Google Scholar Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.11.2024 05:33:45
WOS Son Veri Güncelleme Tarihi : 18.09.2024 13:51:52
HÜBAP Son Veri Güncelleme Tarihi : 24.11.2024 22:48:15
Kişisel Bilgiler
DR. ÖĞR. ÜYESİ YASİN YAKAR
- E-posta: yasinyakar@harran.edu.tr
- Adres: -
- İş Tel (Dahili): 0 (414) 318 30 00 / 1461
- Bağlı Birimi : Kimya Teknolojisi
- Web Adresi: https://havis.harran.edu.tr/yasinyakar
Eğitim Bilgileri
Mezuniyet
Doktora
2009 - 2014
MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/KİMYA (DR)/
Tez Adı: Aspir tohumu katkılı karma yemle beslemenin piliç eti ve yumurtada konjuge linoleik asit, toplam protein ve kolesterol miktarına etkisi
Yüksek Lisans
1998 - 2001
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ/KİMYA (YL) (TEZLİ)/
Tez Adı: Anilin-4-sulfonik asitin potansiyometrik yöntemle elektron transfer mekanizmasının incelenmesi
Lisans
1994 - 1998
HARRAN ÜNİVERSİTESİ
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ/KİMYA BÖLÜMÜ/KİMYA PR./
Tez Adı: ---
Önlisans
1992 - 1995
ANADOLU ÜNİVERSİTESİ
AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ/SAĞLIK PROGRAMLARI BÖLÜMÜ/SAĞLIK TEKNİKERLİĞİ PR. (AÇIKÖĞRETİM)/
Tez Adı: ---
Akademik Idari Deneyim
AKADEMİK ÜNVANLAR
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2016 - 2024
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEK YÜKSEKOKULU / GIDA İŞLEME BÖLÜMÜ
- DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ
- 2024 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ MESLEK YÜKSEKOKULU / KİMYA VE KİMYASAL İŞLEME TEKNOLOJİLERİ BÖLÜMÜ
YÖNETİMSEL GÖREVLER
- Bölüm Başkanı
- 2024 -
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Bölüm Başkanı
- 2021 - 2022
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
- Arş. Uyg. Merkezi Müdür Yardımcısı
- 2019 - 2024
- HARRAN ÜNİVERSİTESİ
Tezler
YÖNETİLEN TEZLER
- Pestisit kalıntılarının giderilmesinde ultrases destekli farklı yıkama yöntemlerinin etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- ARZU MERVE SUYABATMAZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Naturel sızma zeytinyağının bazı fiziksel ve kimyasal özellikleri üzerine kudret narı (Momordica charantia L.) meyvesinin etkisi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- HAKAN YILMAZ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2022
- Şanlıurfada tüketilen bazı sebzelerin pestisit kalıntısı bakımından incelenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- FATMA YURTTAŞ(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Antep fıstığında pestisit kalıntılarının belirlenmesi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- SAİT ÖZTÜRK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Zeytinyağındaki taklit ve tağşişin nitelik ve nicelik olarak belirlenmesi üzerine bir çalışma: Makine öğrenmesi yöntemi
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- BERK DEMİROK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2021
- Şanlıurfa ilinde yetiştirilen taze kırmızı biberde pestisit kalıntı analizi için metot validasyonu ve ölçüm belirsizliğinin hesaplanması
- Harran Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
- GÜZİDE ÖZTÜRK(Öğrenci),Yüksek Lisans,2020
Dersler
VERİLEN DERSLER
Tahıl Teknolojisi-I,2022-2023,Önlisans (Türkçe)
Gıda Kimyası,2022-2023,Lisans (Türkçe)
Gıda Kimyası,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Gıda Analizlerinde Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliği,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Bitirme Projesi,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Analitik Kimya,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması-II,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Ders Dönemi,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
İleri Gıda Analizleri,2021-2022,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması-I,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Mesleki İngilizce,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Gıdalarda Temel İşlemler-II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve Sebze Teknolojisi-I,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
Meyve ve Sebze Teknolojisi-II,2021-2022,Önlisans (Türkçe)
İleri Gıda Analizleri,2021-2022,Doktora (Türkçe)
Kimya-II,2021-2022,Lisans (Türkçe)
Enstrümental Analiz,2021-2022,Lisans (Türkçe)
İleri Gıda Analizleri,2020-2021,Doktora (Türkçe)
Gıda Kimyası,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Mesleki İngilizce,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Gıda Toksikolojisi,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Ders Dönemi,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kimya-II,2020-2021,Lisans (Türkçe)
GIDA TOKSİKOLOJİSİ,2020-2021,Lisans (Türkçe)
İleri Gıda Analizleri,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması-I,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Analitik Kimya,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Seminer,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Karbohidratları,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıdalarda Temel İşlemler-II,2020-2021,Önlisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması-II,2020-2021,Lisans (Türkçe)
Gıda Analizlerinde Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliği,2020-2021,Yüksek Lisans (Türkçe)
Analitik Kimya,2019-2020,Lisans (Türkçe)
Gıda Analizlerinde Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliği,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması-I,2019-2020,Lisans (Türkçe)
Gıda Karbohidratları,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Ders Dönemi,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI,2019-2020,Lisans (Türkçe)
Mezuniyet Çalışması-II,2019-2020,Lisans (Türkçe)
Seminer,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
Kimya-II,2019-2020,Lisans (Türkçe)
Gıda Kimyası,2019-2020,Lisans (Türkçe)
İleri Gıda Analizleri,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Lipitleri,2019-2020,Yüksek Lisans (Türkçe)
Analitik Kimya,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Seminer,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Karbohidratları,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
Mesleki Uygulama-II,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Gıda Lipitleri,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Ders Dönemi,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
İleri Gıda Analizleri,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Analizlerinde Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliği,2018-2019,Yüksek Lisans (Türkçe)
GIDA KALİTE KONTROL VE MEVZUATI,2018-2019,Lisans (Türkçe)
Gıda Analizlerinde Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliği,2017-2018,Doktora (Türkçe)
Gıda Analizlerinde Laboratuvar Tekniği,2017-2018,Lisans (Türkçe)
ANALİTİK KİMYA,2017-2018,Lisans (Türkçe)
Uzmanlık Alanı Ders Dönemi,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Analizlerinde Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliği,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
Gıda Karbohidratları,2017-2018,Yüksek Lisans (Türkçe)
ANALİTİK KİMYA,2016-2017,Lisans (Türkçe)
GIDA TOKSİKOLOJİSİ,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Gıda Analizlerinde Laboratuvar Tekniği,2016-2017,Lisans (Türkçe)
Yayınlar&Eserler
Makale Adı : Is there any association between blood glycoalkaloid levels and anencephaly in human?
