Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 7.12.2025 14:59:59
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 7.12.2025 10:10:55
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 6.12.2025 00:30:02
Kişisel Bilgiler
ÖĞR. GÖR. TUĞBA GÜL DİKME
- E-posta: tgul@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 2092
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/tgul
YÖKSİS Veri Girişi İçin Tıklayınız.
Google Scholar Profil Hesap Bilgisi Öğrenme Kılavuzu İçin Tıklayınız.
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Mezuniyet Bilgilleri kaydı bulunamadı.
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2010 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- SİVEREK MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
- ÖĞRETİM GÖREVLİSİ
- 2010 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- SİVEREK MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Program Başkanı
- 2012 - 2016
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
Yönetilen tez bilgisi bulunamadı.
Dersler
VERİLEN DERSLER
GIDA SAĞLIĞI VE BESLENME İLKELERİ,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
DİYALİZ I,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve Sebze Teknolojisi,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
GIDA SAĞLIĞI VE BESLENME İLKELERİ,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Gıda Katkı Maddeleri,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Fermente Gıdalar,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
DIYALIZ II,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
GIDA KODEKSİ VE YASAL MEVZUAT,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIĞIN KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Yaşlılarda Beslenme,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Staj,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
TIBBİ TERMİNOLOJİ,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
GIDA KİMYASI,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Gıda Endüstrisi Makinaları,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Danışmanlık,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Fermente Gıdalar,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Gıda Ambalajlama,2024-2025,Önlisans (Türkçe)
Danışmanlık,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Staj,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
AMELİYATHANE UYGULAMALARI III,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIĞIN KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Fermente Gıdalar,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
YAŞLILARDA BESLENME,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve Sebze Teknolojisi II,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
GIDA SAĞLIĞI VE BESLENME İLKELERİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Gıda Ambalajlama,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Fermente Gıdalar,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Gıda Endüstrisi Makinaları,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve Sebze Teknolojisi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIĞIN KORUNMASI VE GELİŞTİRİLMESİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Gıda Kimyası,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
AKTİF VE SAĞLIKLI YAŞLANMA,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Gıda Katkı Maddeleri,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
TIBBİ TERMİNOLOJİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
GIDA SAĞLIĞI VE BESLENME İLKELERİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ,2018-2019,Önlisans (Türkçe)
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
TEMEL BİLGİ TEKNOLOJİLERİ,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
SAĞLIKLI BESLENME,2017-2018,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve SebzeTeknolojisi-I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
TOPLUMSAL DUYARLILIK PROJELERİ,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Fermente Gıdalar,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve Sebze Teknolojileri-I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Gıda Kalite Kontrolü,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Kalite Güvencesi ve Standartları,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Gıda Ambalajlama,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Gıdalarda Temel İşlemler-1,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Özel Gıdalar Teknolojisi,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Laboratuar Teknikleri I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Tahıl Teknolojisi I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Gıda Bilim ve Teknolojisi,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Gıda Kimyası,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve Sebze Teknolojisi I,2016-2017,Önlisans (Türkçe)
Gıda Endüstrisi Makinaları,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Laboratuar Teknikleri II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Gıda Katkı Maddeleri,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Bitkisel Yağ Teknolojisi,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Tahıl Teknolojisi II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Gıda Teknolojisi,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Gıdalarda Temel İşlemler II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Ambalajlama ve Paket.,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Meslek Etiği,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Gıda Kimyası,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Genel Beslenme,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve Sebze Teknolojisi II,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Genel Gıda Kont.ve Mevz.,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Bitkisel Yağ Teknolojisi,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Laboratuar Tekniği,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Laboratuar Uygulamaları,2015-2016,Önlisans (Türkçe)
