Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.12.2024 00:49:51
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.12.2024 15:12:37
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.12.2024 12:07:44
Kişisel Bilgiler
ÖĞR. GÖR. MEHMET ŞÜKRÜ KARAKUŞ
- E-posta: sukrukarakus@harran.edu.tr
- Adres: Şanlıurfa-Mardin Karayolu Üzeri 18.Km Şanlıurfa / Türkiye
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 1060
- Bağlı Birimi : REKTÖRLÜK
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/sukrukarakus
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2017 - 2022
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: İnek ve koyun krema ve yoğurdundan üretilen tereyağların özellikleri ve bu tereyağlardan elde edilen sadeyağların depolama sırasında kalite kriterlerinde meydana gelen değişimlerin belirlenmesi
Yüksek Lisans
2011 - 2013
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Prebiyotik lif içeren stevia özü ilavesinin çilek aromalı acidophilus-bifidus yoğurtlarının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri
Lisans
2006 - 2010
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ZİRAAT FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2023 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- REKTÖRLÜK /
YÖNETİMSEL GÖREVLER
Yönetimsel Görev bilgisi bulunamadı.
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
Besin Güvenliği ve Hijyen,2023-2024,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Brown rice protein–dietary fibre conjugate improves bioaccessibility of minerals via modifying gelling structure of yoghurt
Dergi Adı : International Journal of Food Science & Technology
Cilt :
ISSN : 0950-5423
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Sour cherry seed proteins devoted to covalently bonded carbohydrate moieties: efficacy of transaction and carbohydrate type on amino acid distribution and emulsifier behavior
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt :
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Unveiling the multifaceted world of anthocyanins: Biosynthesis pathway, natural sources, extraction methods, copigmentation, encapsulation techniques, and future food applications
Dergi Adı : Food Research International
Cilt : 187
ISSN : 0963-9969
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : BAKLA PROTEİNİ: MİKRODALGA DESTEKLİ ÖZÜTLEME KOŞULLARININ OPTİMİZASYONU VE KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN PEYNİRALTI SUYU PROTEİNİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI
Dergi Adı : GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
Cilt : 49
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Nohut proteini: Ultrases destekli özütlemenin optimizasyonu ve tekno-fonksiyonel davranışları
Dergi Adı : Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 12
ISSN : 2564-6605
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Siirt-Pervari yöresinden toplanan balların fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Dergi Adı : Harran Tarim ve Gida Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Domates Kabuğu Fenolikleri: Mikrodalga Destekli Ekstraksiyon Koşullarının Optimizasyonu ve Mikroenkapsülasyonu
Dergi Adı : Igdir University
Cilt : 13
ISSN : 2146-0574
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Instant stevia powder as a novel potential additive for enhancing nutritional value and quality characteristics of yogurt
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology
Cilt :
ISSN : 0022-1155
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Kullanıma Hazır Suda Çözünebilir Keçiboynuzu Kabuğu Tozu Üretiminin Yanıt Yüzey Yöntemi ile Çift Aşamalı Optimizasyonu
Dergi Adı : Omer Halisdemir Universitesi
Cilt : 12
ISSN : 2564-6605
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : PAMUK ÇEKİRDEĞİ PROTEİN KONSANTRESİNİN KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
Dergi Adı : The Journal of Food, Turkey
Cilt : 48
ISSN : 1300-3070
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Evaluation of fatty acids, free fatty acids and textural properties of butter and sadeyag (anhydrous butter fat) produced from ovine and bovine cream and yoghurt
Dergi Adı : Elsevier BV
Cilt : 126
ISSN : 0958-6946
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Depolama sıcaklığı, depolama süresi ve zeytinyağı ilavesinin pul kırmızıbiberin bazı özellikleri üzerine etkisi
Dergi Adı : Harran Tarim ve Gida Dergisi
Cilt : 26
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Sadeyağ üretiminde kullanılan süt, yoğurt ve kremanın gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi
