YÖKSİS Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.11.2024 13:28:57
Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.11.2024 14:01:41
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 16.09.2024 16:22:56
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.11.2024 22:52:42

Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ ÜMRAN CANSU




  • E-posta: umrancansu@harran.edu.tr
  • Adres: -
  • İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3853
  • Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
  • Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/umrancansu

Eğitim Bilgileri

Mezuniyet

Doktora

2014 - 2019

VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/

Tez Adı: Tavuk derisinden jelatin ekstraksiyonunda proses koşullarının kinetik ve termodinamik parametrelere etkisi

Yüksek Lisans

2012 - 2014

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/

Tez Adı: Tavuk kemiğinden osein ve jelatin eldesinin optimizasyonu

Lisans

2008 - 2012

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ

MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./

Tez Adı: ---

Araştırma Alanları

Mühendislik Temel Alanı

Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Akademik Idari Deneyim

AKADEMİK ÜNVANLAR
DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
2015 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ

YÖNETİMSEL GÖREVLER
MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
2019 - 2020
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

MYO/Yüksekokul Müdürü
2023 -
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Bölüm Başkanı
2022 - 2025
HARRAN ÜNİVERSİTESİ

Tezler

YÖNETİLEN TEZLER
Balık Yağının Emülsiyon ve Enkapsülasyon Teknikleri ile İşlenmesi ve Muhafazası Üzerine Araştırmalar
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
GÜLİSTAN OKUTAN(Öğrenci),Doktora,2024

Balmumu ve propolis içeren aljinat bazlı yenilebilir film üretimi ve bu filmlerin bazı özelliklerinin incelenmesi
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
RAPERİN ÖZTÜRK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024

Dersler

VERİLEN DERSLER

Katı-Sıvı Ekstraksiyonu ve Matematiksel Modelleme,2024-2025,Yüksek Lisans (Türkçe)

SÜT TEKNOLOJİSİ - I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

İşyeri Eğitimi ve Uygulaması,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Katı-Sıvı Ekstraksiyonu ve Matematiksel Modelleme,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)

Bitirme Projesi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

GENEL MİKROBİYOLOJİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Danışmanlık,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliği İstatistiksel Uygulamalar,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)

Süt Teknolojisi-I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Matematik-II,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Danışmanlık (I.Yarıyıl),2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)

Seminer,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)

Genel Mikrobiyoloji,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Uzmanlık Alan Dersi (IV.Yarıyıl,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)

Süt Teknolojisi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

Yüksek Lisans Tez Çalışması,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)

Danışmanlık (IV.Yarıyıl),2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)

Uzmanlık Alan Dersi (I.Yarıyıl),2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)

Staj,2023-2024,Önlisans (Türkçe)

İleri Gıda Temel İşlemleri,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)

ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Matematik-II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

İşyeri Eğitimi ve Uygulamaları,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Bitirme Projesi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Danışmanlık (II.Yarıyıl),2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)

GENEL MİKROBİYOLOJİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Süt Teknolojisi-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

MESLEKİ MATEMATİK-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

SÜT TEKNOLOJİSİ - I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

MESLEKİ MATEMATİK - II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Genel Mikrobiyoloji,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Danışmanlık,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

DANIŞMANLIK,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

Uzmanlık Alan Dersi (II.Yarıyıl),2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)

Matematik-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)

İleri Gıda Temel İşlemleri,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)

İleri Gıda Temel İşlemleri,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)

Gıda Mühendisliği İstatistiksel Uygulamalar,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)

Yayınlar&Eserler

İndeks Türü - Makale Sayısı Grafiği

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (YOKSIS) : 12

Makale Adı : Utilization of Infrared Drying as Alternative to Spray- and Freeze-Drying for Low Energy Consumption in the Production of Powdered Gelatin

Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Dergi Adı : Gels
Cilt : 10
ISSN : 2310-2861
Yayın Tarihi : 2024

Makale Adı : Sazan (Carasobarbus luteus) Pulundan Kolajen İzolasyonunun Yanıt Yüzey Yöntemiyle ile Optimizasyonu

Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Dergi Adı : Acta Aquatica Turcica
Cilt : 20
ISSN : 2651-5474
Yayın Tarihi : 2024

Makale Adı : Comparative evaluation of different separation and concentration procedures on some quality and functional properties of fish gelatin

Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Dergi Adı : Innovative Food Science & Emerging Technologies
Cilt : 83
ISSN : 1466-8564
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : JELATİN ÇÖZELTİLERİNİN FARKLI SICAKLIKLARDA KURUTULMASI; KİNETİK, TERMODİNAMİK ve FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, YILDIRIM ERDAL
Dergi Adı : Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 26
ISSN : 1309-1751
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Functional characterization of high-yield plant protein powder valorized from de-oiled sour cherry seed using microwave-assisted enzymatic extraction followed by spray- and freeze-drying

Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,GÖRGÜÇ AHMET,GENÇDAĞ Esra,CANSU ÜMRAN,YILMAZ FATİH MEHMET,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Biomass Conversion and Biorefinery
Cilt : 13
ISSN : 2190-6815
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Kazein ve Glüten İzolatlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Karşılaştırılması

Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, OKUTAN Gülistan, BORAN GÖKHAN
Dergi Adı : Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
Cilt : 13
ISSN : 2564-7377
Yayın Tarihi : 2023

Makale Adı : Kinetic evaluation of gelatin extraction from chicken skin and the effect of some extraction parameters

Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Dergi Adı : Journal of Food Process Engineering
Cilt : 45
ISSN : 0145-8876
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Quality and functional features of gelatine extracted from chicken skin in comparison with commercial gelatines from porcine, bovine and piscine

Yazar Bilgisi : KARİM Bana Fatih,CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Dergi Adı : Acta Alimentaria
Cilt : 51
ISSN : 0139-3006
Yayın Tarihi : 2022

Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil

Yazar Bilgisi : KARAASLAN MEHMET,ŞENGÜN Fatih,CANSU ÜMRAN,BAŞYİĞİT BÜLENT,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN ASLİYE
Dergi Adı : Food Chemistry
Cilt : 337
ISSN : 0308-8146
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities

Yazar Bilgisi : YÜKSEKKAYA Şehriban,BAŞYİĞİT BÜLENT,SAĞLAM HİDAYET,PEKMEZ HATİCE,CANSU ÜMRAN,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt : 15
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2021

Makale Adı : Physiochemical and functional properties of gelatin obtained from tuna, frog and chicken skins

Yazar Bilgisi : AKSUN TÜMERKAN ELİF TUĞÇE,CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN,REGENSTEİN JOE,ÖZOĞUL FATİH
Dergi Adı : Food Chemistry
Cilt : 287
ISSN : 0308-8146
Yayın Tarihi : 2019

Makale Adı : Optimization of a Multi-Step Procedure for Isolation of Chicken Bone Collagen

Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Dergi Adı : Korean Journal for Food Science of Animal Resources
Cilt : 35
ISSN : 1225-8563
Yayın Tarihi : 2015

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 17

Makale Adı : Optimization of Collagen Isolation from Carp (Carasobarbus luteus) Scales using Response Surface Methodology

Yazar Bilgisi : Ü Cansu
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Utilization of Infrared Drying as Alternative to Spray-and Freeze-Drying for Low Energy Consumption in the Production of Powdered Gelatin

Yazar Bilgisi : Ü Cansu
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Sazan (Carasobarbus luteus) pulundan kolajen izolasyonunun yanıt yüzey yöntemiyle ile optimizasyonu

Yazar Bilgisi : Ü Cansu
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Comparative evaluation of different separation and concentration procedures on some quality and functional properties of fish gelatin

Yazar Bilgisi : Ü Cansu
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 3

Makale Adı : JELATİN ÇÖZELTİLERİNİN FARKLI SICAKLIKLARDA KURUTULMASI; KİNETİK, TERMODİNAMİK ve FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Yazar Bilgisi : Ü CANSU, E YILDIRIM
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Kazein ve Glüten İzolatlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Karşılaştırılması

Yazar Bilgisi : Ü CANSU, G OKUTAN, G BORAN
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Quality and functional features of gelatine extracted from chicken skin in comparison with commercial gelatines from porcine, bovine and piscine

Yazar Bilgisi : BF Karim, Ü Cansu, G Boran
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :

Makale Adı : Kinetic evaluation of gelatin extraction from chicken skin and the effect of some extraction parameters

Yazar Bilgisi : Ü Cansu, G Boran
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2

Makale Adı : Functional characterization of high-yield plant protein powder valorized from de-oiled sour cherry seed using microwave-assisted enzymatic extraction followed by spray-and …

Yazar Bilgisi : B Başyiğit, A Görgüç, E Gençdağ, Ü Cansu, FM Yılmaz, M Karaaslan
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 5

Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil

Yazar Bilgisi : M Karaaslan, F Şengün, Ü Cansu, B Başyiğit, H Sağlam, A Karaaslan
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 62

Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological …

Yazar Bilgisi : Ş Yüksekkaya, B Başyiğit, H Sağlam, H Pekmez, Ü Cansu, A Karaaslan, ...
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 10

Makale Adı : Tavuk derisinden jelatin ekstraksiyonunda proses koşullarının kinetik ve termodinamik parametrelere etkisi

Yazar Bilgisi : Ü Cansu
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 1

Makale Adı : Physiochemical and functional properties of gelatin obtained from tuna, frog and chicken skins

Yazar Bilgisi : ETA Tümerkan, Ü Cansu, G Boran, J Mac Regenstein, F Özoğul
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 69

