Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.09.2025 13:39:20
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.09.2025 13:41:43
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.09.2025 00:14:18
Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ ONUR ERASLAN
- E-posta: onureraslan@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 2242
- Bağlı Birimi : Aşçılık
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/onureraslan


Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2019 - 2024
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Gastronomi turizminin gelişimine yerel halkın katılım düzeyinin belirlenmesi: Şanlıurfa örneği
Yüksek Lisans
2013 - 2018
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ/TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: İşletmelerde nakit akım analizi ve Borsa İstanbul turizm şirketlerinde bir uygulama
Lisans
2008 - 2010
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
İŞLETME FAKÜLTESİ/İŞLETME BÖLÜMÜ/İŞLETME PR. (AÇIKÖĞRETİM)/
Tez Adı: ---
Lisans
2008 - 2011
AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU/KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ/KONAKLAMA İŞLETMECİLİĞİ PR. (İÖ)/
Tez Adı: ---
Önlisans
2006 - 2008
BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ
BALIKESİR MESLEK YÜKSEKOKULU/İKTİSADİ VE İDARİ PROGRAMLAR BÖLÜMÜ/TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ PR. (İÖ)/
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Turizm
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2019 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- HALFETİ MESLEK YÜKSEKOKULU / OTEL LOKANTA VE İKRAM HİZMETLERİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
- 2022 - 2024
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Yönetim Kurulu Üyeliği
- 2022 - 2024
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Program Başkanı
- 2022 - 2025
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Kurumsal İletişim Koordinatörü
- 2022 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Komisyon Başkanlığı
- 2022 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- İş Yeri Eğitimi ve Uygulaması Koordinatörü
- 2022 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Program Başkanı
- 2019 - 2022
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Komisyon Üyeliği
- 2019 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
Gastronomiye Giriş,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Danışmanlık,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfak Kültürü,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Dünya Mutfakları I,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Mutfakta Tanıtım ve Satış Geliştirme,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Ziyafet ve Organizasyon Yönetimi,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Dünya Mutfakları II,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
İlk Yardım,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Mutfakta Tanıtım ve Satış Geliştirme,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Genel Turizm,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Dünya Mutfakları I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Gastronomiye Giriş,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Staj,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Ziyafet ve Organizasyon Yönetimi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Danışmanlık,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Mutfak Yönetimi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Mutfak Yönetimi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfak Kültürü,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Dünya Mutfakları II,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Turizm Ekonomisi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Kongre ve Fuar Organizasyonu,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Yiyecek İçecek Servisi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfak Kültürü,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Genel Turizm,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Bitirme Projesi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Turizmde Ulaştırma Hizmetleri,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Danışmanlık,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Servis Teknikleri,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Dünya Mutfakları I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Gastonomiye Giriş,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Dünya Mutfakları II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
İlk Yardım,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Ziyafet Organizasyon Yönetimi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Yöresel Mutfaklar,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Servis Teknikleri,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Rekreasyon Yönetimi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Konuk İletişimi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Danışmanlık,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Bilgi ve İletişim Teknolojisi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Genel Turizm,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Rekreasyon Yönetim,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Ziyafet ve Organizasyon Yönetimi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Pasta Ürünleri,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
