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi>Gıda Kimyası>Gıda Teknolojileri
Yayın Evi : Serüven
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-625-6450-81-3
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023

Kitap Adı : Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America.

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : AKIN MUTLU BUKET,AKIN MUSA SERDAR
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Bentham Science Publishers Pte. Ltd.
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-981-14-3235-4. 361
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2019

Kitap Adı : Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : ÇELİKEL ASLI,AKIN MUTLU BUKET,GÜRBÜZ SEMRA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Yayın Evi : Bentham Science Publishers Pte. Ltd.
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-981-14-3235-4.
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2019

Kitap Adı : Gıda Mikrobiyolojisi

Kitap Türü : Ders Kitabı / Kitap Bölümü
Yazar Adı : AKIN MUTLU BUKET,ATLI AYHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Efil Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-4334-02-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2017

Kitap Adı : Gıda Mikrobiyolojisi

Kitap Türü : Ders Kitabı / Kitap Bölümü
Yazar Adı : AKIN MUTLU BUKET,ATLI AYHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : EFİL
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :976-605-4334-02-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2017

Kitap Adı : Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Çalıştayı

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : ATLI AYHAN,AKIN MUTLU BUKET,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,Serpen Adnan,Güzel Burçin Hülya,Özgülcü Şenay,Altunoğlu Cahit Coşkun,Akın Ayşegül,Dikayak Meral Abak,Çelikay Nermin,Ayvaz Murat,Mulaoğlu Şah Hüseyin
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : Harran Üniversitesi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-975-7113-53-9
Basım Türü :Basılı
YIL :2016

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 24

Proje Adı: Cevap Yüzey Tekniği Ile Optimize Edilen Peynir Altı Suyu Proteini ve Konjak Filmi ile Çeşitli Baharat Karışımlarının Kaşar Peynirinin Kaplanmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi : 07.11.2016
Bitiş Tarihi : 23.11.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-12-19 20:16:30

Proje Adı: Şanlıurfa da Satışa Sunulan Çiğ Sütlerin Bazı Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Üzerine Bir Araştırma

Başlama Tarihi : 25.02.2016
Bitiş Tarihi : 12.12.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-01 20:10:28

Proje Adı: ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ TOZU İLAVESİNİN STİRRED TİP KURU ÜZÜMLÜ YOĞURTLARIN BAZI ÖZELLİKLERİNE ETKİLERİ

Başlama Tarihi : 08.05.2015
Bitiş Tarihi : 15.05.2016
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2017-01-01 20:09:29

Proje Adı: Meyan Glycyrrhiza glabra L Kökü Ekstresinin Probiyotik Yoğurt Üretiminde Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi : 23.07.2014
Bitiş Tarihi : 08.07.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-07 09:37:18

Proje Adı: Glukoz Oksidaz Ve Askorbik Asit İlavesinin Simbiyotik Dondurmalardaki Probiyotik Bakterilerin Canlılığı Üzerine Etkileri

Başlama Tarihi : 20.10.2013
Bitiş Tarihi : 21.10.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-07 14:25:40

Proje Adı: Yağ İçeriği Ayarlanmış Sütlerden Ekzopolisakkarit Üreten Kültürlerle üretilen Stirred Yoğurtların Bazı Özellikleri

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:40:48

Proje Adı: Emülsiyon Tekniği ile Tereyağı İçerisinde Kapsüllenen Lactobacillus acidophilus Bifidobacterium bifidum un Stirred Tip Meyveli Yoğurtlarda ve In Vitro Koşullarda Canlı Kalma Sürelerinin Araştırılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:39:01

Proje Adı: Çukurova Bölgesi Tarhanalarının Üretim Yöntemleri Özellikleri ve Tarhana Üretiminde Soya Unundan Yararlanma Olanakları Üzerine Bazı Araştırmalar

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:40:29

Proje Adı: Farlı Oranlarda Glukan ve İnülin İlavesinin Kayısılı Probiyotik Fermente Sütün Ayran Benzeri İçecek Bazı Özelliklerine Etkilerinin Araştırılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:38:02

Proje Adı: FARKLI ORANLARDA MİKROBİYAL TRANSGLUTAMİNAZ MTGASE İLE İŞLEM GÖRMÜŞ SÜTLERDEN ÜRETİLEN AYRANLARIN BAZI ÖZELLİKLERİ

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-04 12:59:05

Proje Adı: Kapsüllenmiş ve Serbest Lactobacillus acidophilus Lactobacillus casei ve Lactobacillus rhamnosus un Dondurmada Canlı Kalma Sürelerinin ve Dondurmanın Duyusal Özelliklerine Etkisinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:39:30

Proje Adı: Sodyum Alginat Karragenan ve Gellan Sakızı Kullanılarak Emülsiyon ve Ektrüzyon Yöntemleri ile Kapsüllenmiş Enzimlerin Proteaz Lipaz ve Proteaz Lipaz Karışımı Kaşar Peynirinin Hızlı Olgunlaştırılmasında Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi :

Proje Adı: Farklı Sütlerden Üretilen ve Değişik Sıcaklıklarda İnkübe Edilen Probiyotik Yoğurtların Özellikleri

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:40:17

Proje Adı: Yoğurt Üretiminde Nane Mentha species ve Kekik Thymus vulgaris Ekstraktlarının Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:36:51

Proje Adı: mikroenkapsülasyon işleminin sucukta kullanılan probiyotik ve starter kültürler ile sucuğun bazı özellikleri üzerine etkisi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:38:22

Proje Adı: Askorbik Asit ve Çilek İlavesinin Probiyotik Fermente Sütün Ayran Benzeri İçecek Özellikleri Üzerine Etkileri

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:37:54

Proje Adı: Beyaz Peynir Üretiminde Rekombinant Kimozin Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:41:16

Proje Adı: Farklı Oranlarda Kayısı Lifi Kullanımının Probiyotik Yağsız Yoğurdun Özellikleri Üzerine Etkisi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi :

Proje Adı: FARKLI ORANLARDA VE AŞAMALARDA YABAN MERSİNİ İLAVESİNİN DONDURMALARIN FİZİKSEL KİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:36:39

Proje Adı: Yağsız Yoğurt Üretiminde Simplesse ve Maltrin Kullanımının Yoğurtların Kalitesi ve Mikrostrüktürü Üzerine Etkilerinin Araştırılması

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:38:55

Proje Adı: MİKRO KAPSÜLLENEN YABAN MERSİNİ EKSTRATININ DONDURMADA VE İN VİTRO KOŞULLARDA ANTİOKSİDAN AKTİVİTESİNİN BELİRLENMESİ

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:43:12

Proje Adı: Hatay Yöresi Sürk Küflü Çökelek ve Cara Peynirlerinin Üretimi Özellikleri ve Standardizasyon Olanakları Üzerine Bazı Araştırmalar

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:40:37

Proje Adı: Farklı Oranlarda İnek Keçi Sütü Karışımından Üretilen Tuzlu Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:41:26

Proje Adı: Yoğurt Dondurması Üretiminde Probiyotik Bakterilerin Kullanılması Üzerine Bir Araştırma

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Süt Teknolojisi
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2016-01-01 16:39:45
Sistemde kayıtlı proje kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!

Yayın Adı : 3rd INTERNATIONAL GAP FOOD,AGRICULTURE AND VETERINARYSCIENCES CONGRESS

Yazar Bilgisi : AKIN MUTLU BUKET
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Başlama Tarihi :04.12.2020
Bitiş Tarihi :

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Fonksiyonel Gıdalar

Güncelleme Tarihi : 2023-11-06 18:28:40

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!