Dergi Adı : Clinical Biochemistry
Cilt :
ISSN : 0009-9120
Yayın Tarihi : 2024
Makale Adı : Investigation of the possibilities of using oleaster fruit flour in the production of low-fat- low-cholesterol mayonnaise
Dergi Adı : Harran Tarim ve Gida Dergisi
Cilt : 27
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Investigation of fatty acid profiles in some economically important fish species living in Atatürk Dam Lake, Adıyaman, Türkiye
Dergi Adı : Aquatic Research
Cilt : 6
ISSN : 2618-6365
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Determination of Pesticide Residues in Selected Vegetables from Sanliurfa, Turkey, and Human Health Risk Assessment
Dergi Adı : Latin American Applied Research
Cilt : 53
ISSN : 0327-0793
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Effects Of Turmeric Powder (Curcuma longa L.) As A Feed Additive On Slaughter Performance And Fatty Acid Profile In Japanese Quails
Dergi Adı : MAS Journal of Applied Sciences
Cilt : 8
ISSN : 2757-5675
Yayın Tarihi : 2023
Makale Adı : Method Validation and Calculation of Measurement Uncertainty for Pesticide Residue Analysis in Fresh Red Pepper
Dergi Adı : Latin American Applied Research
Cilt : 52
ISSN : 0327-0793
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Identifying Olive Oil Fraud and Adulteration Using Machine Learning Algorithms
Dergi Adı : QUIMICA NOVA
Cilt : 45
ISSN : 0100-4042
Yayın Tarihi : 2022
Makale Adı : Zeytin Yaprağı İlavesinin Zeytinyağının Bazı Karakteristik Özelliklerine Etkisi
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 25
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Storage stability and fatty acid composition of Sanliurfa butterfat
Dergi Adı : Mljekarstvo
Cilt : 71
ISSN : 0026-704X
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : The Effects of Dietary Olive Cake Meal on Fattening Performance, Carcass and Slaughter Traits in Japanese Quails (Coturnix coturnix japonica)
Dergi Adı : Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology
Cilt : 9
ISSN : 2148-127X
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Siirt Ekolojik Şartlarında İkinci Ürün Olarak Yetiştirilen Bazı Susam(Sesamum Indicum, L.) Genotiplerinin Yağ Asidi Kompozisyonlarının Belirlenmesi
Dergi Adı : Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi
Cilt : 11
ISSN : 2146-538X
Yayın Tarihi : 2021
Makale Adı : Effects of olive cake meal on serum constituents and fatty acid levels in breast muscle of Japanese quail
Dergi Adı : South African Journal of Animal Science
Cilt : 50
ISSN : 0375-1589
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Karacadağ Bölgesinde Üretilen Şanlıurfa Sadeyağı ile Tulum Yağının Bazı Kalite Karakteristikleri
Dergi Adı : KSÜ Tarım ve Doğa Dergisi
Cilt : 23
ISSN : 2619-9149
Yayın Tarihi : 2020
Makale Adı : Effect of feeding with safflower (Carthamus tinctorius L.) seed added mixed feed on the amount of fatty acids composition and cholesterol in chicken meat.
Dergi Adı : Harran Tarım ve Gıda Bilimleri Dergisi
Cilt : 23
ISSN : 2148-5003
Yayın Tarihi : 2019
Makale Adı : Çekirdeksiz Sofralık Üzümlerde Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi
Dergi Adı : Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi
Cilt : 28
ISSN : 1308-7576
Yayın Tarihi : 2018
Makale Adı : Analysis of Random Intercept and Slope Model RISM for Data of Repeated Measures from Hy Line White Laying Hens
Dergi Adı : Pakistan Journal of Zoology
Cilt : 48
ISSN : 0030-9923
Yayın Tarihi : 2016
Makale Adı : Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry
Dergi Adı : Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Cilt : 5
ISSN : 2147-1630
Yayın Tarihi : 2015
Makale Adı : Pesticide residue analysis in parsley, lettuce and spinach by LC-MS/MS
Dergi Adı : Journal of Food Science and Technology
Cilt : 51
ISSN : 0022-1155
Yayın Tarihi : 2014
Makale Adı : Aspir Tohumu Katkılı Karma Yemle Beslemenin Yumurta Yağ Asitleri Kompozisyonuna Etkisi
Dergi Adı : MKU Ziraat Fakültesi Dergisi
Cilt : 19
ISSN : 2667-7733
Yayın Tarihi : 2014
Makale Adı : Yayladağı ve Safranbolu’xxda Yetişen Safran Bitkisinin (Crocus sativus L.) Antioksidan Özellikleri
Dergi Adı : MKU Ziraat Fakültesi Dergisi
Cilt : 19
ISSN : 2667-7733
Yayın Tarihi : 2014
Makale Adı : Investigation of Bisphenol A as an endocrine disruptor total thiol malondialdehyde and C reactive protein levels in chronic obstructive pulmonary disease
Dergi Adı : European Review for Medical and Pharmacological Sciences
Cilt : 18
ISSN : 2284-0729
Yayın Tarihi : 2014
Makale Adı : Spectroscopic Studies on Bis(3,5-di-t-butyl-1,2-benzoquinone 1-oximato)copper(II) and its Mixed-Ligand Complexes. Copper(II)-Radical Ferromagnetic Coupling
Dergi Adı : Zeitschrift für Naturforschung B
Cilt : 57
ISSN : 0932-0776
Yayın Tarihi : 2002
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (Google Scholar) : 36
Makale Adı : The effect of different washing methods assisted by ultrasound on the removal of cypermethrin and spirotetramat residues in apples
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Is there any association between blood glycoalkaloid levels and anencephaly in human?
