Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 17.05.2025 19:00:13
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 6.04.2025 08:10:06
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.05.2025 00:40:54
Kişisel Bilgiler

PROF. ŞERAFETTİN ÇELİK
- E-posta: scelik69@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3722
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/scelik69

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
1995 - 2000
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Farklı ırklara ait koyun sütlerinin fizikokimyasal özellikleri ile süt protein fenotipleri arasındaki ilişki ve incelenen özelliklerin laktasyon boyunca değişimi
Yüksek Lisans
1993 - 1995
SELÇUK ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Harran Ovasında denenen soya ve yer fıstığı çeşitlerinin tohum ve yağ bileşimi üzerine bir araştırma
Lisans
1986 - 1991
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- PROFESÖR
- 2010 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- PROFESÖR
- 2016 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- DOÇENT
- 2004 - 2010
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 1992 - 1996
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 1996 - 2000
- ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
- ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ
- 2001 - 2004
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ZİRAAT FAKÜLTESİ / GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Dekan
- 2015 - 2018
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Rektör Yardımcısı
- 2015 - 2018
- Bölüm Başkanı
- 2018 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Nar, havuç ve kapya biber suyu kullanımının hazır et köftesinin bazı fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özelliklerine etkisinin araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ZÜLKÜF EMRE PAPATYA(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Kahvaltılık yeni bir ürün: Cevizli pekmez kreması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SÜMEYYE KORKUT(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Endüstriyel yeni bir ürün: Bademli pekmez kreması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- DUYGU KAZAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Isolation and molecular identification of Listeria monocytogenes from local and imported cheese in Duhok province, Iraq
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
- MOHAMMED JOMAA RASHEED(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Kahvaltılık yeni bir ürün: Çörek otlu pekmez kreması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- TUBA ÇEVİK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Isolationand molecular identification of Salmonellaenteritidis and Salmonella typhimurium from local and imported chicken meat and meat products in duhok province, Iraq
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Ana Bilim Dalı
- MOHAMMED MAHMOOD AL MIHO(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Bazı yağlı tohum kabuklarından elde edilen antioksidanca zenginleştirilmiş mikrokristal selülozun karakterizasyonu ve mayonezde kullanım olanaklarının araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- NACİYE ÜNVER(Öğrenci),Doktora,2022
- Kahvaltılık yeni bir ürün: Antep fıstıklı pekmez kreması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- LEYLA BOSTANCI(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Şanlıurfa ilinde tüketime sunulan geleneksel yoğurtların mikrobiyotası ve mevzuat açısından değerlendirilmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ESRA ÇETİN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2020
- Geleneksel yaprak peynirinin bazı karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve olgun peynirin gıda güvenilirliği açısından değerlendirilmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- BİLAL KESKİN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Zeytin yaprağı ilavesi ile Ayvalık çeşidi zeytin meyvesinden üretilen natürel zeytinyağının oksidatif stabilitesinin belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- EMİNE DOĞRU(Öğrenci),Yüksek Lisans,2019
- Ultrason destekli ekstraksiyon yöntemi kullanılarak zeytin yaprağı ekstraksiyon işleminin optimize edilmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- NACİYE ÜNVER(Öğrenci),Yüksek Lisans,2018
- Geleneksel peynirlerin üretimine uygun doğal starter kültürlerin üretimi ile bu kültürlerin laktik asit bakteri floralarının tanımlanması ve karakterizasyonu
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- GÜLTEN ŞENOCAK SORAN(Öğrenci),Doktora,2018
- Geleneksel kahvaltılık bir ürün: Gün pekmezi kreması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- FATİH FİDAN(Öğrenci),Yüksek Lisans,2017