Tahıl İşleme Teknolojisi,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Atatürk İlke ve İnkilapları Tarihi-I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Özel Gıdalar Teknolojisi,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve Sebze Teknolojisi I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Meyve Sebze İş. Tekno.,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve Sebze Teknolojileri-I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Tahıl Teknolojisi I,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
Gıda Kimyası,2014-2015,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
İLETİŞİM,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ-I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNALARI,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ-I,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II,2013-2014,Önlisans (Türkçe)
MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ-I,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-1,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ-II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENÜSTRİSİ MAKİNALARI,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-I,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ -II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER -II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
İLETİŞİM,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-II,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
GIDA KATKI MADDELERİ,2012-2013,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR UYGULAMALARI,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-II,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ-II,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
MEYVE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-I,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-II,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNALARI,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR TEKNİKLERİ-I,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-I,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
AMBALAJLAMA VE PAKETLEME,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
İLETİŞİM,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ-I,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ-II,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
GIDA KATKI MADDELERİ,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
MEYVE SEBZE TEKNOLOJİSİ-I,2011-2012,Önlisans (Türkçe)
LABORATUAR UYGULAMALARI,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
GIDA ENDÜSTRİSİ MAKİNALARI,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
MEYVE SEBZE İŞLEME TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
BİTKİSEL YAĞ TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
GIDALARDA TEMEL İŞLEMLER-II,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-II,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ-II,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
AMBALAJLAMA VE PAKETLEME,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
ÖZEL GIDALAR TEKNOLOJİSİ,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ-I,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
GENEL GIDA KONT.VE MEVZUAT,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
TAHIL TEKNOLOJİSİ-I,2010-2011,Önlisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : A new plant-based milk and milk powder analogue from apricot (Prunus Armeniaca L.) seed press cake after cold pressing process
Dergi Adı : European Food Research and Technology
Cilt :
ISSN : 1438-2385
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Preservation of bioactive compounds in mulberry species (Morus spp.) under different drying conditions
Dergi Adı : Scientific reports
Cilt : 15
ISSN : 2045-2322
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Optimization and sensory analysis of a beetroot, apple, and oat-based beverage using response surface methodology
Dergi Adı : International Journal of Agriculture, Environment and Food Sciences
Cilt : 9
ISSN : 2618-5946
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Chemical characterization and adulteration risk evaluation of commercially available sour pomegranate concentrates from different regions
Dergi Adı : Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 14
ISSN : 2564-6605
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Metabolomic carnitine profiles and potential health benefits of pomegranate species
Dergi Adı : Acta Alimentaria
Cilt : 54
ISSN : 1588-2535
Yayın Tarihi : 2025
Makale Adı : Impact of stale bread utilization on the quality attributes of tarhana production
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 28
ISSN : 2587-1358
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Ön lisans Öğrencilerinin Kefir Bilgi Düzeyleri ve Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi: Harran Üniversitesi Örneği
Dergi Adı : Medical and Health Sciences Journal
Cilt : 2
ISSN : 3023-5804
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : The Critical Link Between Food, Health and Disease
Dergi Adı : Medical and Health Sciences Journal
Cilt : 2
ISSN : 3023-5804
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Effect of Phytosterols inApricot Kernel on Cholesterol-Molecular Docking
Dergi Adı : Mehes Journal
Cilt : 2
ISSN : 3023-5804
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Use of medicinal and aromatic plants in food
Dergi Adı : Eurasian Clinical and Analytical Medicine
Cilt : 11
ISSN : 2667-6451
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Obeziteye Karşı Diyet Türleri ve Takviyeleri
Dergi Adı : Mehes Journal (Medical and Health Sciences Journal)
Cilt : 1
ISSN : 3023-5804
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Diet and kidney rehabilitation in dialysis patients