Makale Adı : Optimization of a multi-step procedure for isolation of chicken bone collagen

Yazar Bilgisi : Ü Cansu, G Boran
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 23

Makale Adı : Tavuk kemiğinden osein ve jelatin eldesinin optimizasyonu

Yazar Bilgisi : Ü Cansu
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :

Makale Adı :

Yazar Bilgisi :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :

Makale Adı :

Yazar Bilgisi :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :

Yıl - Makale Sayısı Grafiği

Toplam Makale Sayısı (WOS) : 13

Makale Adı : Functional characterization of high-yield plant protein powder valorized from de-oiled sour cherry seed using microwave-assisted enzymatic extraction followed by spray- and freeze-drying

Yazar Bilgisi : Basyigit, Bulent, Gorguc, Ahmet, Karaaslan, Mehmet
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERYarrow_drop_down

Makale Adı : Comparative evaluation of different separation and concentration procedures on some quality and functional properties of fish gelatin

Yazar Bilgisi : Cansu, Umran
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 4
Yayın Yeri : INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIESarrow_drop_down

Makale Adı : Quality and functional features of gelatine extracted from chicken skin in comparison with commercial gelatines from porcine, bovine and piscine

Yazar Bilgisi : Karim, B. F., Cansu, U., Boran, G.
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : ACTA ALIMENTARIAarrow_drop_down

Makale Adı : Kinetic evaluation of gelatin extraction from chicken skin and the effect of some extraction parameters

Yazar Bilgisi : Cansu, Umran, Boran, Gokhan
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERINGarrow_drop_down

Makale Adı : Leachate treatment using sequential microwave and algal photo-bioreactor: Effect of pretreatment on reactor performance and biomass productivity

Yazar Bilgisi : Tripathy, Binay Kumar, Kumar, Mathava
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 6
Yayın Yeri : JOURNAL OF ENVIRONMENTAL MANAGEMENTarrow_drop_down

Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil

Yazar Bilgisi : Karaaslan, Mehmet, Sengun, Fatih, Karaaslan, Asliye
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 48
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRYarrow_drop_down

Makale Adı : Enhanced persulfate activated sono-catalytic degradation of brilliant green dye by magnetic CaFe2O4 nanoparticles: Degradation pathway study, assessment of bio-toxicity and cost analysis

Yazar Bilgisi : Mukhopadhyay, Anwesha, Tripathy, Binay Kumar, Kumar, Mathava
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 36
Yayın Yeri : SURFACES AND INTERFACESarrow_drop_down

Makale Adı : Boosted sono-oxidative catalytic degradation of Brilliant green dye by magnetic MgFe2O4 catalyst: Degradation mechanism, assessment of bio-toxicity and cost analysis

Yazar Bilgisi : Bose, Saptarshi, Tripathy, Binay Kumar, Kumar, Mathava
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 63
Yayın Yeri : ULTRASONICS SONOCHEMISTRYarrow_drop_down

Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities

Yazar Bilgisi : Yuksekkaya, Sehriban, Basyigit, Bulent, Karaaslan, Mehmet
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 10
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATIONarrow_drop_down

Makale Adı : Simultaneous degradation of anionic and cationic dyes from multi-dye systems using falling film photoreactor: performance evaluation, kinetic and toxicity analysis

Yazar Bilgisi : Manjunath, S., V, Tripathy, Binay Kumar, Pramod, Sreepriya
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 31
Yayın Yeri : JOURNAL OF ENVIRONMENTAL CHEMICAL ENGINEERINGarrow_drop_down

Makale Adı : Melanoidin removal in multi-oxidant supplemented microwave system: Optimization of operating conditions using response surface methodology and cost estimation

Yazar Bilgisi : Tripathy, Binay Kumar, Johnson, Inigo, Kumar, Mathava
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 13
Yayın Yeri : JOURNAL OF WATER PROCESS ENGINEERINGarrow_drop_down

Makale Adı : Physiochemical and functional properties of gelatin obtained from tuna, frog and chicken skins

Yazar Bilgisi : Tumerkan, Elif Tugce Aksun, Cansu, Umran, Ozogul, Fatih
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 47
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRYarrow_drop_down

Makale Adı : Optimization of a Multi-Step Procedure for Isolation of Chicken Bone Collagen

Yazar Bilgisi : Cansu, Umran, Boran, Gokhan
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 9
Yayın Yeri : KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCESarrow_drop_down

Ulusal - Uluslararası Grafiği

Yıl - Bildiri Sayısı Grafiği

Toplam Bildiri Sayısı : 20

Bildiri Adı : GELATİN EXTRACTİON FROM FİSH SCALES: THE INFLUENCE OF EXTRACTİON TEMPERATURE ON GELATİN YİELD AND SOME PROPERTİES