Yayın Tarihi : 2024
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Investigation of the possibilities of using oleaster fruit flour in the production of low-fat-low-cholesterol mayonnaise
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Taze, Kurutulmuş ve Kavrulmuş Antep Fıstıklarında Yağ Asidi Kompozisyonlarının GC-FID ile Belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effects Of Turmeric Powder (Curcuma longa L.) As A Feed Additive On Slaughter Performance And Fatty Acid Profile In Japanese Quails
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Investigation of fatty acid profiles in some economically important fish species living in Atatürk Dam Lake, Adıyaman, Türkiye
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : DETERMINATION OF PESTICIDE RESIDUES IN SELECTED VEGETABLES FROM SANLIURFA, TURKEY, AND HUMAN HEALTH RISK ASSESSMENT
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Determination of Alcohol Contents of Alcohol-Based Hand Sanitizers Used During The Covid-19 Pandemic
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Şanlıurfa’da Yetiştirilen Bazı İncir Çeşitlerinin Omega-3 Yağ Asidi Miktarlarının Belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Identifying Olive Oil Fraud and Adulteration Using Machine Learning Algorithms
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Method Validation and Calculation of Measurement Uncertainty for Pesticide Residue Analysis in Fresh Red Pepper
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Zeytin yaprağı ilavesinin zeytinyağının bazı karakteristik özelliklerine etkisi
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : ŞANLIURFA’DA TÜKETİLEN BAZI SEBZELERİN PESTİSİT KALINTISI BAKIMINDAN İNCELENMESİ
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Some quality charactertics of Şanlıurfa butterfat and Tulum butterfat produced in Karacadağ region.
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : ANTEP FISTIĞINDA PESTİSİT KALINTILARININ BELİRLENMESİ
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı :
Makale Adı : The Effects of Dietary Olive Cake Meal on Fattening Performance, Carcass and Slaughter Traits in Japanese Quails (Coturnix coturnix japonica)
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 3
Makale Adı : Storage stability and fatty acid composition of Sanliurfa butterfat
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : The effect of olive leaf addition on some characteristic properties of olive oil.
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Siirt ekolojik şartlarında ikinci ürün olarak yetiştirilen bazı susam (sesamum ındicum, l.) genotiplerinin yağ asidi kompozisyonlarının belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Karacadağ Bölgesinde Üretilen Şanlıurfa Sadeyağı ile Tulum Yağının Bazı Kalite Karakteristikleri
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 4
Makale Adı : Effects of olive cake meal on serum constituents and fatty acid levels in breast muscle of Japanese quail
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 6
Makale Adı : ŞANLIURFA İLİNDE YETİŞTİRİLEN KIRMIZI BİBERDE PESTİSİT KALINTI ANALİZİ İÇİN METOT VALİDASYONU VE ÖLÇÜM BELİRSİZLİĞİNİN HESAPLANMASI
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı :
Makale Adı : Effect of feeding with safflower (Carthamus tinctorius L.) seed added mixed feed on the amount of fatty acids composition and cholesterol in chicken meat
Yayın Tarihi : 2019
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Çekirdeksiz Sofralık Üzümlerde Pestisit Kalıntılarının Belirlenmesi
Yayın Tarihi : 2018
Atıf Sayısı : 9
Makale Adı : Analysis of Random Intercept and Slope Model (RISM) for Data of Repeated Measures from Hy-Line White Laying Hens.
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Analysis of random intercept and slope model (RISM) for data of repeated measures from Hy-Line White laying hens.
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 2
Makale Adı : Determination of antibiotic residues in chicken liver by liquid chromatography-tandem mass spectrometry
Yayın Tarihi : 2015
Atıf Sayısı : 13
Makale Adı : Yayladağı ve Safranbolu'da Yetişen Safran Bitkisinin (Crocus sativus L.) Antioksidan Özellikleri
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 2*
Makale Adı : Aspir tohumu katkılı karma yemle beslemenin piliç eti ve yumurtada konjuge linoleik asit, toplam protein ve kolesterol miktarına etkisi
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 1
Makale Adı : Pesticide residue analysis in parsley, lettuce and spinach by LC-MS/MS
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 61
Makale Adı : Investigation of Bisphenol A as an endocrine disruptor, total thiol, malondialdehyde, and C-reactive protein levels in chronic obstructive pulmonary disease
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 45
Makale Adı : Aspir Tohumu Katkılı Karma Yemle Beslemenin Yumurta Yağ Asitleri Kompozisyonuna Etkisi
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 5
Makale Adı : Investigation of Bisphenol A as an endocrine disruptor, total thiol, malondialdehyde, and C-reactive protein levels in chronic obstructive pulmonary disease.
