YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 20.05.2025 21:02:02
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 17.05.2025 19:00:13
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 6.04.2025 08:10:06
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.05.2025 00:40:54

Kişisel Bilgiler

PROF. ŞERAFETTİN ÇELİK




  • E-posta: scelik69@harran.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3722
  • Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
  • Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/scelik69

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

1995 - 2000

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: Farklı ırklara ait koyun sütlerinin fizikokimyasal özellikleri ile süt protein fenotipleri arasındaki ilişki ve incelenen özelliklerin laktasyon boyunca değişimi

Yüksek Lisans

1993 - 1995

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Harran Ovasında denenen soya ve yer fıstığı çeşitlerinin tohum ve yağ bileşimi üzerine bir araştırma

Lisans

1986 - 1991

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
PROFESÖR
2010 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

PROFESÖR
2016 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

DOÇENT
2004 - 2010
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
1992 - 1996
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
1996 - 2000
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
2001 - 2004
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
Dekan
2015 - 2018
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Rektör Yardımcısı
2015 - 2018

Bölüm Başkanı
2018 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER
Nar, havuç ve kapya biber suyu kullanımının hazır et köftesinin bazı fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkisinin araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ZÜLKÜF EMRE PAPATYA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024

Kahvaltılık yeni bir ürün: Cevizli pekmez kreması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
SÜMEYYE KORKUT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Endüstriyel yeni bir ürün: Bademli pekmez kreması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
DUYGU KAZAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Isolation and molecular identification of Listeria monocytogenes from local and imported cheese in Duhok province, Iraq
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
MOHAMMED JOMAA RASHEED(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Kahvaltılık yeni bir ürün: Çörek otlu pekmez kreması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
TUBA ÇEVİK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Isolationand molecular identification of Salmonellaenteritidis and Salmonella typhimurium from local and imported chicken meat and meat products in duhok province, Iraq
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
MOHAMMED MAHMOOD AL MIHO(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Bazı yağlı tohum kabuklarından elde edilen antioksidanca zenginleştirilmiş mikrokristal selülozun karakterizasyonu ve mayonezde kullanım olanaklarının araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
NACİYE ÜNVER(Öğrenci),Doktora,2022

Kahvaltılık yeni bir ürün: Antep fıstıklı pekmez kreması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
LEYLA BOSTANCI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022

Şanlıurfa ilinde tüketime sunulan geleneksel yoğurtların mikrobiyotası ve mevzuat açısından değerlendirilmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ESRA ÇETİN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2020

Geleneksel yaprak peynirinin bazı karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve olgun peynirin gıda güvenilirliği açısından değerlendirilmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
BİLAL KESKİN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Zeytin yaprağı ilavesi ile Ayvalık çeşidi zeytin meyvesinden üretilen natürel zeytinyağının oksidatif stabilitesinin belirlenmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
EMİNE DOĞRU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019

Ultrason destekli ekstraksiyon yöntemi kullanılarak zeytin yaprağı ekstraksiyon işleminin optimize edilmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
NACİYE ÜNVER(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018

Geleneksel peynirlerin üretimine uygun doğal starter kültürlerin üretimi ile bu kültürlerin laktik asit bakteri floralarının tanımlanması ve karakterizasyonu
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
GÜLTEN ŞENOCAK SORAN(Öğrenci),Doktora,2018

Geleneksel kahvaltılık bir ürün: Gün pekmezi kreması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
FATİH FİDAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017

Menengiç ve bazı sert kabuklu meyve dış kabuklarına ait ekstraktların antimikrobiyal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi ve meyveli yoğurt üretiminde kullanımı
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
CEMHAN DOĞAN(Öğrenci),Doktora,2016

Melissa bitki ekstraktının dondurma üretiminde kullanım imkanının araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
MESUT ÇINAR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2016

Yeni kahvaltılık bir ürün: Dut pekmezi kreması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
SEFA IŞIK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2014

Geleneksel Diyarbakır örgü peynirinin karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ABDULKERİM HATİPOĞLU(Öğrenci),Doktora,2014

Unutulan geleneksel bir ürün, runi hiz: Karakteristik özellikleri ve optimizasyonu
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ERSİN ÇELEM(Öğrenci),Yüksek Lisans,2014

Dil peyniri üretiminde doğal termofilik peyniraltı suyu (PAS) kültürünün kullanım olanağının araştırılması
Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
ŞÜKRAN UYSAL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2008