Etkinlik Adı : 12th INTERNATIONAL ZEUGMA CONGRESS ON SCIENTIFIC RESEARCH
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.10.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2024
Basım Tarihi :15.10.2024

Bildiri Adı : DARDAĞAN (CELTİS TOURNEFORTİİ) ÇEKİRDEK YAĞININ SPREY KURUTMA İLE MİKROENKAPSÜLLENMESİ: FARKLI PROTEİNLERİN DUVAR MALZEMESİ OLARAK ETKİLERİ

Etkinlik Adı : INTERNATIONAL TOPKAPI CONGRESS-IV
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.09.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.09.2024
Basım Tarihi :05.10.2024

Bildiri Adı : BEZELYE PROTEİNİNİN MİKROBİYAL TRANSGLUTAMİNAZ İLE MODİFİKASYONU

Etkinlik Adı : 4th INTERNATIONAL CANKAYA SCIENTIFIC STUDIES CONGRESS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.09.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.09.2024
Basım Tarihi :25.09.2024

Bildiri Adı : Encapsulation Of Multiple Emulsion Of Olive Oil By Spray And Freeze Drying

Etkinlik Adı : IV. INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN Gülistan, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Nanoteknoloji>Gıda Teknolojileri>Gıda Biyoteknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :25.12.2023

Bildiri Adı : PEYNİR ALTI SUYUNUN PÜSKÜRTEREK ve DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMLERİ ile TOZ HALİNE GETİRİLMESİ

Etkinlik Adı : IV. INTERNATIONAL SIIRT CONFERENCE ON SCIENTIFIC RESEARCH
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, OKUTAN Gülistan, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi>Gıda Biyoteknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :25.12.2023

Bildiri Adı : Farklı Proteinlerle Elde Edilen Yenilebilir Filmlerin Bazı Fiziksel ve Mekanik Özelliklerinin Karşılaştırılması

Etkinlik Adı : Türkiye 13. Gıda Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : OKUTAN Gülistan, KOÇ GÜNEŞ, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 21.10.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :23.10.2023
Basım Tarihi :23.10.2023

Bildiri Adı : EFFECT OF LOCUST BEAN GUM ADDITION ON SOME PHYSICAL AND FUNCTIONAL FEATURES IN GELATIN SOLUTIONS AND GELS

Etkinlik Adı : V- INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, OKUTAN Gülistan, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.05.2022
Basım Tarihi :26.06.2022

Bildiri Adı : Changes in some physical and mechanical features during storage of edible films made by different proteins

Etkinlik Adı : V- INTERNATIONAL CONFERENCE OF FOOD, AGRICULTURE, AND VETERINARY SCIENCES
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN Gülistan, KOÇ GÜNEŞ, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.05.2022
Basım Tarihi :06.06.2022

Bildiri Adı : Some Instrumental Characteristics of Chicken Skin Gelatin in Comparison with Commercial Gelatins from Different Sources

Etkinlik Adı : 1st International / 11th National Food Engineering Congress
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.11.2019
Basım Tarihi :09.11.2019

Bildiri Adı : Thermodynamic Evaluation of Gelatin Extraction Process Based On the Yield of Protein and Hydroxyproline

Etkinlik Adı : 6th International Scientific Research Congress
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :03.11.2019

Bildiri Adı : Extraction of Bioactive Ingredients From Food Processing Waste: Extraction Parameters Affecting the Yield and Quality

Etkinlik Adı : 6th International Scientific Research Congress
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.11.2019
Basım Tarihi :03.11.2019

Bildiri Adı : PHENOLIC FRACTIONS, ANTIOXIDANT AND ANTIDIABETIC POTENTIALS OF QUERCUS INFECTORIA GALL

Etkinlik Adı : 1st International Conference on Advanced Production and Processing
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,YÜKSEKKAYA Şehriban,CANSU ÜMRAN,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2019
Basım Tarihi :11.10.2019

Bildiri Adı : ASSESSMENT OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF POMEGRANATE PEEL AND DETERMINATION OF ITS INDIVIDUAL PHENOLIC COMPOUNDS BY USING LC-ESI-MS/MS

Etkinlik Adı : 1st International Conference on Advanced Production and Processing
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Al-Sataf Seba,Al-Sataf Seba,BAŞYİĞİT BÜLENT,CANSU ÜMRAN,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2019
Basım Tarihi :11.10.2019

Bildiri Adı : DETERMINATION OF SOME QUALITY AND FUNCTIONAL CHARACTERISTICS OF GELATIN EXTRACTED FROM CHICKEN SKIN

Etkinlik Adı : II. International Eurasian Agriculture and Naturel Sciences Congress
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİM Bana Fatih,CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :15.09.2018
Basım Tarihi :15.09.2018

Bildiri Adı : Valorization of Seafood and Poultry By-Products as Gelatin Source and Quality Assessment