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 43
Makale Adı : Spectroscopic studies on bis (3, 5-di-t-butyl-1, 2-benzoquinone 1-oximato) copper (II) and its mixed-ligand complexes. Copper (II)-radical ferromagnetic coupling
Yayın Tarihi : 2002
Atıf Sayısı : 7
Makale Adı : Determination of Pesticide Residues in Pistachios Using the QuEChERS Extraction Method and Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry
Yayın Tarihi : 0
Atıf Sayısı :
Makale Adı :
Yayın Tarihi :
Atıf Sayısı :
Yıl - Makale Sayısı Grafiği
Toplam Makale Sayısı (WOS) : 9
Makale Adı : DETERMINATION OF PESTICIDE RESIDUES IN SELECTED VEGETABLES FROM SANLIURFA, TURKEY, AND HUMAN HEALTH RISK ASSESSMENT
Yayın Tarihi : 2023
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
Makale Adı : METHOD VALIDATION AND CALCULATION OF MEASUREMENT UNCERTAINTY FOR PESTICIDE RESIDUE ANALYSIS IN FRESH RED PEPPER
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 0
Yayın Yeri : LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
Makale Adı : IDENTIFYING OLIVE OIL FRAUD AND ADULTERATION USING MACHINE LEARNING ALGORITHMS
Yayın Tarihi : 2022
Atıf Sayısı : 3
Yayın Yeri : QUIMICA NOVA
Makale Adı : Storage stability and fatty acid composition of Sanliurfa butterfat
Yayın Tarihi : 2021
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : MLJEKARSTVO
Makale Adı : Some Quality Charactertics of Sanliurfa Butterfat and Tulum Butterfat Produced in Karacadag Region
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : KSU TARIM VE DOGA DERGISI-KSU JOURNAL OF AGRICULTURE AND NATURE
Makale Adı : Effects of olive cake meal on serum constituents and fatty acid levels in breast muscle of Japanese quail
Yayın Tarihi : 2020
Atıf Sayısı : 5
Yayın Yeri : SOUTH AFRICAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE
Makale Adı : Analysis of Random Intercept and Slope Model (RISM) for Data of Repeated Measures from Hy-Line White Laying Hens
Yayın Tarihi : 2016
Atıf Sayısı : 1
Yayın Yeri : PAKISTAN JOURNAL OF ZOOLOGY
Makale Adı : Investigation of Bisphenol A as an endocrine disruptor, total thiol, malondialdehyde, and C-reactive protein levels in chronic obstructive pulmonary disease
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 25
Yayın Yeri : EUROPEAN REVIEW FOR MEDICAL AND PHARMACOLOGICAL SCIENCES
Makale Adı : Pesticide residue analysis in parsley, lettuce and spinach by LC-MS/MS
Yayın Tarihi : 2014
Atıf Sayısı : 50
Yayın Yeri : JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
Bildiri Adı : TAZE, KURUTULMUŞ VE KAVRULMUŞ ANTEP FISTIKLARINDA YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONLARININ GC-FID İLE BELİRLENMESİ
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN
Alan Bilgisi :Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı>Kimya>Analitik Kimya>Kromatografi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 22.12.2023
Etkinlik Bitiş Tarihi :24.12.2023
Basım Tarihi :29.12.2023
Bildiri Adı : DETERMINATION OF ALCOHOL CONTENTS OF ALCOHOL-BASED HAND SANITIZERS USED DURING THE COVİD-19 PANDEMIC
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN
Alan Bilgisi :Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı>Kimya>Analitik Kimya
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 28.12.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.12.2022
Basım Tarihi :30.12.2022
Bildiri Adı : Glikoalkaloidler; anensefaliden sorumlu mu?
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : ESERCAN ALEV, EKMEKCİ EMRE, YAKAR YASİN
Alan Bilgisi :Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı>Kimya>Analitik Kimya>Spektroskopi>anencephaly,chaconine, glycoalkaloids,solamargine,solanine
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 12.10.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :20.10.2022
Bildiri Adı : Şanlıurfa’da Yetiştirilen Bazı İncir Çeşitlerinin Omega-3 Yağ Asidi Miktarlarının Belirlenmesi
Bildiri Türü : Tam metin bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN
Alan Bilgisi :Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı>Kimya>Analitik Kimya
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.10.2022
Etkinlik Bitiş Tarihi :02.10.2022
Basım Tarihi :03.10.2022
Bildiri Adı : Determination of Antibiotic Residues in Chicken Liver by Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : METLİ MURAT,YAKAR YASİN,TEKELİ YENER
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2015
Basım Tarihi :01.12.2015
Bildiri Adı : Hatay’da Satışa Sunulan Bazı Hazır Gıdalarda LC-UV ile Benzoik Asit ve Sorbik Asit Aranması
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : METLİ MURAT,YAKAR YASİN
Alan Bilgisi :Sağlık Bilimleri Temel Alanı->Veterinerlik Gıda Hijyeni ve Teknolojisi
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 27.03.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :30.03.2015
Basım Tarihi :31.03.2015
Bildiri Adı : Bazı Baharatlarda Pestisit Kalıntılarının LC-MS/MS ile İncelenmesi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN,METLİ MURAT
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.04.2015
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Hatay’da Satışa Sunulan Bazı Hazır Gıdalarda HPLC-UV ile Benzoik asit ve Sorbik asit Aranması
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : METLİ MURAT,YAKAR YASİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.04.2015
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Aspir Tohumu Katkılı Karma Yemle Beslemenin Piliç Eti Yağ Asitleri Kompozisyonuna Etkisi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN,TEKELİ YENER,DURU METİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.04.2015
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : SOME QUALITY AND PURITY ANALYSIS OF VIRGIN OLIVE OILS CONSUMED IN SANLIURFA
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN
Alan Bilgisi :Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı>Kimya>Analitik Kimya
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.11.2019