Dergi Adı : Harran Tarim ve Gida Dergisi
Cilt : 25
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : NOVEL ANALYZING APPROACHES FOR CHEMICAL CHARACTERIZATION OF SUNFLOWER OILS DURING DEEP-FRYING BY FT-IR
Dergi Adı : FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
Cilt : 29
ISSN : 1018-4619
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Stevia Özü İlavesinin Çilek Aromalı Acidophilus-Bifidus Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkileri
Dergi Adı : Harran Üniversitesi Mühendislik Dergisi
Cilt : 4
ISSN : 2528-8733
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Koyun ve İnek Sütlerinden Üretilen Şanlıurfa Sadeyağlarının Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin belirlenmesi
Dergi Adı : Harran Tarim ve Gida Dergisi
Cilt : 23
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2019
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 18
Makale Adı : Unveiling the multifaceted world of anthocyanins: Biosynthesis pathway, natural sources, extraction methods, copigmentation, encapsulation techniques, and future food applications
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Instant stevia powder as a novel potential additive for enhancing nutritional value and quality characteristics of yogurt
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Sour cherry seed proteins devoted to covalently bonded carbohydrate moieties: efficacy of transaction and carbohydrate type on amino acid distribution and emulsifier behavior
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Brown rice protein–dietary fibre conjugate improves bioaccessibility of minerals via modifying gelling structure of yoghurt
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Domates Kabuğu Fenolikleri: Mikrodalga Destekli Ekstraksiyon Koşullarının Optimizasyonu ve Mikroenkapsülasyonu
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kullanıma hazır suda çözünebilir keçiboynuzu kabuğu tozu üretiminin yanıt yüzey yöntemi ile çift aşamalı optimizasyonu
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Nohut proteininin ultrases destekli özütlenmesinin optimizasyonu ve tekno-fonksiyonel özellikleri
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : DETERMINATION OF THE CHARACTERISTIC ATTRIBUTES OF COTTONSEED PROTEIN CONCENTRATE
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : İNEK VE KOYUN KREMA VE YOĞURDUNDAN ÜRETİLEN TEREYAĞLARIN ÖZELLİKLERİ VE BU TEREYAĞLARDAN ELDE EDİLEN SADEYAĞLARIN DEPOLAMA SIRASINDA KALİTE KRİTERLERİNDE MEYDANA GELEN …
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Depolama sıcaklığı, depolama süresi ve zeytinyağı ilavesinin pul kırmızıbiberin bazı özellikleri üzerine etkisi
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Evaluation of fatty acids, free fatty acids and textural properties of butter and sadeyag (anhydrous butter fat) produced from ovine and bovine cream and yoghurt
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 16
Makale Adı : Sadeyağ üretiminde kullanılan süt, yoğurt ve kremanın gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Novel Analyzing Approaches For Chemical Characterization of Sunflower Oils During Deep-Frying by FT-IR
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 5*
Makale Adı : Koyun ve İnek Sütlerinden Üretilen Şanlıurfa Sadeyağlarının Fiziksel, Kimyasal ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : Stevia Özü İlavesinin Çilek Aromalı Acidophilus-Bifidus Yoğurtların Bazı Fizikokimyasal ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkileri
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Prebiyotik lif içeren stevia özü ilavesinin çilek aromalı acidophilus-bifidus yoğurtlarının bazı kalite özellikleri üzerine etkileri/Contains prebiotic fiber effect on some …
Yayın Tarihi : 2013
Atıf Sayısı : 9
Makale Adı : Siirt-Pervari yöresinden toplanan balların fizikokimyasal özelliklerinin belirlenmesi
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı : BAKLA PROTEİNİ: MİKRODALGA DESTEKLİ ÖZÜTLEME KOŞULLARININ OPTİMİZASYONU VE KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN PEYNİRALTI SUYU PROTEİNİ İLE KARŞILAŞTIRILMASI
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 5
Makale Adı : Brown rice protein-dietary fibre conjugate improves bioaccessibility of minerals via modifying gelling structure of yoghurt
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
Makale Adı : Sour cherry seed proteins devoted to covalently bonded carbohydrate moieties: efficacy of transaction and carbohydrate type on amino acid distribution and emulsifier behavior