Dersler

VERİLEN DERSLER

Enzim Teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Karbohidratları,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

gıda biyoteknolojisi,2013-2014,Lisans (Türkçe)

enzim teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Yağ Teknolojisi,2013-2014,Lisans (Türkçe)

Gıda Lipitleri,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Süt İşleme Mühendisliği,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

ileri süt mikrobiyolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Starter Kültür Teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Proteinleri ve Elektroforez uygulamalrı,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

enzim teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Starter Kültür Teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Lipitleri,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Yağ Teknolojisi,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Peynir: Fiziği, Kimyası ve Mikrobiyolojisi,2012-2013,Doktora (Türkçe)

ileri süt mikrobiyolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Biyoteknolojisi,2012-2013,Lisans (Türkçe)

Gıda Karbohidratları,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)

Peynir: Fiziği, Kimyası ve Mikrobiyolojisi,2011-2012,Doktora (Türkçe)

gıda biyoteknolojisi,2011-2012,Lisans (Türkçe)

Süt İşleme Mühendisliği,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Karbohidratları,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Yağ Teknolojisi,2011-2012,Lisans (Türkçe)

Starter Kültür Teknolojisi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

enzim teknolojisi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)

Yağ Teknolojisi,2010-2011,Lisans (Türkçe)

Starter Kültür Teknolojisi,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

enzim teknolojisi,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)

gıda biyoteknolojisi,2010-2011,Lisans (Türkçe)

Starter Kültür Teknolojisi,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)

Peynir: Fiziği, Kimyası ve Mikrobiyolojisi,2009-2010,Doktora (Türkçe)

Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)

gıda biyoteknolojisi,2008-2009,Lisans (Türkçe)

Starter Kültür Teknolojisi,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)

Yağ Teknolojisi,2008-2009,Lisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı makale kaydı bulunamadı!

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (WOS) : 20

Makale Adı : A New Breakfast Spreadable Product: Mulberry Molasses Cream

Yazar Bilgisi : Isik, S, Çelik, S
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE

Makale Adı : CHANGES OF QUALITY CHARACTERISTICS OF FUNCTIONAL FRUIT YOGURTS FORTIFIED WITH HUSK EXTRACTS OF VARIOUS NUTS DURING COLD STORAGE

Yazar Bilgisi : Dogan, C, Çelik, S, Dogan, N
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES

Makale Adı : Storage stability and fatty acid composition of Sanliurfa butterfat

Yazar Bilgisi : Ünver, N, Çelik, S, Yakar, Y
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : MLJEKARSTVO

Makale Adı : Effect of antioxidant-enriched microcrystalline cellulose obtained from almond residues on the storage stability of mayonnaise

Yazar Bilgisi : Ünver, N, Çelik, S
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION

Makale Adı : Some Quality Charactertics of Sanliurfa Butterfat and Tulum Butterfat Produced in Karacadag Region

Yazar Bilgisi : Çelik, S, Ünver, N, Yakar, Y
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE

Makale Adı : The compositional and biochemical characteristics of traditional Diyarbakir Orgu cheese during the ripening period

Yazar Bilgisi : Hatipoglu, A, Çelik, S
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : INDIAN JOURNAL OF DAIRY SCIENCE

Makale Adı : Chracteristics and optimization of Runi hiz production-a forgotten traditional turkish product

Yazar Bilgisi : Celem, E, Celik, S
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF CENTRAL EUROPEAN AGRICULTURE

Makale Adı : Production and evaluation of set-type yogurts with carob bean molasses

Yazar Bilgisi : Celik, S
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL

Makale Adı : Drought Stress Imposed at Different Reproductive Stages Influences Growth, Yield and Seed Composition of Soybean

Yazar Bilgisi : Kirnak, H, Dogan, E, Alpaslan, M, Celik, S, Boydak, E, Copur, O
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : PHILIPPINE AGRICULTURAL SCIENTIST

Makale Adı : Thermal destruction of Listeria monocytogenes during manufacture of Kunefe, a traditional Turkish dessert

Yazar Bilgisi : Durmaz, H, Celik, S, Aygun, O
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL

Makale Adı : Ripening of traditional Orgu cheese manufactured with raw or pasteurized milk: Composition and biochemical properties

Yazar Bilgisi : Celik, S, Turkoglu, H
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

