Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 23.04.2025 15:08:33
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 4.04.2025 01:48:36
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.04.2025 00:28:38
Kişisel Bilgiler

DR. ÖĞR. ÜYESİ ÜMRAN CANSU
- E-posta: umrancansu@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 3853
- Bağlı Birimi : Gıda Teknolojisi
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/umrancansu

Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2014 - 2019
VAN YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (DR)/
Tez Adı: Tavuk derisinden jelatin ekstraksiyonunda proses koşullarının kinetik ve termodinamik parametrelere etkisi
Yüksek Lisans
2012 - 2014
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Tavuk kemiğinden osein ve jelatin eldesinin optimizasyonu
Lisans
2008 - 2012
YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ
MÜHENDİSLİK-MİMARLIK FAKÜLTESİ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ/GIDA MÜHENDİSLİĞİ PR./
Tez Adı: ---
Araştırma Alanları
Mühendislik Temel Alanı
Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2015 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ŞANLIURFA TEKNİK BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkanı
- 2022 - 2025
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MYO/Yüksekokul Müdür Yardımcısı
- 2019 - 2020
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- MYO/Yüksekokul Müdürü
- 2023 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Balmumu ve propolis içeren aljinat bazlı yenilebilir film üretimi ve bu filmlerin bazı özelliklerinin incelenmesi
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- RAPERİN ÖZTÜRK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2024
- Balık yağının emülsiyon ve enkapsülasyon teknikleri ile işlenmesi ve muhafazası üzerine araştırmalar
- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- GÜLİSTAN OKUTAN(Öğrenci),Doktora,2024
Dersler
VERİLEN DERSLER
Gıda Mühendisliği İstatistiksel Uygulamalar,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Seminer,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yüksek Lisans Tez Çalışması,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Danışmanlık,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Uzmanlık Alan Dersi (I.Yarıyıl),2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bitirme Projesi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Katı-Sıvı Ekstraksiyonu ve Matematiksel Modelleme,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Danışmanlık (IV.Yarıyıl),2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Matematik-II,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Staj,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Uzmanlık Alan Dersi (IV.Yarıyıl,2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
İşyeri Eğitimi ve Uygulaması,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ - I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
GENEL MİKROBİYOLOJİ,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Danışmanlık (I.Yarıyıl),2023-2024,Yüksek Lisans (Türkçe)
Süt Teknolojisi,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Süt Teknolojisi-I,2023-2024,Önlisans (Türkçe)
Süt Teknolojisi-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Uzmanlık Alan Dersi (II.Yarıyıl),2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
İşyeri Eğitimi ve Uygulamaları,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
MESLEKİ MATEMATİK - II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Bitirme Projesi,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
DANIŞMANLIK,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Danışmanlık (II.Yarıyıl),2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
Danışmanlık,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Matematik-II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
SÜT TEKNOLOJİSİ - I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
MESLEKİ MATEMATİK-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Genel Mikrobiyoloji,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
ET ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ - II,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Matematik-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
İleri Gıda Temel İşlemleri,2022-2023,Yüksek Lisans (Türkçe)
GENEL MİKROBİYOLOJİ,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
İleri Gıda Temel İşlemleri,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