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
Makale Adı : Unveiling the multifaceted world of anthocyanins: Biosynthesis pathway, natural sources, extraction methods, copigmentation, encapsulation techniques, and future food applications
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 4
Yayın Yeri : FOOD RESEARCH INTERNATIONAL
Makale Adı : Evaluation of fatty acids, free fatty acids and textural properties of butter and sadeyag (anhydrous butter fat) produced from ovine and bovine cream and yoghurt
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : INTERNATIONAL DAIRY JOURNAL
Makale Adı : NOVEL ANALYZING APPROACHES FOR CHEMICAL CHARACTERIZATION OF SUNFLOWER OILS DURING DEEP-FRYING BY FT-IR
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
Bildiri Adı : Fabricating A Novel Emulsifier Using Gum Arabic-Locust Bean Gum Blend
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.07.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.07.2023
Basım Tarihi :15.08.2023
Bildiri Adı : Effect of pH-shifting on Extraction Yield and the Color of Kidney Bean (Phaseolus vulgaris L.) Protein Powder
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKALAN Merve, YÜCETEPE Melike, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, BAYRAK AKAY Kamile, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :08.12.2022
Bildiri Adı : Determination of Hydrolyzation Degree and Antioxidant Activity of Fruit-Based Bioactive Peptides
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YÜCETEPE Melike, AKALAN Merve, BAYRAK AKAY Kamile, KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, KARAASLAN ASLİYE, BAŞYİĞİT BÜLENT, KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.10.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :08.12.2022
Bildiri Adı : Effects of Garlic Concentrations on pH Change Kinetics During Different Stages of Cacık Production
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 29.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :10.11.2019
Bildiri Adı : Sarımsak Konsantrasyonunun Cacığın Renk ve Duyusal Özellikleri Üzerine Etkisinin Araştırılması
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 29.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :10.11.2019
Bildiri Adı : Determination of pH Change Kinetics During Ready to Use Cacık Production: Effects of Cucumber Concentrations
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARAKUŞ MEHMET ŞÜKRÜ, ATASOY AHMET FERİT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Süt Teknolojisi>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 29.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :10.11.2019
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 7
Proje Adı: Uçucu Yağ İhtiva Eden Polimerzomlar ile Fonksiyonelleştirilmiş Modifiye Buğday Kepeği Proteini Bazlı Yenilikçi Hidrojel Filmlerin Üretilmesi ve Gıdaların Muhafazasında Kullanımı
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2024-04-05 12:39:19
Proje Adı: Antioksidan ve Antimikrobiyal Yüklenmiş Nanolipozom Taşıyıcılar Kullanılarak Bifonksiyonel Yenilebilir Vişne Proteini Filmlerin Geliştirilmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2024-04-05 12:37:05
Proje Adı: QUALITY PARAMETERS AND SOME PROPERTIES OF OLIVE OIL FROM MARKETS IN IRAQ/ERBIL
Bitiş Tarihi : 21.09.2022
Proje Konusu : The purpose of this study was to evaluate the physical and chemical characteristics of olive oils from cooperatives for olive growers and allowed us to identify and classify the oils. The samples which were studied collected from the Erbil-Iraq are specific to the region of Kurdistan were examined for physical and chemical properties (acidity, pH, peroxide values, saponification number, iodine value, ultraviolet spectrophotometric analysis (k232 and k270), refractive index), fatty acids composition and total phenol content. Olive oil was analyzed for fatty acids commonly present in olive oils which are palmitic, palmitoleic, stearic, oleic, linoleic, linolenic, and arachidic. Oleic acid was found in high percentage ranged from (64.80 to 72.80), followed by palmitic, Linoleic, palmitoleic, stearic and linolenic. Arachidic acid was detected in all olive oil samples but in low percentage. Total phenol contents expressed as gallic acid of olive oils values ranged from (112 to 313 mg/kg). All olive oil samples were compared with International Olive Oil Council (IOOC), were not exceed the limits and exhibited remarkable physicochemical properties and could be useful as edible oils and industrial applications.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-03-23 14:15:37