Makale Adı : Physicochemical and organoleptic properties of yogurt with cornelian cherry paste

Yazar Bilgisi : Celik, S, Bakirci, I, Sat, IG
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 71
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES

Makale Adı : Effects of high heat treatment of milk and brine concentration on the quality of Turkish white cheese

Yazar Bilgisi : Celik, S, Bakirci, I, Ozdemir, S
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL

Makale Adı : The associations of β-Lg genetic variants with the yields and composition of Turkish White cheese

Yazar Bilgisi : Celik, S
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL

Makale Adı : Chemical composition and major minerals of Awassi sheep milk during lactation

Yazar Bilgisi : Celik, S, Ozdemir, S
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL

Makale Adı : The effects of some starter cultures on the properties of Turkish White cheese

Yazar Bilgisi : Dagdemir, E, Celik, S, Ozdemir, S
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 24
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

Makale Adı : β-Lactoglobulin genetic variants in Brown Swiss breed and its association with compositional properties and rennet clotting time of milk

Yazar Bilgisi : Celik, S
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 29
Yayın Yeri : INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL

Makale Adı : Some properties of yoghurt produced by adding mulberry pekmez (concentrated juice)

Yazar Bilgisi : Celik, S, Bakirci, I
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 47
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY

Makale Adı : An alternative ice cream production for diabetic patients

Yazar Bilgisi : Özdemir, C, Dagdemir, E, Celik, S, Özdemir, S
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 11
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL

Makale Adı : The effects of commercial starter culture and storage temperature on the oxidative stability and diacetyl production in butter

Yazar Bilgisi : Bakirci, I, Çelik, S, Özdemir, C
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 16
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Sistemde kayıtlı bildiri kaydı bulunamadı!

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Toplam Kitap Sayısı : 1

Kitap Adı : FICEER

Kitap Türü : Bilimsel Kitap / Kitap Bölümü
Yazar Adı : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ÇELİK ŞEREFETTİN,ARTIK NEVZAT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : The Federation of Engineering Institutions of Islamic Countries
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-967-5995-11-8
Basım Türü :Basılı
YIL :2015

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 17

Proje Adı: Farklı Oranlarda Koyun ve İnek Sütü Karışımından Üretilen Yöresel Örgü Peynirinin Karakteristik Aroma, Tekstür ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi : 16.12.2019
Bitiş Tarihi : 02.04.2023
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-12-06 21:47:26

Proje Adı: Geleneksel Pekmez Kreması Üretimi: Endüstriyel Ar-Ge Çalışmaları

Başlama Tarihi : 08.05.2018
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Yöresel gıda ürünlerinin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine yönelik AR-GE çalışmaları.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-10-25 20:42:45

Proje Adı: Şanlıurfa ili Karacadağ bölgesinde üretilen geleneksel sadeyağı ve Hiz yağının bazı karakteristik özellikleri ile oksidatif stabilitelerinin tespit edilmesi

Başlama Tarihi : 08.12.2017
Bitiş Tarihi : 13.07.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-01-17 09:39:32

Proje Adı: Starter kültür bileşimlerinde yer alabilecek bazı laktik asit bakteri izolatlarının tanımlanması

Başlama Tarihi : 08.05.2015
Bitiş Tarihi : 12.12.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-14 00:11:00

Proje Adı: Şanlıurfa Yöresinde Geleneksel Olarak Üretilen Gün Pekmezii ve Tereyağı Karışımının Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi

Başlama Tarihi : 03.02.2015
Bitiş Tarihi : 17.11.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-15 21:57:19

Proje Adı: Farklı Ambalaj Materyalinde Olgunlaştırılan Muş Tulum Peynirinin Gıda Güvenliği Açısından değerlendirilmesi

Başlama Tarihi : 03.02.2015
Bitiş Tarihi : 24.02.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-15 21:49:52

Proje Adı: Harran Üniversitesi Organik Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Tesisi Kurulması

Başlama Tarihi : 23.07.2014
Bitiş Tarihi : 22.07.2017
Proje Konusu : ORGANİK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ VE EKONOMİYE ETKİSİ
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2019-03-28 13:07:23

Proje Adı: yeni kahvaltılık bir ürün

Başlama Tarihi : 22.10.2013
Bitiş Tarihi : 21.10.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-15 20:38:01

Proje Adı: UNUTULAN GELENEKSEL BİR TAT HİZ YAĞI KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ VE OPTİMİZASYONU