İleri Gıda Temel İşlemleri,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Mühendisliği İstatistiksel Uygulamalar,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Fabricating Antibacterial Powders from Olive Oil-In Water Emulsions Stabilized by Sour Cherry-Derived Hemicellulose and Pectin Crystalline Structures
Dergi Adı : Food Biophysics
Cilt : 20
ISSN : 1557-1858
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Sazan (Carasobarbus luteus) Pulundan Kolajen İzolasyonunun Yanıt Yüzey Yöntemiyle ile Optimizasyonu
Dergi Adı : Acta Aquatica Turcica
Cilt : 20
ISSN : 2651-5474
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Utilization of Infrared Drying as Alternative to Spray- and Freeze-Drying for Low Energy Consumption in the Production of Powdered Gelatin
Dergi Adı : Gels
Cilt : 10
ISSN : 2310-2861
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Katı-Sıvı Ekstraksiyonunda Matematiksel Modelleme ve Termodinamik Değerlendirme
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt : 29
ISSN : 1300-5413
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Levrek (Dicentrarchus labrax) derisinden jelatin ekstraksiyonu: Fonksiyonel, tekstürel ve spektroskopik özelikler üzerine bir araştırma
Dergi Adı : Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 14
ISSN : 2564-6605
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Functional characterization of high-yield plant protein powder valorized from de-oiled sour cherry seed using microwave-assisted enzymatic extraction followed by spray- and freeze-drying
Dergi Adı : Biomass Conversion and Biorefinery
Cilt : 13
ISSN : 2190-6815
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Comparative evaluation of different separation and concentration procedures on some quality and functional properties of fish gelatin
Dergi Adı : Innovative Food Science & Emerging Technologies
Cilt : 83
ISSN : 1466-8564
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Kazein ve Glüten İzolatlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Karşılaştırılması
Dergi Adı : Karadeniz Fen Bilimleri Dergisi
Cilt : 13
ISSN : 2564-7377
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : JELATİN ÇÖZELTİLERİNİN FARKLI SICAKLIKLARDA KURUTULMASI; KİNETİK, TERMODİNAMİK ve FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Dergi Adı : Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
Cilt : 26
ISSN : 1309-1751
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Kinetic evaluation of gelatin extraction from chicken skin and the effect of some extraction parameters
Dergi Adı : Journal of Food Process Engineering
Cilt : 45
ISSN : 0145-8876
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Quality and functional features of gelatine extracted from chicken skin in comparison with commercial gelatines from porcine, bovine and piscine
Dergi Adı : Acta Alimentaria
Cilt : 51
ISSN : 0139-3006
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil
Dergi Adı : Food Chemistry
Cilt : 337
ISSN : 0308-8146
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities
Dergi Adı : Journal of Food Measurement and Characterization
Cilt : 15
ISSN : 2193-4126
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Physiochemical and functional properties of gelatin obtained from tuna, frog and chicken skins
Dergi Adı : Food Chemistry
Cilt : 287
ISSN : 0308-8146
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Optimization of a Multi-Step Procedure for Isolation of Chicken Bone Collagen
Dergi Adı : Korean Journal for Food Science of Animal Resources
Cilt : 35
ISSN : 1225-8563
Yayın Tarihi : 2015
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 17
Makale Adı : Optimization of Collagen Isolation from Carp (Carasobarbus luteus) Scales using Response Surface Methodology
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Utilization of Infrared Drying as Alternative to Spray-and Freeze-Drying for Low Energy Consumption in the Production of Powdered Gelatin
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Sazan (Carasobarbus luteus) pulundan kolajen izolasyonunun yanıt yüzey yöntemiyle ile optimizasyonu
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Comparative evaluation of different separation and concentration procedures on some quality and functional properties of fish gelatin
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : JELATİN ÇÖZELTİLERİNİN FARKLI SICAKLIKLARDA KURUTULMASI; KİNETİK, TERMODİNAMİK ve FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kazein ve Glüten İzolatlarının Bazı Fonksiyonel Özelliklerinin Karşılaştırılması
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Quality and functional features of gelatine extracted from chicken skin in comparison with commercial gelatines from porcine, bovine and piscine