Etkinlik Adı : 20. International Research Conference on Marine Bioresources and Bioprocessing
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKSUN TÜMERKAN ELİF TUĞÇE,CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN,ÖZOĞUL FATİH
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.06.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.06.2018
Basım Tarihi :04.06.2018

Bildiri Adı : Isolation of Collagen in Chicken Skin: Drying and Degreasing Yield

Etkinlik Adı : 1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :28.04.2018

Bildiri Adı : Optimization of Gelatin Extraction From Chicken Skin by Response Surface Methodology

Etkinlik Adı : 1st INTERNATIONAL GAP AGRICULTURE & LIVESTOCK CONGRESS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,YILDIZ Kıymet,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018

Bildiri Adı : TAVUK KEMİĞİNDEN JELATİN EKSTRAKSİYONU: VERİM VE KALİTE

Etkinlik Adı : İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.04.2015
Basım Tarihi :30.04.2015

Bildiri Adı : TAVUK KEMİĞİNDEN KOLAJEN İZOLASYONUNUN YANIT YÜZEY YÖNTEMİ İLE OPTİMİZASYONU

Etkinlik Adı : İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.04.2015
Basım Tarihi :30.04.2015

Bildiri Adı : CHICKEN BONE GELATİN AND ITS FUNCTİONAL PROPERTİES IN COMPARISON WITH COMMERCIAL GELATINS

Etkinlik Adı : 2 nd International Congress on Food Technology
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.11.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.11.2014
Basım Tarihi :07.11.2014
Sistemde kayıtlı kitap kaydı bulunamadı!

Proje&Patent&Tasarım

Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 12

Proje Adı: Gıda işleme atıklarından elde edilen protein tozlarının katma değerli ürünlerin üretiminde kullanımı

Başlama Tarihi : 17.11.2022
Bitiş Tarihi : 16.11.2023
Proje Konusu : Dünya genelinde üretilen vişnenin (Prunus cerasus) büyük bir kısmı farklı ürünlere işlendikten sonra tüketiciye sunulmaktadır. Nihai üründe arzu edilmeyen sap, yaprak, meyve kabuğu ve çekirdek gibi materyaller meyvenin işlenmesi esnasında uzaklaştırılmaktadır. Bu atıklar arasında meyvenin büyük bir kısmını oluşturan ve yapısında farklı makromolekülleri barındıran çekirdekler değerlendirilme potansiyeline sahiptir; ancak vişne çekirdeği henüz yeterince ticari olarak değerlendirilme şansı bulamamıştır. Proje kapsamında vişne çekirdeği hammaddesinden bitkisel protein tozu üretimi yapılacak ve ticari forma (protein bar) dönüştürülerek insanların kolay bir şekilde ulaşabileceği katma değerli bir ürün elde edilecektir. Üretilecek katma değerli vişne protein tozu; protein içeren gıdalar ve protein bar üretimi yapan sanayiciler için yerli bir girdi ve yüksek pazarlanma kapasitesi olabilecek ürünlerdir. Vişne çekirdeği proteini ve elde edilecek barlar fonksiyonel gıda pazarı için önemli bir katma değerli ürün olma potansiyeline sahip olacaktır. Sporcu gıdaları, yüksek protein konsantreleri, beslenme takviyeleri gibi hayvansal kökenli proteinlerin yoğun olarak kullanıldığı ürünlerin bileşimine girebilecek bitkisel kaynaklı bir alternatif olarak üreticilerin-tüketicilerin kullanımına sunulacaktır. Bu amaçla çalışma kapsamında öncelikle vişne yağı çekirdeklerden ayrılarak, kalan posadan yüksek saflıkta ve verimde protein elde edilecektir. Vişne çekirdeklerinden proteinlerin ekstraksiyon koşulları protein miktarını ve saflığını en yüksek tutacak şekilde sistematik yaklaşımla optimize edilecektir. Optimum noktada ekde edilecek ekstraktlar kurutma koşulları optimize edilerek püskürtmeli kurutma ve dondurarak kurutma teknolojileri kullanılarak toz forma dönüştürülecektir. Protein tozlarının fiziksel, kimyasal, termal özellikleri araştırılacak, püskürtmeli kurutma ve dondurarak kurutma arasındaki farklılıklar/benzerlikler ortaya konulacaktır. Bunlara ek olarak vişne çekirdeği pr...
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-28 09:43:03

Proje Adı: Gıda atıkları kullanılarak üretilen nanolipozomların meyve proteini temelli film üretiminde kullanımı