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.11.2019
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Bazı Verbascum Türlerinin Yağ Asitleri Kompozisyonunun İncelenmesi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : DANAHALİLOĞLU HATİCE,TEKELİ YENER,GÜZEL YELDA,YAKAR YASİN,BUCAK SERBAY
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.09.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.09.2014
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Hatay’da Yerel Marketlerden Alınan Bazı Meyvelerde Pestisit Kalıntılarının LC-MS/MS ile Belirlenmesi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN,TEKELİ YENER,SARIGÖZ ADEM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 19.06.2013
Etkinlik Bitiş Tarihi :22.06.2013
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Hatay İlinde Üretilen Çam, Okaliptüs, Çiçek ve Maydanoz Ballarının Pestisit Kalıntılarının LC-MS/MS ile Belirlenmesi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : BUCAK SERBAY,YAKAR YASİN,TEKELİ YENER
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.09.2011
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.09.2011
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Balda Naftalinin Ultrasonik Destekli Katı Faz Mikro Ekstraksiyonu (SPME) ve Gaz Kromatografi Mass Spektrometri (GC-MS) ile tespiti
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : METLİ MURAT,YAKAR YASİN,SARIGÖZ ADEM
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.10.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.10.2015
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Süt ve Süt Ürünlerinde Bitkisel Yağ Aranması
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN,TEKELİ YENER,DANAHALİLOĞLU HATİCE
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 01.09.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :05.09.2014
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : The Effect of Feeding with Safflower Seed Added Mixed Feed on the Cholesterol Level of Eggs
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Sözlü Sunum
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN,TEKELİ YENER,AKTÜMSEK ABDURRAHMAN
Alan Bilgisi :Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı>Kimya>Analitik Kimya
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 25.04.2018
Etkinlik Bitiş Tarihi :27.04.2018
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Düşük Kolesterollü Yumurta
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 30.04.2014
Etkinlik Bitiş Tarihi :
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Hatay’da Yerel Marketlerde Satılan Bazı Sebzelerin Pestisit Kalıntılarının LC-MS/MS ile Belirlenmesi
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : YAKAR YASİN,SARIGÖZ ADEM,METLİ MURAT,TEKELİ YENER
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 07.09.2011
Etkinlik Bitiş Tarihi :11.09.2011
Basım Tarihi :
Bildiri Adı : Hatay’da Satışa Sunulan Bal Örneklerinde GC-MS ile Naftalin Aranması
Bildiri Türü : Özet bildiri
Bildiri Sunum Türü :Poster
Yazar Bilgisi : METLİ MURAT,YAKAR YASİN
Alan Bilgisi :Mühendislik Temel Alanı->Gıda Bilimleri ve Mühendisliği
Etkinlik Başlangıç Tarihi : 08.04.2015
Etkinlik Bitiş Tarihi :10.04.2015
Basım Tarihi :
Ulusal - Uluslararası Grafiği
Toplam Kitap Sayısı : 1
Kitap Adı : Fen Bilimleri ve Matematikte Uluslararası Araştırma ve Değerlendirmeler
Yazar Adı : YAKAR YASİN
Alan Bilgisi :Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı>Kimya>Analitik Kimya>Kromatografi
Yayın Evi : Serüven Yayınevi
Yayın Dili :Türkçe
ISBN :978-625-6450-80-6
Basım Türü :Basılı+Elektronik
YIL :2023
Proje&Patent&Tasarım
Kapsam Adı - Proje Sayısı Grafiği
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (YOKSIS) : 18
Proje Adı: Towards zer0 Pesticide AGRIculture : European Network for sustainability (T0P-AGRI-Network)
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : COST
Güncelleme Tarihi : 2024-01-19 22:21:47
Proje Adı: Pestisit kalıntılarının giderilmesinde ultrases destekli farklı yıkama yöntemlerinin etkisi
Bitiş Tarihi : 09.02.2023
Proje Konusu : Pestisitler; ürünü hastalık, zararlı ve yabancı otların zararlarından korumak, kaliteli üretimi güvence altına alabilmek amacıyla kullanılan önemli bir mücadele şeklidir. Ancak yoğun ve bilinçsiz bir şekilde kullanıldığında ise insan sağlığı ve çevre için önemli sorunlara neden olmaktadır. Tarımsal üretimde kullanılan pestisitler sebzelere nüfuz ederek pestisit kalıntılarına sebep olmaktadır. Bu kalıntıların giderilmesinde sadece yıkama yeterli olmamaktadır. Bu nedenle sebzelerdeki pestisit kalıntılarının gerek insan sağlığını gerekse gıda kalitesini etkilemeyecek bir yöntemle giderilmesi oldukça önemlidir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-01-17 09:27:10
Proje Adı: Glikoalkoloidler ve anensefali ilişkisi
Bitiş Tarihi : 28.06.2022
Proje Konusu : Anensefali; bebeğin anne karnındayken üst nöral tüp bölgesinin tam olarak kapanmamasıyla karakterize ölümcül bir doğuşsal anomalidir. Bebek kafatasının bir bölümü ve beynin bir bölümü olmadan, kafa eksik ve açık bir şekilde dünyaya gelir. Amerika'da 10,000 doğumdan 1 tanesi anensefali teşhisi ile sonuçlanırken, bu oran ülkemizde daha yüksektir. Bu rahatsızlığın sebebi tam olarak bilinmemektedir. Yapılan bazı hayvan deneylerinde Solanaceae familyasına ait bitkilerdeki glikoalkaloid (GA') olarak isimlendirilen toksik bileşiklerin buna neden olabileceği belirtilmektedir. Glikoalkaloidler (GA'ler), patates, domates, patlıcan gibi Solanaceae familyasına ait bitkilerde metabolizma süreci sırasında üretilen doğal toksik ikincil ürünlerdir. Şanlıurfa'da enansefali insidansı Türkiye ortalamasının oldukça üzerindedir. Bu bölgede çok fazla tüketilen domates, patlıcan ve patates gibi sebzelerin bu artışta etkisinin olabileceği düşünülmektedir.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-04-14 00:09:07
Proje Adı: Gentamisin ile Oluşturulan Böbrek Hasarında Cynodon dactylon ve Bor Bileşiklerinin Potansiyel Koruyucu Etkilerinin İncelenmesi.