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Kinetic evaluation of gelatin extraction from chicken skin and the effect of some extraction parameters
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Functional characterization of high-yield plant protein powder valorized from de-oiled sour cherry seed using microwave-assisted enzymatic extraction followed by spray-and …
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 62
Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological …
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 10
Makale Adı : Tavuk derisinden jelatin ekstraksiyonunda proses koşullarının kinetik ve termodinamik parametrelere etkisi
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Physiochemical and functional properties of gelatin obtained from tuna, frog and chicken skins
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 69
Makale Adı : Optimization of a multi-step procedure for isolation of chicken bone collagen
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 23
Makale Adı : Tavuk kemiğinden osein ve jelatin eldesinin optimizasyonu
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :
Makale Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 10
Makale Adı : Fabricating Antibacterial Powders from Olive Oil-In Water Emulsions Stabilized by Sour Cherry-Derived Hemicellulose and Pectin Crystalline Structures
Yayın Tarihi : 2025
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : FOOD BIOPHYSICS
Makale Adı : Utilization of Infrared Drying as Alternative to Spray- and Freeze-Drying for Low Energy Consumption in the Production of Powdered Gelatin
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : GELS
Makale Adı : Comparative evaluation of different separation and concentration procedures on some quality and functional properties of fish gelatin
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 7
Yayın Yeri : INNOVATIVE FOOD SCIENCE & EMERGING TECHNOLOGIES
Makale Adı : Functional characterization of high-yield plant protein powder valorized from de-oiled sour cherry seed using microwave-assisted enzymatic extraction followed by spray- and freeze-drying
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 14
Yayın Yeri : BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY
Makale Adı : Quality and functional features of gelatine extracted from chicken skin in comparison with commercial gelatines from porcine, bovine and piscine
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : ACTA ALIMENTARIA
Makale Adı : Kinetic evaluation of gelatin extraction from chicken skin and the effect of some extraction parameters
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
Makale Adı : Gum arabic/maltodextrin microencapsulation confers peroxidation stability and antimicrobial ability to pepper seed oil
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 68
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY
Makale Adı : Valorization of fruit processing by-products: free, esterified, and insoluble bound phytochemical extraction from cherry (Prunus avium) tissues and their biological activities
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 12
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
Makale Adı : Physiochemical and functional properties of gelatin obtained from tuna, frog and chicken skins
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 60
Yayın Yeri : FOOD CHEMISTRY
Makale Adı : Optimization of a Multi-Step Procedure for Isolation of Chicken Bone Collagen
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 11
Yayın Yeri : KOREAN JOURNAL FOR FOOD SCIENCE OF ANIMAL RESOURCES
Bildiri Adı : GELATİN EXTRACTİON FROM FİSH SCALES: THE INFLUENCE OF EXTRACTİON TEMPERATURE ON GELATİN YİELD AND SOME PROPERTİES
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 02.10.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.10.2024
Basım Tarihi :15.10.2024
Bildiri Adı : DARDAĞAN (CELTİS TOURNEFORTİİ) ÇEKİRDEK YAĞININ SPREY KURUTMA İLE MİKROENKAPSÜLLENMESİ: FARKLI PROTEİNLERİN DUVAR MALZEMESİ OLARAK ETKİLERİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 18.09.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :20.09.2024
Basım Tarihi :05.10.2024
Bildiri Adı : BEZELYE PROTEİNİNİN MİKROBİYAL TRANSGLUTAMİNAZ İLE MODİFİKASYONU
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.09.2024
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.09.2024
Basım Tarihi :25.09.2024
Bildiri Adı : Encapsulation Of Multiple Emulsion Of Olive Oil By Spray And Freeze Drying