- Menengiç ve bazı sert kabuklu meyve dış kabuklarına ait ekstraktların antimikrobiyal ve antioksidan özelliklerinin belirlenmesi ve meyveli yoğurt üretiminde kullanımı
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- CEMHAN DOĞAN(Öğrenci),Doktora,2016
- Melissa bitki ekstraktının dondurma üretiminde kullanım imkanının araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- MESUT ÇINAR(Öğrenci),Yüksek Lisans,2016
- Yeni kahvaltılık bir ürün: Dut pekmezi kreması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SEFA IŞIK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2014
- Geleneksel Diyarbakır örgü peynirinin karakteristik özelliklerinin tespit edilmesi ve gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ABDULKERİM HATİPOĞLU(Öğrenci),Doktora,2014
- Unutulan geleneksel bir ürün, runi hiz: Karakteristik özellikleri ve optimizasyonu
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ERSİN ÇELEM(Öğrenci),Yüksek Lisans,2014
- Dil peyniri üretiminde doğal termofilik peyniraltı suyu (PAS) kültürünün kullanım olanağının araştırılması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ŞÜKRAN UYSAL(Öğrenci),Yüksek Lisans,2008
Dersler
VERİLEN DERSLER
Enzim Teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Karbohidratları,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda biyoteknolojisi,2013-2014,Lisans (Türkçe)
enzim teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yağ Teknolojisi,2013-2014,Lisans (Türkçe)
Gıda Lipitleri,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Süt İşleme Mühendisliği,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
ileri süt mikrobiyolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Starter Kültür Teknolojisi,2013-2014,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Proteinleri ve Elektroforez uygulamalrı,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
enzim teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Starter Kültür Teknolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Lipitleri,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yağ Teknolojisi,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Peynir: Fiziği, Kimyası ve Mikrobiyolojisi,2012-2013,Doktora (Türkçe)
ileri süt mikrobiyolojisi,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Biyoteknolojisi,2012-2013,Lisans (Türkçe)
Gıda Karbohidratları,2012-2013,Yüksek Lisans (Türkçe)
Peynir: Fiziği, Kimyası ve Mikrobiyolojisi,2011-2012,Doktora (Türkçe)
gıda biyoteknolojisi,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Süt İşleme Mühendisliği,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Karbohidratları,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yağ Teknolojisi,2011-2012,Lisans (Türkçe)
Starter Kültür Teknolojisi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
enzim teknolojisi,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri,2011-2012,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yağ Teknolojisi,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Starter Kültür Teknolojisi,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
enzim teknolojisi,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri,2010-2011,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda biyoteknolojisi,2010-2011,Lisans (Türkçe)
Starter Kültür Teknolojisi,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)
Peynir: Fiziği, Kimyası ve Mikrobiyolojisi,2009-2010,Doktora (Türkçe)
Geleneksel Peynirler ve Üretim Teknolojileri,2009-2010,Yüksek Lisans (Türkçe)
gıda biyoteknolojisi,2008-2009,Lisans (Türkçe)
Starter Kültür Teknolojisi,2008-2009,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yağ Teknolojisi,2008-2009,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 20
Makale Adı : A New Breakfast Spreadable Product: Mulberry Molasses Cream
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
Makale Adı : CHANGES OF QUALITY CHARACTERISTICS OF FUNCTIONAL FRUIT YOGURTS FORTIFIED WITH HUSK EXTRACTS OF VARIOUS NUTS DURING COLD STORAGE
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF MICROBIOLOGY BIOTECHNOLOGY AND FOOD SCIENCES
Makale Adı : Storage stability and fatty acid composition of Sanliurfa butterfat
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : MLJEKARSTVO
Makale Adı : Effect of antioxidant-enriched microcrystalline cellulose obtained from almond residues on the storage stability of mayonnaise
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
Makale Adı : Some Quality Charactertics of Sanliurfa Butterfat and Tulum Butterfat Produced in Karacadag Region
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
Makale Adı : The compositional and biochemical characteristics of traditional Diyarbakir Orgu cheese during the ripening period