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Böbrekler, bir bireyin kanındaki suyu, asitleri ve atıkları temizler ve filtreler. Daha sonra bu atıkları vücuttan atılmak üzere idrara dönüştürürler. Ayrıca kan basıncını düzenlemede, yeni kırmızı kan hücreleri oluşturmada ve kemikleri sağlıklı tutmada yardımcı olurlar. Ancak böbrekler bir şekilde hastalanırsa, hasar görürse veya yara dokusuyla kaplanırsa, kandaki tuzlar ile kalsiyum ve su gibi mineraller arasında sağlıklı bir denge sağlama gibi normal işlerini yapamazlar. Günümüzde böbrek hasarına karşı potansiyel koruyucu keşfedebilmek için birçok yeni araştırmalar yapılmaktadır.Çalışmamızda Cynodon dactylon bitki ekstrelerinin ve yeni sentezlenen bor bileşiklerinin NRK-52E (rat böbrek epitel hücreleri) ve HRPTEpC (insan renal proksimal tübül epitel hücreleri) hücre hatlarında sitotoksisitelerinin belirlenmesi hedeflenmiştir. Ayrıca bitki ekstreleri ve farklı yapıdaki bor bileşiklerinin sıçanlarda Gentamisin (GM) ile oluşturulacak böbrek hasarına karşı potansiyel koruyucu etkileri incelenecektir.Çalışmamızda, Cynodon dactylon'un ve bor bileşiklerinin sitotoksisiteleri in-vitro olarak belirlenip, Gentamisin ile oluşturulacak böbrek hasarına karşı potansiyel koruyucu etkilerinin in-vivo olarak incelenmesi amaçlanmaktadır. Ayrıca bu bitki ekstresinin farklı dozlarının, hematopoetik kök hücrelerin periferal kana mobilizasyonunu etkileyip etkilemediği ve primer CD 34 (+) hematopoetik kök hücre üzerinde sitotoksik etkisi in-vitro incelenecektir.Bu çalışmanın gentamisin kaynaklı akut böbrek yetmezliği içindeki sulu Cynodon dactylon ekstraktının ve yeni bor bileşiklerinin nefro koruyucu etkisinin in vivo olarak ve renal doku onarımında önemli bir role sahip olan hematopoetik kök hücrelerin mobilizasyonunda Cynodon Dactylon'un etkilerinin ve bu kök hücre grubu üzerindeki sitotoksik etkisinin araştırılması bakımından ilk kez tespit edileceği için çalışmanın özgün değeri yüksektir.Çalışmamız sonunda, Cynodon dactylon ekstraktının ve yeni bor bileşiklerinin b...
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-16 02:42:22
Proje Adı: Antep fıstığında pestisit kalıntılarının belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 04.02.2022
Proje Konusu : Antep fıstığı (Pistacia vera L.), dünyadaki en popüler ağaç yemişlerinden biridir ve besin değeri, sağlığı ve duyusal özellikleri ve ekonomik önemi nedeniyle dünya çapında değerlidir. Pestisitler çevremize amaçsız, sınırsız, nerede ise kontrolsüz olarak atılan birkaç toksik kimyasal grubundan birisidir. Bunlar toksik ve biyosidal maddelerdir. Yani canlıları öldürmek üzere kullanılan maddelerdir. Her türlü pestisitin bu özelliğinin göz önüne alınması doğal yaşamla ilgili değerlendirmelerde bunun anımsanması gerekir. Pestisitler hemen hemen her türlü çevresel öğede bulunmaktadır yoğun ve bilinçsiz bir şekilde kullanıldığında ise insan sağlığı ve çevre için önemli sorunlara neden olmaktadır. Bu nedenle özellikle tarımsal ürünlerin pestisit kalıntıları bakımından incelenmesi gerekmektedir. Bu çalışmada taze, kurutulmuş, kavrulmuş ve iç olarak tüketilen Antep fıstığında pestisit kalıntılarının belirlenmesi ve Türk Gıda Kodeksine göre değerlendirilmesi amaçlanmıştır.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-03 15:55:53
Proje Adı: Zeytinyağındaki Taklit ve Tağşişin Nitelik ve Nicelik Olarak Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma: Makine Öğrenmesi Yöntemi
Bitiş Tarihi : 05.06.2021
Proje Konusu : Zeytinyağı diğer bitkisel yağlardan farklı olarak hiçbir kimyasal işlem görmeden doğal hali ile tüketilebilmektedir. Kendine has lezzeti, aroması bulunan değerli bir ürün olup sahip olduğu sağlık üzerine etkili biyoaktif bileşenleri ile de beslenmede önemli bir yer tutmaktadır. Akdeniz ülkelerinde birçok hastalığın geleneksel tedavisinde kullanıldığı gibi, yapılan çalışmalarda elde edilen sonuçlara göre hipertansiyon, kalp damar hastalıkları, diyabet, kanser, alzaymır ve parkinson gibi hastalıkların oluşum riskini azalttığı görülmüştür.Taklit ve tağşiş çok eski zamanlardan beri yapılmakta olup günümüzde bilimsel ve teknolojik gelişmelerin artmasıyla birlikte gıda ürünlerinde başvurulan hilelerin tespiti kolaylaşırken daha karmaşık hilelerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Gıdalarda yapılan çoğu hilenin arkasında, pahalı ürünün içerisine ucuz olanın katılması ile maksimum kazanç sağlama düşüncesi yatmaktadır. Makine öğrenmesi, bir problemi o probleme ait veriye göre modelleyen bilgisayar algoritmalarının genel adıdır. En yalın haliyle, geçmiş deneyimlerden geleceği tahmin etmek diyebiliriz. Gıdalarda yapılan taklit ve tağşişin miktarını belirleyebilmek adına gaz kromatoğrafisinden elde edilen veriler kullanılarak makine öğrenmesi algoritmaları ile yeni numunelerde kısa ve doğru sonuçlar elde edilmeye çalışılacaktır.