Dergi Adı : Eurasian Clinical and Analytical Medicine
Cilt : 11
ISSN : 2667-6451
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Yaşlılarda Vegan Beslenme
Dergi Adı : Acta Medica Ruha
Cilt : 1
ISSN : 2980-1184
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Yaşlılarda malnütrisyon, nedenleri ve etkileri
Dergi Adı : Sağlık Akademisyenleri Dergisi
Cilt : 10
ISSN : 2148-7472
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : KAYISI ÇEKİRDEĞİNİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİSİ
Dergi Adı : İnönü üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Dergisi
Cilt : 8
ISSN : 2147-7892
Yayın Tarihi : 2020
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 28
Makale Adı : Metabolomic carnitine profiles and potential health benefits of pomegranate species
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of Phytosterols in Apricot Kernel on Cholesterol: Molecular Docking
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Impact of stale bread utilization on the quality attributes of tarhana production
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Diyaliz Hastası Yaşlı Bireylerde Beslenme
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Yaşlı Bireylerde Hücresel Perfüzyonu Artırmak için Beslenme Stratejileri
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kalp Hastası Olan Yaşlı Bireyler İçin Diyet Önerileri
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The Critical Link Between Food, Health and Disease
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sarkopeni’li Yaşlı Bireylerde Gıda Alımı ve Beslenme
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Ön lisans Öğrencilerinin Kefir Bilgi Düzeyleri ve Tüketim Alışkanlıklarının Belirlenmesi: Harran Üniversitesi Örneği
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : FERMENTED PURSLANE (PORTULACA OLERACEA L.) JUICE AS A NOVEL FUNCTIONAL BEVERAGE: A REVIEW
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Obeziteye Karşı Diyet Türleri ve Takviyeleri
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : SAĞLIKLI BESLENME ÜRÜNLERİNDE GIDA TEKNOLOJİSİ
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Use of medicinal and aromatic plants in food
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 9
Makale Adı : GIDA TEKNOLOJİSİNDE HİJYEN VE SANİTASYON
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Yaşlılarda malnütrisyon, nedenleri ve etkileri
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Diet and kidney rehabilitation in dialysis patients
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Yaşlılarda Vegan Beslenme: Derleme Makale
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : MEYVE VE SEBZE BAZLI SAĞLIKLI SPORCU İÇECEĞİ
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : DİYALİZ HASTALARI İÇİN SAĞLIKLI İÇECEKLER
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : GERİATRİK BESLENME
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : SPİRULİNA'NIN İNSAN SAĞLIĞINA FAYDALARI
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : KAYISI ÇEKİRDEĞİNİN İNSAN SAĞLIĞINA ETKİSİ
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Antioxidant and Antimicrobial Potential of Asafoetida, Ferula L:A Review
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Gıdalarda Yasaklı Madde: ”4,5-epoxydec-2(trans)-enal”
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Probiyotik Meyve Suyunun Üretimini Etkileyen Faktörler
Yayın Tarihi : 2017
Atıf Sayısı :
Makale Adı : 2016 TAJEV/Oral Presentation
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Meslek Yüksekokulu Öğrencilerinin Gelecek Beklentilerinin Ölçülmesi Hrü Harran Üniversitesi Siverek Myo Örneği
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The effect of stale bread flour addition on microfauna and other characteristics of Tarhana, a traditional fermented flour-yoghurt product
Yayın Tarihi : 2010
Atıf Sayısı :
Bildiri Adı : OPTIMIZATION OF TAHINI-BASED SMOOTHIE FORMULATION USING RESPONSE SURFACE METHODOLOGY
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda ve Beslenme Bilimi>Fonksiyonel Gıdalar>Meyve ve Sebze Teknolojisi>Tahini-based smoothie, functional beverages, response surface methodology, physicochemical properties, sensory optimization
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 24.06.2025
Etkinlik Bitiş Tarihi :26.06.2025
Basım Tarihi :20.07.2025
Bildiri Adı : SİVEREK BÖLGESİ'NDEKİ DEVE SÜTÜNÜN FİZİKOKİMYASAL ÖZELLİKLERİNİN VE MİNERAL İÇERİĞİNİN BELİRLENMESİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Fonksiyonel Gıdalar>Su Ürünleri Teknolojisi>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi>Deve sütü, Siverek, fizikokimyasal özellik, mineral bileşimi, fonksiyonel gıda.
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 09.05.2025
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.05.2025
Basım Tarihi :30.05.2025
Bildiri Adı : Yeni Bir Fonksiyonel İçecek Olarak Fermente Semizotu (Portuluca Oleracea L.) Suyu: Derleme
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ASLAN HAKİYE,GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Fonksiyonel Gıdalar>Fermantasyon Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.10.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :30.10.2024
Bildiri Adı : FERMENTED PURSLANE (PORTULACA OLERACEA L.) JUICE AS A NOVEL FUNCTIONAL BEVERAGE: A REVIEW
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GÜL DİKME TUĞBA,ASLAN HAKİYE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 16.10.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.10.2024
Basım Tarihi :30.10.2024
Bildiri Adı : Antioxidant and Antimicrobial Potential of Asafoetida, Ferula L:A Review
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : DİKME REŞAT,GÜL DİKME TUĞBA,ASLAN HAKİYE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 13.09.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :15.09.2018
Basım Tarihi :15.09.2018
Bildiri Adı : Gıdalarda Yasaklı Madde: ”4,5-epoxydec-2(trans)-enal”