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN Gülistan, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Nanoteknoloji>Gıda Teknolojileri>Gıda Biyoteknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :25.12.2023
Bildiri Adı : PEYNİR ALTI SUYUNUN PÜSKÜRTEREK ve DONDURARAK KURUTMA YÖNTEMLERİ ile TOZ HALİNE GETİRİLMESİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, OKUTAN Gülistan, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Teknolojileri>Süt ve Süt Ürünleri Teknolojisi>Gıda Biyoteknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 17.11.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :18.11.2023
Basım Tarihi :25.12.2023
Bildiri Adı : EFFECT OF LOCUST BEAN GUM ADDITION ON SOME PHYSICAL AND FUNCTIONAL FEATURES IN GELATIN SOLUTIONS AND GELS
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN, OKUTAN Gülistan, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.05.2022
Basım Tarihi :26.06.2022
Bildiri Adı : Changes in some physical and mechanical features during storage of edible films made by different proteins
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : OKUTAN Gülistan, KOÇ GÜNEŞ, CANSU ÜMRAN, BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası>Gıda Teknolojileri
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.05.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :28.05.2022
Basım Tarihi :06.06.2022
Bildiri Adı : Some Instrumental Characteristics of Chicken Skin Gelatin in Comparison with Commercial Gelatins from Different Sources
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :09.11.2019
Basım Tarihi :09.11.2019
Bildiri Adı : Thermodynamic Evaluation of Gelatin Extraction Process Based On the Yield of Protein and Hydroxyproline
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :03.11.2019
Bildiri Adı : Extraction of Bioactive Ingredients From Food Processing Waste: Extraction Parameters Affecting the Yield and Quality
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :03.11.2019
Basım Tarihi :03.11.2019
Bildiri Adı : ASSESSMENT OF ANTIMICROBIAL ACTIVITY OF POMEGRANATE PEEL AND DETERMINATION OF ITS INDIVIDUAL PHENOLIC COMPOUNDS BY USING LC-ESI-MS/MS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : Al-Sataf Seba,Al-Sataf Seba,BAŞYİĞİT BÜLENT,CANSU ÜMRAN,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN ASLİYE,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2019
Basım Tarihi :11.10.2019
Bildiri Adı : PHENOLIC FRACTIONS, ANTIOXIDANT AND ANTIDIABETIC POTENTIALS OF QUERCUS INFECTORIA GALL
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : BAŞYİĞİT BÜLENT,YÜKSEKKAYA Şehriban,CANSU ÜMRAN,SAĞLAM HİDAYET,KARAASLAN MEHMET
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 10.10.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2019
Basım Tarihi :11.10.2019
Bildiri Adı : DETERMINATION OF SOME QUALITY AND FUNCTIONAL CHARACTERISTICS OF GELATIN EXTRACTED FROM CHICKEN SKIN
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : KARİM Bana Fatih,CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 11.09.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :15.09.2018
Basım Tarihi :15.09.2018
Bildiri Adı : Valorization of Seafood and Poultry By-Products as Gelatin Source and Quality Assessment
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : AKSUN TÜMERKAN ELİF TUĞÇE,CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN,ÖZOĞUL FATİH
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 03.06.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :04.06.2018
Basım Tarihi :04.06.2018
Bildiri Adı : Isolation of Collagen in Chicken Skin: Drying and Degreasing Yield
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :28.04.2018
Bildiri Adı : Optimization of Gelatin Extraction From Chicken Skin by Response Surface Methodology
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,YILDIZ Kıymet,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :27.04.2018
Bildiri Adı : TAVUK KEMİĞİNDEN JELATİN EKSTRAKSİYONU: VERİM VE KALİTE
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.04.2015
Basım Tarihi :30.04.2015
Bildiri Adı : TAVUK KEMİĞİNDEN KOLAJEN İZOLASYONUNUN YANIT YÜZEY YÖNTEMİ İLE OPTİMİZASYONU
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.04.2015
Basım Tarihi :30.04.2015
Bildiri Adı : CHICKEN BONE GELATİN AND ITS FUNCTİONAL PROPERTİES IN COMPARISON WITH COMMERCIAL GELATINS
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : CANSU ÜMRAN,BORAN GÖKHAN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı>Gıda Bilimleri ve Mühendisliği>Gıda Biyoteknolojisi>Gıda Kimyası