Başlama Tarihi : 22.10.2013
Bitiş Tarihi : 21.10.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-15 20:37:34

Proje Adı: Unutulan Geleneksel Bir Tat Hiz Yağı Karakteristik özellikleri ve Optimizasyonu

Başlama Tarihi : 22.10.2013
Bitiş Tarihi : 21.10.2014
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-12-29 22:40:23

Proje Adı: Geleneksel Diyarbakır Örgü Peynirinin Karakteristik Özelliklerinin Tespit Edilmesi Ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi

Başlama Tarihi : 15.03.2012
Bitiş Tarihi : 15.03.2014
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-09-10 13:32:01

Proje Adı: Türkiye de Tüketicilerin Genetiği Değiştirilmiş Gıdaları Algılamaları ve Bu Gıdaların Etiketlenmesi İçin Ödeme İstekliliği

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu çalışmanın konusu gıda güvenliği açısından hedef kitle olan tüketicilerin GD li gıdaları kabul etme düzeyleri ve ödeme arzusunu parasal olarak takdirini ortaya koymaktır
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2014-02-07 10:59:31

Proje Adı: FARKLI KÜLTÜR PREPARATLARI KULLANILARAK HAZIRLANAN BEYAZ PEYNİRLERİN FİZİKSEL KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu araştırmada Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Pilot Süt İşletmesinde pastörize edilmiş sütlere 3 farklı firmanın Türkiye de pazarladığı hazır kültür ve çoğaltmalı kültür L lactis Str cremoris katılmış ve bu sütler beyaz peynire işlenecektir Daha sonra buzdolabında 4 1oC 1 2 3 ay olgunlaştırıldıktan sonra bu peynirlerin bazı fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenecek ve bir birleri ile karşılaştırılmıştır
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :

Proje Adı: Geleneksel starter kültürlerin mikrobiyolojik özellikleri ile bu kültürlerin laktik asit bakteri floralarının tanımlanması ve karakterize edilmesi

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu projeyle farklı kaynaklardan üretilecek olan geleneksel MSS tipi starter kültürlerin mikrobiyolojik özellikleri bakımından geleneksel peynirlerimizin üretimlerine uygunluklarının tartışılması ve bu kültürler ile yöreden sağlanacak olan taze pasta filata tipi peynirlerin laktik floralarından izole edilecek laktik asit bakterilerinin karakterize edilerek bunlardan starter kültür bileşimlerinde yer alabilecek olanların seçilmesi
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2014-02-07 11:00:47

Proje Adı: Kaşar peyniri üretiminde geleneksel kültür kullanımı üzerine bir araştırma

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Karakteristik özellikleri bakımından geleneksel Kaşar peynirinin endüstriyel üretimine uygun MSS tipi uygun starter kültür geliştirilmesi
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2014-02-07 11:01:03

Proje Adı: DİL PEYNİRİ ÜRETİMİNDE DOĞAL TERMOFİLİK PEYNİRALTI SUYU KÜLTÜRÜNÜN KULLANIM OLANAĞININ ARAŞTIRILMASI

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu çalışmanın konusu telemesi yüksek sıcaklıkta haşlanan Dil peyniri üretiminde doğal termofilik PAS kültürü kullanılarak üretilen peynirin biyokimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri temel alınarak söz konusu termofilik kültürün peynirin karakteristikleri açısından peynir üretimine uygunluğunun araştırılmasıdır
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2014-02-07 11:01:53

Proje Adı: GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN ÖRGÜ PEYNİRİNİN ENDÜSTRİYEL ÜRETİM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI

Başlama Tarihi :
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu araştırmada çiğ ve pastörize 72 2 C de 15 sn inek sütü kullanılarak üretilen Örgü peynirinin olgunlaşma periyodu 90 gün boyunca bileşim ve bazı biyokimyasal özelliklerinin değişimi incelenmiştir
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2014-02-07 11:01:23
Sistemde kayıtlı proje kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!

Yayın Adı : HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ

Yazar Bilgisi : ÇELİK ŞEREFETTİN,HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,SAKAR EBRU,TOBİ İBRAHİM,YURTSEVEN SABRİ
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Tarımsal Biyoteknoloji
Başlama Tarihi :01.01.2015
Bitiş Tarihi :01.06.2015

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Bitkisel Yağ Teknolojisi

Güncelleme Tarihi : 2023-11-06 18:17:53

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!