İlk Yardım,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Bitirme Projesi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Gastronomiye Giriş,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Kongre ve Fuar Organizasyonu,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Mutfakta Tanıtım ve Satış Geliştirme,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfak Kültürü,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Bitirme Pojesi,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Servis Teknikleri,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Türk Mutfak Kültürü,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Bilgi ve İletişim Teknolojisi,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Pasta Ürünleri,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Ziyafet Organizasyon Yönetimi,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Danışmanlık,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Gastronomiye Giriş,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Genel Turizm,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Mutfakta Tanıtım ve Satış Geliştirme,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Rekreasyon Yönetimi,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Turizmde İletişim,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Yöresel Mutfaklar,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Konukla İletişim,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
İlk Yardım,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Mutfak Çeşitleri,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Genel Turizm,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Gastronomiye Giriş,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Yöresel Mutfaklar,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
İlk Yardım,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Servis Teknikleri,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Mutfak Ürünleri,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Pasta Ürünleri,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Beslenme İlkeleri,2019-2020,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Health Effects of a Vegan Diet
Dergi Adı : International Journal of Environmental Sciences
Cilt : 11
ISSN : 2229-7359
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Tourism Through Local Eyes: Insights From Archaeodestinations Within A Sustainable Archaeotourism Framework
Dergi Adı : GOYA
Cilt : 18
ISSN : 0017-2715
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Gastronomy And Popular Food Programs: A Research From An Academic Perspective
Dergi Adı : Dizhen Dizhi
Cilt : 17
ISSN : 0253-4967
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Formation of Talent Mentality in Human Capital and Its Effects on Organizational Performance: The Example of Hotel Businesses
Dergi Adı : Revista Gestão & Tecnologia
Cilt : 25
ISSN : 2177-6652
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : MEDICAL GASTRONOMY: A NEW TREND FOR THE FUTURE OF THE GASTRONOMY SECTOR POST COVID-19
Dergi Adı : International Journal of Ecosystems and Ecology Science (IJEES)
Cilt : 15
ISSN : 2224-4980
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Leisure and Recreation in the Context of Philosophical Approaches
Dergi Adı : GRADIVA REVİEW JOURNAL
Cilt : 11
ISSN : 0363-8057
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Analysis of the Concept of Slow Food with Word Association Test
Dergi Adı : American Journal of Psychiatric Rehabilitation
Cilt : 28
ISSN : 1548-7776
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Sokak Lezzetlerinin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi: Şanlıurfa Örneği
Dergi Adı : International Journal Of Tourism And Destination Studies - IJOTADS
Cilt : 2
ISSN : 2822-6089
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : İşletmelerde Nakit Akım Analizi ve Borsa İstanbul Turizm Şirketlerinde Bir Uygulama
Dergi Adı : Ida Academia Muhasebe ve Maliye Dergisi
Cilt : 3
ISSN : 2618-5679
Yayın Tarihi : 2020
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 21
Makale Adı : Analysis of the Concept of Slow Food with Word Association Test
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Formatıon of talent mentalıty ın human capıtal and ıts effects on organızatıonal performance: the example of hotel busınesses.
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Medical Gastronomy a New Trend For The Future Of The Gastronomy Sector Post Covid 19
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Gastronomy And Popular Food Programs: A Research From An Academic Perspective
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Health Effects of a Vegan Diet
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Leisure and Recreation in the Context of Philosophical Approaches
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Tourism Through Local Eyes: Insights From Archaeodestinations Within A Sustainable Archaeotourism Framework
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Gastronomi turizminin gelişimine yerel halkın katılım düzeyinin belirlenmesi: Şanlıurfa örneği
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Festivallerin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi: Halfeti Meyve Yemekleri Festivali Örneği
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Sokak Lezzetlerinin Gastronomi Turizmi Açısından Değerlendirilmesi: Şanlıurfa Örneği
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Türkiye’de Turizmin İnşa Sürecinde Demokrat Parti Politikaları
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Bursa Aşçılar Derneği
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Ege Profesyonel Aşçılar Derneği