Başlama Tarihi : 23.06.2022
Bitiş Tarihi : 22.06.2024
Proje Konusu : Son yıllarda, insanların sağlıklı gıda tüketimine olan ilgisi artmıştır. Sağlıklı ve doğal gıdaların tüketimi ile hastalıklara yakalanma riski azalmakta ve tüketicilerin refah seviyesi yükselmektedir. Gıdalar ve gıda ürünleri, kalitesini, besin değerini ve güvenliğini azaltabilecek ve ayrıca fizikokimyasal ve duyusal özelliklerinde istenmeyen değişikliklere yol açabilecek mikrobiyolojik, enzimatik, fiziksel ve kimyasal değişiklikler nedeniyle bozulmaya karşı hassastır (İnanlı vd., 2020). Bu nedenle, gıda işlemede koruyucuların uygulanması, gıdaları korumak için mevcut tekniklerden biri haline gelmiştir. Antioksidanlar, otooksidasyonunu önleyerek gıdaların hem biyolojik hem de kimyasal bozulmasını sınırlamak veya geciktirmek için koruyucular olarak kullanılmaktadır. Mikroorganizmalar tarafından doğal bozulmayı kontrol etmek ve önlemek için ise antimikrobiyaller uygulanmaktadır (Baptista, Horita ve Sant'Ana 2020). Son yıllarda gıdaların muhafazasında biyoparçalanabilir yenilebilir ambalaj materyallerinin kullanımı dikkat çekmiştir. Doğal antimikrobiyal ve antioksidan açısından zenginleştirilmiş yenilikçi yenilebilir filmlerin gıdaları korumak için kullanımı özgün bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir. Ülkemiz coğrafyasında yetişen sayısız bitki türleri bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Quercus infectoria meşesi, dişi mazı arısının mazı tohumlarına bıraktığı yumurtaların etrafında 'gal' olarak tanımlanan fenolik ve tanenlerce zengin yapılar meydana getirmektedir. Gal içeriğindeki zengin antimikrobiyal ve antioksidan özellikler sayesinde gıda koruyucu etkiye sahiptir (Başyiğit vd., 2020). Gıda endüstrisinde, meyve suları, jöleler ve diğer şekerler gibi ürünler yapmak için meyvelerin işlenmesinden büyük miktarda atık ve yan ürün oluşmaktadır. Bunlardan meyve çekirdekleri %17 (nar) ve %30 (vişne) protein içermekte olup vişne ve nar işleme atıklarından elde edilmektedir (Talekar vd., 2018; Yılmaz ve Gökmen, 2013). Meyve çekirdeği proteinleri antioksidan-a...
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-28 09:42:36

Proje Adı: Antioksidan ve Antimikrobiyal Yüklenmiş Nanolipozom Taşıyıcılar Kullanılarak Bifonksiyonel Yenilebilir Vişne Proteini Filmlerin Geliştirilmesi

Başlama Tarihi : 15.03.2022
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2024-10-29 14:17:33

Proje Adı: TAGEM-20/AR-GE/08 numaralı, Endüstriyel Vişne Çekirdeği Atığından Katma Değeri Yüksek Bitkisel Protein Tozu Üretimi, Protein Bar Üretim Formülasyonunda Kullanımı ve Ticarileştirilmesi

Başlama Tarihi : 02.05.2021
Bitiş Tarihi : 19.12.2023
Proje Konusu : Bitkisel protein üretimi ve ticarileştirilmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer (Ulusal)
Güncelleme Tarihi : 2024-10-28 09:43:57

Proje Adı: Fermantasyon Ortamında Endüstriyel Mikrobiyal Selülaz Enzim Üretimi

Başlama Tarihi : 26.03.2021
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Enzimler protein yapısına sahip biyolojik katalizörlerdir. Bu biyolojik yapılar canlı organizmalar için önemli olup biyokimyasal reaksiyonları katalize ederler. Yapılan çalışmalar enzimlerin hayvanlar ve bitkilerden kolay bir şekilde üretilebileceğini göstermiştir. Ancak son yıllarda bu alanda kontrollü koşullar altında mikroorganizmalar aracılığıyla zamandan tasarruf edilerek enzim üretim yollarına gidilmiş ve başarılı sonuçlar elde edilmiştir. Mikrobiyal üretim yolları ile elde edilen enzimlerin bitkisel ve hayvansal kaynaklı enzimlere göre katalitik aktivitelerinin ve kararlılıklarının daha yüksek olduğu bilimsel literatürde vurgulanmıştır. Mikroorganizma kaynaklı enzimlerin bitkisel ve hayvansal kaynaklı enzimlere göre katalitik aktivitelerinin çok yüksek olması, istenmeyen yan ürün oluşturmamaları, daha kararlı ve ucuz olmaları ve fazla miktarda elde edilebilmeleri sebebi ile daha çok tercih edilmektedirler. Endüstriyel uygulamalarda mikrobiyal enzimlerin kullanımını motive eden diğer faktörler arasında, tüketim malları talebinin artması, maliyet azaltma ihtiyacı, doğal kaynakların tükenmesi ve çevre güvenliği sağlanmasıdır. Dünya genelinde proteazlar, karbonhidrazlar (amilazlar, selülazlar, glukanazlar ve diğerleri), fitazlar ve lipazlar en çok ticareti yapılan ve endüstride geniş kullanım alanları bulan enzimlerdir. Bu enzimler arasında selülazlar yeryüzünde en çok bulunan biopolimerler arasında olan selüloz zincirlerini parçalama yeteneğinde olan enzimlerdir. Selülaz en çok hayvan yemi, tekstil endüstrisi, yiyecek ve içecek sektörlerde kullanılmaktadır. Günümüzde selülazlar önemli araştırma konusu haline gelmiş ve dünyanın hemen hemen her yerinde üretilmeye, endüstri ve sanayi alanında kullanılmaya başlanmıştır. Ayrıca maliyetin düşürülmesi ve tüketim ile beraber oluşan gıda atıklarının enzim üretiminde kullanılması son zamanlarda ön plana çıkmaktadır. Bu çalışma ile oldukça geniş bir kullanım alanına sahip selülaz enzimi Trichoderma reesei DSMZ 970 ve T...
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-02 23:58:43