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 05.11.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :07.11.2014
Basım Tarihi :07.11.2014
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 10
Proje Adı: Gıda işleme atıklarından elde edilen protein tozlarının katma değerli ürünlerin üretiminde kullanımı
Bitiş Tarihi : 16.11.2023
Proje Konusu : Dünya genelinde üretilen vişnenin (Prunus cerasus) büyük bir kısmı farklı ürünlere işlendikten sonra tüketiciye sunulmaktadır. Nihai üründe arzu edilmeyen sap, yaprak, meyve kabuğu ve çekirdek gibi materyaller meyvenin işlenmesi esnasında uzaklaştırılmaktadır. Bu atıklar arasında meyvenin büyük bir kısmını oluşturan ve yapısında farklı makromolekülleri barındıran çekirdekler değerlendirilme potansiyeline sahiptir; ancak vişne çekirdeği henüz yeterince ticari olarak değerlendirilme şansı bulamamıştır. Proje kapsamında vişne çekirdeği hammaddesinden bitkisel protein tozu üretimi yapılacak ve ticari forma (protein bar) dönüştürülerek insanların kolay bir şekilde ulaşabileceği katma değerli bir ürün elde edilecektir. Üretilecek katma değerli vişne protein tozu; protein içeren gıdalar ve protein bar üretimi yapan sanayiciler için yerli bir girdi ve yüksek pazarlanma kapasitesi olabilecek ürünlerdir. Vişne çekirdeği proteini ve elde edilecek barlar fonksiyonel gıda pazarı için önemli bir katma değerli ürün olma potansiyeline sahip olacaktır. Sporcu gıdaları, yüksek protein konsantreleri, beslenme takviyeleri gibi hayvansal kökenli proteinlerin yoğun olarak kullanıldığı ürünlerin bileşimine girebilecek bitkisel kaynaklı bir alternatif olarak üreticilerin-tüketicilerin kullanımına sunulacaktır. Bu amaçla çalışma kapsamında öncelikle vişne yağı çekirdeklerden ayrılarak, kalan posadan yüksek saflıkta ve verimde protein elde edilecektir. Vişne çekirdeklerinden proteinlerin ekstraksiyon koşulları protein miktarını ve saflığını en yüksek tutacak şekilde sistematik yaklaşımla optimize edilecektir. Optimum noktada ekde edilecek ekstraktlar kurutma koşulları optimize edilerek püskürtmeli kurutma ve dondurarak kurutma teknolojileri kullanılarak toz forma dönüştürülecektir. Protein tozlarının fiziksel, kimyasal, termal özellikleri araştırılacak, püskürtmeli kurutma ve dondurarak kurutma arasındaki farklılıklar/benzerlikler ortaya konulacaktır. Bunlara ek olarak vişne çekirdeği pr...
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-28 09:43:03
Proje Adı: Gıda atıkları kullanılarak üretilen nanolipozomların meyve proteini temelli film üretiminde kullanımı
Bitiş Tarihi : 22.06.2024
Proje Konusu : Son yıllarda, insanların sağlıklı gıda tüketimine olan ilgisi artmıştır. Sağlıklı ve doğal gıdaların tüketimi ile hastalıklara yakalanma riski azalmakta ve tüketicilerin refah seviyesi yükselmektedir. Gıdalar ve gıda ürünleri, kalitesini, besin değerini ve güvenliğini azaltabilecek ve ayrıca fizikokimyasal ve duyusal özelliklerinde istenmeyen değişikliklere yol açabilecek mikrobiyolojik, enzimatik, fiziksel ve kimyasal değişiklikler nedeniyle bozulmaya karşı hassastır (İnanlı vd., 2020). Bu nedenle, gıda işlemede koruyucuların uygulanması, gıdaları korumak için mevcut tekniklerden biri haline gelmiştir. Antioksidanlar, otooksidasyonunu önleyerek gıdaların hem biyolojik hem de kimyasal bozulmasını sınırlamak veya geciktirmek için koruyucular olarak kullanılmaktadır. Mikroorganizmalar tarafından doğal bozulmayı kontrol etmek ve önlemek için ise antimikrobiyaller uygulanmaktadır (Baptista, Horita ve Sant'Ana 2020). Son yıllarda gıdaların muhafazasında biyoparçalanabilir yenilebilir ambalaj materyallerinin kullanımı dikkat çekmiştir. Doğal antimikrobiyal ve antioksidan açısından zenginleştirilmiş yenilikçi yenilebilir filmlerin gıdaları korumak için kullanımı özgün bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir. Ülkemiz coğrafyasında yetişen sayısız bitki türleri bulunmaktadır. Bunlardan biri olan Quercus infectoria meşesi, dişi mazı arısının mazı tohumlarına bıraktığı yumurtaların etrafında 'gal' olarak tanımlanan fenolik ve tanenlerce zengin yapılar meydana getirmektedir. Gal içeriğindeki zengin antimikrobiyal ve antioksidan özellikler sayesinde gıda koruyucu etkiye sahiptir (Başyiğit vd., 2020). Gıda endüstrisinde, meyve suları, jöleler ve diğer şekerler gibi ürünler yapmak için meyvelerin işlenmesinden büyük miktarda atık ve yan ürün oluşmaktadır. Bunlardan meyve çekirdekleri %17 (nar) ve %30 (vişne) protein içermekte olup vişne ve nar işleme atıklarından elde edilmektedir (Talekar vd., 2018; Yılmaz ve Gökmen, 2013). Meyve çekirdeği proteinleri antioksidan-a...