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : INDIAN JOURNAL OF DAIRY SCIENCE
Makale Adı : Chracteristics and optimization of Runi hiz production-a forgotten traditional turkish product
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : JOURNAL OF CENTRAL EUROPEAN AGRICULTURE
Makale Adı : Production and evaluation of set-type yogurts with carob bean molasses
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
Makale Adı : Drought Stress Imposed at Different Reproductive Stages Influences Growth, Yield and Seed Composition of Soybean
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : PHILIPPINE AGRICULTURAL SCIENTIST
Makale Adı : Thermal destruction of Listeria monocytogenes during manufacture of Kunefe, a traditional Turkish dessert
Yayın Tarihi : 2008
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
Makale Adı : Ripening of traditional Orgu cheese manufactured with raw or pasteurized milk: Composition and biochemical properties
Yayın Tarihi : 2007
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Makale Adı : Physicochemical and organoleptic properties of yogurt with cornelian cherry paste
Yayın Tarihi : 2006
Atıf Sayısı : 71
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
Makale Adı : Effects of high heat treatment of milk and brine concentration on the quality of Turkish white cheese
Yayın Tarihi : 2005
Atıf Sayısı : 2
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
Makale Adı : The associations of β-Lg genetic variants with the yields and composition of Turkish White cheese
Yayın Tarihi : 2004
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
Makale Adı : Chemical composition and major minerals of Awassi sheep milk during lactation
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
Makale Adı : The effects of some starter cultures on the properties of Turkish White cheese
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 24
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Makale Adı : β-Lactoglobulin genetic variants in Brown Swiss breed and its association with compositional properties and rennet clotting time of milk
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 29
Yayın Yeri : INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Makale Adı : Some properties of yoghurt produced by adding mulberry pekmez (concentrated juice)
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 47
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Makale Adı : An alternative ice cream production for diabetic patients
Yayın Tarihi : 2003
Atıf Sayısı : 11
Yayın Yeri : MILCHWISSENSCHAFT-MILK SCIENCE INTERNATIONAL
Makale Adı : The effects of commercial starter culture and storage temperature on the oxidative stability and diacetyl production in butter
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 16
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF DAIRY TECHNOLOGY
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 1
Kitap Adı : FICEER
Yazar Adı : HAYOĞLU İBRAHİM ABDÜLHEY,ÇELİK ŞEREFETTİN,ARTIK NEVZAT,ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : The Federation of Engineering Institutions of Islamic Countries
Yayın Dili :İngilizce
ISBN :978-967-5995-11-8
Basım Türü :Basılı
YIL :2015
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 17
Proje Adı: Farklı Oranlarda Koyun ve İnek Sütü Karışımından Üretilen Yöresel Örgü Peynirinin Karakteristik Aroma, Tekstür ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 02.04.2023
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-12-06 21:47:26
Proje Adı: Geleneksel Pekmez Kreması Üretimi: Endüstriyel Ar-Ge Çalışmaları
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Yöresel gıda ürünlerinin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine yönelik AR-GE çalışmaları.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-10-25 20:42:45
Proje Adı: Şanlıurfa ili Karacadağ bölgesinde üretilen geleneksel sadeyağı ve Hiz yağının bazı karakteristik özellikleri ile oksidatif stabilitelerinin tespit edilmesi
Bitiş Tarihi : 13.07.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-01-17 09:39:32
Proje Adı: Starter kültür bileşimlerinde yer alabilecek bazı laktik asit bakteri izolatlarının tanımlanması
Bitiş Tarihi : 12.12.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-14 00:11:00
Proje Adı: Şanlıurfa Yöresinde Geleneksel Olarak Üretilen Gün Pekmezii ve Tereyağı Karışımının Karakteristik Özelliklerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 17.11.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-15 21:57:19
Proje Adı: Farklı Ambalaj Materyalinde Olgunlaştırılan Muş Tulum Peynirinin Gıda Güvenliği Açısından değerlendirilmesi
Bitiş Tarihi : 24.02.2017