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-01-17 09:25:36
Proje Adı: Naturel Sızma Zeytinyağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Kudret Narı (Momordica Charantia L.) Meyvesinin Etkisi
Bitiş Tarihi : 11.02.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-03-17 16:27:39
Proje Adı: Şanlıurfa'da Tüketilen Bazı Sebzelerin Pestisit Kalıntısı Bakımından İncelenmesi
Bitiş Tarihi : 11.02.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-03 16:02:15
Proje Adı: ”Karkamış Baraj Gölü’xxnde Kafes Balık Yetiştiriciliği ile üretilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Büyüme Özelliklerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 12.11.2021
Proje Konusu : Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Büyüme Özellikleri
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-04-07 11:10:58
Proje Adı: Karkamış Baraj Gölü'nde Kafes Balık Yetiştiriciliği ile üretilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Büyüme Özelliklerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 12.11.2021
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-01-17 09:39:10
Proje Adı: ”Karkamış Baraj Gölü’nde Kafes Balık Yetiştiriciliği ile üretilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Büyüme Özelliklerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 12.11.2021
Proje Konusu : Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Büyüme Özellikleri
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-10-26 10:23:50
Proje Adı: Alanyada Bazı Balıkçı ve Restoranlardan Alınan Balıkların Biyojen Amin Seviyeleri
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-03-26 01:48:10
Proje Adı: Şanlıurfa'da Marketlerde Satılan Dondurulmuş ve Konserve Balık ve Balık Ürünlerinde Biyojen Amin Düzeylerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-03-26 01:41:00
Proje Adı: Piyasada Satılan Bazı Ticari Balıklarda Biyojen Aminlerin Tespiti
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-03-26 01:32:56
Proje Adı: Şanlıurfa Biberinde (İsot) Pestisit Analizi için Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliğinin Hesaplanması
Bitiş Tarihi : 24.01.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Yürütücü
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-01-03 16:00:05
Proje Adı: Urfa (Antep) fıstığı yumuşak kabuğunun ekstraksiyonu ve mikroenkapsülasyonu
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-03-22 15:42:43
Proje Adı: Geleneksel Pekmez Kreması Üretimi: Endüstriyel Ar-Ge Çalışmaları
Bitiş Tarihi :
Proje Konusu : Yöresel gıda ürünlerinin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesine yönelik AR-GE çalışmaları.
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2022-10-25 20:42:45
Proje Adı: Şanlıurfa ili Karacadağ bölgesinde üretilen geleneksel sadeyağı ve Hiz yağının bazı karakteristik özellikleri ile oksidatif stabilitelerinin tespit edilmesi
Bitiş Tarihi : 13.07.2020
Proje Konusu :
Proje Konum : Araştırmacı
Proje Türü : Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi
Güncelleme Tarihi : 2023-01-17 09:39:32
Proje Türü - Proje Sayısı Grafiği
Proje Durumu - Proje Sayısı Grafiği
Proje Yılı - Proje Sayısı Grafiği
Toplam Proje Sayısı (HÜBAP) : 14
Proje Adı: Pestisit kalıntılarının giderilmesinde ultrases destekli farklı yıkama yöntemlerinin etkisi
Bitiş Tarihi : 2023-02-09
Tamamlandı Tarihi : 2022-10-13
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Yasin YAKAR, Arzu Merve SUYABATMAZ
Anahtar Kelimeler : Pestisit, kalıntı, ultrases, yıkama, LC-MS/MS
Proje Adı: Glikoalkoloidler ve anensefali ilişkisi
Bitiş Tarihi : 2022-06-28
Tamamlandı Tarihi : 2022-10-07
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Yasin YAKAR, Emre EKMEKÇİ, Alev ESERCAN, Eyyüp YAŞAR
Anahtar Kelimeler : Anensefali, gliko alkoloidler, patates, patlıcan
Proje Adı: Gentamisin ile Oluşturulan Böbrek Hasarında Cynodon dactylon ve Bor Bileşiklerinin Potansiyel Koruyucu Etkilerinin İncelenmesi.