Proje Adı: Nar Çekirdek Proteinlerinin Nar Yağının Mikro Enkapsülasyonunda Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi : 03.11.2020
Bitiş Tarihi : 02.05.2021
Proje Konusu : Nar, genellikle ılıman iklimlerde yetişen çok yıllık bir bitkidir. Gıda sanayiinde meyve suyu, konsantre, meyve konservesi, renk verici, sos, ekşi ve şarap üretiminde kullanılmaktadır. Narların işlenmesi sırasında çekirdek, zar ve kabuklardan oluşan nar atıkları meydana gelmektedir. Nar atıklarının en önemli bileşenlerinden birisi nar çekirdekleridir. Nar çekirdekleri 100 gramda yaklaşık olarak 21 gram yağ, 37 gram protein içermektedir. Dolayısıyla nar çekirdeklerinin önemli bir bitkisel protein kaynağı olacağı düşünülmektedir. Biyo dönüşümünde önem kazandığı bilim dünyasında; kabuk çekirdek ve yaprak gibi ikincil bitki ürünlerinin fonksiyonel ve gıda değeri taşıyan bitkisel özütlerin kullanımı ilgi çeken konulardan birisi haline gelmiştir. Mikroenkapsülasyon hidrofobik bileşenlerin gıda matriksinde dağılımını sağlayan, düşük stabiliteli gıda bileşenlerini koruyucu özellikte ve gıdalara yeni tat ve aroma eklenmesi imkanlarını sağlayan bir teknolojisidir. Mikroenkapsülasyon uygulamalarında en yaygın olarak kullanılan yöntemlerin başında püskürtmeli kurutma teknolojisi gelmektedir. Kritik önemdeki noktalar seçilecek olan kaplama materyali, kaplanacak olan öz materyal, enkapsülasyon yöntemi ve koşullarıdır. Bu çalışma kapsamında nar çekirdek yağının yine nar atıklarından elde edilecek olan nar çekirdek proteinlerinin kullanımıyla kaplanması yer almaktadır. Nar çekirdeklerinden ekstrakte edilecek olan proteinler püskürtmeli kurutma teknolojisinde duvar materyali olarak kullanılacak ve düşük stabiliteli bir ürün olan nar çekirdek yağlarının enkapsülasyonunda kullanım potansiyeline sahip olup olmadığı araştırılacaktır.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-28 09:44:29

Proje Adı: Farklı proteinlerle üretilen yenilebilir filmlerin mekanik fonksiyonel ve enstrümental özelliklerinin karşılaştırmalı olarak incelenmesi

Başlama Tarihi : 29.01.2019
Bitiş Tarihi : 04.03.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-29 14:43:10

Proje Adı: Farklı Jelatin Tiplerinin ve Enzimlerin Nar Suyu Durultma Potansiyelinin Araştırılması

Başlama Tarihi : 04.07.2018
Bitiş Tarihi : 12.02.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-28 09:44:59

Proje Adı: Nar ve Üzüm Çekirdeği Yağı Üretimi ve Mikroenkapsülasyonu

Başlama Tarihi : 07.05.2018
Bitiş Tarihi : 15.11.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-01-15 11:18:19

Proje Adı: Proses koşullarının jelatin ekstraksiyonunda kinetik ve termodinamik parametreler üzerine etkisinin araştırılması

Başlama Tarihi : 22.12.2017
Bitiş Tarihi : 20.06.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-29 14:39:46

Proje Adı: Tavuk kemiğinden osein ve jelatin eldesinin optimizasyonu

Başlama Tarihi : 21.07.2014
Bitiş Tarihi : 21.07.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-29 14:20:57