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2018-01-15 21:49:52
Proje Adı: Harran Üniversitesi Organik Zeytin ve Zeytinyağı Üretim Tesisi Kurulması
Bitiş Tarihi : 22.07.2017
Proje Konusu : ORGANİK ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ÜRETİMİ VE EKONOMİYE ETKİSİ
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2019-03-28 13:07:23
Proje Adı: yeni kahvaltılık bir ürün
Bitiş Tarihi : 21.10.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-15 20:38:01
Proje Adı: UNUTULAN GELENEKSEL BİR TAT HİZ YAĞI KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİ VE OPTİMİZASYONU
Bitiş Tarihi : 21.10.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2016-01-15 20:37:34
Proje Adı: Unutulan Geleneksel Bir Tat Hiz Yağı Karakteristik özellikleri ve Optimizasyonu
Bitiş Tarihi : 21.10.2014
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-12-29 22:40:23
Proje Adı: Geleneksel Diyarbakır Örgü Peynirinin Karakteristik Özelliklerinin Tespit Edilmesi Ve Gıda Güvenliği Açısından Değerlendirilmesi
Bitiş Tarihi : 15.03.2014
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2021-09-10 13:32:01
Proje Adı: Türkiye de Tüketicilerin Genetiği Değiştirilmiş Gıdaları Algılamaları ve Bu Gıdaların Etiketlenmesi İçin Ödeme İstekliliği
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu çalışmanın konusu gıda güvenliği açısından hedef kitle olan tüketicilerin GD li gıdaları kabul etme düzeyleri ve ödeme arzusunu parasal olarak takdirini ortaya koymaktır
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2014-02-07 10:59:31
Proje Adı: FARKLI KÜLTÜR PREPARATLARI KULLANILARAK HAZIRLANAN BEYAZ PEYNİRLERİN FİZİKSEL KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu araştırmada Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Pilot Süt İşletmesinde pastörize edilmiş sütlere 3 farklı firmanın Türkiye de pazarladığı hazır kültür ve çoğaltmalı kültür L lactis Str cremoris katılmış ve bu sütler beyaz peynire işlenecektir Daha sonra buzdolabında 4 1oC 1 2 3 ay olgunlaştırıldıktan sonra bu peynirlerin bazı fiziksel kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenecek ve bir birleri ile karşılaştırılmıştır
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : DİĞER
Güncelleme Tarihi :
Proje Adı: Geleneksel starter kültürlerin mikrobiyolojik özellikleri ile bu kültürlerin laktik asit bakteri floralarının tanımlanması ve karakterize edilmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu projeyle farklı kaynaklardan üretilecek olan geleneksel MSS tipi starter kültürlerin mikrobiyolojik özellikleri bakımından geleneksel peynirlerimizin üretimlerine uygunluklarının tartışılması ve bu kültürler ile yöreden sağlanacak olan taze pasta filata tipi peynirlerin laktik floralarından izole edilecek laktik asit bakterilerinin karakterize edilerek bunlardan starter kültür bileşimlerinde yer alabilecek olanların seçilmesi
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2014-02-07 11:00:47
Proje Adı: Kaşar peyniri üretiminde geleneksel kültür kullanımı üzerine bir araştırma
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Karakteristik özellikleri bakımından geleneksel Kaşar peynirinin endüstriyel üretimine uygun MSS tipi uygun starter kültür geliştirilmesi
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2014-02-07 11:01:03
Proje Adı: DİL PEYNİRİ ÜRETİMİNDE DOĞAL TERMOFİLİK PEYNİRALTI SUYU KÜLTÜRÜNÜN KULLANIM OLANAĞININ ARAŞTIRILMASI
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu çalışmanın konusu telemesi yüksek sıcaklıkta haşlanan Dil peyniri üretiminde doğal termofilik PAS kültürü kullanılarak üretilen peynirin biyokimyasal mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri temel alınarak söz konusu termofilik kültürün peynirin karakteristikleri açısından peynir üretimine uygunluğunun araştırılmasıdır
Proje Konum : Yönetici
Proje Türü : TÜBİTAK PROJESİ
Güncelleme Tarihi : 2014-02-07 11:01:53
Proje Adı: GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN ÖRGÜ PEYNİRİNİN ENDÜSTRİYEL ÜRETİM OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Bu araştırmada çiğ ve pastörize 72 2 C de 15 sn inek sütü kullanılarak üretilen Örgü peynirinin olgunlaşma periyodu 90 gün boyunca bileşim ve bazı biyokimyasal özelliklerinin değişimi incelenmiştir
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : BAP
Güncelleme Tarihi : 2014-02-07 11:01:23
Bilimsel Faaliyetler
Yayın Adı : HARRAN TARIM VE GIDA BİLİMLERİ DERGİSİ
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Basılı
Alan Bilgisi: Ziraat, Orman ve Su Ürünleri Temel Alanı->Tarımsal Biyoteknoloji
Başlama Tarihi :01.01.2015
Bitiş Tarihi :01.06.2015
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi
Gıda Mikrobiyolojisi
Bitkisel Yağ Teknolojisi
Güncelleme Tarihi : 2023-11-06 18:17:53