Proje Adı: Koyun ve İnek Sadeyağ(Urfa Yağı) Karışımlarının Özelliklerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 15.12.2021
Proje Konusu : ÖZET*Sadeyağ; Tereyağının belirli bir sıcaklık derecesinde eritildikten sonra köpük, tortu ve suyundan mümkün olduğu kadar ayrılmış ve içinde en az %99 oranında süt yağı bulunan ürün olarak tanımlanmaktadır. Türkiye'de hemen hemen her bölgede üretilen sadeyağ, Şanlıurfa'da yaygın olarak üretilerek ticari bir değer ve coğrafi işaret kazanmıştır. Şanlıurfa Sadeyağını (Urfa yağı) diğer yağlardan ayıran farklar arasında hayvanın beslendiği endemik bitkiler, ivesi ırkı koyun sütünden elde edilen tereyağının kısa sürede sadeyağa işlenmesi, kendine özgü tat, rayiha (koku) ve aromasıdır. Ülkemizde teknolojinin gelişmesi ve haksız kazanç için ekonomik nedenlerle birlikte giderek yaygınlaşan taklit ve tağşişe yönelik ürün üretimi tüketicileri ve firmaları endişelendirmekte ve haksız rekabete neden olmaktadır. Geleneksel yöntemlerle ivesi ırkı koyun yoğurdundan üretilen Şanlıurfa Sadeyağına, maliyeti düşürmek amacıyla bazı baklavalık yağlar ilave edilerek hileli ürün üretimi gerçekleştirilmektedir. Bu durum, hem ülke ekonomisine zarar vermekte hem de tüketicilerin sağlığına yönelik olumsuz etkilere sebep olmaktadır. Şanlıurfa Sadeyağlarının (Urfa Yağı) tat, aroma, yağ asitleri kompozisyonu gibi bazı karakteristik özelliklerin oluşmasında elde edildiği kaynak ve üretimindeki bölgesel farklılıklar temel rol oynamaktadır. Bu durum Urfa Yağına ait karakteristik özelliklerin tanımlanması gerektiğini düşündürmektedir. Koyun ile inek sadeyağları piyasadan alınacak materyal olarak kullanılacaktır. Koyun Sadeyağı: İnek Sadeyağı ile belirli oranlarda katılarak, karışımlar oluşturularak fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri incelenecektir.Bu tez çalışmasıyla, koyun ve inek sütünden elde edilen Şanlıurfa Sadeyağlarına ait fiziksel, kimyasal, mikrobiyolojik parametreler belirlenerek Sadeyağında yapılan veya yapılması mümkün olabilecek taklit ve tağşiş 'in önüne geçilmesi, hem sadeyağ üreticilerinin, hem de tüketicilerin haklarının korunması, ürünün yer...
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-03-23 14:15:37
Proje Adı: Probiyotik Kültür İçeren Yenilebilir Kaplama Formülasyonlarının Geliştirilmesi ve Kaşar Peynirinde Kaplama Materyali Olarak Kullanımının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 15.12.2021
Proje Konusu : Tüketicilerin sağlıklı beslenme ve yaşam konusunda artan endişeleri nedeniyle probiyotik ürünlerin küresel pazarı giderek büyümektedir. Bu durum, yeni probiyotik gıda maddeleri üretiminin yanında probiyotik organizmaların gıda maddelerinde stabilitesinin sağlanması konusunun araştırılmasını zorunlu hale getirmiştir. Son yıllarda probiyotiklerin stabilitelerini sağlamaya yönelik pek çok çalışma yürütülmekte ve yenilebilir ambalaj materyallerine probiyotiklerin ilavesi bu konuda alternatif bir yöntem olarak kabul edilmektedir.Probiyotik peynir üretimi, bilimsel literatürde güncel bir konudur ve süt endüstrisi için bu tüketici eğilimini temsil etmektedir. Ülkemizde Kaşar peyniri tüketimi düşünüldüğünde bu ürünün probiyotik gıda maddelerinin yaygınlaşması için aracılık edebileceği düşünülmektedir. Ancak, Kaşar peyniri üretiminde uygulanan haşlama işleminin probiyotik kullanımını sınırlayıcı bir faktör olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, Kaşar peyniri gibi pıhtısı haşlanan peynirlerde probiyotiklerin stabilitesinin sağlanması konus unda alternatif yöntemlerin geliştirilmesi gerekmektedir. Yapılan çalışmalar yenilebilir film ve kaplamaların probiyotiklerin taşınımı ve teslimi için etkili bariyerler olduğunu göstermektedir. Bu yaklaşımdan yola çıkarak probiyotik mikroorganizma ilave edilen yenilebilir ambalaj materyali ile kaplama işleminin, Kaşar peynirinin işlenmesi sırasındaki sınırlayıcı faktörleri elimine edebileceği düşünülmektedir.Ayrıca, Kaşar peynirinin depolanması sırasında görülen en önemli problemlerden biri küflenmedir. Küf gelişimi ekonomik kaybın yanı sıra mikotoksin gibi toksik bileşenlerin meydana gelmesi nedeniyle sağlık açısından da önem taşımaktadır. Son yıllarda gıdaların raf ömrünü arttırmak ve gıda güvenliğini sağlamak amacıyla doğal antimikrobiyal maddelerin kullanımına yönelik çalışmalar hız kazanmıştır. Probiyotik mikroorganizmaların da pek çok mikroorganizma türü üzerinde antimikrobiyal aktiviteye sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, yeni...