Bitiş Tarihi : 2023-06-01
Tamamlandı Tarihi : 2023-11-28
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Mustafa Ünal BOYRAZ, Ahmet KILIÇ, Yasin YAKAR, Ulaş DEĞİRMENCİ, Hakim ÇELİK, Mehmet Zahid TÜYSÜZ, Nilgün OKŞAK, Ebrar ABACIOĞLU, Hikmet DİNÇ, Şeyda YILDIRIM, Akın YİĞİN, Fatma Nur KIRIKTAŞ
Anahtar Kelimeler : Böbrek hasarı, Gentamisin, Cynodon dactylon, Bor bileşikleri, Apoptoz, İnflamasyon, DNA hasarı
Proje Adı: Antep fıstığında pestisit kalıntılarının belirlenmesi
Bitiş Tarihi : 2022-02-04
Tamamlandı Tarihi : 2021-12-06
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Yasin YAKAR, Sait ÖZTÜRK
Anahtar Kelimeler : Antep fıstığı, pestisit, kalıntı, LC-MS/MS
Proje Adı: Zeytinyağındaki Taklit ve Tağşişin Nitelik ve Nicelik Olarak Belirlenmesi Üzerine Bir Çalışma: Makine Öğrenmesi Yöntemi
Bitiş Tarihi : 2021-06-04
Tamamlandı Tarihi : 2022-02-09
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Yasin YAKAR, Berk DEMİROK
Anahtar Kelimeler : Zeytinyağı, taklit, tağşiş, makine öğrenmesi, gaz kromatoğrafisi
Proje Adı: Naturel Sızma Zeytinyağının Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri Üzerine Kudret Narı (Momordica Charantia L.) Meyvesinin Etkisi
Bitiş Tarihi : 2021-02-10
Tamamlandı Tarihi : 2022-08-04
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Yasin YAKAR, Hakan YILMAZ
Anahtar Kelimeler : Kudret narı, Momordica Charantia L., Naturel sızma zeytinyağı
Proje Adı: Şanlıurfa'da Tüketilen Bazı Sebzelerin Pestisit Kalıntısı Bakımından İncelenmesi
Bitiş Tarihi : 2021-02-11
Tamamlandı Tarihi : 2021-08-25
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Yasin YAKAR, Fatma KOÇAK
Anahtar Kelimeler : Şanlıurfa, sebze, pestisit, kalıntı
Proje Adı: Karkamış Baraj Gölü'nde Kafes Balık Yetiştiriciliği ile üretilen Gökkuşağı Alabalıklarının (Oncorhynchus mykiss) Büyüme Özelliklerinin Araştırılması
Bitiş Tarihi : 2021-11-13
Tamamlandı Tarihi : 2021-12-17
Proje Bilim Dalı : Sağlık Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Muhammed Yaşar DÖRTBUDAK, Seyit Ahmet OYMAK, Hikmet DİNÇ, Akın YİĞİN, Esra GÖKALP, M.Bahattin DÖRTBUDAK, Yasin YAKAR, Hamza YALÇİN, Ramazan BOZKURT, Arslan Yusuf YÜKSEL
Anahtar Kelimeler : 1970'li yılların başlarından itibaren Türkiye'de alabalık yetiştiriciliği farklı kültür sistemleri kullanılarak yapılmakta olup günümüze kadar önemli gelişmeler kaydedilmiştir. Ancak son yıllarda su kaynaklarında kafes sistemlerinde yetiştiriciliğ
Proje Adı: Piyasada Satılan Bazı Ticari Balıklarda Biyojen Aminlerin Tespiti
Bitiş Tarihi : 2020-02-14
Tamamlandı Tarihi :
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Devam Ediyor
Ekip : Arslan Yusuf YÜKSEL, Mehmet Emin YÜKSEL, Muhammed Şamil AÇAR, Yasin YAKAR
Anahtar Kelimeler : Biyojen aminler balık GC/FID
Proje Adı: Şanlıurfa Biberinde (İsot) Pestisit Analizi için Metot Validasyonu ve Ölçüm Belirsizliğinin Hesaplanması
Bitiş Tarihi : 2020-01-23
Tamamlandı Tarihi : 2021-03-02
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Yasin YAKAR, Güzide ÖZTÜRK
Anahtar Kelimeler : İsot, metot validasyonu, ölçüm belirsizliği
Proje Adı: Urfa (Antep) fıstığı yumuşak kabuğunun ekstraksiyonu ve mikroenkapsülasyonu
Bitiş Tarihi : 2019-06-05
Tamamlandı Tarihi : 2023-09-20
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Eyyüp KARAOĞUL, M. Hakkı ALMA, Ertuğrul ALTUNTAŞ, Bülent BAŞYİĞİT, Yasin YAKAR, Abdulhalık UĞURTAY
Anahtar Kelimeler : Urfa (Antep) fıstığı kabuğu, Ekstraksiyon, mikroenkapsülasyon, Püskürtmeli kurutucu
Proje Adı: Geleneksel Pekmez Kreması Üretimi: Endüstriyel Ar-Ge Çalışmaları
Bitiş Tarihi : 2021-05-04
Tamamlandı Tarihi : 2024-09-11
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Duygu KAZAN, Naciye ÜNVER, Yasin YAKAR, Nihat KÜÇÜK, Tuba Çevik (DEMİR), Leyla Bostancı (EROĞLU), Sümeyye KORKUT
Anahtar Kelimeler : Geleneksel ürünler, Üzüm pekmezi, Urfayağı, sadeyağ, raf ömrü, tekstür, duyusal özellikler, tüketici anketleri
Proje Adı: Aspir Tohumu Katkılı Karma Yemle Beslemenin Yumurta Kolesterol Düzeyine Etkisi
Bitiş Tarihi : 2018-10-30
Tamamlandı Tarihi : 2018-10-17
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Yasin YAKAR
Anahtar Kelimeler :
Proje Adı: Şanlıurfa ili Karacadağ bölgesinde üretilen geleneksel sadeyağı ve Hiz yağının bazı karakteristik özellikleri ile oksidatif stabilitelerinin tespit edilmesi
Bitiş Tarihi : 2019-12-08
Tamamlandı Tarihi : 2020-07-13
Proje Bilim Dalı : Fen Bilimleri
Proje Durum : Bitti
Ekip : Şerafettin ÇELİK, Yasin YAKAR, Naciye ÜNVER
Anahtar Kelimeler : Sadeyağ, Hiz yağı, depolama sıcaklığı, karakteristik özellikler, oksidatif stabilite
Bilimsel Faaliyetler
Temel Alan : Fen Bilimleri ve Matematik Temel Alanı
Anahtar Kelimeler :
Analitik Kimya
Kromatografi
Güncelleme Tarihi : 2023-11-14 12:17:34