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-28 09:42:36
Proje Adı: Antioksidan ve Antimikrobiyal Yüklenmiş Nanolipozom Taşıyıcılar Kullanılarak Bifonksiyonel Yenilebilir Vişne Proteini Filmlerin Geliştirilmesi
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : -Tübitak 1001
Güncelleme Tarihi : 2024-10-29 14:17:33
Proje Adı: TAGEM-20/AR-GE/08 numaralı, Endüstriyel Vişne Çekirdeği Atığından Katma Değeri Yüksek Bitkisel Protein Tozu Üretimi, Protein Bar Üretim Formülasyonunda Kullanımı ve Ticarileştirilmesi
Bitiş Tarihi : 19.12.2023
Proje Konusu : Bitkisel protein üretimi ve ticarileştirilmesi
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Diğer (Ulusal)
Güncelleme Tarihi : 2024-10-28 09:43:57
Proje Adı: Nar Çekirdek Proteinlerinin Nar Yağının Mikro Enkapsülasyonunda Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 02.05.2021
Proje Konusu : Nar, genellikle ılıman iklimlerde yetişen çok yıllık bir bitkidir. Gıda sanayiinde meyve suyu, konsantre, meyve konservesi, renk verici, sos, ekşi ve şarap üretiminde kullanılmaktadır. Narların işlenmesi sırasında çekirdek, zar ve kabuklardan oluşan nar atıkları meydana gelmektedir. Nar atıklarının en önemli bileşenlerinden birisi nar çekirdekleridir. Nar çekirdekleri 100 gramda yaklaşık olarak 21 gram yağ, 37 gram protein içermektedir. Dolayısıyla nar çekirdeklerinin önemli bir bitkisel protein kaynağı olacağı düşünülmektedir. Biyo dönüşümünde önem kazandığı bilim dünyasında; kabuk çekirdek ve yaprak gibi ikincil bitki ürünlerinin fonksiyonel ve gıda değeri taşıyan bitkisel özütlerin kullanımı ilgi çeken konulardan birisi haline gelmiştir. Mikroenkapsülasyon hidrofobik bileşenlerin gıda matriksinde dağılımını sağlayan, düşük stabiliteli gıda bileşenlerini koruyucu özellikte ve gıdalara yeni tat ve aroma eklenmesi imkanlarını sağlayan bir teknolojisidir. Mikroenkapsülasyon uygulamalarında en yaygın olarak kullanılan yöntemlerin başında püskürtmeli kurutma teknolojisi gelmektedir. Kritik önemdeki noktalar seçilecek olan kaplama materyali, kaplanacak olan öz materyal, enkapsülasyon yöntemi ve koşullarıdır. Bu çalışma kapsamında nar çekirdek yağının yine nar atıklarından elde edilecek olan nar çekirdek proteinlerinin kullanımıyla kaplanması yer almaktadır. Nar çekirdeklerinden ekstrakte edilecek olan proteinler püskürtmeli kurutma teknolojisinde duvar materyali olarak kullanılacak ve düşük stabiliteli bir ürün olan nar çekirdek yağlarının enkapsülasyonunda kullanım potansiyeline sahip olup olmadığı araştırılacaktır.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-28 09:44:29
Proje Adı: Farklı proteinlerle üretilen yenilebilir filmlerin mekanik fonksiyonel ve enstrümental özelliklerinin karşılaştırmalı olarak incelenmesi
Bitiş Tarihi : 04.03.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-29 14:43:10
Proje Adı: Farklı Jelatin Tiplerinin ve Enzimlerin Nar Suyu Durultma Potansiyelinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 12.02.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-28 09:44:59
Proje Adı: Nar ve Üzüm Çekirdeği Yağı Üretimi ve Mikroenkapsülasyonu
Bitiş Tarihi : 15.11.2018
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-01-15 11:18:19
Proje Adı: Proses koşullarının jelatin ekstraksiyonunda kinetik ve termodinamik parametreler üzerine etkisinin araştırılması