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : GÜL DİKME TUĞBA,DİKME REŞAT,ASLAN HAKİYE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 04.05.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.05.2018
Basım Tarihi :18.05.2018
Bildiri Adı : Probiyotik Meyve Suyunun Üretimini Etkileyen Faktörler
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : ASLAN HAKİYE,YURT BAYRAM,YILDIRIM ELİF,GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Beslenme ve Diyetetik
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.12.2017
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.12.2017
Basım Tarihi :23.12.2017
Bildiri Adı : MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİLERİNİN GELECEK BEKLENTİLERİNİN ÖLÇÜLMESİ: HRÜ (Harran Üniversitesi) SİVEREK MYO ÖRNEĞİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : TANCI YILDIRIM NESLİHAN,BOZDAĞ ZEHRA,PALABIÇAK BÜŞRA,GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Eğitim Bilimleri ve Öğretmen Yetiştirme Temel Alanı->Eğitim Bilimleri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.05.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.05.2015
Basım Tarihi :21.06.2015
Bildiri Adı : The effect of stale bread flour addition on microfauna and other characteristics of Tarhana, a traditional fermented flour-yoghurt product
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : SAĞDIÇ OSMAN,GÜL DİKME TUĞBA,HAYTA MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.05.2010
Etkinlik Bitiş Tarihi :19.05.2010
Basım Tarihi :18.06.2010
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 13
Kitap Adı : Klinik Beslenme Araştırmaları II
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : BİDGE Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-372-391-0
Basım Türü :Elektronik
YIL :2024
Kitap Adı : İleri Beslenme İlkeleri
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : BİDGE Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-372-392-7
Basım Türü :Elektronik
YIL :2024
Kitap Adı : İç Hastalıkları Alanında Güncel Konular
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : BİDGE Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-372-434-4
Basım Türü :Elektronik
YIL :2024
Kitap Adı : Gıda Güvenliği, Sağlık Riskleri ve Besin Etkileşimleri
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : BİDGE Yayınları
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-372-531-0
Basım Türü :Elektronik
YIL :2024
Kitap Adı : SAĞLIK & BİLİM-2023: Yeni Nesil Teknolojiler
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik
Yayın Evi : EFE AKADEMİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6713-68-0
Basım Türü :Basılı
YIL :2023
Kitap Adı : SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA AKADEMİK ÇALIŞMALAR -VII
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA, DİKME REŞAT
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik
Yayın Evi : ARTİKEL AKADEMİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6627-12-3
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : SAĞLIK & BİLİM-2023: Yeni Nesil Teknolojiler
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Veteriner Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Yayın Evi : EFE AKADEMİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6713-68-0
Basım Türü :Basılı
YIL :2023
Kitap Adı : HEMŞİRELİK VE EBELİK ALANINDA AKADEMİK ÇALIŞMALAR-I
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik
Yayın Evi : ARTİKEL AKADEMİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6627-09-3
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : SAĞLIK BİLİMLERİ ALANINDA AKADEMİK ÇALIŞMALAR -VII
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA, DİKME REŞAT
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik
Yayın Evi : ARTİKEL AKADEMİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6627-12-3
Basım Türü :Elektronik
YIL :2023
Kitap Adı : SAĞLIK & BİLİM 2022: Güncel Tıp-1
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : EFE AKADEMİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-8121-22-3
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2022
Kitap Adı : Sağlık & Bilim 2022 Beslenme-1
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik
Yayın Evi : EFE AKADEMİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-8324-70-9
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2022
Kitap Adı : SAĞLIK & BİLİM 2022: Medikal Araştırmalar-1
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Yayın Evi : EFE AKADEMİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-8121-03-2
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2022
Kitap Adı : SAĞLIK & BİLİM 2022: Beslenme-1
Yazar Adı : GÜL DİKME TUĞBA
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Beslenme ve Diyetetik
Yayın Evi : EFE AKADEMİ
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-8324-70-9
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2022
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 1
Proje Adı: Ananas Kabuğu Kullanılarak Fonksiyonel Smoothie İçeceği Üretimi ve Optimizasyonu
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Ananas Kabuğu Kullanılarak Fonksiyonel Smoothie İçeceği Üretimi ve Optimizasyonu
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2025-09-15 09:40:47
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 1
Proje Adı: Ananas Kabuğu Kullanılarak Fonksiyonel Smoothie İçeceği Üretimi ve Optimizasyonu
Bitiş Tarihi : 2026-06-10
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Tuğba GÜL DİKME
Anahtar Kelimeler : Fonksiyonel içecek, Ananas kabuğu, Sürdürülebilir gıda, Optimizasyon
Bilimsel Faaliyetler
Yayın Adı : Mehes Journal (Medical and Health Sciences Journal)
Görevi : Editör
Yayın Dili Adı : Türkçe
Erişim Türü Adı : Elektronik
Alan Bilgisi: Sağlık Bilimleri Temel Alanı>Bilim Alanı
Başlama Tarihi :30.12.2023
Bitiş Tarihi :
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Güncelleme Tarihi : 2019-04-28 13:05:54