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Turizm ve Destinasyon Pazarlamasında Bilgi Sistemleri
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Turistik Tüketicilerin Güvenli Turizm Sertifikası Algılarını Ölçmeye Yönelik Bir Araştırma
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Akıllı Destinasyon Yönetimi ve Turizm Uygulamaları
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Turizm Destinasyonlarına Yönelik Yapılan Çevrimiçi Ziyaretçi Yorumlarının İncelenmesi: Sakin Şehir Halfeti Örneği
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : İşletmelerde Nakit Akım Analizi ve Borsa İstanbul Turizm Şirketlerinde Bir Uygulama
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : VII. Lisansüstü Turizm Öğrencileri Araştırma Kongresi
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Arkeolojik sit alanlarına yönelik e-yorumların içerik analizi
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 19
Makale Adı : MEDICAL GASTRONOMY: A NEW TREND FOR THE FUTURE OF THE GASTRONOMY SECTOR POST COVID-19
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Bildiri Adı : Turistik Tüketicilerin Güvenli Turizm Sertifikası Algılarını Ölçmeye Yönelik Bir Araştırma
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AYMANKUY ŞİMAL, AYMANKUY YUSUF, ERASLAN HÜLYA, ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm İşletmeciliği>Turizm Pazarlaması>Otel İşletmeciliği>Güvenli Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.10.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :29.10.2022
Basım Tarihi :31.12.2022
Bildiri Adı : Arkeolojik SİT Alanlarına Yönelik E-Yorumların İçerik Analizi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KÖROĞLU ÖZLEM,YALIN GÜLHAN,KAZOĞLU İBRAHİM HALİL,AR HİLMİ,ERASLAN ONUR,AÇIKSÖZLÜ ÖVGÜ
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı->Turizm
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.04.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.04.2014
Basım Tarihi :04.04.2014
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 10
Kitap Adı : Rekreasyon ve Teknoloji
Yazar Adı : ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Rekreasyon Yönetimi>Turizm İşletmeciliği>Otel İşletmeciliği
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-5532-78-7
Basım Türü :Basılı
YIL :2025
Kitap Adı : Teknoloji ve Turizm
Yazar Adı : ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm İşletmeciliği>Turizm Pazarlaması>Turizm Ekonomisi
Yayın Evi : PA PARADİGMA AKADEMİ YAYINLARI
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-5850-14-0
Basım Türü :Elektronik
YIL :2025
Kitap Adı : Sosyal, İnsan ve İdari Bilimlerde Güncel Yaklaşımlar
Yazar Adı : İLYAS AHMET, ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Atatürk İlkeleri ve Cumhuriyet Tarihi
Yayın Evi : DUVAR YAYINEVİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6507-72-2
Basım Türü :Basılı
YIL :2023
Kitap Adı : Turizm ve Destinasyon Araştırmaları III
Yazar Adı : ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Gastronomi>Turizm Pazarlaması>Rekreasyon Yönetimi>Festival Turizmi
Yayın Evi : Paradigma Akademi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6905-62-7
Basım Türü :Basılı
YIL :2023
Kitap Adı : Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazar Adı : ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-430-045-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Türkiye Turizm Ansiklopedisi
Yazar Adı : ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-430-045-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : Turizm ve Destinasyon Pazarlaması
Yazar Adı : ERASLAN HÜLYA, ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm Pazarlaması>Turizm İşletmeciliği>Rekreasyon Yönetimi>Turizm ve Destinasyon Pazarlaması
Yayın Evi : Nobel Akademik Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-427-386-5
Basım Türü :Basılı
YIL :2022
Kitap Adı : 22. Ulusal Turizm Kongresi Bildiriler Kitabı
Yazar Adı : AYMANKUY ŞİMAL,AYMANKUY YUSUF,ERASLAN HÜLYA,ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Turizm İşletmeciliği>Güvenli Turizm
Yayın Evi : Detay Yayıncılık
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-254-700-7
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2022
Kitap Adı : DESTİNASYON KONULU GÜNCEL ARAŞTIRMALAR I
Yazar Adı : ERASLAN HÜLYA, ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm>Sürdürülebilir Turizm >Turizm Planlaması
Yayın Evi : Çizgi Kitabevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-605-196-631-1
Basım Türü :Elektronik
YIL :2021
Kitap Adı : DESTİNASYON KONULU GÜNCEL ARAŞTIRMALAR II
Yazar Adı : ERASLAN HÜLYA, ERASLAN ONUR
Alan Bilgisi :Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı>Turizm
Yayın Evi : Paradigma Akademi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-8009-80-4
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2021
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 2
Proje Adı: Turizm Sektöründeki İşletme Sahipleri ve Çalışanlarına Yönelik Eğitimlerin Desteklenmesi
Bitiş Tarihi : 01.04.2022
Proje Konusu : Halfeti İlçesi'nde Turizm Sektöründe Bulunan İşletme Sahipleri ve Çalışanlarının Eğitimi
Proje Konum : Eğitmen
Proje Türü : Özel Kuruluşlar
Güncelleme Tarihi : 2024-01-03 20:17:16
Proje Adı: Halfeti Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Hazırlaması
Bitiş Tarihi : 04.06.2021
Proje Konusu : Halfeti Turizm Stratejisi ve Eylem Planı Hazırlaması
Proje Konum : Danışman
Proje Türü : Diğer kamu kuruluşları (Yükseköğretim Kurumları hariç)
Güncelleme Tarihi : 2024-10-18 18:40:00
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Otel İşletmeciliği
Turizm İşletmeciliği
Güncelleme Tarihi : 2023-10-03 11:17:13