Proje Konum : Bursiyer
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-08-28 18:20:04
Proje Adı: KOYUN VE İNEK KREMASI VE YOĞURDUNDAN ÜRETİLEN ŞANLIURFA SADEYAĞININ (URFA YAĞININ) KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BÖLGE EKONOMİSİNE KATKISININ ARTTIRILMASI
Bitiş Tarihi : 03.10.2022
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-03-23 14:15:37
Proje Adı: Farklı Tür Sütlerden Değişik Yöntemlerle Üretilen Şanlıurfa Sadeyağlarının Depolama Sırasında Kalite Kriterlerinde Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 13.06.2022
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-03-23 14:15:38
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 6
Proje Adı: GIDA AR-GE LABORATUVAR KURULUMU VE ALTYAPININ GELİŞTİRİLMESİ
Bitiş Tarihi : 2025-04-03
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet Şükrü KARAKUŞ, İsmail KOYUNCU, Eyyüp YAŞAR
Anahtar Kelimeler : Reometre, kromatoğrafi, reoloji, viskozite, deformasyon
Proje Adı: QUALITY PARAMETERS AND SOME PROPERTIES OF OLIVE OIL FROM MARKETS IN IRAQ/ERBIL
Bitiş Tarihi : 2023-12-30
Tamamlandı Tarihi : 2022-09-21
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Payraw Salıh KHUDHUR, Mehmet Şükrü KARAKUŞ
Anahtar Kelimeler : olive oils, physical and chemical properties, fatty acids, total phenol, North of Morocco
Proje Adı: Koyun ve İnek Sadeyağ(Urfa Yağı) Karışımlarının Özelliklerinin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 2021-10-28
Tamamlandı Tarihi : 2021-12-15
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Suat ÖZDEMİR, Mehmet Şükrü KARAKUŞ
Anahtar Kelimeler : Urfa Yağı, Koyun Sadeyağı, İnek sadeyağı, Taklit, Tağşiş
Proje Adı: Probiyotik Kültür İçeren Yenilebilir Kaplama Formülasyonlarının Geliştirilmesi ve Kaşar Peynirinde Kaplama Materyali Olarak Kullanımının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2023-06-04
Tamamlandı Tarihi : 2023-10-30
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Huriye Gözde CEYLAN, Mehmet Şükrü KARAKUŞ, Ali YILDIRIM
Anahtar Kelimeler : Probiyotik, prebiyotik, yenilebilir kaplama, Kaşar, antifungal
Proje Adı: KOYUN VE İNEK KREMASI VE YOĞURDUNDAN ÜRETİLEN ŞANLIURFA SADEYAĞININ (URFA YAĞININ) KARAKTERİSTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE BÖLGE EKONOMİSİNE KATKISININ ARTTIRILMASI
Bitiş Tarihi : 2022-02-09
Tamamlandı Tarihi : 2022-10-03
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Mehmet Şükrü KARAKUŞ, Aziz ATASOY
Anahtar Kelimeler : Şanlıurfa sadeyağ, Urfa yağı, tağşiş, inek ve koyun sütü ve yoğurdu
Proje Adı: Farklı Tür Sütlerden Değişik Yöntemlerle Üretilen Şanlıurfa Sadeyağlarının Depolama Sırasında Kalite Kriterlerinde Meydana Gelen Değişimlerin Belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 2021-12-01
Tamamlandı Tarihi : 2022-06-13
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Ahmet Ferit ATASOY, Mehmet Şükrü KARAKUŞ
Anahtar Kelimeler : Urfa Yağı, Sadeyağ, Tereyağı, Krema, İvesi
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Süt Teknolojisi
Yağ Teknolojisi
Meyve-Sebze Teknolojisi
Güncelleme Tarihi : 2023-01-11 22:39:00