Proje Adı: Farklı Proteinlerle Üretilen Yenilebilir Filmlerin Mekanik Fonksiyonel ve Enstrümental Özelliklerinin Karşılaştırmalı Olarak İncelenmesi

Başlama Tarihi : 29.12.0019
Bitiş Tarihi : 29.12.0021
Proje Konusu : Biyofilm üretmi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-10 23:34:49

Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği

Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği

Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği

Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 8

Proje Adı: Kolajen peptitlerinin vurgulu elektrik alan destekli enzimatik hidroliz yöntemiyle üretimi ve biyofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi

Başlama Tarihi : 2024-08-05
Bitiş Tarihi : 2025-02-04
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Ümran CANSU, Mehmet TEMEL
Anahtar Kelimeler : Kolajen peptitleri, vurgulu elektrik alan, enzimatik hidroliz, biyolojik aktivite, fonksiyonel özellikler

Proje Adı: Gıda işleme atıklarından elde edilen protein tozlarının katma değerli ürünlerin üretiminde kullanımı

Başlama Tarihi : 2022-11-17
Bitiş Tarihi : 2023-11-16
Tamamlandı Tarihi : 2023-12-08
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Bülent BAŞYİĞİT, Ümran CANSU
Anahtar Kelimeler : Bitkisel protein, Vişne çekirdeği, Enzimatik özütleme, Mikrodalga ekstraksiyonu, Ultrafiltrasyon, Protein bar

Proje Adı: Gıda atıkları kullanılarak üretilen nanolipozomların meyve proteini temelli film üretiminde kullanımı

Başlama Tarihi : 2022-06-23
Bitiş Tarihi : 2024-06-22
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Asliye KARAASLAN, Ümran CANSU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Mikrodalga, biyofilm, protein, yenilebilir kaplama, nanolipozom, antimikrobiyal

Proje Adı: Endüstriyel Vişne Çekirdeği Atığından Katma Değeri Yüksek Bitkisel Protein Tozu Üretimi, Protein Bar Üretim Formülasyonunda Kullanımı ve Ticarileştirilmesi

Başlama Tarihi : 2021-02-15
Bitiş Tarihi : 2023-02-14
Tamamlandı Tarihi : 2023-12-19
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Ümran CANSU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : .

Proje Adı: Nar Çekirdek Proteinlerinin Nar Yağının Mikro Enkapsülasyonunda Kullanım Olanaklarının Araştırılması

Başlama Tarihi : 2020-11-03
Bitiş Tarihi : 2021-05-03
Tamamlandı Tarihi : 2021-01-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Ümran CANSU
Anahtar Kelimeler : Nar çekirdeği, Protein, Nar çekirdek yağı, Mikroenkapsülasyon, Püskürtmeli Kurutma

Proje Adı: Farklı Jelatin Tiplerinin ve Enzimlerin Nar Suyu Durultma Potansiyelinin Araştırılması

Başlama Tarihi : 2018-07-04
Bitiş Tarihi : 2019-04-04
Tamamlandı Tarihi : 2020-02-12
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Ümran CANSU, Mustafa ERDAL, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Durultma, Jelatin, Enzim, Nar, HMF

Proje Adı: Şanlıurfa Yöresinde Tüketilen Ciğer Kebaplarının Mikrobiyolojik ve Biyokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi

Başlama Tarihi : 2018-07-03
Bitiş Tarihi : 2019-01-03
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Asliye KARAASLAN, Ümran CANSU
Anahtar Kelimeler : Ciğer kebap, Salmonella, İleri oksidatif reaksiyonlar

Proje Adı: Nar ve Üzüm Çekirdeği Yağı Üretimi ve Mikroenkapsülasyonu

Başlama Tarihi : 2018-05-07
Bitiş Tarihi : 2018-11-15
Tamamlandı Tarihi : 2018-11-07
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Hasan VARDİN, Bülent BAŞYİĞİT, Ümran CANSU, Şehriban YÜKSEKKAYA, Eyyüp KARAOĞUL
Anahtar Kelimeler : Nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, yağ, soğuk pres, püskürtmeli kurutma, mikroenkapsülasyon
Sistemde kayıtlı patent kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı tasarım kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı sanat kaydı bulunamadı!

Bilimsel Faaliyetler

Sistemde kayıtlı üyelik bilgisi bulunamadı!
Sistemde kayıtlı editörlük bilgisi bulunamadı!

Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı

Bilim Alanı : Gıda Bilimleri ve Mühendisliği

Anahtar Kelimeler :
Gıda Biyoteknolojisi
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojileri

Güncelleme Tarihi : 2023-01-04 12:58:36

Başarılar & Tanınırlık

Sistemde kayıtlı ödül bilgisi kaydı bulunamadı!

Duyurular & Dokümanlar

Sistemde kayıtlı duyuru kaydı bulunamadı!
Sistemde kayıtlı döküman kaydı bulunamadı!