Bitiş Tarihi : 20.06.2019
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-29 14:39:46
Proje Adı: Tavuk kemiğinden osein ve jelatin eldesinin optimizasyonu
Bitiş Tarihi : 21.07.2015
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2024-10-29 14:20:57
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 8
Proje Adı: Kolajen peptitlerinin vurgulu elektrik alan destekli enzimatik hidroliz yöntemiyle üretimi ve biyofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 2025-05-04
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Ümran CANSU, Mehmet TEMEL
Anahtar Kelimeler : Kolajen peptitleri, vurgulu elektrik alan, enzimatik hidroliz, biyolojik aktivite, fonksiyonel özellikler
Proje Adı: Gıda işleme atıklarından elde edilen protein tozlarının katma değerli ürünlerin üretiminde kullanımı
Bitiş Tarihi : 2023-11-16
Tamamlandı Tarihi : 2023-12-08
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Bülent BAŞYİĞİT, Ümran CANSU
Anahtar Kelimeler : Bitkisel protein, Vişne çekirdeği, Enzimatik özütleme, Mikrodalga ekstraksiyonu, Ultrafiltrasyon, Protein bar
Proje Adı: Gıda atıkları kullanılarak üretilen nanolipozomların meyve proteini temelli film üretiminde kullanımı
Bitiş Tarihi : 2024-06-22
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Asliye KARAASLAN, Ümran CANSU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Mikrodalga, biyofilm, protein, yenilebilir kaplama, nanolipozom, antimikrobiyal
Proje Adı: Endüstriyel Vişne Çekirdeği Atığından Katma Değeri Yüksek Bitkisel Protein Tozu Üretimi, Protein Bar Üretim Formülasyonunda Kullanımı ve Ticarileştirilmesi
Bitiş Tarihi : 2023-02-14
Tamamlandı Tarihi : 2023-12-19
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Ümran CANSU, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : .
Proje Adı: Nar Çekirdek Proteinlerinin Nar Yağının Mikro Enkapsülasyonunda Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2021-05-03
Tamamlandı Tarihi : 2021-01-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Ümran CANSU
Anahtar Kelimeler : Nar çekirdeği, Protein, Nar çekirdek yağı, Mikroenkapsülasyon, Püskürtmeli Kurutma
Proje Adı: Farklı Jelatin Tiplerinin ve Enzimlerin Nar Suyu Durultma Potansiyelinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2019-04-04
Tamamlandı Tarihi : 2020-02-12
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Ümran CANSU, Mustafa ERDAL, Bülent BAŞYİĞİT
Anahtar Kelimeler : Durultma, Jelatin, Enzim, Nar, HMF
Proje Adı: Şanlıurfa Yöresinde Tüketilen Ciğer Kebaplarının Mikrobiyolojik ve Biyokimyasal Özelliklerinin İncelenmesi
Bitiş Tarihi : 2019-01-03
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Asliye KARAASLAN, Ümran CANSU
Anahtar Kelimeler : Ciğer kebap, Salmonella, İleri oksidatif reaksiyonlar
Proje Adı: Nar ve Üzüm Çekirdeği Yağı Üretimi ve Mikroenkapsülasyonu
Bitiş Tarihi : 2018-11-15
Tamamlandı Tarihi : 2018-11-07
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mehmet KARAASLAN, Hasan VARDİN, Bülent BAŞYİĞİT, Ümran CANSU, Şehriban YÜKSEKKAYA, Eyyüp KARAOĞUL
Anahtar Kelimeler : Nar çekirdeği, üzüm çekirdeği, yağ, soğuk pres, püskürtmeli kurutma, mikroenkapsülasyon
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Mühendislik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Gıda Biyoteknolojisi
Gıda Kimyası
Gıda Teknolojileri
Güncelleme Tarihi : 2023-01-04 12:58:36